Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post Reply
foxlife

#751 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by foxlife »

joint union wrote: 14/07/2021 12:50 Sreca samo da nemamo kakvu nuklearnu elektranu, ko zna kakvog bi "strucnjaka" stavili da upravlja.
mi da imamo nuklearnu cernobil bi bio pickin dim
pola europe bi digli u zrak radijaciju bi sirili do afrike i tako spasili planetu od napucenosti
Milenkov buraz

#752 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Milenkov buraz »

Grean wrote: 15/07/2021 12:47
Škobo Habu wrote: 15/07/2021 12:35

:roll:

Oslobođenje bilten SDA, portal RSA forsira konstantno ovakve poput Osmice sa SSS, a Klix niti smrdi, niti miriše.
Sta onda predlazes, Avaz?

Ne znam stvarno, uglavnom pratim fudbal i nekako mi je bitnije hoce li Sarajevo veceras proci nego cija ce OSA biti (i ja sam tipicni izdanak ove mahale).

Btw, Avaz je jedini portal koji nikad ali bas nikad ne otvaram sigurno ima deset godina, od kako je Fahro usao u politiku i poceo afirmativno pisati o "trecem".
Jebo Avaz, to sve što pričaš je posljedica, uzork je imenovanje nekoga bez valjane diplome. Ali ima SDA dužu istoriju imenovanja katastrofalnih, možda si tada bio u pelenama ali devedesete ministar MUP-a R.BiH je bio silni i presilni Alija Delimustafić...jebeš ga ne možeš onda očekivati ništa dobro od takvih.
splinter

#753 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by splinter »

foxlife wrote: 15/07/2021 12:58
joint union wrote: 14/07/2021 12:50 Sreca samo da nemamo kakvu nuklearnu elektranu, ko zna kakvog bi "strucnjaka" stavili da upravlja.
pola europe bi digli u zrak radijaciju bi sirili do afrike i tako spasili planetu od napucenosti
Davno opisano

Škobo Habu

#754 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Škobo Habu »

Ne znam stvarno, uglavnom pratim fudbal i nekako mi je bitnije hoce li Sarajevo veceras proci nego cija ce OSA biti (i ja sam tipicni izdanak ove mahale).

Btw, Avaz je jedini portal koji nikad ali bas nikad ne otvaram sigurno ima deset godina, od kako je Fahro usao u politiku i poceo afirmativno pisati o "trecem".
Vidi se po Tini da pratiš samo fudbal. To je dosta nezdravo, jer ti prolaze bitne stvari ispod radara: npr. o Osmici je Slobodna Bosna pisala prije deset godina. Sve ono što se i danas piše. Siva eminencija u službi od Alije do Bakira.

Zanimljivo da niko u tome ne vidi problem. Čovjek u službi porodice tri desetljeća, i za ta tri desetljeća SDA nije uspjela osoposobiti, edukovati ili educirati nekoga takvog sa crnom rupom u svojoj biografiji?
Milenkov buraz

#755 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Milenkov buraz »

Škobo Habu wrote: 15/07/2021 13:02

Vidi se po Tini da pratiš samo fudbal. To je dosta nezdravo, jer ti prolaze bitne stvari ispod radara: npr. o Osmici je Slobodna Bosna pisala prije deset godina. Sve ono što se i danas piše. Siva eminencija u službi od Alije do Bakira.

Zanimljivo da niko u tome ne vidi problem. Čovjek u službi porodice tri desetljeća, i za ta tri desetljeća SDA nije uspjela osoposobiti, edukovati ili educirati nekoga takvog sa crnom rupom u svojoj biografiji?
Uh, tačno me huja uhvati na Izetbegoviće, jebo ih onaj ko im pokaza put u Sarajevo.
sumirprimus

#756 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by sumirprimus »

mozda nije do njih mozda je do sredine :D
kako ko dodje u to sarajvo i vode se napije i prolopovi se :chmoljava:
suspect_zero

#757 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by suspect_zero »

Fakat, da je prije 10-tak godina upisao FPN do sada bi ga regularno završio, ne uzimajući kao olakšavajuću činjenicu da je dekan i većina profesora SDA ogranak :roll:
sumirprimus

#758 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by sumirprimus »

suspect_zero wrote: 15/07/2021 13:08 Fakat, da je prije 10-tak godina upisao FPN do sada bi ga regularno završio, ne uzimajući kao olakšavajuću činjenicu da je dekan i većina profesora SDA ogranak :roll:
ne bi zapeo nijednom garant :D
last mohicans

#759 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by last mohicans »

splinter wrote: 15/07/2021 13:00
foxlife wrote: 15/07/2021 12:58
Davno opisano

Haha,gdje ti ovo naumpade? Cijepanje atoma :lol:
Naslovnica

#760 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by Naslovnica »

SRĐAN PUHALO
Čovjek koji se obrazovao cijeli život
06/07/2020

"Lično sam uvijek spreman učiti, premda ne volim uvijek da me podučavaju", - Winston Churchill

Kada živite u Bosni i Hercegovini u kojoj prema popisu iz 2013. godine živi 35,5% stanovnika koji imaju završeno osam godina osnovne škole ili manje od toga, morate da cijenite obrazovanje, a pogotovo cjeloživotno obrazovanje, ne učenje, već baš obrazovanje.

Ali šta je to cjeloživotno obrazovanje?

Cjeloživotno obrazovanje predstavlja koncepciju koja obrazovanje posmatra kao cjeloživotni proces, a počinje obaveznim školovanjem i (formalnim) obrazovanjem te traje cijeli život. Pojam se često zamjenjuje pojmom cjeloživotno učenje, no ta dva pojma ne znače isto. Cjeloživotno obrazovanje obuhvaća samo organizovano učenje, a cjeloživotno je učenje šira koncepcija koja uključuje i nenamjerno, neorganizovano i spontano stjecanje znanja.

Radeći mnoge stvari u svom životu, sretao sam se sa ljudima različitog obrazovanja, neki od njih su bili doktori nauka, neki magistri, neki su imali završen fakultet, poneko i dva fakulteta, ali rijetko koga ko je istovremeno studira nekoliko fakulteta ili ih je završio tri ili više.

Za sada znam za jednu takvu osobu, ali je nažalost još uvijek nisam upoznao, on je direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić zvani Osmica.

Gospodin Mehmedagić je rođen 1962. godine u Sarajevu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Onda je 23. februara 1994. godine, u sred rata, postao “vanredni” student Pravnog fakulteta u Sarajevu gdje je završio višu školu. Interesantan je podatak da je na sam dan upisa 23. fabruara položio “Odbranu i zaštitu”, a do 23. aprila, znači tačno dva mjeseca od upisa, iste godine “očistio” je prvu godinu položivši svih osam ispita. Kao što vidite njegovu volju za učenjem i želju za znanjem nisu mogli omesti ni granate “ćetnika” sa brda oko Sarajeva.

Onda se malo opustio, nastojeći da se ostvari na drugim životnim poljima, pa je diplomu više škole dobio krajem 1999. godine. Da bi pokazao svoju multietničnost i da mu entitetske granice ništa ne znače gospodin Mehmedagić zvani Osomica, upisuje Univerzitet za poslovne studije, sa indikativnom skraćenicom UPS, u Banjaluci. Tu imamo novo čudo, Univerzitet za poslovne studije je svečano otvoren 15. avgusta 2007. godine, da bi gospodin Mehmedagić zvani Osmica diplomu dobio već 21. septembra 2007. godine. Uprkos svim profesionalnim, porodičnim i svim ostalim obavezama gospodin Mehmedagić, zvani Osmica, je mjesec dana položio razliku predmeta i postao visokoobrazovan.

Onda su mu sile mraka i bezumlja oličene u Republičkoj prosvjetnoj inspekciji, koje žele da destabilizuju Bosnu i Hercegovinu, doveli u pitanje validnost te diplome i 13. novembra 2019. godine poništile diplomu. Sada se oko toga ćeraju po sudovima.

Ali gospodin Osmica nije tu stao, već je nastavio sa svojim formalnim obrazovanjem.

Nedavno smo saznali da je diplomirao na Američkom univerzitetu u Sarajevu što mu je treća diploma u dosadašnjoj karijeri.
Ali ni ovdje gospodin Osmica nije stao, mediji pišu da je trenutno student treće godine travničkog pravnog fakulteta – odjeljenje u Kiseljaku.

Ako ga ne poremete neke nepredviđene okolnosti gospodin Mehmedagić zvani Osmica imaće najmanje četiri fakultetske diplome i to će ga svrstati u najobrazovanije šefove obavještajnih službi na svijetu. Ovakvo obrazovanje nema ni gospodin M, šef svih 00 agenata u MI 6.

Iako gospodina Mehmedagića zvanog Osmica opisuju kao čovjeka bliskog radikalnom krilu SDA njegov životopis ukazuje da je bliže marksističko-lenjinističkoj filozofiji jer niko kao on u Bosni i Hercegovini nije tako ozbiljno shvatio i proveo u djelu lagendarnu maksimu druga Vladimira Iljiča Lenjina “Učiti, učiti i samo učiti”.

P.S.

Jednoga dana kada gospodin Mehmedagić ode u dženet, kantoni u kojima su Bošnjaci većina trebaju da uvedu nagradu za najbolje učenike, nekad se to zvalo Učo ili Vukovac, pod nazivom “Osmica”, jer oni nemaju, niti će imati, boljeg i obrazovanijeg od njega.

:gunjastajl:
kB27

#761 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by kB27 »

Bokser Zildžić se obratio javnosti sa skupa podrške Mehemdagiću: Okupio sam se u svoje lično ime

Code: Select all

https://pressmedia.ba/vijesti/2021/15/07/bokser-zildzic-se-obratio-javnosti-sa-skupa-podrske-mehemdagicu-okupio-sam-se-u-svoje-licno-ime/
splinter

#762 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by splinter »

last mohicans wrote: 15/07/2021 13:13
splinter wrote: 15/07/2021 13:00

Davno opisano

Haha,gdje ti ovo naumpade? Cijepanje atoma :lol:
Ha ha, bukvalno mi iste sekunde naumpalo, čim sam vidio komentar.
iz zadnje klupe

#763 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by iz zadnje klupe »

nikad mi nece biti jasno uz svu moc koju imaju, sta ih je kostalo, upisati regularan drzavni faks i lagano to 8 semestara, 9 10 koliko vec privesti kraju kad god. vrijeme je na njihovoj strani svakako bilo. nit bi im ko zapinjo za ocjene ko ostatku puka. koja greska u koracima
Krivi smo mi....

Dobro se sjecam , ima tom ihahaha godina, kako nakon svakog ispitnog roka na spisku onih koji su polozili se nalazilo i ime tadasnjeg predsjednika SAD mladih TK, covjeka niko nikad video nije niti na predavanjima niti na polaganjima davno je to bilo, mislim da taj tip vise nije ni aktivan u politici, nisam nista cuo o njemu
Ali...
Niko od nas se nije bunio profesorima, otkud ovaj, ili nesto slicno, pa su oni oni skontali ,sto bi ko formalno studirali ceiti godine da bi dobili papir kada se ionako niko ne buni, daj papir odmah, ili daj papir od tri fakulteta, nije ta bahatost u postupanju dosla preko noci, to je posljedica 25 godina nebunjenja na njihove postupke...
don vito

#764 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by don vito »

Grean wrote: 15/07/2021 12:33 Mozda je tako, nisam isao u detalje vec ono sto vidim na Oslobodjenju, Radio Sarajevo, Klixu, stranice gdje pratim vijesti i svi uglavnom pisu isto a nisu bas glasila SDA u pitanju.
:pisnuo:
don vito

#765 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by don vito »

Hasan Papo, jedan od demonstranata, kazao je da traži da Mehmedagića što prije puste iz pritvora da radi svoj posao.

-Zamislite šta bi radili meni ili vama kad se ovako postupa sa direktorom OSA-e - kazao je Papo.
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
sumirprimus

#766 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by sumirprimus »

kB27 wrote: 15/07/2021 13:16 Bokser Zildžić se obratio javnosti sa skupa podrške Mehemdagiću: Okupio sam se u svoje lično ime

Code: Select all

https://pressmedia.ba/vijesti/2021/15/07/bokser-zildzic-se-obratio-javnosti-sa-skupa-podrske-mehemdagicu-okupio-sam-se-u-svoje-licno-ime/
:lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#768 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by mk ultra »

:lol:

šta kaže okupio se u svoje ime :lol: :lol:

neka doDŽU
koji idioti nepismeni jbt život
dokle smo dogurali.
mali_balon

#770 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by mali_balon »

sumirprimus wrote: 15/07/2021 13:09
suspect_zero wrote: 15/07/2021 13:08 Fakat, da je prije 10-tak godina upisao FPN do sada bi ga regularno završio, ne uzimajući kao olakšavajuću činjenicu da je dekan i većina profesora SDA ogranak :roll:
ne bi zapeo nijednom garant :D
Kad je mogo selmo cikotic i mnogi drugi sto on ne bi mogo.....i to sve u roku
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#771 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by mk ultra »

sve će to njihovo ponašanje izaći na nos
i protjerivanje obrazovanijih ljudi
i štele i zvanje raznih asima
i vakcinacija u SRB

sve na nos.
a dok budu sline izlazile iz nosa, slušat ćemo kako smo se naprasno prehladili i kako nam srušiše sve što imamo.
don vito

#772 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by don vito »

Uvijek objektivni i nezavisni stranačko-turski Faktor uoči "protesta":
Ukoliko se pojavi veći broj demonstranata moglo bi doći do blokiranja saobraćaja u ovom dijelu grada.
jefff

#773 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by jefff »

don vito wrote: 15/07/2021 13:45 Uvijek objektivni i nezavisni stranačko-turski Faktor uoči "protesta":
Ukoliko se pojavi veći broj demonstranata moglo bi doći do blokiranja saobraćaja u ovom dijelu grada.
A ciji ste to vi?
don vito

#774 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by don vito »

Malo sam razočaran mlakom reakcijom SDA-ovskog Informera - Slobodne Bosne. Srećom, imaju patriotski nastrojenu čitalačku publiku koja svojim komentarima ispravlja inertnost Asima Metiljevića...
PASTKO.PASILIJE wrote:

Plan za likvidaciju Mehmedagića sačinjen je u Moskvi.
sumirprimus

#775 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!

Post by sumirprimus »

don vito wrote: 15/07/2021 13:40 Image

:pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula:
:lol: jel moguce
Post Reply