Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bolonjeze wrote: ↑18/07/2021 02:32
Ljudstvo, ako može mala pomoć. Trebam sljedeće sedmice na more u hrvatsku, moram li se prijaviti na onoj stranici njihovoj da ulazim u državu?
Sutra idem na more kod rodbine, samo test ne stariji od 48 h.
Koliko ja znam taj entercroatia popunjavas da ne zaglavis na granici.. Dakle ne moras ali se preporucuje jer ces kroz sva ona pitanja "proci" licno na granici.. i umjesto 3 min. ostaces 10-12.
Tako je, ja sam popunio entercroatia i onaj na granici je otvarao taj fajl gdje je sve vidio i upload testova i ostale podatke o putnicima. Nikad brze nisam prosao granicu nego ovu sezonu bas zbog prijave na entercroatia.
Na toj stranici upload slika testa ili potvrde o vakcinisanju obavezno mora biti sa manje kb jer nece da prihvati kvalitetnije slike od npr 2 MB. Neki su imali problema bas zbog velicine slika.
Ko bude putovao na more, obavezno popuniti entercroatia, lakse je.
Nisam nista vidio to oko SIPE ali u kantonalnom tuzilastvu postoji slucaj vezan za to a neki dan je i kantonalni sud donio mjere kojim se uvode odredjeni zabrane gradu po pitanju autobuske stanice. I Zenicatrans je tuzio grad u vezi autobuske pa budemo vidjeli na sta ce to izaci.
"Salyven Oneel
SDA nikada nece oprostiti Fuadu Kasumovicu sto je autobusku stanicu uknjižio na grad. Trebala je danas bit u privatnom vlasništvu..
Ovako svaki mjesec grad zaradi 10.000 KM.."
Neka neko kralju javi da mu je pola Zenice okupiralo Vitez, kako rece ono nece vise Zeničani preko Vjetrenica sad Ce Zenica jug biti moderna poslovna zona.
Kralju kad se vratis pijan sa planine veceras ako pogledaš ovo ti je slika nove robne kuce LC Waikiki u Vitezu. A pogledaj tu zonu ispred sebe sto si obecao pa mozda se otreznis.
phillie wrote: ↑18/07/2021 08:17
Ne trebas. Pasos, antigenski test i eventualno rezervacija smjestaja (mi smo je imali, iako nije pitao, vec samo gdje idemo). Jucer dosli u Hr.
Koji je to konkretno test. U suncu rade neki za 20KM, može li se s tim preći?
phillie wrote: ↑18/07/2021 08:17
Ne trebas. Pasos, antigenski test i eventualno rezervacija smjestaja (mi smo je imali, iako nije pitao, vec samo gdje idemo). Jucer dosli u Hr.
Koji je to konkretno test. U suncu rade neki za 20KM, može li se s tim preći?
PCR ili brzi antigenski, u suncu je taj brzi antigenski s kojim mozes preci i cvaja je. Ja radio prekjucer, za 30 minuta bude rezultat….
U siromasnima drzavama se niko ne pridržava zakona. Pa pogledaj sta velike firme rade po Africi. A mi smo evropski kurton, moze raditi ko sta hoce.
Nece niko izvaliti 100 miliona drage volje, ako ne mora.
Nismo mi siromašna zemlja, svaki dan se izlazi, cigare na stolu, auta se voze...Zakone imamo ali i visok stepen korupcije. Nije siromaštvo problem.
Nema potrebe poredit nas sa Afrikom.
A kako nisu siromasni ljudi sa 400km penzije?
Kako ti umjetnici uopste prezive?
Kako nije siromasan neko ko radi u prodavnici, kiosku, butiku itd?
...
A to sto neko voza auto i pije kafu i puši cigare bez markice ne govori bas nista. Ogroman broj ljudi radi za 700-800km. I 1k je malo. Ne znam gdje ti zivis.
...
Mittal je jedina jaka firma u gradu. Sve ostalo su kladionice, butici, restorani, kafici. I ovo malo firmi sto ima, veliki dio prihoda upravo ostvaruju poslujuci sa Mittalom.
Kad vidim vozni park u Zenici pomislim da sam u Bernu a ne u Bosanskoj vrleti.
I Kiki tebi nijedan se problem ne moze rijesiti, sve je nebitno od zraka do ceste, uslova zivota samo ti je bitno srusit SDA na državnom i federalnom nivou i to njih zamjeniti ovima koji su do juce bili SDA i poteci ce med i mlijeko. Rusi i treba ali ne zanemaruj da je 80 % nasih problema na lokalnom nivou. Da imas najlošijeg gradonacelnika i gradsku upravu u stogodišnjoj historiji.