Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑12/07/2021 13:27
steta za engleze, imali su sve u svojim nogama.
ha jebga, znaju da ce uprstak al ne odustaju
jedino smijesno koliko ih neki ismijavaju za to kamin hom.ja sta je engleska sa svojom fudbalskom istorijom nego kolijevka fudbala
Po čemu je kolijevka fudbala?
Uostalom zvanično prvi fudbaslki klub je osnovan u Edinburghu a ne negdje u Engleskoj.
Iker C wrote: ↑12/07/2021 00:01
Veceras slavi gay populacija, pravi muskarci tuguju.
I tako veliš Valjda me neće u banoviće
Kakavi su ovo folovi, ne kontam ovo neki novi engleski ultra pokret ili tako nesto....samo mi treba da FGR krene sa ovim po Koševu pošto sva moguća sranja pokupe od ovih
ma engleska je nesumnjivo kolijevka fudbala, dzaba edinburg, dzaba americki profa, zna se gdje se fudbal primio i rasirio korijenje da se ne lazemo. od istorije, igre, navijanja, atmosfere, englezi su englezi.
i ova pjesma je kolko se sjecam nakon eura 96te, kad su bili domacini.
skoti me podjecaju na nas, realno ,dok komsije i susjedi postizu sportske uspjehe, mi slavimo njihove neuspjehe jer je to jedino sto i mozemo.
Ma cim su dosli penali, jel realno iko sumnjao da ce englezici opet popusit?
Samo su sad popusili u svom grotlu, i uz svo stimanje i pomoc, to je zaista poseban podvig, za knjige.
@sumirprimus, pa to je jos gore, ulazu tolike pare i nista. Mozes li nabrojat engleske uspjehe u nogometu? 66 uz Charltona i to je to. Pa kakve su ljudi generacije imali uz Beckhama, Colea, Ashleya, Terrya, Lamparda, Gerrarda, Rooneya, Owena, Linekera, i NIKAD NISTA.
heh, meni su uspjesi svakako strana rijec, posto volim samo slobodu iz tuzle st
sto ce reci, ludi englezi, koliko strasti, ljubavi, na kraju i biznisa, za ekipu koja jesamo 1uzela kup, a ne ko tamo neki sirom svijeta navijaju za tudje ekipe i repke jer im vlastite nabiju komplekse... tu skidam kapu englezima, i u klupskom i u reprezentativnom fudbalu
sumirprimus wrote: ↑12/07/2021 13:42
ma engleska je nesumnjivo kolijevka fudbala, dzaba edinburg, dzaba americki profa, zna se gdje se fudbal primio i rasirio korijenje da se ne lazemo. od istorije, igre, navijanja, atmosfere, englezi su englezi.
skoti me podjecaju na nas, realno ,dok komsije i susjedi postizu sportske uspjehe, mi slavimo njihove neuspjehe jer je to jedino sto i mozemo.
I mi i Škoti imamo svojih sportskih uspjeha. Pa cijela ta situacija otimanja ljudi sa našeg prostora od strane susjeda itd
Uostalom i Englezi su cijelo vrijeme pjevali : "Scotland get battered everywhere they go"
Pa gledao si "Trainspotting" valjda. Znaš kakav j njihov međuodnos.
sumirprimus wrote: ↑12/07/2021 13:42
I mi i Škoti imamo svojih sportskih uspjeha. Pa cijela ta situacija otimanja ljudi sa našeg prostora od strane susjeda itd
Uostalom i Englezi su cijelo vrijeme pjevali : "Scotland get battered everywhere they go"
ma poenta je bila, ne mozes englezima oduzet njihov udio u istoriji fudbala, svakako mi je svejedno ko je dobio, nisu moji, nit sam nesto narocito pratio, no malo kontre kad vidim koliko se ljudi loze na zabare , u stvari navijaju pored zive svoje repke...boc boc iglicama ne diraj ga rucicama
nasi uspjesi, kako to gordo zvuci jebte
ma poenta je bila, ne mozes englezima oduzet njihov udio u istoriji fudbala, svakako mi je svejedno ko je dobio, nisu moji, nit sam nesto narocito pratio, no malo kontre kad vidim koliko se ljudi loze na zabare , u stvari navijaju pored zive svoje repke...boc boc iglicama ne diraj ga rucicama nasi uspjesi, kako to gordo zvuci jebte
A koji je uspijeh Engleske u fudbalu u zadnjih 40 godina? Titula iz 1966.godine je bila davno, a znamo kako su je osvojili, no šta su osvojili poslije toga?
Imaju daleko najlošiji score od svih većih reprezantacija.
Al eto ok. Jesu doprinjijeli nekom fudbalskom šmeku i image-u koji se širio na čitav kontinent pa i svijet.
mislim uzeli svjetski kup samo jednom, sad igrali u finalu proslo svj.prvenstvo u 1/2. sitnica pricamo o velikim euro i svjetskim reprezentacijama, uostalom imaju vjerovatno i najskuplju ligu na svijetu. sto ti je i kontraargument, englezi kad su igrali na tom nivou, mnogih repki nije ni bilo
no, za naseg covjeka su talasika
fudbal je danas ovakakv kakav je upravo i zbog engleza, slozili se vi ili ne.
pa i navijacki svijet., dres kodovi. pjesme, pive,zajebancije. sve je to fudbal. i tu su englezi babuke.
Lud je svako ko navija za Englesku, a jos je ludji ko Englesku stavlja u isti kos sa velesilama poput Italije, Njemacke, Francuske i Spanije.
Engleska ne spada tu, to se razumije cistom logikom. Oni su rang Portugala, Hrvatske itd
Piaty wrote: ↑12/07/2021 14:09
Lud je svako ko navija za Englesku, a jos je ludji ko Englesku stavlja u isti kos sa velesilama poput Italije, Njemacke, Francuske i Spanije.
Engleska ne spada tu, to se razumije cistom logikom. Oni su rang Portugala, Hrvatske itd
Ja se odavde odjavljujem.
Vozdra
U reprezentativnom nisu velesila, ali u klupskom su sigurno velesila.
sumirprimus wrote: ↑12/07/2021 14:07
mislim uzeli svjetski kup samo jednom, sad igrali u finalu proslo svj.prvenstvo u 1/2. sitnica pricamo o velikim euro i svjetskim reprezentacijama, uostalom imaju vjerovatno i najskuplju ligu na svijetu. sto ti je i kontraargument, englezi kad su igrali na tom nivou, mnogih repki nije ni bilo
pa i navijacki svijet., dres kodovi. pjesme, pive,zajebancije. sve je to fudbal. i tu su englezi babuke.
Tako i Thompson pjeva o kralju Dmitru Zvonimiru i sličnim pizdarijama iz prethistorije. Alo bola, nema ih nigdje preko pola stoljeća, tu negdje s Mađarima su nestali, Liga im je prenapumpana, medijski proizvod 1/1, zalomi im se sezona dvije i onda ih nema dva desetljeća nigdje ni klupski, a reprezentativno svi znamo, 50+. Izmislili su nogomet, svaka čast, ali ista priča kao tenis, izmislili tenis, nema ih nigdje , onda na silu onog Murraya gurali u kobajagi veliku četvorku kao valjda ravnopravnog Đokoviću, Federeru i Nadalu iako je Warwinka izmislio tenis za njega. Hvala im za izum, ali drugi su to digli na veći nivo, a oni su ostali priče iz davnine
Nekako su mi njih dvojica debelo podcijenjeni igrači, realno ljudi su legende odbrane, rame uz rame Maldinijem (meni licno GOAT odbrane ) i Nestom. Mada opet obojicu je zadesio peh da Seria A već godinama tavori u osrednjosti, pa su i njihovi uspjesi, pomalo umanjeni.
Kad Baho spomenu Fachetija, pa Baresija, Maldinija, te Nestu i Costacurtu, pa onda ovu dvojicu, tacno mi se dlake na guzici najezise.
Zaboravio je Colovatija i Gentilea iz '82
sumirprimus wrote: ↑12/07/2021 14:10
sto ljudi sto cudi, po meni lud je svako ko navija za tudju repku.
ravan je onim indijcima na tekmama mutd...
Aliti indijci žive u Manchesteru i sigurno imaju Britansko državljanstvo i zašto ne bi navijali za Manchester United.
ruzno sam se izrazio, ima njih dobar dio ne samo indijaca, azijata generalno, koji su poceli kupovat karte za utakmice engleskih klubova bez i da zive tamo. na to sam mislio.
tacno se najezim kad se sjetim talijanskog katanaća. kakva je to vic igra bila
ajmo sad malo lalijanske zastave sa tavana skidajte
i da zapjevamo, ja znam onu lašatemikantaree
sumirprimus wrote: ↑12/07/2021 14:07
Tako i Thompson pjeva o kralju Dmitru Zvonimiru i sličnim pizdarijama iz prethistorije. Alo bola, nema ih nigdje preko pola stoljeća, tu negdje s Mađarima su nestali, Liga im je prenapumpana, medijski proizvod 1/1, zalomi im se sezona dvije i onda ih nema dva desetljeća nigdje ni klupski, a reprezentativno svi znamo, 50+. Izmislili su nogomet, svaka čast, ali ista priča kao tenis, izmislili tenis, nema ih nigdje , onda na silu onog Murraya gurali u kobajagi veliku četvorku kao valjda ravnopravnog Đokoviću, Federeru i Nadalu iako je Warwinka izmislio tenis za njega. Hvala im za izum, ali drugi su to digli na veći nivo, a oni su ostali priče iz davnine
U klupskom nogometu jesu velesila i to se pokazalo kroz istoriju. Da nije bilo tragičnog Hejsela, pitanje je gdje bi im bio kraj, jer do Hejsela su bili neprikosnoveni. 8 godina su imali apsolutnu dominaciju i uzeli su 7 naslova tadašnjeg KŠ. Evo zadnjih par godina dominiraju klupskim nogometom, a isto tako su dominirali i u periodu od 2005 do 2012. godine kad su odigrali 7 finala LP i osvojili 3 naslova.
Biće još prilika za povratak kući, nije do destinacije nego do putovanja. Osim toga već dugo je fraza "it's coming home" poprimila meta obrise barem onoliko koliko se odnosi i na konkretnu i realnu stvar.
splinter wrote: ↑12/07/2021 14:24
Englezima je najbolje da se drže kriketa kojeg su btw sami i ustoličili a fudbal/nogomet prepuste ozboljnim reprezancijama
onda bi mi trebali samo sjedecu odbojku igrat?
a tek fudbal u sovjoj bogatoj istoriji jednom ucestsvovali, ej ucestvovali i imamo cirka jednu pobjedu na velikim takmicenjima zajedno