Izbjegavas odgovor.
Narod i Pravda (Konakovic)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
Hakiz
#14603 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne, nego ko se dočepa vlasti, da bi na njoj ostao, prodaće državu. Bio to SDA ili odmetnuti SDA omladinac. Ionako je to ista škola._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2021 17:37Kakvo?
Treba pustit iskusne sofere jelde? Oni znaju sa HDZom.Hakiz wrote: ↑14/07/2021 16:24 Kako se čini, i Konaković i "njegovi" forumaši su na toj liniji.
Treba ih razumjeti. Tražili glasove, dobili, uhvatili se posla, skontali da nisu sposobni da ga završe i onda promijenili priču sa "promjene paradigme" na "realnost trenutka". Alternativa je priznati da ne mogu i povući se. Ali, to ne ide, zar ne? Pa za šta smo se borili...
![]()
-
Hakiz
#14604 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ispuniti uslove za EU.
Uostalom, šta me briga. Pristanite, pa možete rahat kleknuti na Praljkovom grobu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#14605 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Point.
#14606 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ako pratiš situaciju mislim da znaš i ti odgovor.
Hint, ovo što HDZ zagovara a Dino podržava nije.
-
Hakiz
#14607 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Te da je EU zaključila da ih treba kakvi god su. A vjerujem da je SAD više od same EU gurao Rumuniju i Bugarsku kao tampon prema Rusiji. Evropa, EU, će do kraja vremena otplaćivati Americi Maršalov plan._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2021 19:18Koje uslove su ispunile Rumunija, Bugarska i pola drzave Kipar?
Mi moramo zadovoljiti neke druge uslove.
Last edited by Hakiz on 14/07/2021 19:33, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#14608 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Aha, znaci EU moze da razlicito tretira one koji se nalaze u istim situacijama. Hvala.Hakiz wrote: ↑14/07/2021 19:31Te da je EU zaključila da ih treba kakvi god su._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2021 19:18
Koje uslove su ispunile Rumunija, Bugarska i pola drzave Kipar?
Mi moramo zadovoljiti neke druge uslove.
-
Hakiz
#14609 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To radi_BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2021 19:32Aha, znaci EU moze da razlicito tretira one koji se nalaze u istim situacijama. Hvala.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#14610 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nedovoljne pa je sad i Brisel vidio da nema fajde puštati zemlje u zajednicu ako dovoljno ne ispunjavaju standarde. Ovo smeće od državnog sistema niko ne želi da vidi kao dio EU, a ti hoćeš da ga popraviš time što ga praviš još gorim praviš. BiH nije Švicarska ili Norveška pa da joj neko pravi ustupke oko ulaska, ende._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2021 19:18Koje uslove su ispunile Rumunija, Bugarska i pola drzave Kipar?
Ja znam da je riješenje da mi kod sebe, sa mogućnostima koje imamo, napravimo neki nivo prosperiteta (što realno i možemo da nam SDA i ostali nesposobnjakovići i lopovi ne kroje sudbinu) i onda sačekamo neke bolje uslove u kojima onda možemo ići dalje. Gore sam već spomenuo, da nam samo uređenje države nije baš za sve krivo...
- PreWiBa
#14611 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mogu, ali da hoće, primili bi nas i sa ovakvom nakaradom, a ne još gorom._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2021 19:32Aha, znaci EU moze da razlicito tretira one koji se nalaze u istim situacijama. Hvala.
-
Hakiz
#14612 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Oni imaju klub u koji mi hoćemo. Znači, oni mogu postaviti kakve god hoće uslove za prijem. Nama postavljaju nemoguće, da se civilizujemo.sehohari wrote: ↑14/07/2021 19:40Mogu, ali da hoće, primili bi nas i sa ovakvom nakaradom, a ne još gorom._BataZiv_0809 wrote: ↑14/07/2021 19:32
Aha, znaci EU moze da razlicito tretira one koji se nalaze u istim situacijama. Hvala.
- PreWiBa
#14613 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Biću iskren.
Zapadna Evropa je i prije na naš prostor gledala sa nekim prezirom, ali su im sada ove istočno-evropske zemlje koje su u EU ušle 2000-ih definitivno ocrnile bilo kakvo proširenje. Oni ne mogu više da gledaju raznorazne Orbane, Kačinskije (Poljska) i ostalu fukaru koja je se obogatila na račun zemalja čije vrijednosti otvoreno preziru i poriču. I sad oni gledaju na raznorazne Dodike, Čoviće, Vučiće, ali i Izetbegoviće... i šta da rade? Pa naravno da onda pogotovo ovo ovdje podneblje neće htjeti primiti, kada dobar dio njegovih ljudi još uvijek živi u 19. stoljeću.
-
Hakiz
#14614 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zato da se mi prihvatimo konstitutivnih naroda i legitimnih predstavnika, tako će nam biti bolje nego u EU.sehohari wrote: ↑14/07/2021 19:49Biću iskren.
Zapadna Evropa je i prije na naš prostor gledala sa nekim prezirom, ali su im sada ove istočno-evropske zemlje koje su u EU ušle 2000-ih definitivno ocrnile bilo kakvo proširenje. Oni ne mogu više da gledaju raznorazne Orbane, Kačinskije (Poljska) i ostalu fukaru koja je se obogatila na račun zemalja čije vrijednosti otvoreno preziru i poriču. I sad oni gledaju na raznorazne Dodike, Čoviće, Vučiće, ali i Izetbegoviće... i šta da rade? Pa naravno da onda pogotovo ovo ovdje podneblje neće htjeti primiti, kada dobar dio njegovih ljudi još uvijek živi u 19. stoljeću.
- drug_profi
#14615 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne stavljaj mi rijeci u usta.sehohari wrote: ↑14/07/2021 18:25A šta ti misliš, da će država profunkcionisati kada se podijeli na tri djela, od kojih je jedan nepovezana Palestina? U kojoj se sve radi da se iza Dobrinje mora proći kroz srpski granični prelaz? Nemoj prosipati šuplju.drug_profi wrote: ↑14/07/2021 13:44 Vama nikad neće biti jasno da mi svoje bitke moramo izboriti sami.
Neće to uraditi niko drugi.
Imate li tenkova i topovskog mesa za uvođenje građanskih i evropskih normi?
Pošto nemate, onda vam preostaje da se dogovarate sa nacionalistima sve tri strane (jer Bošnjaci koriste građansku ideju za svoje cilejve samo jer su većina), i da vam u tom dogovoru onda mogu pomoći zapadni saveznici u mjeri u kojoj je moguće dobiti saglasnost svih.
Nemojte da s enadate šestoj floti i ukidanjima necega. Kad god poletite teko kako sad letite, naleti neko da vas ohladi.
A ako vama nije mrsko živjeti u drzavi koaj ne funkcionise ni po jednom segmentu, onda nista. Čekajte neki novi svjetski rat pa pokušajte iskoristiti gungulu.
Svako popuštanje se ovdje vidi kao slabost. NIšta drugo se ne bi desilo nego da se i ta veća autonomija koristi kako bi se priključili sa Srbijom? Zašto se društvo u RS-u ne okrene protiv nacionalizma, nego se tamo ne zna ko je veći četnik, vlast ili opozicija? Gdje visokoobrazovani političari govore o Draži kao antifašisti? Gdje ti kao muslimanu u gradovima ne želi pružati medicinsku pomoć? O čemu ti pričaš, u kojem imagirnom svijetu ti živiš?
Upravo ono što mrzitelji BiH promovišu ovu zemlju prave crnom tačkom. Šta misliš, da će EU primiti državu po etničkom prinicpu? I ovo sad stanje je za njih neprihvatljivo, o NATO-u da i ne pričam...
I ovdje ne mislim na to da se do vijeka treba glasati za SDA, da se do vijeka treba živiti u "rahat patnji". Primjer Hrvatske jasno pokazuje da riješena politička previranja nisu uslov za blagostanje.
To što bi ti htio da i na papiru imaš fildžan državicu je neće napraviti bogatim fildžanom. Većinsko-bošnjačka mjesta i u ovoj nakaradi od sistema imaju dovoljno mogućnosti da naprave prosperitet. Je li nam HDZ kriv što nam je i u opštinama sjede nesposobnjakovići? Je li nam SNSD ušao u kantone, pa da KS uprkos svom milijardu maraka teškom budžetu ne može napraviti funkcionirajući javni prevoz, što i ova nova vlast nije u stanju da makar očisti glavni grad, ogledalo države?
Nije mit o šestoj floti nastao radi toga što je se htjelo napadati Srbe, nego za to što bošnjački političari nisu radili kao HDZ u Zagrebu pa od početka nisu kupovali oružje...
Ti ovdje sam sa sobom pricas jer nista od ovog sto si gore namlatio, ja nisam rekao. Ja govorim o izbornim pravilima, da se etnosi zadovolje u minimumu, da sa na ustrb toga isposluju mehanizmi koji ce obezbjediti da se drzava ne moze blokirati.
Tek onda se moze stvarati atmosfera u kojoj je moguce politikom doci do onog sto je potrebno za ulazak u EU.
Ili, da ti pojasnim prostim rijecima jer mi se cini da si plitak, obzirom da nista od posta koji mi citiras nisi razumio:
Drzava kao sto je ova sada ima samo jedan put - disolucija.
-zato sto nista ne funkcionise, zato sto vrhovni balija postavi fadila da nam pamet razvlaci i svoje kerove po skupstinama da nam paznju odvlace
-zato sto mladi ljudi ne vide perspektivu ako nisu dio tala, i odose tamo gdje se cijeni trud i znanje.
-zato sto ce i RS i HB kantoni sve više da preuzimaju ingerencije države da bi život funkcionirao i to niko ne može spriječiti kao što vidimo.
-zato što su granice izvan kontrole.
I zaba ce biti polako skuhana. Imaces na papiru kofol drzavu, a ono niko zapravo nema nikakvu moc u toj drzavi, vec je sve u rukama etnickih lidera.
Iskljucivo zato sto je namjera da se drzava obesmisli. Za to su krivi i Dodik i Covic, ali i Incko, EU i USA. A po meni ponajvise su krivi domaci izdajnici u obliku SDA.
Dakle imamo/imate priliku da zasutavite propast pametnom politikom, ili da cekate da se stvore uslovi za novi rat kojim bi nametnuli svoja politicka rjesenja, pod uslovom da se rat dobije.
O tim supljacima sta hoce EU i sta hoce svijet nekom drugom pricaj. Ja odlicno znam sta EU hoce i sta nece, a nece nas nikako. Rumunija i Bugarska su upale bezuslovno, jer su ih htjeli iz geopolitickih razloga. Mi smo pacifizirani, dobar smo bazen za radnu snagu, tampon zona za migrante, jeftina sirovinska baza, sa korumpiranim politicarima koje se lako ucjeni.
I ti mislis da oni nesto hoce od nas?
-
Hakiz
#14616 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Omladina koja od svih vidova borbe protiv nepravde izabere da ode nas zaista ne bi trebala interesovati.
- drug_profi
#14617 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zasto da oni ispravljaju nasa sranja? Nek idu negdje gdje ce zivjet svoj zivot sretno, imati djecu, skolovanje, zdravstvenu zastitu, pravni sistem...
Itekako bi trebali da nas interesuju jer odlaze oni koji su poduzimljivi, sa vjestinama, zanatima, znanjima...
-
Hakiz
#14618 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da su tako razmišljali studenti na Sorboni 1968...drug_profi wrote: ↑14/07/2021 20:59Zasto da oni ispravljaju nasa sranja? Nek idu negdje gdje ce zivjet svoj zivot sretno, imati djecu, skolovanje, zdravstvenu zastitu, pravni sistem...
Itekako bi trebali da nas interesuju jer odlaze oni koji su poduzimljivi, sa vjestinama, zanatima, znanjima...
- drug_profi
#14619 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa sta ba ti pricas? Ti prvi neces da uputis sluzbeni zahtjev tijelu koje moze da rijesi tvoj problem, vec seres po forumu ko histericna mlada.Hakiz wrote: ↑14/07/2021 21:01Da su tako razmišljali studenti na Sorboni 1968...drug_profi wrote: ↑14/07/2021 20:59
Zasto da oni ispravljaju nasa sranja? Nek idu negdje gdje ce zivjet svoj zivot sretno, imati djecu, skolovanje, zdravstvenu zastitu, pravni sistem...
I ako poredis nas i Francusku 1968, onda si bas dobar demagog.
-
Hakiz
#14620 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vučeš me za jezik:drug_profi wrote: ↑14/07/2021 21:11Pa sta ba ti pricas? Ti prvi neces da uputis sluzbeni zahtjev tijelu koje moze da rijesi tvoj problem, vec seres po forumu ko histericna mlada.
I ako poredis nas i Francusku 1968, onda si bas dobar demagog.
Dobrovoljac u ratu. Štrajk pokretač. Tužio poslodavca.
Ne moraš vjerovati, zaboli me.
Radim ja šta treba kada imam problem, nego ti i slični...
Nema veze. Još da vam se čovjek pravda. Ne vrijedi.
I ti počeo gubiti živce, a meni o histeriji
- drug_profi
#14621 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bio. Naglasi to. BIO!
I ja sam svašta nešto bio.
I ja sam svašta nešto bio.
-
Hakiz
#14622 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa bio kada sam rješavao. I kada sam bio mlad. I u slučaju štrajka i tužbe, riješio. Nisam se plašio potpisati
Sada neka mladi sebi stvaraju, umjesto da bježe.
Da smo mi 1992. bježali kao mladi sada...
- drug_profi
#14623 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da smo bogdo...
-
Hakiz
#14624 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mladost, ludost...
- Styling