Slučaj Dženan Memić
- basicm
#16076 Re: Slučaj Dženan Memić
Cemu komentarisanje Mektica i poklapanje svakog lonca, do te mjere da se ne zna jel govore Memici ili Avaz? Cemu potreba za komentarisanje svega i svacega?
-
pinkman
#16077 Re: Slučaj Dženan Memić
Mektic je bivsi ministar sigurnosti. Kao takav sigurno ima vise iskustva i informacija od prosjecnog forumasa, pa je u tom smislu interesantno cuti njegovo misljenje.
- basicm
#16078 Re: Slučaj Dženan Memić
Naravno i slazem se, ali otkud nekome da on nije pomogao, i kako je mogao pomoci u istrazi kad MS niti on kao ministar nema nikakve veze sa tim.
- gospodar
#16079 Re: Slučaj Dženan Memić
Lijepo od tebe sto si nas prosvijetlio oko tog formalnog naziva i cilja istrage, kao i "finog pakovanja" zbog javnosti.dzolix wrote: ↑17/07/2021 17:29To je formalni naziv istrage drzavnog tuzilastva, boldovano crvenim .To sto se tako zove
istraga ne znaci da tuzilastvo ujedno ne vrsi istragu i za ubistvo. Cilj istrage je u stvari otkrivanje uzroka smrti Dzenana Memica. Ako ova istraga nesto otkrije u vezi ubistva to ce i objaviti, to jest pokusati dovesti do kraja.
Ova istraga iako se tako ne zove je u svojoj biti istraga za ubistvo po tuzbi Muriza Memica jer sumnjichi Alisu Mutap i njenog oca Zijada Mutapa za ubistvo, tu je i svjedok Denis Stojnic koji je osumnjicio Zijada Mutapa. Normalno to je sve fino upakovano na taj nachin zbog javnosti ,,ko fol onaj naziv..
-
pinkman
#16080 Re: Slučaj Dženan Memić
A ne znam. Meni Mektic djeluje kao dobra osoba. Nesto mi nevjerovatno djeluje da zeli odmoci, kako kazu Memici.
A opet i Memici mi izgledaju regularno.
-
skaljicmufid
#16081 Re: Slučaj Dženan Memić
Poanta moga prethodnog posta je ta da Državno tužilaštvo nije ispunilo naša očekivanja, da nisu saznali, pa tako niti mi građano ništa drugačije novo u odnosu na stanje u vrijeme prije početka istrage, da nisu ukazali na ubicu ili ubice osim Ljube, odnosno na drugačiji događaj u odnosu na onaj koji nam je poznat, pa da su stoga potrošili na tisuće radnih sati nepotrebno, te posebno, da su one ljude, naročito trudnicu, držali nepotrebno u pritvoru. Konačno, pokazalo se da se ova istraga trebala eventualno otvoriti tek nakon pravomoćnog okončanja postupka pred Vrhovnom sudom.
Dakle, istraga i optužnica Državnog tužilaštva su čist promašaj!
- gospodar
#16082 Re: Slučaj Dženan Memić
Optuznica nije ni odbijena ni potvrdjena jos uvjek. Nebi bilo lose da sacekas nesto od tog pa tek onda da izvodis zakljucak da je cist promasaj.skaljicmufid wrote: ↑17/07/2021 17:45 Poanta moga prethodnog posta je ta da Državno tužilaštvo nije ispunilo naša očekivanja, da nisu saznali, pa tako niti mi građano ništa drugačije novo u odnosu na stanje u vrijeme prije početka istrage, da nisu ukazali na ubicu ili ubice osim Ljube, odnosno na drugačiji događaj u odnosu na onaj koji nam je poznat, pa da su stoga potrošili na tisuće radnih sati nepotrebno, te posebno, da su one ljude, naročito trudnicu, držali nepotrebno u pritvoru. Konačno, pokazalo se da se ova istraga trebala eventualno otvoriti tek nakon pravomoćnog okončanja postupka pred Vrhovnom sudom.
-
pinkman
#16083 Re: Slučaj Dženan Memić
Tako je. Uskoro ce se znati. Ali, kakav god bude ishod, bice nezadovoljnih.gospodar wrote: ↑17/07/2021 17:50Optuznica nije ni odbijena ni potvrdjena jos uvjek. Nebi bilo lose da sacekas nesto od tog pa tek onda da izvodis zakljucak da je cist promasaj.skaljicmufid wrote: ↑17/07/2021 17:45 Poanta moga prethodnog posta je ta da Državno tužilaštvo nije ispunilo naša očekivanja, da nisu saznali, pa tako niti mi građano ništa drugačije novo u odnosu na stanje u vrijeme prije početka istrage, da nisu ukazali na ubicu ili ubice osim Ljube, odnosno na drugačiji događaj u odnosu na onaj koji nam je poznat, pa da su stoga potrošili na tisuće radnih sati nepotrebno, te posebno, da su one ljude, naročito trudnicu, držali nepotrebno u pritvoru. Konačno, pokazalo se da se ova istraga trebala eventualno otvoriti tek nakon pravomoćnog okončanja postupka pred Vrhovnom sudom.
Najbitnije je da sve bude zasnovano na dokazima koje mi jos uvijek nismo vidjeli.
Ono sto meni najvise problematicno jeste disciplinski postupak protiv Gordane Tadic. Citam na Dnevnik.ba:
Ali eto, da ne prejudiciramo. Mislim da ce se do kraja ljeta mnogo toga raspetljati.Unatoč tome što ne postoji nikakav propust ili odgovornost, kako tvrde izvori Večernjeg lista bliski VSTV-u, prvostupanjsko povjerenstvo se sprema 'kazniti' glavnu tužiteljivu Tadić.
Što je još čudnije na takav ishod ih potiče nizozemski sudac, Kees van der Weide, koji je u VSTV-u od prošle godine angažiran kao pravni ekspert.
Skandalozno je da je Van der Weide praktično već presudio kako je glavna državna tužiteljica 'zrela' za suspenziju.
- vjeshalica
#16084 Re: Slučaj Dženan Memić
Mensuretko nam u roamingu.skafiskafsnjak wrote: ↑17/07/2021 12:37 Joj kad krenu postavljati sa instagrama od ovih Mutapa...
Mensur zvani cvaja
![]()
Pitam dzolixa kako je u BL posto je od tamo nikad mi nije odgovorio.
Fali nam jos koji piš na Mutapiju sa ciljem predstavljanja postenja u familiji.
-
dzolix
#16085 Re: Slučaj Dženan Memić
Nevrijeme moja ti...katastrofa..vjeshalica wrote: ↑17/07/2021 18:18 Pitam dzolixa kako je u BL posto je od tamo nikad mi nije odgovorio.
-
skaljicmufid
#16086 Re: Slučaj Dženan Memić
Da, slažem se, da treba sačekati konačnu odluku Državnog suda, ali iz onog što sam saznao od izvora, sa čim se moram složiti, je to da je bez obzira na njenu eventualnu potvrdu takva optužnica Državnog tužilaštva čist promašaj, posebno ako/kada se uskoro Seferovići osude pred Vrhovnim sudom za saobraćajku, kako se sve više priča da će se desiti.
Malo je vjerovatno da se desi njeno potvrđivanje, ali ne bi to bio prvi, ni posljednji put da se neka sumnjiva, nepravilna i nepotpuna optužnica potvrdi. Pa kažu da je 90% oslobađajućih presuda posljedica nepravilnog odlučivanja kod razmatranja podignute optužnice, tj njenog nepravilnog potvrđivanja. Razmatranje optužnice je upravo u funkciji provjere njene pravilnosti i njene dokazivosti kako bi se izbjeglo nepotrebno suđenje.
Ako se kojim čudom i potvrdi, eto oslobađajuće presude za dvije tri godine suđenja. Državnom tužilaštvu je sada bitno samo da se "opečati" potvrdom i tako se spase blamaže koja im već trese stolice i karijere, ishod po optužnici im nije bitan, pa ko će se više sjećati ovog slučaja nakon dvije tri godine, osim advokata, sudija, tužioca, optuženih i njihovih porodica....
Malo je vjerovatno da se desi njeno potvrđivanje, ali ne bi to bio prvi, ni posljednji put da se neka sumnjiva, nepravilna i nepotpuna optužnica potvrdi. Pa kažu da je 90% oslobađajućih presuda posljedica nepravilnog odlučivanja kod razmatranja podignute optužnice, tj njenog nepravilnog potvrđivanja. Razmatranje optužnice je upravo u funkciji provjere njene pravilnosti i njene dokazivosti kako bi se izbjeglo nepotrebno suđenje.
Ako se kojim čudom i potvrdi, eto oslobađajuće presude za dvije tri godine suđenja. Državnom tužilaštvu je sada bitno samo da se "opečati" potvrdom i tako se spase blamaže koja im već trese stolice i karijere, ishod po optužnici im nije bitan, pa ko će se više sjećati ovog slučaja nakon dvije tri godine, osim advokata, sudija, tužioca, optuženih i njihovih porodica....
- vjeshalica
- vjeshalica
#16088 Re: Slučaj Dženan Memić
Tuzna samdzolix wrote: ↑17/07/2021 18:21Nevrijeme moja ti...katastrofa..vjeshalica wrote: ↑17/07/2021 18:18 Pitam dzolixa kako je u BL posto je od tamo nikad mi nije odgovorio.
- skafiskafsnjak
#16089 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovaj iz BL, onaj iz Luksemburga... Rasporedjeni, nea stavjeshalica wrote: ↑17/07/2021 18:18Mensuretko nam u roamingu.skafiskafsnjak wrote: ↑17/07/2021 12:37 Joj kad krenu postavljati sa instagrama od ovih Mutapa...
Mensur zvani cvaja
![]()
![]()
Pitam dzolixa kako je u BL posto je od tamo nikad mi nije odgovorio.![]()
-
dzolix
#16090 Re: Slučaj Dženan Memić
Malo sam pretjero sa tim "ko fol" ali istraga je i onakva kakva je po svom nazivu ali u pozadini i iza toga stoji cilj otkrivanja uzroka i nacina i izvrsioca teskog povrijedjivanja.
-
dzolix
#16091 Re: Slučaj Dženan Memić
Svi te napadaju,,,ostavicu te na miru.
- vjeshalica
#16092 Re: Slučaj Dženan Memić
- vjeshalica
#16093 Re: Slučaj Dženan Memić
Nemaju preca posla, msm logicno je s obzirom na razmjere banditizma.skafiskafsnjak wrote: ↑17/07/2021 18:27Ovaj iz BL, onaj iz Luksemburga... Rasporedjeni, nea stavjeshalica wrote: ↑17/07/2021 18:18
Mensuretko nam u roamingu.![]()
Pitam dzolixa kako je u BL posto je od tamo nikad mi nije odgovorio.![]()
-
YouAreMyDestiny
#16094 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni samo nije jasno zašto ne uhvate Ljubu, da kaže ko mu je platio.
- GAU8
-
YouAreMyDestiny
#16096 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa baš... Eto imaju saznanja, da je uzeo novac. I nikom ništa.
- uglavnomja
#16097 Re: Slučaj Dženan Memić
imaju izjavu da je uzeo novac.
izjava se mora potvrditi dokazima, konnkretno ako je isao u banku zna se kad je podigao novac i ko ga je poslao, plus svaka banka ima kamere
a da bi neko znao sve sto oise u onome sta je majka napisala mora biti duboko involviran u tu ekipu
itd
i opet nema logike, ako mu je placeno zasto je popravljao kombi, prodavao, bjezao u bl ...?
i one sve zene od oca su placene da kazu isto ili slicno?
i kcerka, tad maloljetna?
i jos nesto
svi svjedoci od te veceri su potvrdili da je ljubo pijan vozio
ne vidim da to stoji u optuzinici? izazivanje nesrece "u pijanom stanju"
ne znam da li mu je oduzeta vozacka, dobio kaznu?
ljubo bijeli medjed?
- GAU8
#16098 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja mislim da je to ignorisano jednostavno iz razloga što ne postoji nalaz alko-testa. Inače bi masa ljudi tako ostala bez vozačke, da se na osnovu izjave svjedoka kako je vozač pijan, može odrediti kazna.uglavnomja wrote: ↑17/07/2021 19:23imaju izjavu da je uzeo novac.
izjava se mora potvrditi dokazima, konnkretno ako je isao u banku zna se kad je podigao novac i ko ga je poslao, plus svaka banka ima kamere
a da bi neko znao sve sto oise u onome sta je majka napisala mora biti duboko involviran u tu ekipu
itd
i opet nema logike, ako mu je placeno zasto je popravljao kombi, prodavao, bjezao u bl ...?
i one sve zene od oca su placene da kazu isto ili slicno?
i kcerka, tad maloljetna?
i jos nesto
svi svjedoci od te veceri su potvrdili da je ljubo pijan vozio
ne vidim da to stoji u optuzinici? izazivanje nesrece "u pijanom stanju"
ne znam da li mu je oduzeta vozacka, dobio kaznu?
ljubo bijeli medjed?
- uglavnomja
#16099 Re: Slučaj Dženan Memić
slazem se
ali se ipak radi o sudjenju, evo 3., saobracajna nesreca sa smrtnim ishodom
alkohol je najvjerovatnije glavni krivac za sve sto se desilo
svjedoci pod zaketvom, i to svi rekli, mislim cak i da je ljubo sam priznao
ima tu materijala
nije to kao kad dodje komsinca i kaze mujo popio 3 pive i sjeo da vozi ...
-
DonieBrasco
#16100 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni je zao porodice Memic, advokata Ifeta i svih dobrih ljudi na ovom slucaju, ali ovo je zaista poraz ljudskosti sve ove godine.