Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislim da je vatrogasni dom, oni su imali toranj za uzbunjivanje, u to vrijeme je oko bilo najbolji dojavljivac pozara.
Pa imali su onu kulu kod Cobanije koja je isto dojavljivala pozar tada sve do 1912. no ova slika izgleda vecinom negdje poslije AU perioda jer dosta gradjevina se vidi iz AU perioda da su zavrsene.
U ovom radu uz opis slike stoji samo "Izgradnja Sarajeva 1960-ih godina.", a u tekstu da je fotograf Fahrudin Logo - Zavod za planiranje i razvoj Kantona Sarajevo.
U ovom radu uz opis slike stoji samo "Izgradnja Sarajeva 1960-ih godina.", a u tekstu da je fotograf Fahrudin Logo - Zavod za planiranje i razvoj Kantona Sarajevo.
Znaci to je ustvari danasnja zgrada predstavnickog doma Federacije BIH
@BataZiv_0809 eto jer niko drugi ga nije uzeo pa sam ja odlucio za to. Ionako sam mozda neki monarhista ili sta vec
Volis AU?
Volim. Pogotovo i ove gradjevine u Sarajevu iz AU perioda. Bas ga fino sredili sve do rata, a onda poslije rata grafiteri vecinu unistili. Inace, one su najlijepse zajedno i sa Bascarsijom
Prevedeno iz njemackog: "Ovo je slika posljednjih dana tramvajske sine od 760 mm".
Na slici se vidi Latinska cuprija/Principov most na kojoj se desio atentat nad Franza Ferdinanda. (Alfred Luft)
Stari tramvaj pred banskom upravom (danasnje predsjednistvo)