Btw ni meni nije jasno zbog čega se hapsi, mislim ni prvi ni posljednji sa upitnom diplomom. Valjda poslodavac treba da povuče odgovarajuće korake ako diploma koju je predstavio nije ispravna, a izdavač neispravne diplome da snosi sankcije? Nije valjda osmica sam sebi printao diplomu?
Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
-
daddy-kool
#226 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Ipak je od srijede pravna država.
Btw ni meni nije jasno zbog čega se hapsi, mislim ni prvi ni posljednji sa upitnom diplomom. Valjda poslodavac treba da povuče odgovarajuće korake ako diploma koju je predstavio nije ispravna, a izdavač neispravne diplome da snosi sankcije? Nije valjda osmica sam sebi printao diplomu?
Naravno da se treba sjetiti još jedne takve diplome iz RS, da li tamo treba istražiti visokoškolsku ustanovu koja je istu izdala?
- dembele
- klixoris
#228 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Meni vise lici na Mr Burns-a
-
demagog
#229 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Sasvim je blizu pameti da hapsenje ovog lika ima politicku pozadinu.
To opet ne znaci da takozvani neprijatelji drzavnosti BiH nisu ponekad u pravu.
To opet ne znaci da takozvani neprijatelji drzavnosti BiH nisu ponekad u pravu.
- tranquil
#230 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Da li je moguće, da si postavio ovaj komentar, a da ne znaš da je izdavač diplome (Denis Prcić, Američki Univerzitet u Tuzli) već uhapšen prije nekoliko dana, što je istragu i dovelo prema Mehmedagiću?daddy-kool wrote: ↑14/07/2021 13:06 Btw ni meni nije jasno zbog čega se hapsi, mislim ni prvi ni posljednji sa upitnom diplomom. Valjda poslodavac treba da povuče odgovarajuće korake ako diploma koju je predstavio nije ispravna, a izdavač neispravne diplome da snosi sankcije? Nije valjda osmica sam sebi printao diplomu?Naravno da se treba sjetiti još jedne takve diplome iz RS, da li tamo treba istražiti visokoškolsku ustanovu koja je istu izdala?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#231 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
pa ima političku pozadinu 100%
ipak, GLAVNO pitanje je ko je dozvolio da ovakav lik bude predstavnik Bošnjaka pa je omogućeno da dođe do ovoga? Sve ostalo je mlaćenje prazne slame. Bošnjacima ne trebaju veći neprijatelji od njihovih političara
ipak, GLAVNO pitanje je ko je dozvolio da ovakav lik bude predstavnik Bošnjaka pa je omogućeno da dođe do ovoga? Sve ostalo je mlaćenje prazne slame. Bošnjacima ne trebaju veći neprijatelji od njihovih političara
-
palermo
#232 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Pa možeš ti to postaviti pitanje. Ima logike.
Al ko god da je bio a ne bi služio velikosrpskoj i velikohrvatskoj politici bi isto završio. Samo bi razlog bio drugačiji
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#233 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Ovo i jeste udar na državu.
Jeste, lopov je i svašta je uradio. Ali šta vi mislite, da bi onda GORDANA TADIĆ bila ta koja hapsi? Ima hrpa drugih funkcionera, ali eto baš njega? Nemojte biti naivni.
Ovdje se jedino želi ukloniti bošnjački kadar iz bh. institucija kako bi SNSD-HDZ dobili prevlast u njima. Nemojte se iznenaditi ako će se sad njegovo mjesto pokušati ubaciti neko a la Dragan Lukač...
I ne, ovo nema nikakve veze niti sa Sekom, niti sa SDOOOO. Elena sutra može odgovarati za ono što joj se stavlja na teret, isto kao i ova organizacija koja je štiti. Ali ovo je nešto drugo - treba znati razlikovati.
Jeste, lopov je i svašta je uradio. Ali šta vi mislite, da bi onda GORDANA TADIĆ bila ta koja hapsi? Ima hrpa drugih funkcionera, ali eto baš njega? Nemojte biti naivni.
Ovdje se jedino želi ukloniti bošnjački kadar iz bh. institucija kako bi SNSD-HDZ dobili prevlast u njima. Nemojte se iznenaditi ako će se sad njegovo mjesto pokušati ubaciti neko a la Dragan Lukač...
I ne, ovo nema nikakve veze niti sa Sekom, niti sa SDOOOO. Elena sutra može odgovarati za ono što joj se stavlja na teret, isto kao i ova organizacija koja je štiti. Ali ovo je nešto drugo - treba znati razlikovati.
- Prpa.ba
#234 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Kad ce Zeljko Izetbegovic sa izjavom da mu i ovo, kao i respiratori, lici na aferu Agrokomerc kojom se napada samu srz probosanskog bloka? 
-
palermo
- deogest
#236 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Hapsi se zbog: pranja novca, zloupotrebe polozaja, krivotvorenja isprave, a upitno je i s kojim parama je vilu kupio. Tipicno SDAovski sto bi rekli jel.tranquil wrote: ↑14/07/2021 13:14Da li je moguće, da si postavio ovaj komentar, a da ne znaš da je izdavač diplome (Denis Prcić, Američki Univerzitet u Tuzli) već uhapšen prije nekoliko dana, što je istragu i dovelo prema Mehmedagiću?daddy-kool wrote: ↑14/07/2021 13:06 Btw ni meni nije jasno zbog čega se hapsi, mislim ni prvi ni posljednji sa upitnom diplomom. Valjda poslodavac treba da povuče odgovarajuće korake ako diploma koju je predstavio nije ispravna, a izdavač neispravne diplome da snosi sankcije? Nije valjda osmica sam sebi printao diplomu?Naravno da se treba sjetiti još jedne takve diplome iz RS, da li tamo treba istražiti visokoškolsku ustanovu koja je istu izdala?
- joint union
- madesa
#238 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
sve stoji ovo ali sto se na hapsi neko iz hdz ili snsd? samo nek se bosnjo hapsi
- Prpa.ba
#239 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Meni slici na takticki udar antibosanskih snaga koje koriste slabost koju nam je stvorila SDA imenujuci na poziciju glavnog obavjestajca stranacki kadar koji ne zna ni diplomu da kupi.
Sad ja trebam zbijati redove jer su nam "nasi" zavalili autogol.
Last edited by Prpa.ba on 14/07/2021 13:25, edited 1 time in total.
-
palermo
#240 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
znači, ovo je borba protiv kriminala ? Ok....
- joint union
#241 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
- deogest
#242 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
- General War
-
daddy-kool
#244 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Nisam vidio informacije koje povezuju sa Prcićem, zato i pitam zašto ga hapse? Kazne su definisane za falsifikatore diploma, ali me interesuju koje su kazne predviđene za ove što kupuju diplome?tranquil wrote: ↑14/07/2021 13:14Da li je moguće, da si postavio ovaj komentar, a da ne znaš da je izdavač diplome (Denis Prcić, Američki Univerzitet u Tuzli) već uhapšen prije nekoliko dana, što je istragu i dovelo prema Mehmedagiću?daddy-kool wrote: ↑14/07/2021 13:06 Btw ni meni nije jasno zbog čega se hapsi, mislim ni prvi ni posljednji sa upitnom diplomom. Valjda poslodavac treba da povuče odgovarajuće korake ako diploma koju je predstavio nije ispravna, a izdavač neispravne diplome da snosi sankcije? Nije valjda osmica sam sebi printao diplomu?Naravno da se treba sjetiti još jedne takve diplome iz RS, da li tamo treba istražiti visokoškolsku ustanovu koja je istu izdala?
Bila je ona afera koju je Žurnal obajvio pa se isti tužilac nije našao za shodno da istražuje.
https://zurnal.info/novost/23439/tuzila ... od-istrageDržavni tužilac Oleg Čavka kaže da je „očigledno da ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno prijavljeno krivično djelo".
Last edited by daddy-kool on 14/07/2021 13:28, edited 1 time in total.
-
palermo
#245 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
znači, ipak je udar....a ne borba protiv kriminala ?
Ne moraš naravno zbijati redove, niti ni ja, što bi Hegel rekao, sve što je propalo, propalo je sa razlogom.....
- geralt
#246 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
S vremenom se zaboravila sustina afere Agrokomerc, a to je da je Abdic bio 100% kriv za ono za sta je osudjen, i da je Agrokomerc izgradjen parama koje su ukradene od ostalih firmi i regiona.
- General War
- Prpa.ba
#248 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Narod koji bira ekipu koja igra za stranacku raju i zanemaruje nacionalnu taktiku, zavrsit ce karijeru... 
- tranquil
#249 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Nebitno, jer je Mehmedagić uhapšen zbog drugih stvari, a ne zbog diplome. Malo me je prenijelo, jer Mehmedagić nije uhapšen zbog toga, reagovao sam na to da očito nisi upoznat s tim da je izdavač njegove diplome uhapšen prije nekoliko dana:daddy-kool wrote: ↑14/07/2021 13:27Nisam vidio informacije koje povezuju sa Prcićem, zato i pitam zašto ga hapse? Kazne defiisane za falsifikatore diploma, ali me interesuju koje su kazne predviđene za ove što kupuju diplome?
Bila je ona afera koju je Žurnal obajvio pa se isti tužilac nije našao za shodno da istražuje.
https://zurnal.info/novost/23439/tuzila ... od-istrageDržavni tužilac Oleg Čavka kaže da je „očigledno da ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno prijavljeno krivično djelo".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-tuzli ... /210618059
-
artur morgan
#250 Re: Osman Mehmedagic Osmica novi direktor OSE!!!
Kad ce doci na red udar protiv kriminala u Banja Luci