"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
EasyMan

#29376 Re: "Majstori" parkiranja

Post by EasyMan »

Nije parking mjesto za invalide.

Upravo na ovakav nacin nastaju tracevi i dezinformacije.
I ja parkiram uvijek skroz desno na kraj garaze, nisu mi jasni ovi sto se guraju pogotovo na ovako uska mjesta.

Parking mjesta za invalide su ispred panamere i ima ih 6 u redu.
STARx

#29377 Re: "Majstori" parkiranja

Post by STARx »

Najebase se tastatura warriori majke liku, a ni kriv ni duzan. Panamera je glomazna, ne bih se nikad gurao s njom naprijed..
EasyMan

#29378 Re: "Majstori" parkiranja

Post by EasyMan »

Seratori nista drugo i ne znaju nego s***i po svemu. Bas u toj garazi je katastrofa kako bezobrazno zauzimaju po 2 mjesta i bahate se, ali se nagazi skroz regularno parkirano auto samo zato sto je panamera.
Laplace

#29379 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

mk ultra wrote: 17/07/2021 17:42 Linije su ovdje najmanji problem
Na invalidsko mjesto je debilizam... U mercatoru u 90% vremena ima mjesta samo se mora pjesaciti 1 red
U Mercatoru u pravilu ima dosta slobodnih mjesta dalje od vrata, oni redovi do Technomarketa (ako sam dobro zapamtio naziv firme). Malo šetnje vrijedi toga da manje brineš da li će te neki idiot (koji autom ide i do vanjskog WC-a) udariti i oštetiti ti auto.
Laplace

#29380 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

EasyMan wrote: 17/07/2021 19:39 Seratori nista drugo i ne znaju nego s***i po svemu. Bas u toj garazi je katastrofa kako bezobrazno zauzimaju po 2 mjesta i bahate se, ali se nagazi skroz regularno parkirano auto samo zato sto je panamera.
Nije baš skroz regularno parkirana Panamera ako ćemo pošteno.

S druge strane, lično Panameru nikad ne bih parkirao ovdje. Radije bih otišao do redova desno, gdje uvijek ima mjesta i gdje su velike šanse da bahati udarači vratima sa autima u zadnjim fazama raspada neće parkirati pored mog auta.
foxlife

#29381 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

EasyMan wrote: 17/07/2021 18:45 Nije parking mjesto za invalide.

I ja parkiram uvijek skroz desno na kraj garaze, nisu mi jasni ovi sto se guraju pogotovo na ovako uska mjesta.

Zasto su onda ovi znakovi za invalidska mjesta?
Koja je logika da stavis znakove za invalide za mjesta ispred?
EasyMan

#29382 Re: "Majstori" parkiranja

Post by EasyMan »

foxlife wrote: 17/07/2021 20:34
EasyMan wrote: 17/07/2021 18:45 Nije parking mjesto za invalide.

Invalidska mjesta su ispod tih znakova i samo u tom drugom redu. Mjesta su sira i ocrtana zutim linijama. Na istom prostoru gdje su ocrtana 4 obicna parking mjesta su ocrtana 3 invalidska. Ovo je klasicna manipulacija fotografijom kao sto mediji rade sa raznim vijestima.
EasyMan

#29383 Re: "Majstori" parkiranja

Post by EasyMan »

Laplace wrote: 17/07/2021 20:04
EasyMan wrote: 17/07/2021 19:39 Seratori nista drugo i ne znaju nego s***i po svemu. Bas u toj garazi je katastrofa kako bezobrazno zauzimaju po 2 mjesta i bahate se, ali se nagazi skroz regularno parkirano auto samo zato sto je panamera.
Nije baš skroz regularno parkirana Panamera ako ćemo pošteno.

S druge strane, lično Panameru nikad ne bih parkirao ovdje. Radije bih otišao do redova desno, gdje uvijek ima mjesta i gdje su velike šanse da bahati udarači vratima sa autima u zadnjim fazama raspada neće parkirati pored mog auta.
Panamera je maksimalno regularno parkirana u ovom slucaju. Pezo lored nje je ukoso parkiran. Lik s Panamerom je mogao kao vecina supaka parkirati na sredinu izmedju dva mjesta, ali nije nego je parkirao najregularnije sto je mogao. Uostalim mjesta su toliko mala da tesko ikako panameru moze ugurati kako treba.

E nesto drugo je zasto se uopste tu gurati sa tolikim i takvim autom.
Gray

#29384 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Gray »

Tu su dva reda parking mjesta, prvi red koji je bliži ulazu su invalidska mjesta i to su znakovi iznad njih, samo su vjerovatno znakovi na obje strane, a ovo je red iza gdje su regularna mjesta.
S4mpion

#29385 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

Ovo su oni što bi auto najradije utjerali pred kasu, a, ako ikako može, da autom prođu između polica, nehljebi.
Laplace

#29386 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Treba pod hitno početi sa otvaranjem drive-in supermarketa, drive-in džamija, drive-in kafića,...
drndalo

#29387 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

EasyMan wrote: 17/07/2021 20:53
foxlife wrote: 17/07/2021 20:34

Invalidska mjesta su ispod tih znakova i samo u tom drugom redu. Mjesta su sira i ocrtana zutim linijama. Na istom prostoru gdje su ocrtana 4 obicna parking mjesta su ocrtana 3 invalidska. Ovo je klasicna manipulacija fotografijom kao sto mediji rade sa raznim vijestima.
Da, ja sam mucki manipulator. I naveo sam invalidnost? Gdje?

Kao sto rekoh, ja se lagano 20m dalje odatle uparkirah sa svojim premiJumom tako da nema nikoga ni sa jedne strane linija... Lagano, na rikverc, po PSu, izmedu 2 ocrtane linije. Ne bih se zavlacio ovdje gdje je Panameras motao unaprijed za 50€, em je mrak, em usko, em pacijenata Grand Parade puno...

By the way, jedna se jadnica pokusavala parkirati izmedju stuba i ovog PezoVa, isto kao ova dvojica pacijenata, i pet minuta se zjbvla sa postizanjem ugla jer nema prednje senzore. Toliko da sam joj morao reci, gospodjo, 2 reda iza biste vec bili parkirani i na pola puta do kase Merkatora dok tu pokusavate ucicati trulju... Zaista vas ne shvatam... I ona me gleda i mislim da uopste nije skontala sta joj pokusavam reci... Pa nek se pati i ubuduce...

Kako branioci Panamerasa znaju da nije on prvi stao ovako? Pa onda ostali?
Naslovnica

#29388 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

drndalo wrote: 18/07/2021 11:38

Kao sto rekoh, ja se lagano 20m dalje odatle uparkirah sa svojim premiJumom tako da nema nikoga ni sa jedne strane linija... Lagano, na rikverc, po PSu, izmedu 2 ocrtane linije. Ne bih se zavlacio ovdje gdje je Panameras motao unaprijed za 50€, em je mrak, em usko, em pacijenata Grand Parade puno...

By the way, jedna se jadnica pokusavala parkirati izmedju stuba i ovog PezoVa, isto kao ova dvojica pacijenata, i pet minuta se zjbvla sa postizanjem ugla jer nema prednje senzore. Toliko da sam joj morao reci, gospodjo, 2 reda iza biste vec bili parkirani i na pola puta do kase Merkatora dok tu pokusavate ucicati trulju... Zaista vas ne shvatam... I ona me gleda i mislim da uopste nije skontala sta joj pokusavam reci... Pa nek se pati i ubuduce...

Idioti
:lol: :thumbup:
EasyMan

#29389 Re: "Majstori" parkiranja

Post by EasyMan »

S4mpion wrote: 18/07/2021 00:29 Ovo su oni što bi auto najradije utjerali pred kasu, a, ako ikako može, da autom prođu između polica, nehljebi.
90% je takvih. Parkira na invalidsko mjesto pa se jos 3 puta vraca do auta da vidi jel dobro zakljucao, jel zatvorio prozore sve, itd... bijednici koji ne smiju pogled sklonit s auta jer su se zaduzili do boga da ga kupe.
Last edited by EasyMan on 18/07/2021 12:14, edited 1 time in total.
EasyMan

#29390 Re: "Majstori" parkiranja

Post by EasyMan »

Ne pratim ko je objavio niti ko je pisao da je invalidsko. Nebitno je.
Bitno je da je ovo klasicni nastanak traca i neistine. Ti objavis sliku i onda se nadodaju jedan po jedan komentar sa pogresnim informacijama i 3 stranice dalje liku iz panamere spremaju likvidaciju, kunu mu djecu i porodicu itd...
Ja isto te idiote na rezumijem niti sam ikada tu auto ostavio, a skoro svaki dan sam tu. Auto ostavljam ili kod autopraonica ili skroz desno kod malog ulaza u technoshop.
foxlife

#29391 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

EasyMan wrote: 18/07/2021 12:13

Bitno je da je ovo klasicni nastanak traca i neistine. Ti objavis sliku i onda se nadodaju jedan po jedan komentar sa pogresnim informacijama i 3 stranice dalje liku iz panamere spremaju likvidaciju, kunu mu djecu i porodicu itd...
Ja isto te idiote na rezumijem niti sam ikada tu auto ostavio, a skoro svaki dan sam tu. Auto ostavljam ili kod autopraonica ili skroz desno kod malog ulaza u technoshop.
kakve neistine kad se na slici vidi da je papanski parkirao
jedino sta moze biti diskutabilno je je li parking za invalide ili ne sto je irelevantno kad je ovako parkirao
EasyMan

#29392 Re: "Majstori" parkiranja

Post by EasyMan »

foxlife wrote: 18/07/2021 12:39
EasyMan wrote: 18/07/2021 12:13

jedino sta moze biti diskutabilno je je li parking za invalide ili ne sto je irelevantno kad je ovako parkirao
Da ne trunimo vise temu, rekli smo vec sve o ovom slucaju. Ovaj auto 99% ne moze stati na ocrtano parking mjesto. Da bi ga parkirao tacno moras biti veliki strucnjak. Auto pored je isto tako ukoso parkiran iako je duplo manji, ali njega necemo dirati on je sirotinja.
foxlife

#29393 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

EasyMan wrote: 18/07/2021 12:42
foxlife wrote: 18/07/2021 12:39

Da ne trunimo vise temu, rekli smo vec sve o ovom slucaju. Ovaj auto 99% ne moze stati na ocrtano parking mjesto. Da bi ga parkirao tacno moras biti veliki strucnjak. Auto pored je isto tako ukoso parkiran iako je duplo manji, ali njega necemo dirati on je sirotinja.
diramo i jedno i drugo jer su obojica papci svoje vrste ovaj sa vise a ovaj sa manje love
S4mpion

#29394 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

Kad vidim koliko se lupa vratima po tuđim autima, nije mi nimalo čudno što ljudi zauzmu dva parking mjesta.

U garaži Merkatora sam do sada bio preko 1000 puta i nikada, ali baš nikada, nisam parkir'o ovdje, na dva metra od ulaza, niti mi se da zajebavat' sa gužvom koju pravi gomila nehljeba, na ovom dijelu parkinga je sevap zauzet' 3 obična parking mjesta (ne invalidska), samo da nehljebi prošetaju 10ak metara.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#29395 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Panamera parkirana ispravno...u haoticnim uslovima koji vladaju u garazi.
drndalo

#29396 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Ako cemo tako, sirotinjskog PezoVa boli uvo ako ga kucnem vratima po 227x... Nikakva dodatna steta...

Panamera? Cim ga kucnem, 1000€ stete... I onda krece traktat, mrze me ljubomorne duse, pasjaluk, Pravda za privatnika Rahmana, itd...

Ako ga samog boli dupe za nju, sto bi mu ja pazio auto vise od njega samog? A nije da ne pazim tudja auta pired mene, makar i truHli stojadini bili...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#29397 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

Ja mislim da ste vi samo ljubomorni.... :mrgreen:
foxlife

#29398 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

prvo mi ne znamo da se pravilno parkiramo na ovakva parking mjesta
kod nas kreteni svi ili ulaze naprijed ili u rikverc na ovakva mjesta i nastaju problemi da se ne moze izaci i uci u auto

mnogi pa cak i oni normalni vozaci ne znaju da se na ovakva mjesta treba parkirati cik cak
i da se suvozacka strana sto vise priblizi liniji
mali_balon

#29399 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mali_balon »

Cuj tesko ga parkirat...jbte cisternu moram u mm parkirat kad je na vagi utovar.....ovo je cisto boli me kurac parkiranje.....da mu je zao i da pazi da mu ga neko kucne parkiro bi na kraj graze.....ovo je kasko osigurano i ako hoce pred istek police ode u servis i tamo limari zvrse poso.....a ako ce vozat ovo i sikirat se za ogrebotine odma nek ga proda nije to auto za fukare....
U tom merkatoru sam vazda na kraju
Laplace

#29400 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

mali_balon wrote: 18/07/2021 13:46 Cuj tesko ga parkirat...jbte cisternu moram u mm parkirat kad je na vagi utovar.....ovo je cisto boli me kurac parkiranje.....da mu je zao i da pazi da mu ga neko kucne parkiro bi na kraj graze.....ovo je kasko osigurano i ako hoce pred istek police ode u servis i tamo limari zvrse poso.....a ako ce vozat ovo i sikirat se za ogrebotine odma nek ga proda nije to auto za fukare....
U tom merkatoru sam vazda na kraju
Prilično sam siguran da ova Panamera ima sistem asistencije pri parkiranju, vjerovatno i autonomno parkiranje. Te sisteme imaju Fordovi stari bar pet godina, ako se ne varam, koji su novi sigurno bar pet puta jeftiniji od Panamere (možda i deset puta jeftiniji). C-max odavno reklamira sistem autonomnog parkiranja, a Panamera ne da je premium za C-max nego je za njega space shuttle.
Locked