Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- cyprus
-
Medobrundo25
#9228 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne znam sta je smijesno. Ja ti garantujem da su svi ovdje koji su skepticni prema covid vakcinama primili sve regularne, odobrene i potrebne vakcine. Ja prvi. Tako da tu pricu o antivaxxerima macku o rep. Evo ako su toliko sigurni u tu vakcinu, neka drzava preuzme odgovornost, tj neka ukinu one papire da prebacuji svu odgovornost na pojedinca i ja ti garantujem da ce sve drzave u roku od mjesec dana imati 80%+ vakcinisane populacije. Ja ne vidim sta je tu problem ako su sigurne vakcine. Ja prvi stajem u red bez ikakvih daljih pitanja.
-
kljiks00
#9229 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Treća doza stiže izgleda ubrzo.
Vjerovatno Jež i Gandalf osjećaju uzbuđenje i jedva čekaju
. Svaka sljedeća doza udara sve više i više.

Vjerovatno Jež i Gandalf osjećaju uzbuđenje i jedva čekaju

-
Ali_G
#9230 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne znam odakle Austrija u jednacini. U Americi CDC odbio. Nebitno da li ce u nekom momentu odobriti, trenutno su odbili. U Izraelu daju samo ugrozenim kategorijama.
Neki zvanicni link. Za tako krupnu vijest bi trebao biti
Neki zvanicni link. Za tako krupnu vijest bi trebao biti
-
Dead Man Walking
#9231 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Medobrundo25 wrote: ↑16/07/2021 07:39Ne znam sta je smijesno. Ja ti garantujem da su svi ovdje koji su skepticni prema covid vakcinama primili sve regularne, odobrene i potrebne vakcine. Ja prvi. Tako da tu pricu o antivaxxerima macku o rep. Evo ako su toliko sigurni u tu vakcinu, neka drzava preuzme odgovornost, tj neka ukinu one papire da prebacuji svu odgovornost na pojedinca i ja ti garantujem da ce sve drzave u roku od mjesec dana imati 80%+ vakcinisane populacije. Ja ne vidim sta je tu problem ako su sigurne vakcine. Ja prvi stajem u red bez ikakvih daljih pitanja.![]()
Cekamo da @vet potvrdi da je sve isprimao drage volje.
Kakvu odgovornost ocekujes da drzava preuzme, i kakve si garancije dobio kad si primao te “regularne” vakcine?
-
Ali_G
#9232 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Svaka vakcina se prima na vlastitu odgovornost. Neke drzave eventualno snose troskove lijecenja ukoliko se razvije komplikacija.
- geralt
#9233 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Znaci, prvi dan nakon rodjenja si pazljivo analizirao argumente za i protiv vakcine protiv hepatitisa, i tonom placa si dao do znanja roditeljima i medicinskim sestrama da pristajes da te vakcinisu?Medobrundo25 wrote: ↑16/07/2021 07:39 Ne znam sta je smijesno. Ja ti garantujem da su svi ovdje koji su skepticni prema covid vakcinama primili sve regularne, odobrene i potrebne vakcine. Ja prvi. Tako da tu pricu o antivaxxerima macku o rep.
- Sanjarko
#9234 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sad se sve skoro placa cak evo i preglede ovdje poceli da naplacuju iako to sve mi gradzani smo vec platili i placamo kroz razne poreze i namete, a naplacuju sve jer im se moze, jer narod suti i trpi, a suti i trpi jer mora, izlaza nekog narod nema, a para nema, svaka zdrastvena ustanova ili ustanova u finansijskoj dubiozi ili pred istom kao i drzava, a sto para nema, pa valja napucat njima, eliti plate i primanja X puta veca u odnosu na minimalna ili prosjecna, a dze jos sto ti isti bruku para ukradu sto direktno kradzom, sto primanjem mita i slicno, i jos kukaju kako imaju malo.saint_mirad wrote: ↑15/07/2021 01:25 hospitalizacije se i placaju iz dzepa istih tih nevakcinisanih gradjana. ne daje ti politicar ili direktor bolnice iz svog novcanika, vec platis porez.
Ja tek ove godine, nakon desetljece zvanicno kako sam bolestan i invalid, imam primanje od 219,5 km, samo ponekad zakukam, a oni skoro stalno kukaju a imaju 1.000+ km primanja, mnogi po 2-3 hiljade, a pomogli bi tesko nekom.
Doslo vrijeme kad imucni kukaju, a siromasi sute.
- Sanjarko
#9235 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Znas koliko se ljudi rodilo za to vrijeme. Godisnje planeta je u plusu oko 80 miliona, sto znaci za period koliki je bio ovog svega i 4 miliona mrtvih, smo u plusu oko 160 miliona, mozda i vise.GandalfSivi wrote: ↑15/07/2021 05:40 Eki Cvrle.
Anyhow, par stvari znamo.
Preko cetiri miliona mrtvih.
Do sada oko 3.5 milijardi vakcina, bez ikakvih ozbiljnih nuspojava u 99.99999% slucajeva.
Vakcina stiti u preko 96% slucajeva.
Ravnozemljasi ne rade drugima o glavi, antivaxeri da.
Rekao si da se hvalim, ja bih prije rekao da se kurcim, dosta je bilo biti fin sa svakakvim likovima.
Anyhow, treba avion opet hvatati, naleti ponekad na temu, smijesna je...
- Sanjarko
#9236 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nije ti ovo bas tacno. Ja se naprimao pencilina, previse, dobio sok od istog, umalo umro, bio malo u komi i na kisiku, oko pola mjeseca ili mjesec u bolnici na penobarbitolu sto je sad zabranjen davat ljudima valjda, djeci, pogotovo maloj kako sam ja bio 100% zabranjen. Uglavnom posljedica toga da mozda odmalena, od 3-5 godina mozda imam sizofreniju ili sam imao neki blazi oblik autizma pa se vremenom dalo na sizofreniju ili odmah sizofreniju, ne znam.
Mislis da sam ista dobio. Neku pomoc itd. Tek sad u 36-toj godini dobio 219,5 km invalidnine. Mislis da ih je briga. Pa jos se s doktorima natezem oko ovoga. Nece da priznaju da sam kao posljedicu pencilina, soka od istog i penobarbitola mogao dobit sizofreniju kao dijete i da je se u ovakvom sistemu pa i drugim sistemima od nebrige moglo to vuc do prije skoro jedno desetljece.
Sta njih briga. Dobro mi rece jedan borac sto je lezo sa mnom na psihijatriji. Citiram: ti si njima samo jedan broj u nizu, samo jedan u nizu, mi smo njima samo jedni brojevi u nizu, samo jedni u nizu.
- vet
#9237 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
DISCOVERY! What COVID Injections Do To Your BLOOD! Doctor Releases Horrific Findings!
Znači, ovdje se definitivno radi o – trovanju čovječanstva grafen-oksidom! Patokratija/političari, sigurnosne službe, medijski radnici, medicinski radnici, pravnici, naučnici/“eksperti“ religijski radnici (sveštenici, hodže i popovi), vojska, policija... ne mogu više negirati tu činjenicu, tako da svako dalje nastavljanje ove operacije grafenizacije ili trovanja čovječanstva „vakcinama“, podrazumijeva – ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, bez obzira na to, radio neko to svjesno ili nesvjesno. Istinite informacije su tu a to da li će ih neko ignorisati ili ne, njegova je stvar a takođe i odgovornost. U svakom slučaju, NIKO neće kasnije imati pravo na:
(Upravo tim riječima su se zločinci branili na Nirnberškom procesu.)
I na kraju, svako normalno ljudsko biće ima prirodno pravo da se brani protiv ove pošasti - svim sredstvima.
..
Znači, ovdje se definitivno radi o – trovanju čovječanstva grafen-oksidom! Patokratija/političari, sigurnosne službe, medijski radnici, medicinski radnici, pravnici, naučnici/“eksperti“ religijski radnici (sveštenici, hodže i popovi), vojska, policija... ne mogu više negirati tu činjenicu, tako da svako dalje nastavljanje ove operacije grafenizacije ili trovanja čovječanstva „vakcinama“, podrazumijeva – ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI, bez obzira na to, radio neko to svjesno ili nesvjesno. Istinite informacije su tu a to da li će ih neko ignorisati ili ne, njegova je stvar a takođe i odgovornost. U svakom slučaju, NIKO neće kasnije imati pravo na:
Nisam znala... ja sam mislila; eto, ja sam samo radio svoj posao i ispunjavao zadatke koje sam dobijao od pretpostavljenih...
(Upravo tim riječima su se zločinci branili na Nirnberškom procesu.)
I na kraju, svako normalno ljudsko biće ima prirodno pravo da se brani protiv ove pošasti - svim sredstvima.
..
-
Medobrundo25
#9238 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Garancije u vidu razvoja i testiranja u trajanju od 10+ godina. Takodje za sve bolesti za koje smo vakcinisani ne postoji lijek i sve su veoma opasne, gdje smrtnost od nekih idr i do 70% posto. Uporedi to sa hunjavicom i sansom od 99,xx % da ces preziviti pa ce ti biti jasnije.Dead Man Walking wrote: ↑16/07/2021 09:25Medobrundo25 wrote: ↑16/07/2021 07:39
Ne znam sta je smijesno. Ja ti garantujem da su svi ovdje koji su skepticni prema covid vakcinama primili sve regularne, odobrene i potrebne vakcine. Ja prvi. Tako da tu pricu o antivaxxerima macku o rep. Evo ako su toliko sigurni u tu vakcinu, neka drzava preuzme odgovornost, tj neka ukinu one papire da prebacuji svu odgovornost na pojedinca i ja ti garantujem da ce sve drzave u roku od mjesec dana imati 80%+ vakcinisane populacije. Ja ne vidim sta je tu problem ako su sigurne vakcine. Ja prvi stajem u red bez ikakvih daljih pitanja.![]()
Cekamo da @vet potvrdi da je sve isprimao drage volje.![]()
Kakvu odgovornost ocekujes da drzava preuzme, i kakve si garancije dobio kad si primao te “regularne” vakcine?
-
Dead Man Walking
#9239 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Aha, ti bi znaci pustio 10 godina, pa sta bude. Got it.
- GandalfSivi
#9240 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sve u redu, otidji onoj djevojci sto joj je cijela porodica pomrla u dvije sedmice i reci joj "jebiga, znas li ti koliko ljudi se rodilo u medjuvremenu".Sanjarko wrote: ↑16/07/2021 11:16Znas koliko se ljudi rodilo za to vrijeme. Godisnje planeta je u plusu oko 80 miliona, sto znaci za period koliki je bio ovog svega i 4 miliona mrtvih, smo u plusu oko 160 miliona, mozda i vise.GandalfSivi wrote: ↑15/07/2021 05:40 Eki Cvrle.
Anyhow, par stvari znamo.
Preko cetiri miliona mrtvih.
Do sada oko 3.5 milijardi vakcina, bez ikakvih ozbiljnih nuspojava u 99.99999% slucajeva.
Vakcina stiti u preko 96% slucajeva.
Ravnozemljasi ne rade drugima o glavi, antivaxeri da.
Rekao si da se hvalim, ja bih prije rekao da se kurcim, dosta je bilo biti fin sa svakakvim likovima.
Anyhow, treba avion opet hvatati, naleti ponekad na temu, smijesna je...
Kakvih sve gluposti necu procitati ovdje, boze sacuvaj...
-
biglebovski
#9241 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kakve on, ja ili ti imamo veze sa tom djevojkom i njenom tragedijom??? Očigledno je da ovaj virus ne predstavlja egzistencijalnu opasnost po čovječanstvo, 2,5% svjetske populacije zaraženo u više od godinu i pol dana, 190 miliona ljudi.GandalfSivi wrote: ↑16/07/2021 17:50Sve u redu, otidji onoj djevojci sto joj je cijela porodica pomrla u dvije sedmice i reci joj "jebiga, znas li ti koliko ljudi se rodilo u medjuvremenu".
- Sanjarko
#9242 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Umro je i meni stari tokom ovog sr*nja od mozdanog. Ja nesporim da je dosta ljudi umrlo i da se tragedije desavaju ali to nemozemo izbjec i radi malog broja umrlih, 4 miliona za 2 godine skoro na nas 8 milijardi skoro je nista. Mnoge druge bolesti i ratovi sad i nekad prije su odnosili/odnose mnogo vise ljudi na planeti pa se nije sve skoro globalno ovoliko zaustavljalo nego se nastavljalo sa zivotom jer se mora, a i mnogo drugih stvari odnosi i unistava zivote ljudi svake godine kao primjerice glad, vremenske nepogode, nepogode razne opcenito itd.GandalfSivi wrote: ↑16/07/2021 17:50Sve u redu, otidji onoj djevojci sto joj je cijela porodica pomrla u dvije sedmice i reci joj "jebiga, znas li ti koliko ljudi se rodilo u medjuvremenu".
Sta da sad dekne Jelovstovn supervulkan, sta bi trebali, stat ili nastavit i pokusat prezivit ako mozemo. Jelovstovn supervulkan navodim samo kao primjer. Sta su nasi prethodnici radili. Nastavljali s zivotom i gurali dalje.
- GandalfSivi
#9243 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sve bi to stajalo da nismo zahvaljujuci nauci i medicini dobili oruzje da se borimo protiv virusa, ali to ljudima nije dovoljno, nego i dalje razno razne gluposti prosipaju, jer su vidjeli na YouTube-u.
Kao sto vec rekoh, ovo je isto kao da smo u ratu imali pokret da se ne nose panciri. Smijesna prica...
Kao sto vec rekoh, ovo je isto kao da smo u ratu imali pokret da se ne nose panciri. Smijesna prica...
- muhafuca
#9244 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
a zasto toliki pritisak da se iko ko ne zeli vakcinise.GandalfSivi wrote: ↑16/07/2021 20:23 Sve bi to stajalo da nismo zahvaljujuci nauci i medicini dobili oruzje da se borimo protiv virusa, ali to ljudima nije dovoljno, nego i dalje razno razne gluposti prosipaju, jer su vidjeli na YouTube-u.
napravi vakcinu, ko zeli da se vakcinise nek se vakcinise, zasticen je
ko ne zeli da se vakcinise, nek se ne vakcinise na svoju odgovornost,
nikakva opasnost nije nevakcinisani za vakcinisane.
vakcinisi se i opusteno, uzivaj
- jeza u ledja
#9245 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nevakcinisani jeste opasnost za vakcinisane, za nevakcinisane i za cijeli sistem.
No ja se slazem da su kojekakvi covid pasosi i slicne zajebancije problematicni. Prije svega su problematicni jer se na taj nacin vrsi restrikcija slobodnog kretanja cesto ljudi koji nemaju jednak pristup vakcinama kao neki drugi. A i te dozvole mogu biti zloupotrebljene, tj. kao izgovor za izopcavanje odredjenih grupa ljudi.
Restrikcije unutar zemalja, sto se tice nekih stvari koje nisu od zivotne vaznosti su vise razumljive, tipa odlazak u kino i tako. Ali ako je restrikcija jedino nesto tipa stavi masku dok si na salteru onda mislim strpi se 10 minuta.
No ja se slazem da su kojekakvi covid pasosi i slicne zajebancije problematicni. Prije svega su problematicni jer se na taj nacin vrsi restrikcija slobodnog kretanja cesto ljudi koji nemaju jednak pristup vakcinama kao neki drugi. A i te dozvole mogu biti zloupotrebljene, tj. kao izgovor za izopcavanje odredjenih grupa ljudi.
Restrikcije unutar zemalja, sto se tice nekih stvari koje nisu od zivotne vaznosti su vise razumljive, tipa odlazak u kino i tako. Ali ako je restrikcija jedino nesto tipa stavi masku dok si na salteru onda mislim strpi se 10 minuta.
Last edited by jeza u ledja on 16/07/2021 20:46, edited 1 time in total.
-
kljiks00
#9246 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
To ti otprilike funkcioniše ovako:muhafuca wrote: ↑16/07/2021 20:33a zasto toliki pritisak da se iko ko ne zeli vakcinise.GandalfSivi wrote: ↑16/07/2021 20:23 Sve bi to stajalo da nismo zahvaljujuci nauci i medicini dobili oruzje da se borimo protiv virusa, ali to ljudima nije dovoljno, nego i dalje razno razne gluposti prosipaju, jer su vidjeli na YouTube-u.

- jeza u ledja
#9247 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
kljiks00 wrote: ↑16/07/2021 20:42To ti otprilike funkcioniše ovako:muhafuca wrote: ↑16/07/2021 20:33
a zasto toliki pritisak da se iko ko ne zeli vakcinise.
![]()

-
kljiks00
#9248 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

- jeza u ledja
#9249 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Glupost je neunistiva fakat.
- GandalfSivi
#9250 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
21. vijek jebote...