BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
TheTraveler

#17851 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by TheTraveler »

Logovan wrote: 16/07/2021 09:31
Micah wrote: 16/07/2021 04:00 I onda mi neko kaže zašto navijaš tamo za neke Mančestere, Juventuse, Reale pored naših klubova i lige. Pa jebiga, imam neko dostojanstvo. Ako njima ne smeta da se od rata valjaju u blatu što se tiče klupskog fudbala, ne moram i ja s njima. Dok susjedi mic po mic stvaraju gigante od Dinama, Zvezde, Partizana mi imamo ovaj jad koji nas je zadesio večeras. Šta je ovo ljudi dragi, pa jel ovo bijahu zguženi od konobara, automehaničara i skupljača željeza u slobodno vrijeme? Mislim ono, koliko nisko možeš pasti, jel ima niže od ovoga, probi jebeni pod!

Čestitke Veležu, klubu sa najtežom skorijom prošlošću koji je jedini koliko-toliko osvjetlao obraz. Zaslužili su. Posaditi 🥔 na Koševu (i Grbavici da se razumijemo).
Pa šta radiš onda na ovoj temi haha :-)
Doso da pametuje.
Didier

#17852 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Didier »

milejovic1971 wrote: 16/07/2021 07:56
Gerro wrote: 16/07/2021 00:17 Realno Velez je prosao na srecu, gledao sam obje utakmice i mogu reci da su ovi za klasu bolja ekipa, ali eto sreca spasi rodjene, a i sudjenje im je bilo naklonjeno. Strasno se siljilo protiv sjevernoiraca
daj ne mlati, pogledaj odnos suteva na gol...sve mozes napisati ali da su oni bolji nidje veze
Iako Gerro trola, jalovi su ti šutevi, to može proći s onako groznom ekipom, ali teško gdje drugo...
Raigor Stonehoof

#17853 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Raigor Stonehoof »

milejovic1971 wrote: 16/07/2021 07:56
Gerro wrote: 16/07/2021 00:17 Realno Velez je prosao na srecu, gledao sam obje utakmice i mogu reci da su ovi za klasu bolja ekipa, ali eto sreca spasi rodjene, a i sudjenje im je bilo naklonjeno. Strasno se siljilo protiv sjevernoiraca
daj ne mlati, pogledaj odnos suteva na gol...sve mozes napisati ali da su oni bolji nidje veze
Lik je isto tvrdio da je Engleska bila bolja od Italije

ne hrani trola :D
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#17854 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Gerro »

Ma Coleraine ekipcina pa natamburali su jednog Maribora prosle sezone, malo pratiti tekme treba..

I sad su bili bolji ali sreca i sudije. Jednostavno UEFI smeta jak Coleraine..
splinter

#17855 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

Gerro wrote: 16/07/2021 10:50 Ma Coleraine ekipcina pa natamburali su jednog Maribora prosle sezone, malo pratiti tekme treba..

I sad su bili bolji ali sreca i sudije. Jednostavno UEFI smeta jak Coleraine..
i jako Sarajevo
LSD

#17856 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by LSD »

:gunjastajl:
palermo

#17857 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by palermo »

"But all in all, we have to acknowledge the quality of the opposition. They're from a heck of a league with a really good standard. It's been a phenomenal effort from the boys and I can't ask anything more"

šta kažete loša liga :D a vid šta kaže trener Coleraina.....aha....really good standards :-D
luckylaka

#17858 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by luckylaka »

palermo wrote: 16/07/2021 12:19 "But all in all, we have to acknowledge the quality of the opposition. They're from a heck of a league with a really good standard. It's been a phenomenal effort from the boys and I can't ask anything more"

šta kažete loša liga :D a vid šta kaže trener Coleraina.....aha....really good standards :-D
Prevedi trolovima sto ne razumiju ni bosanski a kamo li engleski
Piaty

#17859 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Piaty »

Ma kakvi Irci. Pa Velez imao milion sansi. Bas ih zgazio. Neko rece da su Irci dobri a koliko ja vidim oni su u rangu Sarajeva ili Milsamija.
zrakomlat

#17860 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by zrakomlat »

Veležu fali kvalitetan napadač i ne kontam kako nekoga nisu doveli. Ovo sada što ima je stvarno tanko. Pa Fajic ili Mulic bi natrpali ove sjevernoirce. Mulic bi makar neki od onih slobodnjaka opalio po golu, od ovih niko živi zid nije prebacio.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17861 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Smijesno je ponizavati pobjedu Veleza jer je cista kao suza sa nevjerovatnim statistikama ali i nevjerovatnom neefikasnoscu Veleza u odnosu na statistike. Medjutim ljudi su dali koliko im je trebalo za razliku od Sarajeva i Sirokog.
Borac je ispao casno i kvalitetno se pobio sa puno jacom ekipom i pokazao da je potpuno zasluzeno osvojio titulu svidjalo se to sarajevskim mahalasima ili ne. Ovo govorim iz cisto sportskog aspekta a iz onog drugog politickikog dabogda ispali u zonsku ligu i ne vratili se dok se ne ukine RS.
Siroki je najvece razocarenje jer protpustili su kolosalan rezultat koji su imali.
Pitari su katastrofalna ekipa i niti imaju glavu niti imaju rep a sto se svega ostalog tice ocito da ih polagano stize karma podjebavanja komsiluka u finansijskom smislu. Dugovanja na Kosevu su i te kako pozamasna ali ih kriju kao zmija rep. Mahalasi jucer zvizde i jebu majku Pidri a ovdje su se recimo na forumu kleli u Pidru dok je bio povrijedjen. Otjerali sve napadace i onda se cude sto ne mogu dati gol.
Hakiz

#17862 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Hakiz »

Davno je rečeno, nije važno koliko utakmica pobijediš ako izgubiš one važne. A u tim utakmicama naši i klubovi u Evropi i reprezentacija su nule. I to je činjenica. Možemo pričati šta hoćemo, hvaliti ili napadati i klubove i igrače i uprave i trenere, ali naših klubova nema nigdje kada treba.

Jednom davno otišli na košarkašku utakmicu sa nekim Holanđaninom. Čovjek ne zna pravila ni toliko da može pratiti utakmicu. Kaže, mi smo loši u košarci, ne interesuje nas, skoncentrisali smo se na fudbal, tu smo dobri.

Možda bi i mi trebali tako, loši smo u fudbalu, koliko god popularan bio zaboravi, hajdemo unapređivati ono u čemu smo već iole dobri. Ako nešto takvo ima.
Analiticarr

#17863 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Analiticarr »

Uskoro cete svi opet zavidjeti i diviti se mome Sarajevu :bih: :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17864 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Analiticarr wrote: 16/07/2021 16:53 Uskoro cete svi opet zavidjeti i diviti se mome Sarajevu :bih: :bih:
Do prve sljedece kradje i zavrtanja ruku investitorima :lol: :lol: :lol:
Analiticarr

#17865 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Analiticarr »

hrasno38 wrote: 16/07/2021 16:54
Analiticarr wrote: 16/07/2021 16:53 Uskoro cete svi opet zavidjeti i diviti se mome Sarajevu :bih: :bih:
Do prve sljedece kradje i zavrtanja ruku investitorima :lol: :lol: :lol:
Zaustavicemo kradje. Veci problem nam je gospodin Tan
Micah

#17866 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Micah »

Piaty wrote: 16/07/2021 09:33 Pa dobro. Covjek se ispizdio, sto je i normalno.
Hvala na razumijevanju.
Grean

#17867 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Grean »

I ja imam dostojanstvo, gledam samo i iskljucivo nasu ligu. Ne gledam ni finale LP.

Zv(ij)ezda, Dinamo, Hajduk, Partizan su i prije 92' bili u odnosu na nas isto sto su i danas.

Cijela BiH je bila ekonomska nedodjija koja se pocinje razvijati 60-tih godina proslog vijeka ali nije nikad dobacila ni blizu Slovenije, Vojvodine, Hrvatske, uze Srbije (ovim redom). Kad hoces da nas poredis gdje smo danas u odnosu gdje smo bili gledaj Buducnost, Vardar, Pristinu jer to je bila nasa liga.
ultima_palabra

#17868 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Grean wrote: 16/07/2021 21:38 I ja imam dostojanstvo, gledam samo i iskljucivo nasu ligu. Ne gledam ni finale LP.

Zv(ij)ezda, Dinamo, Hajduk, Partizan su i prije 92' bili u odnosu na nas isto sto su i danas.

Cijela BiH je bila ekonomska nedodjija koja se pocinje razvijati 60-tih godina proslog vijeka ali nije nikad dobacila ni blizu Slovenije, Vojvodine, Hrvatske, uze Srbije (ovim redom). Kad hoces da nas poredis gdje smo danas u odnosu gdje smo bili gledaj Buducnost, Vardar, Pristinu jer to je bila nasa liga.
Ali su Sarajevo, Zeljo, Velez svakih 10-15 godina pravili ekipe koje su parirale velikoj cetvorci. Zadnjih 25 godina se to ne desava.
Grean

#17869 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Grean »

ultima_palabra wrote: 16/07/2021 21:59
Ali su Sarajevo, Zeljo, Velez svakih 10-15 godina pravili ekipe koje su parirale velikoj cetvorci. Zadnjih 25 godina se to ne desava.
Jeste bilo nekoliko generacija i najjaci smo bili krajem 70-tih i pocetkom 80-tih.

Ali npr Cileanska generacija, prvaci svijeta, je imala cini mi se jednog reprezentativca iz BiH, slovom i brojem jednog, vaseg Bogdanovica koji je bio prilicno anoniman.

Uz to ovo usitnjavanje lige je jos vise gurnulo dole one "manje". Kad skontas sta je sve Crna Gora dala u onoj drzavi kako u fudbalu tako i kosarci sad je to strasno stagniralo. Vucinic, Jovetic i to je to za ovih 25 godina.

Jedini ko bolje stoji sad nego tad je Slovenija.
ultima_palabra

#17870 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

I Sarajevo i Zeljo su dobro zglajzali poslije 85-e, kad je splasnuo zanos i lova od Olimpijade, redovno se borili za opstanak. Velez se solidno drzao tih par godina pred rat i bila je ona senzacija Borca u Kupu Marsala.
last mohicans

#17871 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by last mohicans »

Sve tačno zborite, bas maloprije listam Sirkovu Knjigu vremena i gledam rezultate 70tih i 80tih. Svak nas klepao, kako je stigao. Dobri rezultati vise izuzetak,nego pravilo. S Papetom na vrhuncu dosli do 3 pretkola Uefe. Jednostavno nismo parirali osim šampionskih generacija u godini titule ili one sezone prije (Zeljo,recimo). Sarajevo od DZ Kup Juge izgubilo 3:1. Mora neki veliki kapital stati iza klubova, ili drzava, moze i entitet (primjer Borca) pa da nesto očekuješ. Ostalo je sve ludom radovanje i nerealna očekivanja i ambicije. Tad smo makar proizvodili bolje igrače, od kojih su mnogi bili nekada u reprezentaciji Juge zapostavljani. Evo da je sad opet sastavis Jugu, da je Edin mlađi 5 god, mozda bi bio u prvih 11, Pjanic bi bio na klupi i to je to.
Charuga
Globalni moderator

#17872 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Charuga »

Grean wrote: 16/07/2021 22:11Ali npr Cileanska generacija, prvaci svijeta, je imala cini mi se jednog reprezentativca iz BiH, slovom i brojem jednog, vaseg Bogdanovica koji je bio prilicno anoniman.
Koliko se sjećam, nije Bogdanović bio u toj generaciji nego Pavlović iz Želje, i to kao kapiten ekipe. Bio je i Piplicaiz BiH kao rezervni golman.
Piaty

#17873 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Piaty »

Zar nije Vazda bio tu?
last mohicans

#17874 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by last mohicans »

Ma jok evo igrača:
Zato još jednom treba čestitati i stisnuti desnicu Lekoviću, Brnoviću, Jarniju, Pavličiću, Petriću, Jankoviću, Antoniću, Mijučiću, Đurkoviću, Bobanu, Pavloviću, Zirojeviću, Šukeru, Piplici, Petriću, Škoriću, Mijatoviću, Prosinečkom i Štimcu, a napose treneru Mirsadu Fazlagiću i svakako najzaslužnijem za uspjeh - selektoru Mirku Joziću.

Dodamo li tome da je Robert Prosinečki izabran za najboljeg igrača šampionata, da je Zvonimir Boban na toj rang-ljestvici drugi, a da je Davor Šuker drugi strijelac prvenstva, onda je sasvim jasno zašto su naši dvadesetogodišnjaci najbolji na svijetu
.
Nisam znao da je Fazlagic bio u štručnom štabu kao trener.
Micah

#17875 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Micah »

last mohicans wrote: 16/07/2021 23:13 Sve tačno zborite, bas maloprije listam Sirkovu Knjigu vremena i gledam rezultate 70tih i 80tih. Svak nas klepao, kako je stigao. Dobri rezultati vise izuzetak,nego pravilo. S Papetom na vrhuncu dosli do 3 pretkola Uefe. Jednostavno nismo parirali osim šampionskih generacija u godini titule ili one sezone prije (Zeljo,recimo). Sarajevo od DZ Kup Juge izgubilo 3:1. Mora neki veliki kapital stati iza klubova, ili drzava, moze i entitet (primjer Borca) pa da nesto očekuješ. Ostalo je sve ludom radovanje i nerealna očekivanja i ambicije. Tad smo makar proizvodili bolje igrače, od kojih su mnogi bili nekada u reprezentaciji Juge zapostavljani. Evo da je sad opet sastavis Jugu, da je Edin mlađi 5 god, mozda bi bio u prvih 11, Pjanic bi bio na klupi i to je to.
Znam da ćete me proglasiti ludim ali ja bih ujedinio Sarajevo i Željezničar i stvorio jedan klub iza kojeg može stati najjača ekonomska sredina u BiH, Sarajevo. Onako, da se zna, da grad svim silama gura taj jedan klub koji bi onda morao dominirati u državi. Premali i presiromašan je ovo grad, kao i država, za nekakva rivalstva 50/50 čime se rasplinjuje ionako slaba finansijako-fudbalska moć sredine.

Evo, kao Zagreb koji ima behemota Dinamo i onda ove sićušne satelitske klubove kao Lokomotivu (kod nas Olimpik) koje niko ne shvata ozbiljno. A Zagreb je 3 puta veći grad. Može Beograd imati to rivalstvo kad je 5 puta veći i da niko ne bude zapostavljen ali eto i kod njih to baš nije lako.

Za grad od 270k stanovnika jedan snažan klub je sasvim dovoljan.
Post Reply