Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
emigrazione

#21701 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by emigrazione »

Styling wrote: 14/07/2021 07:02
Dr. Kuca wrote: 14/07/2021 06:56 Sto kaze nasa jedna: Zapisite kad ste vladali.
Takvima i ne trebaju ovakvi da vladaju jer im smetaju. Treba im SDA od sada do kraja zivota da sve popljacka i da i hljeb ljudima iz ruku otimaju, da svi kopamo po kontejnerima dok oni svoju djecu i familiju uhljebe, da te ne lijece i ne nabavljaju vakcine jer smo jad kojem to ne treba, jer nesposobni Fadil jede govna pricom o pokusnim kunicima. I vi trpite i prihvatate takve uvrede i ponizenja. Za vas je to prihvatljivo i ok.

Takvi vama trebaju, jer vi ne znate zivjeti u normalnom drustvu gdje vlast zeli da pomogne.
Ove budale i jesu razlog sto SDA ovako dugo opstaje na vlasti, gledaj jebote sta rade od sportskih klubova i ljudi koji bi da gledaju utakmicu konačno?! Gledaj sta rade od infrastrukture, kao Lagumdzija birvaktile kao da se trude da ogade ljudima sve sto je normalno. Ja ne gubin nadu u ovu drzavu kada vidim Devica, Cvrleta i sl. nego kada vidim šta radi Forto i ministri koji bi ko biva trebalo da su ovima opozicija...
Horke

#21702 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Horke »

nivla wrote: 13/07/2021 18:01
Horke wrote: 13/07/2021 17:02 Ništa nama ne valja. Kad se ne ulaže u sport, što se ne ulaže.

Šta je problem što je ministar sporta odlučio da pomogne i finansira liječenje stopala dobitnicu zlatne medalje? Zar to nije ulaganje u sport?
nije to problem, problem je sto to nije moguce za obicnog gradjanina, i sto se i tu pokazalo da se do vrhunskog doktora kako nazivaju dvojicu spomenutih dolazi preko veze, jer ni u ks ne mozes doci do gavrankapetanovica u opcoj bolnici vec samo u njegovoj privatnoj ordinaciji, isao mjesec dana na ortopediju, 5 kontrola 5 razlicitih doktora, nijedan od spomenutih nikad prisutan
Znaci ti slucaj vrhunske sportasice koja dolazi iz drugog kantona i koja samim tim mora zaobici redovnu proceduru uputnice preko zavoda KS predstavljas kao problem koji imaju gradjani Sarajeva sa ostvarivanjem prava zdravstvene zastite? Ma bravo!
Styling

#21703 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

konektovan wrote: 14/07/2021 10:29
Styling wrote: 14/07/2021 10:05

Ne, to ekskluzivno pravo pripada samo SDA. Oni imaju autorska prava na botove.
Ti si jedan teški bot....
Misli sta hoces. To je tvoje pravo.
Styling

#21704 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Anquilla wrote: 14/07/2021 12:27
_BataZiv_0809 wrote: 13/07/2021 19:09 Bolje ko prethodna vlada, nema ministra nema problema.
:D
Ma lik je preletio.
Bila je vijest da je obezbjedio testove za sve navijace Veleza.
Medjutim, izgleda da ih je samo 1300 to iskoristilo, na kapacitet 5000 dozvoljenih navijaca.

On sad nudi 1500 testova, na skoro 10000 navijaca Sarajeva, a prije je obecano da ce za sve utakmice Sarajeva i Zelje biti besplatni testovi.

Jednostavno je preletio.

Inace, u Sirokom moze puni kapacitet, a na Kosevo 10000, to na onolikom stadionu bude kao pustahija :)

Fakat nema logike traziti sve ovo za okupljanja na otvorenom, a za kafane, trzne centre ne treba nista. Posebno uzimajuci u obzir koliko ovo finansijaki znaci klubovima.
Da budemo iskreni, ni Vlada ni ministar nisu duzni nista. Umjesto da budu zahvalni sto ce vlada obezbijediti testove i sto je pokazala dobru volju da pomogne, pa koliko god broj dobro je, oni pljuju jer im je malo testova. Nezahvalnici.
Styling

#21705 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

emigrazione wrote: 14/07/2021 12:52
Styling wrote: 14/07/2021 07:02

Takvima i ne trebaju ovakvi da vladaju jer im smetaju. Treba im SDA od sada do kraja zivota da sve popljacka i da i hljeb ljudima iz ruku otimaju, da svi kopamo po kontejnerima dok oni svoju djecu i familiju uhljebe, da te ne lijece i ne nabavljaju vakcine jer smo jad kojem to ne treba, jer nesposobni Fadil jede govna pricom o pokusnim kunicima. I vi trpite i prihvatate takve uvrede i ponizenja. Za vas je to prihvatljivo i ok.

Takvi vama trebaju, jer vi ne znate zivjeti u normalnom drustvu gdje vlast zeli da pomogne.
Ove budale i jesu razlog sto SDA ovako dugo opstaje na vlasti, gledaj jebote sta rade od sportskih klubova i ljudi koji bi da gledaju utakmicu konačno?! Gledaj sta rade od infrastrukture, kao Lagumdzija birvaktile kao da se trude da ogade ljudima sve sto je normalno. Ja ne gubin nadu u ovu drzavu kada vidim Devica, Cvrleta i sl. nego kada vidim šta radi Forto i ministri koji bi ko biva trebalo da su ovima opozicija...
Ja vam sada ne bih dala nijedan test,a trazila bih da morate ispunjavati epidemioloske uslove. Tolika nezahvalnost. Nije ni cudo sto smo na dnu.
Anquilla

#21706 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Anquilla »

Styling wrote: 14/07/2021 13:30
Anquilla wrote: 14/07/2021 12:27

:D
Ma lik je preletio.
Bila je vijest da je obezbjedio testove za sve navijace Veleza.
Medjutim, izgleda da ih je samo 1300 to iskoristilo, na kapacitet 5000 dozvoljenih navijaca.

On sad nudi 1500 testova, na skoro 10000 navijaca Sarajeva, a prije je obecano da ce za sve utakmice Sarajeva i Zelje biti besplatni testovi.

Jednostavno je preletio.

Inace, u Sirokom moze puni kapacitet, a na Kosevo 10000, to na onolikom stadionu bude kao pustahija :)

Fakat nema logike traziti sve ovo za okupljanja na otvorenom, a za kafane, trzne centre ne treba nista. Posebno uzimajuci u obzir koliko ovo finansijaki znaci klubovima.
Da budemo iskreni, ni Vlada ni ministar nisu duzni nista. Umjesto da budu zahvalni sto ce vlada obezbijediti testove i sto je pokazala dobru volju da pomogne, pa koliko god broj dobro je, oni pljuju jer im je malo testova. Nezahvalnici.
Posebno nisu bili duzni ista osigurati navijacima Veleza, a za njihovu utakmicu je ponudjeno testiranje za sve navijace :)

Nije ok, obecali su za sve navijace, sad 1500, posebno jer je Krizni stab KS taj koji je odredio mjere.
Bolje da su sutili za sve utakmice, zato i kazem da je preletio.

Inace, te mjere ne vaze u Sirokom i Banja Luci, sto znaci da samo navijaci Sarajeva i Zelje trebaju dodatno platiti 30-tak KM po utakmici, a klubovi nemati mogucnost vece zarade (zbog smanjenog kapaciteta stadiona).
Styling

#21707 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Anquilla wrote: 14/07/2021 13:37
Styling wrote: 14/07/2021 13:30

Posebno nisu bili duzni ista osigurati navijacima Veleza, a za njihovu utakmicu je ponudjeno testiranje za sve navijace :)

Nije ok, obecali su za sve navijace, sad 1500, posebno jer je Krizni stab KS taj koji je odredio mjere.

Inace, te mjere ne vaze u Sirokom i Banja Luci, sto znaci da samo navijaci Sarajeva i Zelje trebaju dodatno platiti 30-tak KM po utakmici, a klubovi nemati mogucnost vece zarade (zbog smanjenog kapaciteta stadiona).
To je sada vec druga prica sto svaki krizni stab u kantonu moze odluciti kako hoce. Kad se pojavi delta klaster u Hercegovini znacemo ko je u pravu.
Anquilla

#21708 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Anquilla »

Styling wrote: 14/07/2021 14:12
Anquilla wrote: 14/07/2021 13:37

To je sada vec druga prica sto svaki krizni stab u kantonu moze odluciti kako hoce. Kad se pojavi delta klaster u Hercegovini znacemo ko je u pravu.
Slazem se za klastere, ali mislim da je bilo dovoljno narediti distancu ili slicno, ipak je na otvorenom.
Smanjeni kapacitet i testove od 30KM ce osjetiti samo sarajevski klubovi, jer nemaju ljudi para da svaki drugi vikend se testiraju.

Vjerujem da ima puno vakcinisanih/onih koji su prebolili koronu, ali je pametnije bilo, sad je moja naknadna pamet :), da se nije nikom nista ni osiguralo ni obecalo.
Preletilo se sa navijacima iz Mostara, logicno je da stanovnicima svog kantona ipak moras ponuditi bar isto, zato jeste sad problem.
Logovan

#21709 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Logovan »

Styling wrote: 14/07/2021 13:31 Ja vam sada ne bih dala nijedan test,a trazila bih da morate ispunjavati epidemioloske uslove. Tolika nezahvalnost. Nije ni cudo sto smo na dnu.
Kakva nezahvalnost?

Sreća pa se ne pitaš. :thumbup:
last mohicans

#21710 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Stipu je,presla je u agresivu i to pravu. Meni test ne treba, a kad su se pravili pametni, nisu trebali nuditi ni velezovim navijačima. Sad ako potraje situacija, sta ce onda,prestati testirati za dzaba? KS se izlaže bezveze trosku, a navijačima i klubovima bi nabolja usluga bila bez debilnog ograničenja 30% da klubovi koji jedva egzistiraju neki profit ostvare nakon skoro godinu i po dana.
emigrazione

#21711 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by emigrazione »

Styling wrote: 14/07/2021 13:31
emigrazione wrote: 14/07/2021 12:52
Ja vam sada ne bih dala nijedan test,a trazila bih da morate ispunjavati epidemioloske uslove. Tolika nezahvalnost. Nije ni cudo sto smo na dnu.
Pa naravno, iššš šta bih vam radila, samo da mi je 5 min vlasti..ponavljam jos jednom ljudi ne bježe iz ove države zbog Bakira i Dodika, nego zbog toga što ne vide ko da ih zamijeni, ne vide kada i s kim će to biti bolje....svaka šansa je sjebana i upropaštena i još kažu zašto se ljudi ne bune, zašto ne idu na ulicu. Forti je bolje da ga nema, da ode negdje na par godina, mislim fakat koji kurac čovjek uopšte glumi, ja beskrvnijeg insana u svom životu nisam vidio
splinter

#21712 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by splinter »

last mohicans wrote: 14/07/2021 14:33 Stipu je,presla je u agresivu i to pravu. Meni test ne treba, a kad su se pravili pametni, nisu trebali nuditi ni velezovim navijačima. Sad ako potraje situacija, sta ce onda,prestati testirati za dzaba? KS se izlaže bezveze trosku, a navijačima i klubovima bi nabolja usluga bila bez debilnog ograničenja 30% da klubovi koji jedva egzistiraju neki profit ostvare nakon skoro godinu i po dana.
Što je najgore ovaj vid testiranja nema nikakvu praktičku primjenjivost u ovakvim okolnostima. Nije namjenjen za upotrebu za koju se koristi ovdje već za trijažu npr i slično.
Vlada nije bila dužna obezbijediti testove, ali je bila dužna obezbijediti vakcine ili prilagoditi trenutno važeće mjere atkuelnoj situaciji.
Anquilla

#21713 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Anquilla »

emigrazione wrote: 14/07/2021 14:34

Pa naravno, iššš šta bih vam radila, samo da mi je 5 min vlasti..ponavljam jos jednom ljudi ne bježe iz ove države zbog Bakira i Dodika, nego zbog toga što ne vide ko da ih zamijeni, ne vide kada i s kim će to biti bolje....svaka šansa je sjebana i upropaštena i još kažu zašto se ljudi ne bune, zašto ne idu na ulicu. Forti je bolje da ga nema, da ode negdje na par godina, mislim fakat koji kurac čovjek uopšte glumi, ja beskrvnijeg insana u svom životu nisam vidio
Pretjera vala :D
SDA je prvi razlog zbog kojeg narod ide, i svo ovo 25+ godina lopovluka, uhljebljivanja, nesposobnosti i ispiranja mozga.

Niko nije bezgresan, ovi su pogrijesili sa ovim, ali nakon decenija vladanja SDA su dokaz da moze bolje i postenije.
Ne vratila se nikad vise vlada petak 13., amin :D
last mohicans

#21714 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

splinter wrote: 14/07/2021 14:39
last mohicans wrote: 14/07/2021 14:33 Stipu je,presla je u agresivu i to pravu. Meni test ne treba, a kad su se pravili pametni, nisu trebali nuditi ni velezovim navijačima. Sad ako potraje situacija, sta ce onda,prestati testirati za dzaba? KS se izlaže bezveze trosku, a navijačima i klubovima bi nabolja usluga bila bez debilnog ograničenja 30% da klubovi koji jedva egzistiraju neki profit ostvare nakon skoro godinu i po dana.
Što je najgore ovaj vid testiranja nema nikakvu praktičku primjenjivost u ovakvim okolnostima. Nije namjenjen za upotrebu za koju se koristi ovdje već za trijažu npr i slično.
Vlada nije bila dužna obezbijediti testove, ali je bila dužna obezbijediti vakcine ili prilagoditi trenutno važeće mjere atkuelnoj situaciji.
Ti to najbolje znas, samo bacanje novaca koji su se mogli iskoristiti na bolji način. Hajde nije lose da vidimo kolika je prokuženost. Silnim ekspertima nija palo na pamet,mozda, da uzmu brojke ljudi koji dođu na utakmicu, pa da bace na papir,koliko je onih koji su preboljeli ili su vakcinisani ili su se pak testirali prije utakmice. Kao jedan eksperiment, evidentirati ljude,pa da prijave ukoliko su nakon utakmice dobili simptome neke bolesti. Tako bi imali jasniju sliku jesu li stadioni toliko "opasne sredine"
splinter

#21715 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by splinter »

last mohicans wrote: 14/07/2021 14:54

Ti to najbolje znas, samo bacanje novaca koji su se mogli iskoristiti na bolji način. Hajde nije lose da vidimo kolika je prokuženost. Silnim ekspertima nija palo na pamet,mozda, da uzmu brojke ljudi koji dođu na utakmicu, pa da bace na papir,koliko je onih koji su preboljeli ili su vakcinisani ili su se pak testirali prije utakmice. Kao jedan eksperiment, evidentirati ljude,pa da prijave ukoliko su nakon utakmice dobili simptome neke bolesti. Tako bi imali jasniju sliku jesu li stadioni toliko "opasne sredine"
Pa eto čak i to su mogli uraditi, napraviti neku vrstu eksperimenta, ali ni prvi ni zadnji zicer da ga ispuste.
Prošle sedmice bilo testirano par hiljada navijača veleža, predpostavljam da su svi rezultati bili negativani. Ali je oipet tu problem, zdravstvo je kod podijeljeno po kantonima i ne znam kako si ni zavedeni ti testovi.
Ali mogli su npe uzeti hiljadu ljudi, na dobrovoljnoj bazi, testirati ih i staviti na jednu tribinu pa pratiti šta će se dešavati narednih 10-15 dana. Obzirom da su brzi antigen testovi nanepouzdaniji od svih, svaki deseti test iskontrolisati uporednim PCR testom da se vide odstupanja i eto ga.
Ne znam da je sličan test urađen u Ex YU.
Styling

#21716 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Logovan wrote: 14/07/2021 14:26
Styling wrote: 14/07/2021 13:31 Ja vam sada ne bih dala nijedan test,a trazila bih da morate ispunjavati epidemioloske uslove. Tolika nezahvalnost. Nije ni cudo sto smo na dnu.
Kakva nezahvalnost?

Otkud ti znas da se ne pitam? :D
Styling

#21717 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

emigrazione wrote: 14/07/2021 14:34

Pa eto, ti se pobuni i izadji na ulicu sa istomisljenicima i trazi skidanje Forte i vlade. Imas sva demokratska sredstva na raspolaganju. Najlakse je pametovati po forumu.
Styling

#21718 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Da, ali ne kantonalna vec federalna i drzavna vlada. Kantonalna vlada je jedina u drzavi pokusala sa tog nivoia nabaviti vakcine. Ko li je izradio u zadnji momenat?
Logovan

#21719 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Logovan »

Styling wrote: 14/07/2021 15:05
Logovan wrote: 14/07/2021 14:26
Kakva nezahvalnost?

Vidiš i to je moguće, nije ni čudo što nam je ovako.
splinter

#21720 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by splinter »

Styling wrote: 14/07/2021 15:08

Da, ali ne kantonalna vec federalna i drzavna vlada. Kantonalna vlada je jedina u drzavi pokusala sa tog nivoia nabaviti vakcine. Ko li je izradio u zadnji momenat?
Kad me citiraš, odnosno komentarišeš moje postove onda navedi sve kako je napisano, dakle ili vakcine ili usklađivanje mjera.
Ne kritikujemo svi ovdje aktuelnu vladu jer smo sda botovi, već prije svega dobronamjerno ali ako je nešto vrijedno kritike, vrijedno je.
_Reds_

#21721 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

Kad se vidi ko ove testove nabavlja, biće jasnije očigledno.
Treba testove potrošiti na nešto i nabavku opravdati.
Očigledno da su mjere tu samo zbog firmi koje ove testove uvoze.
Hakiz

#21722 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Nema ko je izradio. Ako su se uhvatili toga, trebali su to odraditi. Sami. Zamisli da ja sa nekom curom dogovaram, na osnovu te priče kupio i kuću i sve, i kada treba potpis, ona izradi, ode se udati za drugog. Ona je šupak, ali ja sam levat. Naivnost u političkoj borbi je jednako glupost. Pogotovo vjerovati SDA za koju svi znaju kakva je. A političari nivoa vlade kantona bi to trebali znati bolje od drugih i biti spremni. Kako da te ne izradi neko kome si uzeo vlast, novac i ko gleda kako da te skine što prije. Ili je vlada KS-a vjerovala da je SDA-u stalo do ljudi?

Dosta više izgovora "Bih ja, ali..."
laik1981

#21723 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Ovaj Styling je zajebao i one najplice SDA sendvicare.. Koji nivo podanistva.. Ako ovoj vladi odgovaraju ovakvi poput ovog molera onda oni nikakvu perspektivu nemaju..
twonk

#21724 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by twonk »

"Pošto imamo otvoreno za nabavku vakcina, prvenstveno, sada moram reći da se radi o Pfizeru, koje možemo nabaviti u vrlo kratkom roku isporuke, mi ćemo sačekati, ako se bude ovo odvijalo ovako, ovakve donacije ovom dinamikom, i ako dođe stvarno tih pola miliona koliko je Federacija potpisala sa Sinopharmom, onda ne vidim potrebe da se troše dodatna sredstva Zavoda zdravstvenog osiguranja za nabavku vakcina", rekao je Vranić.
Toliko o tome da ih je iskljucivo neko drugi zajebo, ministar direktno kaze da mogu nabaviti ali nece jer ce biti dovoljno doniranih vakcina :run:
Styling

#21725 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Logovan wrote: 14/07/2021 15:10
Styling wrote: 14/07/2021 15:05

Vidiš i to je moguće, nije ni čudo što nam je ovako.
Suti i trpi.
Locked