Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mehemed wrote: ↑07/07/2021 01:17
Ne treba ti sočivo kada su normalne sijalice. Pitanje je kakva je situacija sa zamjenom LED čipova kada crknu, ako nije teško i ako se može odraditi onda definitivno LED projektor. Ventilator nebi trebao biti nikakav problem, to se lahko kupi i zamijeni.
20.11.2018.-16.06.2021. i crkne kratko na jednoj sijalici, prešao preko 50000km sa njima, uvijek radile dan/noć(nemam dnevno svjetlo) i sada ponovo naručio iste.
Ipak je ogromna razlika, jedno led sočivo na skoro 100metara udaljenosti, a što se tiče crkavanja to ti ne bih mogao ništa reći.... još nikad takav slučaj nisam vidio
Mehemed wrote: ↑10/07/2021 22:30
Super izgleda. Jesi li kupio neke najjeftinije oko 50 dolara ili si kupio neke malo bolje. Ima ih od 40-50 dolara pa do čak po 300-400 dolara za par.
E i ja sam sinoc ugradio LED.... nemam pojma koja su marka, ali sam uzeo od jarana koji ih je imao u svom autu, dobro su placene, nije žnji neki. On prodao auto a ostavio ih. U glavnom, malo jer reci da se vidi razlika. Ima doabr cut-off line, ne rasipaju svjetlost, jednako svijetle, nema da zaslijepe, u farovima su sa sočivima koji su podešeni tako da sam fakat zadovoljan.
Qler wrote: ↑12/07/2021 08:22
E i ja sam sinoc ugradio LED.... nemam pojma koja su marka, ali sam uzeo od jarana koji ih je imao u svom autu, dobro su placene, nije žnji neki. On prodao auto a ostavio ih. U glavnom, malo jer reci da se vidi razlika. Ima doabr cut-off line, ne rasipaju svjetlost, jednako svijetle, nema da zaslijepe, u farovima su sa sočivima koji su podešeni tako da sam fakat zadovoljan.
Sočivo samo pravi cut-off, Bitno je samo da ti ne prave rupu u svjetlu obično kod modela koji nisu namijenjeni za sočivo to bude u sredini snopa donji dio ostane šaren ili nema svjetlosti.
Nema nikakvih rupa, bas jednako pokriju sve, to me iznenadilo. A cut-off je nekako vidljviji na njima nego na halogenim (Osram Cool Blue Xenon look su bile prije)
Qler wrote: ↑12/07/2021 09:47
Nema nikakvih rupa, bas jednako pokriju sve, to me iznenadilo. A cut-off je nekako vidljviji na njima nego na halogenim (Osram Cool Blue Xenon look su bile prije)
Pa dobro, logično da je vidljiviji kad imaš pretpostavljam barem 200%više svjetlosti, samom tim je izraženija linija.
Bitno je samo da nema eupa.i da je jako svjetlo.
Mehemed wrote: ↑10/07/2021 22:30
Super izgleda. Jesi li kupio neke najjeftinije oko 50 dolara ili si kupio neke malo bolje. Ima ih od 40-50 dolara pa do čak po 300-400 dolara za par.
pa nemoj rikverc mjenjati jer je bolja halogena za to
a za zmigavce rekoh samo odgovarajucu sijalicu jer ti ne treba sijalica da osvjetli nego samo da se vidi da dajes zmigavac
Pa ja bi baš obrnuto preporučio, za rikverc bi led dobru sijalicu, jaču, nećeš nikome posebno smetati a može biti korisno po mraku.
A mislim da bi led zmigavac bio prejak tj smetalo bi po noći.