Demokratska fronta Željko Komšić

spreca

#48901 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

Kolinda wrote: 17/07/2021 17:48
spreca wrote: 17/07/2021 17:02

Nisu uvijek isti,ali ovi isti sto su stalno,njih niko ne napada i ne govori koliko su zaradili,daj Komsica da busimo,on je jedini koji nesto valja a ne krade kao Dodig,Covic<Bakir ,Novalic je za par mjeseci okreno desetak miliomcica a Komsic za 20 godina posteno zaradio milion,sta kaze Dodig neki dan "joj sta im radim ja sam a zamislite sta bi im radili da je Covic samnom u predsjednistvu,zato Komsic sve dok se kandiduje a Covic nikada vise nece sjesti u fotelju predsjenistva pogotovu preko puta svog jarana MIkonokrada
Pored živog Željka nama Hrvatima drugi izbor ne treba...
Kmeci kmeci samo kmeci,ima ona jedna pjsma slicna
spreca

#48902 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

E nece Cirilo da moze,kako god nece biti potvome zato pocni da seres kao sto uvijek radis od kako si dosao na celo HDZ u BiH ali dzaba krecis,u fotelju u predsjednistvu nikada vise neces sjesti,jedino mozda kao domar :lol:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-b ... /210717081
Patton44

#48903 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

Image

Kolindin predsjednik rezervne domovine.
spreca

#48904 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

Patton44 wrote: 17/07/2021 18:54 Image

Izgleda tek ga izvadio iz prkna pa mirise ko Parfem :lol:
Patton44

#48905 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

spreca wrote: 17/07/2021 18:55
Patton44 wrote: 17/07/2021 18:54 Image

Izgleda tek ga izvadio iz prkna pa mirise ko Parfem :lol:
:lol: :lol: :lol:
Kad nema bjelog a kriza spuca daj sta bilo.
Rockefeller

#48906 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Rockefeller »

Ne znas ti jaraniko kako je dvije noci poslije :mrgreen:
Humljanin

#48907 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Humljanin »

Hakiz wrote: 17/07/2021 12:13
Humljanin wrote: 16/07/2021 22:24

Čuj to, Bošnjaci uzeli sebi za pravo da "vaspitaju" Hrvate i da ih nauče pameti tko su poželjni kandidari u unitarnoj Bosni.

Fino bogumi...

Tako Bošnjaci sebi redovito izaberu Džaferoviće, Izetbegoviće, Cikotiće, Asime, Kaplane, Brankoviće, Nikšiće, i sličan nacionalistički polusvijet. A Hrvatima bi pametovali kako trebaju birati anacionalne kozmopolite.

Fino...al u kurcu.

Taj tvoj stav je zoran pokazatelj zašto je BiH u qrcu trenutno i zašto 100% nema svijetlu budućnost.

Ti ćeš meni kao podmetati na lukavo na svakom koraku dok se ja ko biva ne dozovem pameti. A tebe nema tko pozvati na odgovornost. Ti skroz super izabireš sebi političare.
Pa evo vidimo sad Bošnhački Dram Team za vrijeme korone:
Džaferović, Komšić, Bisera, Fadil, Osmica, Sebija....
Bošnjačku "opoziciju" bolje i ne spominjati. Još veća skupina dzabalebaroša i uhljeba.

Nema šta, ljudi rade svoj posao fantastično. A problem su očito samo Hrvati, jer oni nikako da potrefe na izborima šta se sviđa sarajevskoj čaršiji.

Pa bujrum Hakize.
Ma, bio bi ti u pravu sve da nije UZP-a, dvije škole pod jednim krovom itd. Hoće reći, dok ne prihvatite BiH kao jedinu domovinu i promijenite ulice (simbolički) sa imenima ljudi čiju ideologiju sanjate, Jure i Bobana, dakle dok ne prestanete imati noćne more i treba vas prevaspitavati.

Rasizam je tako 19. vijek, nije u modi, NDH je poražena prije 80 godina, a prije neki dan vam i moderna Evropa reče da ste zapeli u lošoj prošlosti. Koliko god se Milanović ljutio zbog toga :lol:
Mislio sam da si odrasliji i obrazovaniji Hakize.

Uzpa je bilo na sve strane. To što nitko nije osudio bošnjačke uzpove ne znači da se nisu dogodili.
Nismo ni mi glupi pa da ćemo vlastite žrtve i progone gledati očima bošnjačkih nacionalista. Isto kao što ti gledaš svojim očima svoje žrtve, tako i hrvati gledaju svojim očima svoje žrtve. Pa koliko god ti i Bakir i Komšić i Suljagić pokušavali predstaviti da su hrvatska djeca to zaslužila i da su se hrvatska sela sama samoubila nekakvom slučajnošću ili da je to samo sporadični događaj nekog narkomana, to ne mijenja stvari. Kada malo izađeš iz vlastitog balona od sapunice pa shvatiš da su i hrvatske pogomolje bošnjaci rušili, da su i hrvati bili zatočenici bošnjačkih konc logora, da su i hrvatske žrtve (ne samo vojnici) ubijani, dotad nema suživota.

Što se tiče ulica, Hrvati su u ratu goneći nekakav inat učinili glupost i dali nekolicini ukica u mostaru fašistička imena. Poslje se na desetine puta pokušavalo to promijeniti, ali gle slučaja (!) , Bošnjaci su svaki put to stopirali u gradskom vijeću.
Ali ono što bi tebe više trebalo zanimati je da u Bošnjackom Sarajevu imaš više ulica nazvanih po fašistima i nacistima od Mostara. To slobodno provjeri. I zamisli se koga ćeš sljedeći put pravednički pljunuti. Pa se pogledaj u ogledalo i pometi ispred svog praga prije nego počneš hrvatima srati a ti zasran dozavrat. :thumbup:

Ostatak ti je toliko infantilan da nije vrijedan spomena.
Humljanin

#48908 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Humljanin »

Vidim opet se spominju takozvane dvije škole pod jednim krovom.

Samo da ovdje napišem , istine radi. To nije izum Hrvata nego Bošnjaka i međunarodne zajednice.

Meni su prije nekih 15-20 godina prijatelji bošnjaci dobronamjerno govorili kako bi bilo super da imamo još par škola po istom obrascu na desnoj obali neretve.

Poslje im je to fašizam.

A isti ti bošnjaci traže "dvije škole pod jednim krovom" u RS-u i mjestima gdje su Hrvati većina.

Tako, draga djeco, tu priču više nitko ne puši. Smanjite laži pa se možda može normalno kao ljudi raspravljati.

Ako netko nađe dokaz da su "dvije škole pod jednim krovom" bile hrvatski izum , ja brišem profil sa ovog foruma. Upravo suprotno, to je promovirala MZ skupa sa Bošnjacima.

P.S. niti jedna takva škola ne postoji na lijevoj strani mostara, samo na desnoj. :thumbup: pitanje je kada bi bošnjačka djeca prešla na desnu stranu mostara da nije napravljena ta zajednička škola.
Hajmo za promjenu sad napraviti jednu takvu školu u donjoj mahali i u zaliku? A?
Humljanin

#48909 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Humljanin »

_BataZiv_0809 wrote: 16/07/2021 23:42 Da nekog treceg izaberemo Hrvatima :D
Šuknite Hrvatima tako što ćete im izabrati Abdića ili Galijaševiča 8)
To bi skroz supač bilo :bih:
ako te pitaju

#48910 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ako te pitaju »

A lijepo je vidjeti kako "probosanske patriote" uživaju u "šukanju".
Pa onda kmeče "zašto Hrvati ne žele BiH".
BiH šukanja ne žele Hrvati, a ni Srbi, ali koliko vidim i EU.

Ako se BiH temelji na "šukanju" onda ovakva BiH nije ništa drugo nego jedno obično "šukkanje".

Šukajmo ga jedni drugima. Aferim
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#48911 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Ko ne zeli BiH, ne mora, zaboli me kurac. Da ste vise gledali sopstvenu no susjednu drzavu mozda do slucaja Komsic ne bi nikad ni doslo.
drug_profi

#48912 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Nema tu patriotizma. Samo sovinizam, fasizam i nacionalizam zamaskirani u gradjansko.
Patriotizam je kad zelis da svaki stanovnik ove zemlje bude sretan u njoj. Ali ne da ti odredjujes sta je sreca.
HDZ je sestra SDA. Isti qurac.
Ali na SDA ove patriote ne pjene ovako.
Hajmo izabrati Bosnjaka iz gradjanske opcije. Hajmo izabrati stranke gradjanske opcije.
Jok samo se na H clanu vjezba gradjansko.
Nije to bilo lose prvi put da se ukaze na sav besmisao sistema.
Sad je kontraproduktivno i samo HDZ ima korist od toga. Ko ima zrno pameti razumije ovo.
ako te pitaju

#48913 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ako te pitaju »

drug_profi wrote: 17/07/2021 22:15 Nema tu patriotizma. Samo sovinizam, fasizam i nacionalizam zamaskirani u gradjansko.
Patriotizam je kad zelis da svaki stanovnik ove zemlje bude sretan u njoj. Ali ne da ti odredjujes sta je sreca.
Hajmo izabrati Bosnjaka iz gradjanske opcije. Hajmo izabrati stranke gradjanske opcije.
Sad je kontraproduktivno i samo HDZ ima korist od toga. Ko ima zrno pameti razumije ovo.
:thumbup:
BHCluster

#48914 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Image
vee-jay

#48915 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

drug_profi wrote: 17/07/2021 22:15 Nema tu patriotizma. Samo sovinizam, fasizam i nacionalizam zamaskirani u gradjansko.
Nonsens, pa zna se da se po brojevima glasova treca glava drzave trebala zvati Becirovic a ne Dzaferovic.
BHCluster

#48916 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

vee-jay wrote: 17/07/2021 23:27
Nonsens, pa zna se da se po brojevima glasova treca glava drzave trebala zvati Becirovic a ne Dzaferovic.
Njima ne valja ni Becirevic i on je bOkirov kazu.
Hakiz

#48917 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hakiz »

Humljanin wrote: 17/07/2021 21:30
Hakiz wrote: 17/07/2021 12:13

Ma, bio bi ti u pravu sve da nije UZP-a, dvije škole pod jednim krovom itd. Hoće reći, dok ne prihvatite BiH kao jedinu domovinu i promijenite ulice (simbolički) sa imenima ljudi čiju ideologiju sanjate, Jure i Bobana, dakle dok ne prestanete imati noćne more i treba vas prevaspitavati.

Rasizam je tako 19. vijek, nije u modi, NDH je poražena prije 80 godina, a prije neki dan vam i moderna Evropa reče da ste zapeli u lošoj prošlosti. Koliko god se Milanović ljutio zbog toga :lol:

Uzpa je bilo na sve strane. To što nitko nije osudio bošnjačke uzpove ne znači da se nisu dogodili.
Nismo ni mi glupi pa da ćemo vlastite žrtve i progone gledati očima bošnjačkih nacionalista. Isto kao što ti gledaš svojim očima svoje žrtve, tako i hrvati gledaju svojim očima svoje žrtve. Pa koliko god ti i Bakir i Komšić i Suljagić pokušavali predstaviti da su hrvatska djeca to zaslužila i da su se hrvatska sela sama samoubila nekakvom slučajnošću ili da je to samo sporadični događaj nekog narkomana, to ne mijenja stvari. Kada malo izađeš iz vlastitog balona od sapunice pa shvatiš da su i hrvatske pogomolje bošnjaci rušili, da su i hrvati bili zatočenici bošnjačkih konc logora, da su i hrvatske žrtve (ne samo vojnici) ubijani, dotad nema suživota.

Što se tiče ulica, Hrvati su u ratu goneći nekakav inat učinili glupost i dali nekolicini ukica u mostaru fašistička imena. Poslje se na desetine puta pokušavalo to promijeniti, ali gle slučaja (!) , Bošnjaci su svaki put to stopirali u gradskom vijeću.
Ali ono što bi tebe više trebalo zanimati je da u Bošnjackom Sarajevu imaš više ulica nazvanih po fašistima i nacistima od Mostara. To slobodno provjeri. I zamisli se koga ćeš sljedeći put pravednički pljunuti. Pa se pogledaj u ogledalo i pometi ispred svog praga prije nego počneš hrvatima srati a ti zasran dozavrat. :thumbup:

Ko gubi ima pravo da se ljuti.
Humljanin

#48918 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Humljanin »

_BataZiv_0809 wrote: 17/07/2021 22:15 Ko ne zeli BiH, ne mora, zaboli me kurac. Da ste vise gledali sopstvenu no susjednu drzavu mozda do slucaja Komsic ne bi nikad ni doslo.
Uvijek neko izvlačenje. Uvijek netko drugi kriv.
Budi muško sa karakterom pa stani iza svojih stavova i postupaka.

A ne priča: eto ne bi mi vama šuknuli da ste vi malo drugačiji.
Ljigava priča totalno.
Humljanin

#48919 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Humljanin »

Hakiz wrote: 17/07/2021 23:35
Humljanin wrote: 17/07/2021 21:30

Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Gubiš ti BiH takvu kakvu si zamislio. Nećeš je nikada dobiti po svom ukusu. Pošteno? :thumbup:
vee-jay

#48920 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

BHCluster wrote: 17/07/2021 23:32
vee-jay wrote: 17/07/2021 23:27

Da, po njima su i SDP i NS i DF bosnjacke stranke.
Ali koga interesuje sta oni govore.
To je prozirna, jefina propaganda za neobrazovanu sirotinju odraslu uz Thomposona i Torcidu.

Ja sam to napisao kao odgovor forumasu @drug_profi, koji bukvalno (i ne po prvi put), pravo svakoga da glasa za koga hoce naziva:
Samo sovinizam, fasizam i nacionalizam zamaskirani u gradjansko.
Humljanin

#48921 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Humljanin »

Odavno sam na forumu i odavno sam upratio tvoje pisanje. Doživljavao sam te kao jugonostalgičara, anacionalnog, ateistu, građanski orjentiranog, ono što Bošnjaci posprdno zovu Fina Gradska Raja. Općenito mi nije jasno šta je u tome posprdno ili loše jer iznimno cijenim tu prijeratnu "finu gradsku raju" u svakom gradu jer su to ljudi ukorijenjeni u grad sa određenim urbanim pedigreom kojeg seljačine nikada neće imati.
Malo mi je žalosno što se već ne znam koji put ispostavlja da su ti istinski građani tj. "FGR" u stvari etnicki Hrvati, Srbi, Jevreji... I da su vjerojatno zato predmet podsmjeha i sprdnje.

Nakon toliko godina na forumu tek sada sam skonto da si vjerojatno Hrvat koji se borio na strani Armije. Sve je to super. Samo se bojim ako nastaviš ovako pisati da ćeš postati ustaša i UZPovac na forumu. Dzaba ti i ranjavanje i ABIH i to što si glasao za bošnjački SDP...

Jesi li malo digao glavu iznad bošnjackog nacionalizma ukamufloranog u "građansku" priču, odmah si ustaša i četnik.
Sretno ti. Na ne znam za koga bi na tvom mjestu glasovao. Jedino možda za NS.
Humljanin

#48922 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Humljanin »

vee-jay wrote: 17/07/2021 23:52
BHCluster wrote: 17/07/2021 23:32

Da, po njima su i SDP i NS i DF bosnjacke stranke.
Ali koga interesuje sta oni govore.
To je prozirna, jefina propaganda za neobrazovanu sirotinju odraslu uz Thomposona i Torcidu.

Ja sam to napisao kao odgovor forumasu @drug_profi, koji bukvalno (i ne po prvi put), pravo svakoga da glasa za koga hoce naziva:
Samo sovinizam, fasizam i nacionalizam zamaskirani u gradjansko.
Pa nego šta su nego bošnjačke stranke?
Koliko glasova imaju u Banja Luci i Širokom Brijegu?

Koliko ih je obišlo na primjer spomenik za ubijenu djecu u Vitezu od strane bošnjačke ABIH? Da dalje ne nabrajamo.
Koliko su grobova Hrvata ti političari osim Alijinog obišli?
cyprus

#48923 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

Hakiz wrote: 17/07/2021 23:35Ko gubi ima pravo da se ljuti.
Pa, ko gubi? HDZ koji ima sve bitne poluge moći u svojim rukama?
Point.

#48924 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Sva ova histerija i napisane stranice na ovoj temi nakon objave Željka Komšića dokazuje da uzima lopatom na sljedećim izborima.
flyrepublic

#48925 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by flyrepublic »

Ono kad su ti jedini argumenati u raspravi kmee i uzp, fasisti, a u biti si jedan obični licemjer koji kao voli BiH a u stvari mrzis, mrzis hrvate i srbe iz sve duse.
Dadoh i ja glas komsicu kod njegove prve kandidature, kasnije vidim lik mrzi hrvatsku i hrvate priblizno ko i ovaj bhcluster. I to je možda i najmanji problem, najveći problem je što je čovke nakon toga privatiziro sve ostale hrvatske stranke na osnovu gluposti zvane tročlano predsjedništvo, koje više liči na neku britansku humorističnu seriju nego na neki bitan politički faktor. Dakle nemamo nikakve opcije za promijenit političku situaciju u svojoj zupaniji/kantonu jer je ostala samo opcija hrvatsk narodni sabor ili kako li se već zove i neki smiješni hrs. Pokušao zadnji put pogurat Falatara, nije proslo jer lik ne laje na narod koji je mislio predstavljat.
Sad mi lijepo nakacite neki kmee, al ne kmecim za čovketom, čovke ovdje samo dobiva, kmečim što mi poslodavac jednom reče: ne očekuj ti neku plaću ni u budućnosti, jer ovo je ipak BiH, zna se kolike su plaće u BiH...
Post Reply