Pa saga oko ovog mosta traje brat-bratu 15 godina, a i kada se zavrsi nece se moci koristiti, jer pristupne ceste ce kasniti.
https://www.vecernji.hr/vijesti/kako-je ... ost-917309
Moderator: anex
Pa saga oko ovog mosta traje brat-bratu 15 godina, a i kada se zavrsi nece se moci koristiti, jer pristupne ceste ce kasniti.
da, most se spaja ove hefte ali ima još ihihi do završetka radova …. negdje krajem godine. kod njih objekat barem neće pasti na upotrebnoj dozvolidrug_profi wrote: ↑19/07/2021 11:25 Most treba opremiti, a dotle ce se proguliti par kilometara kroz krš na Pelješcu. Sa strane Komarne je magistrala udaljena par stotina metara.
Ono kad skontas da si ispao smijesan pa napises "salio sam se"RJ57 wrote: ↑18/07/2021 15:51naravno da je za pretpostaviti da je to statički i konstruktivno odrađeno kako treba, osim toga kada se sve spoji biće opterećenje ravnomjernije raspoređeno, ali za laike poput mene to optički izgleda haman nestabilno pa sam se našalio sa tim i situacijom oko puštanja u promethigh_volume wrote: ↑18/07/2021 14:01
Ne znamo dokle duboko su utemeljeni ovi stubovi. Njihova podloga, zemljište, ovako, na ovim fotografijama, izgleda poprilično nestabilno. I stubovi su neobične konstrukcije, njihova nosivost, oslonjeni su na montažne betonske panele, što takođe unosi sumnju u stabilnost i statiku cijelog mosta.![]()
naravno nije bilo dileme da će odma da se nađe neko od onih koji imaju neku veze sa svim tim da to brani ko partizani ljubin grob četrdesettreće![]()
![]()
Most pokusavaju napraviti duze od deceniju tu, novac i sve ostalo su odavno imali.
nisi u pravu. cijela saga oko pelješkog mosta jeste imala dugačak zalet i ima svoju predistoriju, ali od trenutka kada je objavljeno da su kinezi dobili tender do danas je sve išlo ko po loju i ići će i dalje sve do puštanja u promet.
Kakvo bolan zidanje mosta betonskim panelimahigh_volume wrote: ↑18/07/2021 14:47Kolega, ti imaš veliki problem. Najprije sa zdravljem, jer si prihički neuravnotežen. Taj problem izaziva frustracije prema svemu i svačemu, i pokazuje se u tvojoj retorici na ovom forumu, skoro na svakoj temi. Istovremeno, oočita je i tvoja drskost, ali njoj nije uzrok bolest organizma, nego nekultura. Iz tebe prosto zrači seljakluk, taj naš lokalni tranzicijski primitivizam, bahatost, nadmenost i sve osobine skorojevića.
Sad o temi: Stubovi su izgrađeni od betonskih panela. Paneli su nazidani jedan na drugi na vanjskim stranama stubova, nema ispune, nema snažne armiranobetonske konstrukcije, koja bi trebala prenijeti horizontalno opterećenje mosta i sve njegove vibracije. Ne shvatam kako ti ne vidiš panele, kad su jasno ocrtani cementnim malterima na spojevima.
Što se tiče struke, nisi bio ni rođen kad sam završavao predmetnu struku. Balavac![]()
I meni se ova stijena čini lošom, kamenje se često osipa sa nje. Skoro svakodnevno prolazim ovom dionicom. Ako su temelje za ove stubove iskopali dovoljno duboko kroz stijenu, ne bi trebalo biti problema.high_volume wrote: ↑18/07/2021 14:01Ne znamo dokle duboko su utemeljeni ovi stubovi. Njihova podloga, zemljište, ovako, na ovim fotografijama, izgleda poprilično nestabilno. I stubovi su neobične konstrukcije, njihova nosivost, oslonjeni su na montažne betonske panele, što takođe unosi sumnju u stabilnost i statiku cijelog mosta.

Za 20 godina ko ziv ko mrtav..Nivelacija wrote: ↑20/07/2021 21:16 Kada bude gotov cijeli koridor i postane tranzit jako bitan, dionica Sarajevo- Zenica Ce se morati siriti na 3 trake u jednom pravcu zbog količine prometa. Vec sada u odredjenim periodima se formiraju guzve.
Pa za 40 godina stanovnistvo BiH ce biti 1,5-2 miliona, i prosjek godina 55. kakve tri trake prije vracanje na jednuDope_Man wrote: ↑21/07/2021 12:33 Ma kakve tri trake, toga kod nas nece biti ni za 40 godina, smijem se opkladiti. Prvenstveno jer ni za 20 nece biti Vc ni blizu zavrsetka. Ko god misli da hoce, laze samog sebe.
Jos Zagreb spomenuti ima definitivno daleko vise i prostora i razloga za gradnju dodatnih traka.
Solidan posao.Logovan wrote: ↑14/07/2021 09:56Bićeš među prvim korisnicima, čestitke i sretno i javi utiske.drug_profi wrote: ↑14/07/2021 09:52 Taman sam u utorak naumio prema Zagrebu. Eto fino da isprobamo tih 11 km.![]()