Demokratska fronta Željko Komšić

Styling

#48951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

drug_profi wrote: 18/07/2021 01:34
Point. wrote: 18/07/2021 00:22 Ako je predsjedništvo glupost nalik na neku britansku humorističku gluposts, čemu onda ovolika frka i lobiranje Čovićevih lutkica?

Negdje je kvaka.
Koliko ja vidim pola nas ovdje ne bi za Čovića nikad glasali aii ste guranjem Željka na silu doveli do toga da HDZ vise nema opoziciju.
I kako sad zamisliti drzavu koja ce funkcionisati kad ce HDZ sve dobiti sto po ustavu pripada hrvatima. domove naroda, ministarstva.
Niko ne govori koliko su vec dugo pravda i finansije u rukama HDZa?
Milion puta vaznije od stolice u predsjednistvu.
Forsiranjem price o Predsjednistvu skrece se paznja sa vaznijih stvari. Finansije su po vertikali u rukama HDZ-a od rata na ovamo. Covic blokira drzavu i Domove naroda kako hoce, jer mu je povrijedjen ego. Sve sto Hrvate slijeduje po Ustavu obavezno dobiju, pa i vise. U cetiri kantona sa hrvatskom vecinom Srbi jos uvijek nisu konstitutivni. Ali, to Dodiku nije bitno, sve dotle dok moze razvaljivati talove sa Covicem i pljackati RS pricom o otcjepljenu i ugrozenosti.
Ovdje se radi iskljucivo o licnoj ambiciji i egu Dragana Covica koji po svaku cijenu zeli u Predsjednistvo. Sve ostalo je suplja.
Styling

#48952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

BHCluster wrote: 18/07/2021 02:04
deogest wrote: 18/07/2021 01:58

Kad shvatis da pojedinac tu ne moze nista, bit ce ti lakse. Sta da mu je rekao anonimac neki sta misli, mislis da bi ga povriijedilo. Pa svaki od njih u istrenirani za takvo nesto. Biti bez obraza.

Covjek dodje na televizor i laze javno a dzon obraz, i da ga tamo neki anonimac u marketu nasikira. :lol:
Poenta je sto taj isti anonimac po internetu izigrava terminatora a kad se pruzi prilika onda podvije rep. :wink: A sto se tice "obraza" nakon cirkusa u Tuzli, Srebrenici te Mostaru da nabrojim ove najnovije je suvisno ici dalje u raspraviu. Sta ti mislis?
“Anonimus”, momci. Kaze se “anonimus”.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#48953 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Humljanin wrote: 17/07/2021 23:40
_BataZiv_0809 wrote: 17/07/2021 22:15 Ko ne zeli BiH, ne mora, zaboli me kurac. Da ste vise gledali sopstvenu no susjednu drzavu mozda do slucaja Komsic ne bi nikad ni doslo.
Uvijek neko izvlačenje. Uvijek netko drugi kriv.
Budi muško sa karakterom pa stani iza svojih stavova i postupaka.

A ne priča: eto ne bi mi vama šuknuli da ste vi malo drugačiji.
Ljigava priča totalno.
Ljigavi ste i vi od 1993, pa sta?

Jebete ovoj drzavi majku kroz majku i sad kmeee kmee kad se malo dobije po picki zauzvrat. Ekskujz maj frenc.

Btw. Za prevaru Komsica nikad nisam glasao i smatram da je njegov izbor greska.
Hakiz

#48954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hakiz »

Humljanin wrote: 18/07/2021 01:10
Hakiz wrote: 18/07/2021 00:43

Nemoj samo da ideš u priču o uzroku i posljedici. Da parafraziram film "Ničija zemlja": Ko je prvi počeo?
I ja i ti i svi mi znamo da su to bošnjačke stranke. Nisu te stranke postale bosnjačke NAKON što nisu osvojle glasove među Hrvatima i Srbima nego nisu osvojile glasove među njima baš zato što su od početka bošnjačke stranke.

Osim vjerske dimenzije se apsolutno ni u čemu ne razlikuju SDA i SDP. Čak se događalo da se čitavi temeljni ogranci preko noći prebace iz jedne u drugu stranku. NS je kao neka građanska spika jer ima puno te "FGR" koji nisu etnicki Bošnjaci pa jadni ne mogu sa SDA-om ali ne smiju ni previše glavu dignuti pa se bore za nekakvo anacionalno ili nadnacionalno sekularno društvo. Jer u drugačijem uređenju su ugroženi. Samo pogledaš sastave tih stranaka i ciljeve za koje se bore i sve ti je jasno.

Niti jedna od tih stranaka nikada nišsta ne smije pisnuti protiv Alije, bošnjackih generala, bošnjackog nacionalizma... Ne postoje za njih žrtve Hrvata i Srba niti im se idu klanjati i za njih tražiti pravdu. Ide se redovito na mezar Alije da se dobije blagoslov naroda za daljnji nastavak djelovanja.
Redovito su te "građanske" stranke oštrije od nacionalnih prema Srbima i Hrvatima jer se moraju iskazati kao patriote.

Nađi mi jedno političko pitanje u kojem se ne slažu SDA, SDP, DF, GS, NS...itd
Ne govorim o vjeri, o korupciji i lopovluku, o svjetonazoru... Nego govorim o političkim stavovima. Apsolutno se preklapaju stajališta u pogledu BiH u pogledu konstitutivnih naroda, u pogledu posljednjeg rata i uloga, u pogledu buduceg usteojstva drzave, u pogledu izbornig zakona, u pogledu polozaja Hrvata u BiH.
Potpuno identična politika.
Identična državotvorna politika za razliku od politika koje rade na ostvarivanju dogovora iz Karađorđeva. Pa odgovor na pitanje ko je prvi počeo treba tražiti u Zagrebu, Beogradu, Grudama i Han Pijesku, ne u Sarajevu.

Još ljudi pamte i NDH i Mihailovića. A malo toga su i HDZ-ovski i SDS-ovski političari uradili da se zaborave. Upravo suprotno, dobro su se potrudili da aveti prošlosti probude. Doduše, neki malo više, neki malo manje, što jest-jest.

I onda se treba posjetiti grob u Vitezu. Treba, nakon izvinjenja i promjene ciljeva, a i prakse, onih koji su doveli do toga da taj grob uopšte postane moguć.

A položaj Hrvata u BiH? Blokiranje Federacije govori da nisu ugroženi ni promil onoga koliko tu kovanicu koriste da bi Čović ostao neprikodnoveni "bog" bosanskohercegovačke hrvatske politike.
Hakiz

#48955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hakiz »

Point. wrote: 18/07/2021 00:22 Ako je predsjedništvo glupost nalik na neku britansku humorističku gluposts, čemu onda ovolika frka i lobiranje Čovićevih lutkica?

Negdje je kvaka.
Koliko ja vidim pola nas ovdje ne bi za Čovića nikad glasali aii ste guranjem Željka na silu doveli do toga da HDZ vise nema opoziciju.
I kako sad zamisliti drzavu koja ce funkcionisati kad ce HDZ sve dobiti sto po ustavu pripada hrvatima. domove naroda, ministarstva.
Koka ili jaje...

Da Čović nije bio zabetoniran, ne bi se guralo Komšića.
Patton44

#48956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

BHCluster wrote: 18/07/2021 01:54
drug_profi wrote: 18/07/2021 01:30

Tvoja djecija pamet je to tako protumacila. Meni ne pada na pamet da pravim scene po marketima.
Pridjes osobi i kulturno kazes sta mislis, u pravu si ipak je do pameti. :-)
Ono kad su bili ALONE :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
channel10

#48957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Styling wrote: 18/07/2021 08:27

Forsiranjem price o Predsjednistvu skrece se paznja sa vaznijih stvari. Finansije su po vertikali u rukama HDZ-a od rata na ovamo. Covic blokira drzavu i Domove naroda kako hoce, jer mu je povrijedjen ego. Sve sto Hrvate slijeduje po Ustavu obavezno dobiju, pa i vise. U cetiri kantona sa hrvatskom vecinom Srbi jos uvijek nisu konstitutivni. Ali, to Dodiku nije bitno, sve dotle dok moze razvaljivati talove sa Covicem i pljackati RS pricom o otcjepljenu i ugrozenosti.
Ovdje se radi iskljucivo o licnoj ambiciji i egu Dragana Covica koji po svaku cijenu zeli u Predsjednistvo. Sve ostalo je suplja.
Kakav licni ego kad iza njega stoji RH? O cemu vi pricate?

Pitanje za druga profija aka Sdpovca: zar nije Komsic realno bolji predsjednik od Covica?
dustaban

#48958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Styling wrote: 18/07/2021 08:27 Forsiranjem price o Predsjednistvu skrece se paznja sa vaznijih stvari. Finansije su po vertikali u rukama HDZ-a od rata na ovamo. Covic blokira drzavu i Domove naroda kako hoce, jer mu je povrijedjen ego. Sve sto Hrvate slijeduje po Ustavu obavezno dobiju, pa i vise. U cetiri kantona sa hrvatskom vecinom Srbi jos uvijek nisu konstitutivni. Ali, to Dodiku nije bitno, sve dotle dok moze razvaljivati talove sa Covicem i pljackati RS pricom o otcjepljenu i ugrozenosti.
Sve ovo stoji i sve ovo je znano i pticama na grani.
Ali jebiga, Covic i Hrvati IMAJU DOKAZ da gradjjanski koncept samo njih jebe. Da je makar bilo pokusaja da se poremete i druga dva naci-bloka u predsjednistvu sve bi bilo odbranjivo. Ovako ispada - more Dodik, more Bakir, nemore Covic!

I opcenito "gradjanski blok" je karina. Ne znaju se ni sami sebi definisati. Kad vidim da se onaj narcisoidni Lagumdjija i dan danas mota po ekranima i drzi lekcije (umislio da smo svi njegovi studenti) prvo mi dodje muka, a onda skontama - pa more mu se kraj ove gradjanske prdimahovine
Styling

#48959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

channel10 wrote: 18/07/2021 10:46
Styling wrote: 18/07/2021 08:27

Pitanje za druga profija aka Sdpovca: zar nije Komsic realno bolji predsjednik od Covica?
Iza njega stoji RH jer znaju da ce on biti njihov covjek u Predsjednistvu, koji ce sluziti za promociju interesa Hrvatske u BiH. Spojili su zajednicku ambiciju i sada guraju svoje pod okriljem legitimnosti.
Patton44

#48960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

_BataZiv_0809 wrote: 18/07/2021 08:45
Humljanin wrote: 17/07/2021 23:40

Uvijek neko izvlačenje. Uvijek netko drugi kriv.
Budi muško sa karakterom pa stani iza svojih stavova i postupaka.

A ne priča: eto ne bi mi vama šuknuli da ste vi malo drugačiji.
Ljigava priča totalno.
Ljigavi ste i vi od 1993, pa sta?

Jebete ovoj drzavi majku kroz majku i sad kmeee kmee kad se malo dobije po picki zauzvrat. Ekskujz maj frenc.

Btw. Za prevaru Komsica nikad nisam glasao i smatram da je njegov izbor greska.
Debelo grijesis Bato.Moje je da te upozorim,a ti kako hos.
herzegowac

#48961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by herzegowac »

Styling wrote: 18/07/2021 08:27Forsiranjem price o Predsjednistvu skrece se paznja sa vaznijih stvari. Finansije su po vertikali u rukama HDZ-a od rata na ovamo. Covic blokira drzavu i Domove naroda kako hoce, jer mu je povrijedjen ego. Sve sto Hrvate slijeduje po Ustavu obavezno dobiju, pa i vise. U cetiri kantona sa hrvatskom vecinom Srbi jos uvijek nisu konstitutivni. Ali, to Dodiku nije bitno, sve dotle dok moze razvaljivati talove sa Covicem i pljackati RS pricom o otcjepljenu i ugrozenosti.

Po cemu? I jedan i drugi su losi. S time da Komsic nema legitimitet tj. kao Predsjednik jedino moze povuci pitanje vitalnog nacionalnog interesa za Hrvate, a nema podrsku tog kluba u Domu naroda. Znaci da nema ni mogucnost raditi jedan segment svoga posla.
channel10

#48962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Zajebi ti svoj legitimitet...Mijenjaj pricu podhitno..Nema ovdje takvih budala ili mozda ima?

Mozda se i dom naroda izgubi sa padom SDA, jesi li o tome razmisljao?

Naravno da jesi, zato i ide ova ujdurma oko legitimnih.
Bloo
Globalna šefica

#48963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

herzegowac wrote: 18/07/2021 11:08

Po cemu? I jedan i drugi su losi. S time da Komsic nema legitimitet tj. kao Predsjednik jedino moze povuci pitanje vitalnog nacionalnog interesa za Hrvate, a nema podrsku tog kluba u Domu naroda. Znaci da nema ni mogucnost raditi jedan segment svoga posla.
Jer ocito i medu Hrvatima ima razlike u "vitalnom nacionalnom interesu" :mrgreen: ima "interes" i "HDZ interes" ?
Cime se vracamo na pocetak da jedino Hrvati koji su u HDZ su pravi Hrvati koji ce imati podrsku ostalih Hrvata koji su u HDZ-u.

Usput sizofrenija sa NACIONALNIM interesom u Domu NARODA.

S takvim ustrojem i institutima, nikada necemo biti građanska.
herzegowac

#48964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by herzegowac »

Ne razumijem bas odgovor na moj komentar. Cinjenica je da Komsic moze povuci pitanje vitalnog nacionalnog interesa samo za Hrvate. Ako to nije tocno, onda se ispricavam.
Hakiz

#48965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hakiz »

herzegowac wrote: 18/07/2021 11:08

Komšić je izabran i legalno i legitimno, pa Hrvat je. To što HDZ misli da oni daju potvrde ko je Hrvat a ko ne, pa iz bijesa što nije Čović u predsjedništvu neće da podrže Komšića u Parlamentu, to je već krivica HDZ-a.

Kukati da si kao Hrvat ugrožen, a blokirati Hrvata u Parlamentu je šizofreno. I dokaz da lažeš, u tom slučaju nisi ugrožen kao Hrvat nego kao HDZ-ovac.

Da ni Komšić ni Čović ne mogu biti u Predsjednišvu, priča o ugroženosti Hrvata bi bila tačna. Ovako su ugroženi samo HDZ-ovci. A za to treba da nas zaboli neka stvar.
channel10

#48966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

herzegowac wrote: 18/07/2021 11:23 Ne razumijem bas odgovor na moj komentar. Cinjenica je da Komsic moze povuci pitanje vitalnog nacionalnog interesa samo za Hrvate. Ako to nije tocno, onda se ispricavam.
Povukao ga on ili Covic tebi isto ili ipak nije?
ako te pitaju

#48967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ako te pitaju »

Jer ocito i medu Hrvatima ima razlike u "vitalnom nacionalnom interesu" :mrgreen: ima "interes" i "HDZ interes" ?
Cime se vracamo na pocetak da jedino Hrvati koji su u HDZ su pravi Hrvati koji ce imati podrsku ostalih Hrvata koji su u HDZ-u.

Usput sizofrenija sa NACIONALNIM interesom u Domu NARODA.

S takvim ustrojem i institutima, nikada necemo biti građanska.
Tko želi da BiH bude građanska država?
Zašto ti isti koji žele da BiH bude građanska država su se u Mostaru borili nogama, rukama, glavom, da izbori u Mostaru ne budu kao u drugim gradovima, po principu jedan čovjek-jedan glas.

Koje su to građanske stranke? Zašto te samoproglašene građanske stranke ne mogu preći ni izborni prag u mjestima gdje su ne-bošnjaci većina u Bosni i Hercegovini? Zapravo tu i ne postoje.

Koja to politička opcija sa hrvatskim predznakom se zalaže za građansku državu ? HSP? HRS? HDZ 1990? NITI JEDNA.
herzegowac

#48968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by herzegowac »

Ja nisam ugrozen nikako. To nije tema. Stoje cinjenice koje govore o tome da Komsic predstavlja Hrvate tj. trebao bi.
herzegowac

#48969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by herzegowac »

channel10 wrote: 18/07/2021 11:24
herzegowac wrote: 18/07/2021 11:23 Ne razumijem bas odgovor na moj komentar. Cinjenica je da Komsic moze povuci pitanje vitalnog nacionalnog interesa samo za Hrvate. Ako to nije tocno, onda se ispricavam.
Meni isto, samo Komsic to ne moze, ergo nije legitiman. Mislim da je ovo svima jasno?
channel10

#48970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

herzegowac wrote: 18/07/2021 11:26

Meni isto, samo Komsic to ne moze, ergo nije legitiman. Mislim da je ovo svima jasno?
Jasno se samo vama bistrim, a na budalama nije nista jasno...
ako te pitaju

#48971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ako te pitaju »

herzegowac wrote: 18/07/2021 11:25 Ja nisam ugrozen nikako. To nije tema. Stoje cinjenice koje govore o tome da Komsic predstavlja Hrvate tj. trebao bi.
Kao član predsjedništva ima pravo da pokrene pitanje zaštite VITALNOG NACIONALNOG INTERESA samo za Hrvate u BiH.
Ako je on predstavnik svih građana, kako sebi sam tepa, zašto ne može pokrenuti pitanje zaštite vitalnog interesa npr. Bošnjačkog naroda???

Legitimitet podrazumijeva vezu između naroda kojeg predstavlja. Ta pozicija je predviđena za osobu koja ima legitimitet hrvatskog naroda i koji bi morao štiti vitalne interese tog naroda čije interese bi trebao predstavljati.
herzegowac

#48972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by herzegowac »

channel10 wrote: 18/07/2021 11:27

Jasno se samo vama bistrim, a na budalama nije nista jasno...
Pa ako Komsic predstavlja sve gradjane, kako to da moze povuci vitalni interes samo za Hrvate? A ne moze ni to prakticno, jer nema podrsku Hrvata tj.delegata koje su Hrvati birali. Mislim, moze se nekome to svidjati ili ne, ali to su cinjenice.
Last edited by herzegowac on 18/07/2021 11:34, edited 2 times in total.
channel10

#48973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

herzegowac wrote: 18/07/2021 11:25 Ja nisam ugrozen nikako. To nije tema. Stoje cinjenice koje govore o tome da Komsic predstavlja Hrvate tj. trebao bi.
Imas hrvate koji su za BIH-a i one protiv. Jasno je koji je on i zato ima podrsku gradjana BIH-a. Kad bude Covic takav, mozda ce je i on imati...

Sve jasno kao dan, samo nije vama...
Hakiz

#48974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hakiz »

Može. Ako mu zakon omogućava, može. Ako HDZ ne pruži podršku, onda HDZ ne želi da se to pitanje riješi. A to opet dokazuje da nije problem legitimnost nego to što je Čoviću povrijeđena sujeta. Ili to što ne može služiti gazdama iz Zagreba. Ako ne odradi posao, možda mu daju otkaz?
herzegowac

#48975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by herzegowac »

channel10 wrote: 18/07/2021 11:31
Imas hrvate koji su za BIH-a i one protiv. Jasno je koji je on i zato ima podrsku gradjana BIH-a. Kad bude Covic takav, mozda ce je i on imati...

Sve jasno kao dan, samo nije vama...
Moze on imati podrsku gradjana, ali ne postoji clan predsjednistva iz reda gradjana koji povlaci pitanje vitalnog nacionalnog interesa gradjana. Ne moze postojati predstavnik Srba, Bosnjaka i gradjana.
Post Reply