Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
twonk wrote: ↑08/07/2021 21:46
Pa to je normalno, potpisujes novi ugovor kako ces prenijeti benefite iz starog ugovora
O čemu ti govoriš, benefiti se stiču vremenom (čitaj PARAMA). Ako neko 10god plaća pretplatu i time stekne neki benefit, zašto bi ga izgubio potpisivanjem novog ugovora. Valjda bi trebalo da svakim novim ugovorom dobija dodatne benefite.
Po tebi, onaj ko sad ima 20% popust (POTPISIVANJEM NOVOG UGOVORA) to trebao izgubiti a DOBITI tidal KOJI IONAKO DOBIJAJU SVI NOVI KLIJENTI.
Po tebi, ljude koji su na ime pretplate do sad dali 10 000 KM, treba staviti u isti koš sa onima koji nisu dali ni 1KM.
DOBRA TI JE LOGIKA.
Može li neki primjer, ali ne fiktivni. Operater u svijetu koji za potpis svakog novog ugovora svaki put zadržava postojeće benefite i daje nove?
Pa onda bi za 10 godina, kako ti navodiš, korisnik nekog start paketa imao ono što ima novi korisnik premium paketa.
Evo ja koristim pretplatu na mobilnoj već 15 godina. Svaki put za novi ugovor dobijem nešto novo. Nekada popust na uređaj, drugi put jeftiniju pretplatu, gige interneta itd.. Nikada mi nije ostao popust ako sam uzeo uređaj, ili gige ili nešto peto.. Ponuda se popravlja, ali dobijem to što je aktuelno za taj potpis i za taj ugovor.
Telemach je za obnovu ugovora korisnicima zadržavao benefite po prethodnom aneksu (koji je još bio pod ugovorom). Primjer toga je bio kad su arene uveli, svi koji su obnavljali ugovore na postojeći aneks su zadrzavali sve prethodne benefite uz dodjelu dodatno arena sport kanala.
doff wrote: ↑16/07/2021 10:43
Telemach je za obnovu ugovora korisnicima zadržavao benefite po prethodnom aneksu (koji je još bio pod ugovorom). Primjer toga je bio kad su arene uveli, svi koji su obnavljali ugovore na postojeći aneks su zadrzavali sve prethodne benefite uz dodjelu dodatno arena sport kanala.
Sjećam se, dobio isto. Ali prethodni benefiti (ako pričamo o finansijskim) išli do datuma do kojeg su trebali ići starim ugovorom. Nisu ponovo išli u trajanju novog ugovora. I to je bila njihova dobra volja, ali i dobar marketinški potez. Ali nisu se zadržavali do beskonačnosti a da se uvijek dobije nešto dodatno.
nerminz wrote: ↑16/07/2021 10:22
DOBRA TI JE LOGIKA.
Losa je tvoja. Operater nije tu da ti nešto daje, već da ti naplati. Radi za svoju korist, a ne za tebe lojalnog kupca. Toliko je fluktuacija da im nista ne znaci sto ces ti otici na konkurenciju, a ja od konkurencije.
I ne, benefiti se ne akumuliraju. Nije ovo ispuni mi zelju.
hamo1977 wrote: ↑16/07/2021 10:48
Sjećam se, dobio isto. Ali prethodni benefiti (ako pričamo o finansijskim) išli do datuma do kojeg su trebali ići starim ugovorom. Nisu ponovo išli u trajanju novog ugovora. I to je bila njihova dobra volja, ali i dobar marketinški potez. Ali nisu se zadržavali do beskonačnosti a da se uvijek dobije nešto dodatno.
Plus jos sto mi i dalje ne radi vracanje na EON BOX jer stopa. Dolazio covjek, promijenio box, nije do njega, isto sve opet. Rekose da ce nazvati neka specijalna jedinica bas za te boxove. Naravno, nikad ne nazvase. Jos da nadodamo da nema arena, idealno sa istekom ugovora da se produzi negdje drugo.
Zdravo @Falcronao,
Molimo da nam dostavite korisničke podatke u inbox kako bismo provjerili i pronašli rješenje.
Unaprijed se zahvaljujemo i stojimo na raspolaganju.
StihNaAsfaltu wrote: ↑18/07/2021 22:22
Besplatan web browser za eon box, a da nije Pufin, on mi trazi sad neku pretplatu?
A da je na nivou kao Puffin?
Hvala lijepo