Pa tako se loži raja. To je onaj impressum, sjećam se. Ako je on murizovac, onda ne bi tako iz zajebancije bacao bombe, iz poštovanja prema Dženanu. Ali on to nije uradio iz zajebancije, nego upravo radi manipulacije. Vidjela si sama psihologiju mase, kako se loži na tako bačene potpuno netačne informacije. To se pročita i onda se nekritički prihvati i prenosi.
Slučaj Dženan Memić
-
denden
#15576 Re: Slučaj Dženan Memić
-
bitangeIprinceze
#15577 Re: Slučaj Dženan Memić
denden wrote: ↑13/07/2021 22:34
Pa tako se loži raja. To je onaj impressum, sjećam se. Ako je on murizovac, onda ne bi tako iz zajebancije bacao bombe, iz poštovanja prema Dženanu. Ali on to nije uradio iz zajebancije, nego upravo radi manipulacije. Vidjela si sama psihologiju mase, kako se loži na tako bačene potpuno netačne informacije. To se pročita i onda se nekritički prihvati i prenosi.
-
dzolix
#15578 Re: Slučaj Dženan Memić
Ili da su joj ispumpali krv iz vene pa namazali kosu i jaknu..denden wrote: ↑13/07/2021 22:30Mene čudi da murizovci dosad nisu plasirali priču da je njen otac ubio Dženana, pa otišao nakratko da donese paradajz-sosa da joj njime namaže glavu.dzolix wrote: ↑13/07/2021 22:26
Pitanje je dali namjerno (palija) ili slucajno (kombi) a ti si vidovita Dzemila pa znas ko i neki da ona bash laze,,, pa mozda bi i ja posumnjo da nije i ona povrijedjena 10 cm razlike naspram Dz. jer da je i nju opalilo malo nize prema oku oko 10 cm mozda bi i ona bila pod zemljom u drvenom sanduku . Ona je vise krvarila nego Dzenan.
Sigurno ima takvih prica ili da su ponjeli pizu iz pekare pa se namazali kechapom sa pizze.
-
bitangeIprinceze
#15579 Re: Slučaj Dženan Memić
Poruka postoji i za sada dostupna manjem dijelu javnosti. I Mutapovcima je ta poruka dostupna samo oni šute jer oni vole da šute, da Bog da cijeli život šutili. Sad se baš igra oko tih što su znali ili znaju pa kad je krenuo belaj onda odvukli vodu na svoj mlin tako daleko a da zataškaju slučaj ubistva.
-
denden
#15580 Re: Slučaj Dženan Memić
Zvučiš kao da je dostupna i tebi lično.bitangeIprinceze wrote: ↑13/07/2021 22:42
Poruka postoji i za sada dostupna manjem dijelu javnosti. I Mutapovcima je ta poruka dostupna samo oni šute jer oni vole da šute, da Bog da cijeli život šutili. Sad se baš igra oko tih što su znali ili znaju pa kad je krenuo belaj onda odvukli vodu na svoj mlin tako daleko a da zataškaju slučaj ubistva.
Da ona ima ikakav dokazni značaj, slučaj bi dosad bio riješen.
Dakle-nema.
Pod uslovom da takva poruka postoji, ona (više) nema veze sa rješenjem slučaja.
Mnijem da se, u slučaju njenog postojanja, radi o spinu vas murizovaca.
Isto kao ono "poručili su Alisi da će joj likvidirati momka" i prosječnom neinformisanom građaninu to zvuči kao siguran dokaz da je u pitanju ubistvo, zavjera, sačekuša, šta već, a u stvarnosti su to bile neprijateljske poruke bivšeg Alisinog momka Mirze Ploskića iz vremena prije događaja, koji je kuhao sa Dženanom, koji je stoga (radi motiva) bio prvi osumnjičeni, ali ispao iz tog kruga.
Ali je za manipulaciju javnosti uvijek korisno mantrati "znamo Alisa da ti je prijećeno da će ti likvidirati momka".
To je spin. Iskrivljeno ili selektivno prikazivanje informacija kako bi se primalac informacije svjesno naveo na pogrešan zaključak (izmanipulisao, izlevatio).
Tako da sam siguran da, ako i postoji ta poruka "samo ga naštociraj", ne predstavlja nikakav dokaz za tekuću niti prošlu istragu.
U suprotnom bi bila ključ rješenja slučaja.
- GAU8
#15581 Re: Slučaj Dženan Memić
denden večeras totalno dominira što se tiče argumenata.
- wild roses
-
denden
#15583 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovdje se najbolje može vidjeti logika dokazivanja navodne zavjere, tj. pripadnosti organizovanoj grupi.Državni tužilac: Ovdje su institucije sistema zataškavale činjenice u ovom predmetu i skrivali izvršioce. Ako ovi osumnjičeni budu na slobodi imat ćemo anarhiju. Alisin otac Zijad koji je došao na lice mjesta pričao je gluposti policajcima. Kako mu je auto ukradeno, a ne prilazi povrijeđenoj kćerki. To je uradio zato što se ranije čuo s njima. To su nemoguće stvari - naveo je Čampara.
Dakle, logika koja je iznesena na ročištu za pritvor je sljedeća: "Zijad Mutap je na došao na lice mjesta i pričao gluposti policajcima. Nije prišao povrijeđenoj ćerki (što je btw. SUPROTNO od izjave očevica Boje koji je ispričao da je Mutap prvo prišao Alisi, tješio je, rekao da se ne sekira, da će sve biti OK, a potom policajce pitao jesu li zvali hitnu). To što nije (a jeste
Dakle, dokaz da su oni bili u dosluhu je samo to što navodno Mutap nije prišao svojoj kćerki i što je "pričao gluposti".
Da podsjetim, Veljović i Hrvat su oslobođeni, jer sud nije našao ni osnov sumnje o njihovoj krivici niti pripadnosti nekoj grupi zavjerenika.
Ja sam davno rekao-nikad nijedan sud neće moći pravosnažno dokazati zavjeru, tj. organizovanu grupu. Jer neka ubleha, nešto što se nije desilo, se čak ni u Bosni ne može pravosnažno dokazati kao da jeste. Dosad nisam vidio nijedan PRAVI dokaz za postojanje zavjere.
I još sam rekao-nijedna istraga nikad neće doći do bilo koga drugog, osim Ljube Seferovića, kao počinioca.
Vrijeme će pokazati.
- vjeshalica
- vjeshalica
#15585 Re: Slučaj Dženan Memić
Uloga je da podrzi kriminalnu organizaciju kao i dosad, iako se prezentira kao neutralan.
- preselio na ahiret
#15586 Re: Slučaj Dženan Memić
Mozda nam zeli rec da na iliđi imaju masoni svoja skrovista 
- vjeshalica
#15587 Re: Slučaj Dženan Memić
Podzemni svijet Iliđža. 
-
bitangeIprinceze
#15588 Re: Slučaj Dženan Memić
Jok vala eto Ljubo ima leteći T4, bljuje vatru, sklapa se ko transformers, po želji uključuje jednu ili dvije turbine i ne može više od 250 km/h zbog elektronske blokade. Hajde malo naloži nas.denden wrote: ↑13/07/2021 22:54Zvučiš kao da je dostupna i tebi lično.bitangeIprinceze wrote: ↑13/07/2021 22:42
Da ona ima ikakav dokazni značaj, slučaj bi dosad bio riješen.
Dakle-nema.
Pod uslovom da takva poruka postoji, ona (više) nema veze sa rješenjem slučaja.
Mnijem da se, u slučaju njenog postojanja, radi o spinu vas murizovaca.
Isto kao ono "poručili su Alisi da će joj likvidirati momka" i prosječnom neinformisanom građaninu to zvuči kao siguran dokaz da je u pitanju ubistvo, zavjera, sačekuša, šta već, a u stvarnosti su to bile neprijateljske poruke bivšeg Alisinog momka Mirze Ploskića iz vremena prije događaja, koji je kuhao sa Dženanom, koji je stoga (radi motiva) bio prvi osumnjičeni, ali ispao iz tog kruga.
Ali je za manipulaciju javnosti uvijek korisno mantrati "znamo Alisa da ti je prijećeno da će ti likvidirati momka".
To je spin. Iskrivljeno ili selektivno prikazivanje informacija kako bi se primalac informacije svjesno naveo na pogrešan zaključak (izmanipulisao, izlevatio).
Tako da sam siguran da, ako i postoji ta poruka "samo ga naštociraj", ne predstavlja nikakav dokaz za tekuću niti prošlu istragu.
U suprotnom bi bila ključ rješenja slučaja.
- preselio na ahiret
#15589 Re: Slučaj Dženan Memić
haj ti meni reci kako ce kombi u onu stranu glave da udari?dzolix wrote: ↑13/07/2021 22:26Pitanje je dali namjerno (palija) ili slucajno (kombi) a ti si vidovita Dzemila pa znas ko i neki da ona bash laze,,, pa mozda bi i ja posumnjo da nije i ona povrijedjena 10 cm razlike naspram Dz. jer da je i nju opalilo malo nize prema oku oko 10 cm mozda bi i ona bila pod zemljom u drvenom sanduku . Ona je vise krvarila nego Dzenan.
s leđa da ih je opalio pregazio bi ih ako je isao velikom brzinom i bilo bi lomova,znaci nije.
-
Mer11
#15590 Re: Slučaj Dženan Memić
Steta samo sto ne zna sta je u optuznici, kakve dokaze imaju i sta su zasticeni svjedoci rekli. Tuzno sto se ovoliko trudi, sacekaj @denden da sve saznas, da se ne mucis jos naslijepo, ja vjerujem da ces ti jos bolje argumente imat.
- GAU8
#15591 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma sve ti znaš..vjeshalica wrote: ↑13/07/2021 23:38Uloga je da podrzi kriminalnu organizaciju kao i dosad, iako se prezentira kao neutralan.
- Gandalf
#15592 Re: Slučaj Dženan Memić
Pogodio sam suštinu, momka nema ona "zaboravna".dzolix wrote: ↑13/07/2021 22:26Pitanje je dali namjerno (palija) ili slucajno (kombi) a ti si vidovita Dzemila pa znas ko i neki da ona bash laze,,, pa mozda bi i ja posumnjo da nije i ona povrijedjena 10 cm razlike naspram Dz. jer da je i nju opalilo malo nize prema oku oko 10 cm mozda bi i ona bila pod zemljom u drvenom sanduku . Ona je vise krvarila nego Dzenan.
-
dzolix
#15593 Re: Slučaj Dženan Memić
Samo ti josh fali u toj sustini da je i ona povrijedjena da glavnooptuzeni priznaju krivicu , mijenjaju iskaze a zatim sve negiraju.Gandalf wrote: ↑14/07/2021 07:04Pogodio sam suštinu, momka nema ona "zaboravna".dzolix wrote: ↑13/07/2021 22:26
Pitanje je dali namjerno (palija) ili slucajno (kombi) a ti si vidovita Dzemila pa znas ko i neki da ona bash laze,,, pa mozda bi i ja posumnjo da nije i ona povrijedjena 10 cm razlike naspram Dz. jer da je i nju opalilo malo nize prema oku oko 10 cm mozda bi i ona bila pod zemljom u drvenom sanduku . Ona je vise krvarila nego Dzenan.
Last edited by dzolix on 14/07/2021 07:50, edited 1 time in total.
-
dzolix
#15594 Re: Slučaj Dženan Memić
Citas li ti sta pisem ,,,10 puta sam objasnio,ako te ne interesuje onda pogledaj Sevala Kovacevica. Bio je lom glave, okreno se Dz. bocno prema jezercetu,,ne moraju biti lomovi drugih dijelova tijela pogotovo ako ih je kombi pogodio sa ivica.preselio na ahiret wrote: ↑14/07/2021 00:00haj ti meni reci kako ce kombi u onu stranu glave da udari?dzolix wrote: ↑13/07/2021 22:26
s leđa da ih je opalio pregazio bi ih ako je isao velikom brzinom i bilo bi lomova,znaci nije.
Da ih je udario sredinom i da je iso kombi sporo bez zaustavljanja onda bi bilo josh gore, onda bi ih pregazio i povrede bi bile teze. Posto je iso brze, kombi ih je odbio na strane ulice ali je Dzenana udario u sljepocni dio lobanje pa je doslo do smrti na kraju.
Last edited by dzolix on 14/07/2021 08:02, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#15595 Re: Slučaj Dženan Memić
i da se okreno bocno, opet pri takvoj povredi glave nema sanse da nije dozivio i druge traume na tijelu. ne pije ti vode ta teza.
- joint union
#15596 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako je bio "bočno", odakle povrede po koljenima?
-
dzolix
#15597 Re: Slučaj Dženan Memić
Moguce da je lijevo koljeno ocesalo haubu a desno koljeno nakon proklizavanja po cesti ili nakon udara zbog pada na cestu nakon odbijanja od kombija pa dolazi do prevrtanja preko ivicnjaka ceste na zemljani dio..
- Gandalf
#15598 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisi nikad čuo da mafijaši lome noge bezbol palicama ljudima kao "opomenu".
Često svjedoci tih događaja dobiju "amneziju".
Često svjedoci tih događaja dobiju "amneziju".
-
sumirprimus
#15599 Re: Slučaj Dženan Memić
- GAU8