Jel ovo @Patton44 ili @aldinjo?
Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
- Login77777
-
jajara
#552 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
vidi pogleda. ko da je poso kozu zadovoljitpreselio na ahiret wrote: ↑14/07/2021 22:55 https://avaz.ba/vijesti/bih/666475/radi ... legu-cavki
ko je ovaj chmar iz luxa?![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#553 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
A je li smatras lose po bih imenovanje covjeka sa laznom diplomom na poziciju gdje je diploma potrebna te time ostsvljanje mogucnosti da dodje do njegove smjene?
A je li smatras kao dio rusenja OSA-e i imenovanje covjeka koji nije kvalifikovan za to?
Je li smatras lose po bih imenovanje na vazne funkcije ljudi koji kupuju diplome?
- shbc
#554 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
"Mene si uhvatio da mi pises kaznu za brzu voznju, a ovi sto pokradose drzavu njih ne diras". Otprilike ti je ovo ta tvoja logika.Trappist wrote: ↑15/07/2021 09:13 "Ponašanje gomile ili instinkt stada opisuje kako se pojedinci u grupi mogu ponašati kolektivno, bez centralizovanog pravca. Termin se može odnositi na ponašanje životinja u krdu, čoporu, jatu ptica, jatu riba itd., kao i na ponašanje ljudskih bića u demonstracijama, neredima i opštim štrajkovima,sportskim događajima, verskim okupljanjima, nasilju u rulji i svakodnevnom donošenju odluka, osuda i formiranju mišljenja."
To se upravo vidi i na ovoj temi. Uopste ne ulazeci je li kriv-nije kriv, to tek treba da se odluci, ali ko ne vidi pozadinu HAPŠENJA (ponavljam, hapsenja, ne optuznice) taj spada u ovo ponasanje gomile ili kako mi volimo reci ponasanje rulje. Covjek nije bio hapsen kad su bile prve 2 optuznice, nije hapsen kad mu je ponistena diploma, ali eto sad su nasli pravi razlog za hapsenje. Zakon propisuje da se hapsenje radi ako je osoba sklona ponavljanju krivičnog djela, ako je sklona ili priprema bjekstvo, ako će ometati istragu, uznemiravati javnost ili ako se već nije odazivala na ranije pozive tužilaca ili istražnih organa. Avaz pise o ovima stvarima za kojeg ga terete vec godinu haman, tako da ne ide obrazlozenje "da moze ometati istragu". Sve za sto je uhapsen sada avaz je redovno objavljivao mjesecima, sto znaci da je iz tuzilastva sve direktno islo da se objavi u medije. Zasto? Ruljo, zasto?
I dok se vi ovdje radujete pravnoj drzavi jer je uhapsen jos jedan bosnjak (da, bosnjak, nazovite me kako god hocete, ali samo vise slijepac ne vidi da se hapse samo bosnjaci) tako ministar iz reda sprskog naroda za 5 mjeseci potrosio 16000 KM drzavnog novca na stranacke skupove i sastanke.
Krenite sa dosjetljivim salama da sam sda bot 3,2,1...
-
kB27
#555 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Pa valjda samo se tako i dogovorili, "mi" hapsimo "njihove" a "oni" hapse "nase". Nek "im" je +1 kod Boga za svakog ovakvog "naseg" kojeg uhapse, mada ovaj ni u kom slucaju nije moj. A nasoj drzavi nista nece biti, ne brinite se. Da se mogla razjebati, Bakir bi bio prvi na braniku; ovaj, razjebaniku. 
- Login77777
#556 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Jednostavno se pitam kakvi su to ljudi da ovako nesto bez srama kazu.Dzematlija wrote: ↑15/07/2021 09:13Login77777 wrote: ↑15/07/2021 09:11
sda nanjela dosta lose BiH ali je opet lose po BiH ako se rusi sda kadar.![]()
![]()
I to sve za majonezu podriguju.
- Kikibombona
#557 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
N1 najzesce brani Osmicu. Nevjerovatno.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#558 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Ako jednom imas laznu diplomu ona se otkrije ti onda opet predocis laznu diplomu, je li to ili nije ponavljanje krivicnog djela?Trappist wrote: ↑15/07/2021 09:13 "Ponašanje gomile ili instinkt stada opisuje kako se pojedinci u grupi mogu ponašati kolektivno, bez centralizovanog pravca. Termin se može odnositi na ponašanje životinja u krdu, čoporu, jatu ptica, jatu riba itd., kao i na ponašanje ljudskih bića u demonstracijama, neredima i opštim štrajkovima,sportskim događajima, verskim okupljanjima, nasilju u rulji i svakodnevnom donošenju odluka, osuda i formiranju mišljenja."
To se upravo vidi i na ovoj temi. Uopste ne ulazeci je li kriv-nije kriv, to tek treba da se odluci, ali ko ne vidi pozadinu HAPŠENJA (ponavljam, hapsenja, ne optuznice) taj spada u ovo ponasanje gomile ili kako mi volimo reci ponasanje rulje. Covjek nije bio hapsen kad su bile prve 2 optuznice, nije hapsen kad mu je ponistena diploma, ali eto sad su nasli pravi razlog za hapsenje. Zakon propisuje da se hapsenje radi ako je osoba sklona ponavljanju krivičnog djela, ako je sklona ili priprema bjekstvo, ako će ometati istragu, uznemiravati javnost ili ako se već nije odazivala na ranije pozive tužilaca ili istražnih organa. Avaz pise o ovima stvarima za kojeg ga terete vec godinu haman, tako da ne ide obrazlozenje "da moze ometati istragu". Sve za sto je uhapsen sada avaz je redovno objavljivao mjesecima, sto znaci da je iz tuzilastva sve direktno islo da se objavi u medije. Zasto? Ruljo, zasto?
I dok se vi ovdje radujete pravnoj drzavi jer je uhapsen jos jedan bosnjak (da, bosnjak, nazovite me kako god hocete, ali samo vise slijepac ne vidi da se hapse samo bosnjaci) tako ministar iz reda sprskog naroda za 5 mjeseci potrosio 16000 KM drzavnog novca na stranacke skupove i sastanke.
Ako svoju laznu diplomu proglasis drzavnom tajnpm, je li to ili nije ometanje ostrage?
Ako hard disk univerziteta gdje si krivotvorio diplomu sakrijes na neku vikendicu, je li to ili nije ometanje istrage?
Ja ovdje vidim sve upravo ono sto si ti navep. Znaci nista pogresno nije uradjeno?
Ako je dvaputa krivotvorio diplomu, ko garantuje da nece opet? Ako je sakrio dokaze jednom, ko garantuje da necd opet? Ako koristi drzavne ovlasti za prikrivanje svojih neyjela ko garantuje da nece opet?
Ti koji ponavljaju nedjela, moras ih skloniti u zatvor ako zelis da ne nastave istu praksu..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- shbc
#560 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Sve je to uredu, ali on je Bosnjak... Kako ne razumijesizvrsni direktor wrote: ↑15/07/2021 09:20Ako jednom imas laznu diplomu ona se otkrije ti onda opet predocis laznu diplomu, je li to ili nije ponavljanje krivicnog djela?Trappist wrote: ↑15/07/2021 09:13 "Ponašanje gomile ili instinkt stada opisuje kako se pojedinci u grupi mogu ponašati kolektivno, bez centralizovanog pravca. Termin se može odnositi na ponašanje životinja u krdu, čoporu, jatu ptica, jatu riba itd., kao i na ponašanje ljudskih bića u demonstracijama, neredima i opštim štrajkovima,sportskim događajima, verskim okupljanjima, nasilju u rulji i svakodnevnom donošenju odluka, osuda i formiranju mišljenja."
Ako svoju laznu diplomu proglasis drzavnom tajnpm, je li to ili nije ometanje ostrage?
Ako hard disk univerziteta gdje si krivotvorio diplomu sakrijes na neku vikendicu, je li to ili nije ometanje istrage?
Ja ovdje vidim sve upravo ono sto si ti navep. Znaci nista pogresno nije uradjeno?
Ako je dvaputa krivotvorio diplomu, ko garantuje da nece opet? Ako je sakrio dokaze jednom, ko garantuje da necd opet? Ako koristi drzavne ovlasti za prikrivanje svojih neyjela ko garantuje da nece opet?
Ti koji ponavljaju nedjela, moras ih skloniti u zatvor ako zelis da ne nastave istu praksu..
- salik79
#561 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
N1, kao ispostava CNNa, je tu da nabaci koju lopatu sitnog banovickog...
-
jajara
#562 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
ako doticnog osude na 9g robije predlazem da mu nadimak bude duga devetka
- shbc
- JThomas
#564 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
jedini potrebni i dovoljni kriterij, jedini koji je uopšte bio u razmatranju jeste apsolutna lojalnost la familiji. čak ne ni "sposobnost" u petljanju i mutnim radnjama, jer da to ima kupio bi diplomu da se ne provali...
- salik79
-
jajara
#566 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
ma nece on dobit ni dana kao bilo koji politicar u ovoj drzavi..al eto valja se malo zajebavat. nije mnogo ali covjeka veseli
- Login77777
#567 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Udar na bOsnjake…bakire jesi to ti?Trappist wrote: ↑15/07/2021 09:13 "Ponašanje gomile ili instinkt stada opisuje kako se pojedinci u grupi mogu ponašati kolektivno, bez centralizovanog pravca. Termin se može odnositi na ponašanje životinja u krdu, čoporu, jatu ptica, jatu riba itd., kao i na ponašanje ljudskih bića u demonstracijama, neredima i opštim štrajkovima,sportskim događajima, verskim okupljanjima, nasilju u rulji i svakodnevnom donošenju odluka, osuda i formiranju mišljenja."
Radi vas sdO pOdrigusa koji branite kriminal i jest ova drzava sve samo ne pravdena.
A sad pravac tuzilastvo i dizi sdO zastavu u vis. Ali stavi masku, valja cuvati okolis. Pogotovo ako si jutros turu majoneze iz mehmeda spahe primio.
Last edited by Login77777 on 15/07/2021 09:29, edited 1 time in total.
-
kB27
#568 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Dojava: skup ce biti toliki debakl da ce javiti kako je isti otkazan. 
-
Trappist
#569 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Malo moras provjeriti svoje navode prije nego sto samouvjereno krenes pisati.izvrsni direktor wrote: ↑15/07/2021 09:20Ako jednom imas laznu diplomu ona se otkrije ti onda opet predocis laznu diplomu, je li to ili nije ponavljanje krivicnog djela?Trappist wrote: ↑15/07/2021 09:13 "Ponašanje gomile ili instinkt stada opisuje kako se pojedinci u grupi mogu ponašati kolektivno, bez centralizovanog pravca. Termin se može odnositi na ponašanje životinja u krdu, čoporu, jatu ptica, jatu riba itd., kao i na ponašanje ljudskih bića u demonstracijama, neredima i opštim štrajkovima,sportskim događajima, verskim okupljanjima, nasilju u rulji i svakodnevnom donošenju odluka, osuda i formiranju mišljenja."
Prva diploma: "“Tužbe se uvažavaju i osporeni akt se poništava”, piše u presudi Okružnog suda u Banja Luci kojim je, formalno, poništeno Rješenje Inspektorata Republike Srpske kojim je diploma direktora Obavještajno sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića proglašena – nezakonitom."
Ja jos nigdje nisam vidio da je druga diploma ponistena, tj. da je dokazano da je krivotvorena?
Ako je americki univerzitet izdavao tako lako diplome (a jeste, to svi znamo), ko je tu kriv, fakultet ili studenti? AKo je kriv fakultet, hoce li se svim ljudima koji su tamo studirali ponistiti diploma ili samo jednom covjeku?
Ako je sve tako dobro i posteno uradjeno, zasto MUP kantona ispunjava naredjenja drzavnog tuzilastva? Zasto nema odluke suda ?
-
Trappist
#570 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
eh to to, dobro sam ja najavio, kad si toliko plitak i nemas nista pametno reci, pocnes pisati ove dosjetljive saleLogin77777 wrote: ↑15/07/2021 09:27
Udar na bOsnjake…bakire jesi to ti?
Radi vas sdO pOdrigusa koji branite kriminal i jest ova drzava sve samo ne pravdena.
A sad pravac tuzilastvo i dizi sdO zastavu u vis. Ali stavi masku, valja cuvati okolis. Pogotovo ako si jutros turu majoneze iz mehmeda spahe primio.![]()
- dembele
-
Patton44
#572 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Kad uvjek cucis il si na koljenima,digni glavu ponekad pa ces vidjet.
- Login77777
#573 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Sala je i dobra kad se zna sta ste od Bosnjaka i BiH uradili. Raselili Bosnjake po svijetu a BiH napravili najzadnju rupu u Evropi.Trappist wrote: ↑15/07/2021 09:30eh to to, dobro sam ja najavio, kad si toliko plitak i nemas nista pametno reci, pocnes pisati ove dosjetljive saleLogin77777 wrote: ↑15/07/2021 09:27
Udar na bOsnjake…bakire jesi to ti?
A sad pravac tuzilastvo i dizi sdO zastavu u vis. Ali stavi masku, valja cuvati okolis. Pogotovo ako si jutros turu majoneze iz mehmeda spahe primio.![]()
![]()
Ovo sto ste vi od Drzave i naroda uradili nije ni cetnik uspio.
I sad pred tuzilastvo i podrigivaj sa bracOm.
- Kikibombona
-
Trappist
#575 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Bravo evo ti kolacic, dobro si naucio tekst napametLogin77777 wrote: ↑15/07/2021 09:35Sala je i dobra kad se zna sta ste od Bosnjaka i BiH uradili. Raselili Bosnjake po svijetu a BiH napravili najzadnju rupu u Evropi.
Ovo sto ste vi od Drzave i naroda uradili nije ni cetnik uspio.
I sad pred tuzilastvo i podrigivaj sa bracOm.![]()