Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jeza u ledja

#9151 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

saint_mirad wrote: 14/07/2021 00:52 to o ravnoj zemlji je dosta lako dokazati ili opovrgnuti. ako mislis da zvanicni mediji lazu, lepo skupis novac i odes sam u orbitu da vidis. onaj jedan americki ravnozemljas je to pokusao pre koju godinu, ali mu se srusi letelica. :D
I ti mislis da je Zemlja ravna ploca, jelde?
cyprus

#9152 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by cyprus »

Neee... Mirad smatra da su ravnozemljaši false flageri koji su ubačeni kako bi se diskreditovale stvarne zavjere :-D
jeza u ledja

#9153 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote: 14/07/2021 02:04 Neee... Mirad smatra da su ravnozemljaši false flageri koji su ubačeni kako bi se diskreditovale stvarne zavjere :-D
A kako mi znamo da on u stvari nije false flagger? Eee
ultima_palabra

#9154 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

kljiks00 wrote: 13/07/2021 23:40
jeza u ledja wrote: 13/07/2021 22:55 Nisi nam odgovorio, jel Zemlja ravna ploca?
Kad sam prvi puta čuo, prije nekih 2 godine, da neko govori da je zemlja ravna, pomislio sam - kakve su ovo budale, pa normalno da je zemlja okrugla.
Ali ipak poslušao sam njihove argumente i zaista imaju smisla.

Voda se ne može zalijepiti za loptu, ma koliko se trudio to objasniti. Niti postoji zakrivljenost zemlje. Sve ranije civilizacije su znale da je zemlja ravna.

Ali da ne spamamo temu. Možeš otvoriti novi thread teroje zavjere "Zemlja kao ravna ploča" pa tu možemo nastaviti :D
Znaci uradio si vlastito istrazivanje i sve su se kockice slozile?
deogest

#9155 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by deogest »

House wrote: 13/07/2021 01:52

:D
Gdje je sad onaj s foruma sto je tvrdio da su mu svi po kuci Magneto postali, ljepile im se viljuske za stomak kazu nakon Pfizera :lol:
Dead Man Walking

#9156 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dead Man Walking »

:lol: Kakav samopiš :lol:
kljiks00

#9157 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by kljiks00 »

Prema podacima CDC-a:
SHOCK REPORT: There Were More COVID-19 Vaccine Deaths Last Week in US than COVID-19 Deaths

https://www.thegatewaypundit.com/2021/0 ... 19-deaths/

Image
GAU8

#9158 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

saint_mirad wrote: 13/07/2021 12:23 pas mater fašističku
Skoro milion termina za vakcinaciju zakazano je za samo jedan dan u Francuskoj nakon što je predsjednik te države Emmanuel Macron najavio uvođenje restrikcija za nevakcinisane od sljedećeg mjeseca.

U jučerašnjem obraćanju naciji Macron je najavio da će od sljedećeg mjeseca svi koji žele izaći jesti ili piti, voziti se vozom ili posjetiti trgovački centar morati pokazati ili dokaz o vakcinaciji ili negativan test na koronavirus.

Takozvana "zdravstvena propusnica" također će biti potrebna za prisustvo festivalu, pozorišnoj predstavi ili kinoprojekciji kao dio vladine strategije za rješavanje sve većeg broja novih slučajeva povezanih s Delta sojem koronavirusa.
Sta te briga, ne zivis u Francuskoj... ha ja...
Dead Man Walking

#9159 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dead Man Walking »

kljiks00 wrote: 14/07/2021 08:17 Prema podacima CDC-a:
SHOCK REPORT: There Were More COVID-19 Vaccine Deaths Last Week in US than COVID-19 Deaths

Image
Reports are accepted from anyone and can be submitted electronically at www.vaers.hhs.gov.
:lol:

Koliko si ih ti licno prijavio? Mogo si vala malo odvaditi.
GandalfSivi

#9160 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

kljiks00 wrote: 14/07/2021 08:17 Prema podacima CDC-a:

Image
Teska situacija svega mi...
saint_mirad

#9161 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

jeza u ledja wrote: 14/07/2021 02:18
cyprus wrote: 14/07/2021 02:04 Neee... Mirad smatra da su ravnozemljaši false flageri koji su ubačeni kako bi se diskreditovale stvarne zavjere :-D
flat earth ekipa nema ništa sa plandemija ekipom. može biti kod nekoga preklapanje u stavovima, ali to nije pravilo. vakserski problem je stav da ako si 'teoretičar zavere' za nešto, onda moraš biti i za sve ostale zavere. znači, ne postoji nijansiran stav jer vam je tako lakše da kontate i da karikirate.
ravna zemlja je naročito pogodna za to jer je teorija koju je jednostavno raskrinkati u praksi.

ovo što kipar pominje o diskreditaciji ima smisla i dešava se, ali se ne koriste ravnozemljasi već neko poput qanona ili nekakav drugi cia psyop.
GandalfSivi

#9162 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GandalfSivi »

Kad smo vec krenuli. Vraca li se Trump u augustu? 8-)
vet

#9163 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Navodno, demagnetizacija organizma nakon grafenizacije ("vakcinacije"), može se ostvariti u toku 4-5 dana uz pomoć - glutationa (eng. glutathione) i cinka:

LINK

Glutation je obično dostupan na tržištu u obliku prekursora N-acetil-cisteina (eng: N-Acetyl-Cysteine)

jeza u ledja

#9164 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

saint_mirad wrote: 14/07/2021 10:00

flat earth ekipa nema ništa sa plandemija ekipom. može biti kod nekoga preklapanje u stavovima, ali to nije pravilo. vakserski problem je stav da ako si 'teoretičar zavere' za nešto, onda moraš biti i za sve ostale zavere. znači, ne postoji nijansiran stav jer vam je tako lakše da kontate i da karikirate.
ravna zemlja je naročito pogodna za to jer je teorija koju je jednostavno raskrinkati u praksi.

ovo što kipar pominje o diskreditaciji ima smisla i dešava se, ali se ne koriste ravnozemljasi već neko poput qanona ili nekakav drugi cia psyop.
Pa pogledaj ko je postavio video o ravnoj zemlji, te ko ga je podrzao. Isti likovi koji ovdje pisu iste stvari kao i ti. To je tvoja raja. :wink:

A, pardon, sorry, oni su ubaceni false flaggeri.
saint_mirad

#9165 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

jeza u ledja wrote: 14/07/2021 15:18

Pa pogledaj ko je postavio video o ravnoj zemlji, te ko ga je podrzao. Isti likovi koji ovdje pisu iste stvari kao i ti. To je tvoja raja. :wink:

A, pardon, sorry, oni su ubaceni false flaggeri.
ne tvrdim da su false-flaggeri, već da ne postoji direktna korelacija između teorije o ravnoj zemlji i lažne plandemije. mogu postojati preklapanja u stavovima kod pojedinaca, to ne sporim.
belfy

#9166 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

pa, generalno je sve i jedna razbucana u praksi. ili zelis da kazes da ce postojati teoreticari sve dok mogu osmisliti "kompleksnije teorije"?
Haris.ba

#9167 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Haris.ba »

Kazu Kubanci napravili vakcinu, i odmah revolucija. :run:
cvrčak_na_hedonizmu

#9168 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

GandalfSivi wrote: 13/07/2021 08:44
Gusar-from-Riga wrote: 11/07/2021 23:08 Jez i Gandalf su strogo u misiji protiv "teoreticara zavjera", ismijavaj, diskredituj, uvrijedi itd. Al ja znam da im je jedno oko u uvijek otvoreno :mrgreen: I mole Boga da ne ispliva nesto novo..
Gandalf proveo tri sedmice po Sarajevu i hrvatskim ostrvima, ode sada malo skoknuti do Milana, pa se najavio na nekom happy houru u DC-u za vikend, da bi se dogovorio za odlazak na Jazz Fest u New Orleansu.

Sve zahvaljujuci papiricu koji kaze da sam se davno vakcinisao i da mogu ici gdje i kako hocu.

A vi se ovdje i dalje raspravljajte da li je zemlja okrugla...
A na papiricu pise da proizvodjac nema nikakvu odgovornost za proizvod koji je napravljen za cca sest mjeseci i da se ne zna sta se desava u organizmu nakon dvije, pet ili deset godina.

Da sumiramo, postao si dzabni pokusni kunic nebil' mogao da putujes. Povrh svega s tim se hvalis. Mudro :D
Hakiz

#9169 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 14/07/2021 22:42

Gandalf proveo tri sedmice po Sarajevu i hrvatskim ostrvima, ode sada malo skoknuti do Milana, pa se najavio na nekom happy houru u DC-u za vikend, da bi se dogovorio za odlazak na Jazz Fest u New Orleansu.

Sve zahvaljujuci papiricu koji kaze da sam se davno vakcinisao i da mogu ici gdje i kako hocu.

A na papiricu pise da proizvodjac nema nikakvu odgovornost za proizvod koji je napravljen za cca sest mjeseci i da se ne zna sta se desava u organizmu nakon dvije, pet ili deset godina.

Da sumiramo, postao si dzabni pokusni kunic nebil' mogao da putujes. Povrh svega s tim se hvalis. Mudro :D
Niko te ne tjera na vakcinu. Ako negdje ne možeš ući, traži gdje promaju nevakcinisane. I stvar riješena. Ako nigdje ne budu primali, sjedi kući. Kući je, ionako, najljepše.
jeza u ledja

#9170 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Zar pise? Gdje je taj papiric? :D

Meni je nebitno hocu li imati sta od proizvodjaca ako mi izraste treca ruka, no nisam siguran da su proizvodjaci inace odgovorni, zato i stavljaju kontraindikacije i slicno.

MI smo pokusni kunici u milion stvari. Ovo je samo jedna o kojoj se trubi, pa je popularno o njoj kukati.
cvrčak_na_hedonizmu

#9171 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

jeza u ledja wrote: 14/07/2021 22:53

Meni je nebitno hocu li imati sta od proizvodjaca ako mi izraste treca ruka, no nisam siguran da su proizvodjaci inace odgovorni, zato i stavljaju kontraindikacije i slicno.

MI smo pokusni kunici u milion stvari. Ovo je samo jedna o kojoj se trubi, pa je popularno o njoj kukati.
Pa nije bas samo popularno. Ako gledas sta jedes, ako gledas sta pijes i kako zivis onda je sasvim logicno da obratis paznju sta ubrizgavas u svoj krvotok. Ako doneses zakljucak da se to ne isplati i da je previse rizicno onda sebi objasnis da smo svakako pokusni kunici u milion stvari i jebiga, stash.

Izvini, ali to je prilicno cudno razmjsljanje, meni neshvatljivo.
cvrčak_na_hedonizmu

#9172 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Hakiz wrote: 14/07/2021 22:47

Niko te ne tjera na vakcinu. Ako negdje ne možeš ući, traži gdje promaju nevakcinisane. I stvar riješena. Ako nigdje ne budu primali, sjedi kući. Kući je, ionako, najljepše.
Procitaj malo bolje post na koji sam replicirao, shvatices da je odgovor apsolutno promasen pri cemu uopste ne ulazim niti diskutujem o toku misli koji je katastrofalan i potpuno pogresan. Ali to nije moj problem, vec tvoj :)

Kontam da je najbolje pobiti neistomisljenike, lakse je tako...da upotrijebim tvoju analogiju :D
Hakiz

#9173 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 14/07/2021 23:21
Hakiz wrote: 14/07/2021 22:47

Procitaj malo bolje post na koji sam replicirao, shvatices da je odgovor apsolutno promasen pri cemu uopste ne ulazim niti diskutujem o toku misli koji je katastrofalan i potpuno pogresan. Ali to nije moj problem, vec tvoj :)

Kontam da je najbolje pobiti neistomisljenike, lakse je tako...da upotrijebim tvoju analogiju :D
Što si nervozan?

Nemoj se vakcinisati, ne budi test.
cvrčak_na_hedonizmu

#9174 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Hakiz wrote: 14/07/2021 23:36
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 14/07/2021 23:21

Što si nervozan?

Nemoj se vakcinisati, ne budi test.
Meni se cini da ovdje nije problem hocu li se ja vakcinisati nego tvoja iskljucivost. Razmisljanje se ubilo za nekog inkvizitora ili dzelata u srednjem vijeku. Ali avaj, fulio si stoljece :D
jeza u ledja

#9175 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 14/07/2021 23:14
jeza u ledja wrote: 14/07/2021 22:53

Pa nije bas samo popularno. Ako gledas sta jedes, ako gledas sta pijes i kako zivis onda je sasvim logicno da obratis paznju sta ubrizgavas u svoj krvotok. Ako doneses zakljucak da se to ne isplati i da je previse rizicno onda sebi objasnis da smo svakako pokusni kunici u milion stvari i jebiga, stash.

Izvini, ali to je prilicno cudno razmjsljanje, meni neshvatljivo.
Poenta je upravo u donosenju takvog, pogresnog zakljucka, u vezi vakcina, a u odnosu na druge stvari na koje ne obracamo dovoljno paznje. Poenta je u deplasiranim prioritetima, amplifikovanim izmedju ostalog i glupavim teorijama koje mozemo procitati ovdje.

Po meni nije bas mudro odbijati istu, ni za mnogo mladje ljude a kamo li matorce.
Post Reply