Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

denden

#15326 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

td_maajka wrote: 11/07/2021 16:56
denden wrote: 11/07/2021 16:50

[…] protiv Alene Kurspahić kao tužiteljice iz Ureda disciplinskog tužioca ("štiti ubice", iskopali čak neki slučaj u kojem je njen otac nekog zgazio u saobraćajci, podnijeli krivičnu prijavu protiv nje)
Ovo je savrsen primijer o kakvom se karakteru iza nick-a dendena radi. Sve si ovom recenicom rekao o sebi. Bravo majstore, do sad sam mislila da jednostavno mrzis samo Memice, ali istina je ustvari da ti nedostatak bilo kakve empatije osim prema sebi i tebi bliskima, nedozvoljava da razlucis ispravno od neispravnog, pored silne pameti koju imas.

Ne moras se na ovo osvrtati uopce, a i mozes.
Meni od danas ides na foe-listu.
Zašto je taj slučaj oca Alene Kurspahić iskočio na naslovnice Avaza tada, u tom delikatnom trenutku?

Zašto je sa njih sišao istog trena nakon što je podignuta optužnica protiv Tadićke i Debevca?
Koume

#15327 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

i agree wrote: 11/07/2021 16:53

Pa ne znam ima li, ali je, priznaćeš, malo čudno da su Feraget, Memić i Avaz vodili kampanju linča (neko bi to nazvao pritiskom) protiv Alene Kurspahić kao tužiteljice iz Ureda disciplinskog tužioca ("štiti ubice", iskopali čak neki slučaj u kojem je njen otac nekog zgazio u saobraćajci, podnijeli krivičnu prijavu protiv nje) goru nego protiv Alise Mutap nekih 10-15 dana u kojima se očekivalo da Alena Kurspahić podigne optužnice protiv Ranka Debevca, predsjednika Suda BiH i Gordane Tadić, glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Baš tad se oglasio VSTV, OHR, zapadne ambasade i tražile da se prestane vršiti pritisak na Alenu Kurspahić. Nakon što je Kurspahićka podigla optužnice protiv Tadiće i Debevca, prestala je Avazova kampanja u kojoj su glavnu riječ imali Feraget i Memić.

TAda je neko Memiću, uz politički pamflet, uvalio i onu sliku sa koje je isječena Fahrina zastupnica Sanela Prašović.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/muriz- ... o/2025031/
:-)
Sta je bilo 1941 bogati :lol:
Ja bih samo, ako je vec politicka igra, da se pojasni kakva je to igra i sta se dobija ko pobijedi
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#15328 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bordo gandalf »

[…] protiv Alene Kurspahić kao tužiteljice iz Ureda disciplinskog tužioca ("štiti ubice", iskopali čak neki slučaj u kojem je njen otac nekog zgazio u saobraćajci, podnijeli krivičnu prijavu protiv nje)
Ovo je savrsen primijer o kakvom se karakteru iza nick-a dendena radi. Sve si ovom recenicom rekao o sebi. Bravo majstore, do sad sam mislila da jednostavno mrzis samo Memice, ali istina je ustvari da ti nedostatak bilo kakve empatije osim prema sebi i tebi bliskima, nedozvoljava da razlucis ispravno od neispravnog, pored silne pameti koju imas.

Treba sve botove staviti na foe pa neka sami sa sobom raspravljaju o "saobracajki"
denden

#15329 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

i agree wrote: 11/07/2021 16:53
Sta je bilo 1941 bogati :lol:
Digli se narodni oslobodioci protiv okupatora.

Sad, jedni kazu da su to bili partizani, a drugi da su cetnici.
i agree

#15330 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

denden wrote: 11/07/2021 16:58

Zašto je taj slučaj oca Alene Kurspahić iskočio na naslovnice Avaza tada, u tom delikatnom trenutku?

Mozda zato sto se isti htjeo zataskat.
Koume

#15331 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

denden wrote: 11/07/2021 16:57
td_maajka wrote: 11/07/2021 16:43 Evo, samo, da mi kazu pametnjakovici…

Ako je izuzeta jakna od Alise, kao i farmerice (otisla je kuci u gacama, prekrivena dekom), s cim pada teorija „njoj je majica jos trebala, Dzenanu u bolnickom krevetu nije“, a od Dzenana izuzeto sve, kojom logikom nije izuzeta njena majica?

Cak pravilnik kaze fino da se izuzimaju svi predmeti koji su se nalazili na licu mjesta u vrijeme dogadjaja i neposredno nakon, a sto se konkretno odjece tice, izuzimaju se vanjski slojevi odjece, ne izuzimaju se donji ves, potkosulja, carape, osim ako postoji razlog za izuzimanje. Razlog za izuzimanje je npr. krv na tom odjevnom predmetu koja je mogla nastati u dogadjaju.

Majica nije unutarnji sloj odjece.
Sve i da jeste, na njoj je bilo tragova krvi, a Baric je neposredno prije izuzimanja odjece razgovarao sa Alisom i to mu nije moglo promaci.

A mimo toga svega, u tom trenutku nije bilo kvalifikovano djelo, postojala je samo sumnja u to sta se desilo, tako da je svakako bio obavezan izuzeti sve, jer je za to imao i usmenu naredbu tuzioca.

Slazem se ja da se greska moze desiti svakome, ali policajcu koji taj posao radi vec nekoliko decenija, koji uz to ima naredbu sta tacno da uradi, se ne bi trebale desavati. No, evo, da uzmemo da je do tog trenutka stvarno greska, propust - onda dolazimo do utvrdjene cinjenice da je ta ista krvava majica sutradan isjecena u domu Mutapa.

Gore imamo eventualnu gresku + dole imamo jasno opisanu radnju koja se odnosi na predmet koji „greskom“ nije izuzet tj. na mehanicko unistavanje tog predmeta = legitimno pitanje postojanja namjere

I to je ono sto tuzilastvo treba da dokaze, a sud da potvrdi.

Na sve to dodaj da se doticni policajac i otac osobe od koje nije izuzeta majica poznaju preko 30 godina, pa dodaj da je doticna osoba tvrdila/tvrdi da ima amneziju za period u kojem se desavao kriticni dogadjaj.

Sve i da nema nikakve namjere, a vidjet cemo kroz sudjenje i izvodjenje dokaza da li je bilo, dokaz nije izuzet, potom je unisten. To je pomalo skupa „greska“, zar ne?
Ama, ako nema namjere, nema ni zavjere=nema organizovanog kriminala.

Nego natezanje da se neki propust koji je bez namjere po svaku cijenu utrpa u konstrukciju organizovanog kriminala.

Ne može biti namjere da se ciljano ne izuzme majica ako je sestri rečeno "donesi mi odjeću njih dvoga".
(1) Teže povrede službene dužnosti su:
1. neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka;
24. odbijanje izvršavanja zakonitih naredbi izdatih u cilju izvršavanja službenih zadataka i dužnosti;
Inace ovo sto je doticni policajac uradio, gubi se posao automatski, a cisto sumnjam da ces uradit nesto sto ce te ostavit bez posla.
uglavnomja

#15332 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

td_maajka wrote: 11/07/2021 16:43

... onda dolazimo do utvrdjene cinjenice da je ta ista krvava majica sutradan isjecena u domu Mutapa.

kad je utvrdjeno, kako je utvrdjeno, zasto osoba koja ju je isjekla nije u pritvoru, zasto sjecenje majice nije navedeno u optuznici ...?
dzolix

#15333 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

td_maajka wrote: 11/07/2021 16:43 Majica nije unutarnji sloj odjece.
Sve i da jeste, na njoj je bilo tragova krvi, a Baric je neposredno prije izuzimanja odjece razgovarao sa Alisom i to mu nije moglo promaci.
Majica je bila unutrasnji dio odjece zato sto je Alisa imala preko jaknu.
Dali je obavezna predaja unutrasnje odjece prilikom ubistva.
Dali postoje neutralni svjedoci koji mogu potvrditi da je Alisina majica stvarno bila krvava.
Dali je Alisa predala i svoju obucu, jer se spominje samo kako fali majica.
A mimo toga svega, u tom trenutku nije bilo kvalifikovano djelo, postojala je samo sumnja u to sta se desilo, tako da je svakako bio obavezan izuzeti sve, jer je za to imao i usmenu naredbu tuzioca.
Gdje pise u zakonu da neko mora predati svoju lichnu garderobu istraziocu osim ako nije ubistvo.
Imas li neki primjer tog pravila.
denden

#15334 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Ama, jedno je propust (za kojeg je takodje upitno je li propust, ako je u skladu sa praksom u takvim slucajevima, sto tvrdi Baric; ja to ne znam, kakva im je praksa).

Drugo je ne uzeti namjerno majicu, po naredbi organizatora kriminalne grupe koji sakriva ubistvo, zato što znaš da su na njoj tragovi DNK ubice kojeg štitiš i da je ona dokaz, a istovremeno uzimaš jaknu koja je bila preko majice i ostalu odjeću, znajući da na njima nema DNK ubice za kojeg znaš da postoji i kojeg hoćeš zaštititi.

Razlika je nebo i zemlja.

Kapiš?
i agree

#15335 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

denden wrote: 11/07/2021 17:05 Ama, jedno je propust (za kojeg je takodje upitno je li propust, ako je u skladu sa praksom u takvim slucajevima, sto tvrdi Baric; ja to ne znam, kakva im je praksa).

Drugo je ne uzeti namjerno majicu, po naredbi organizatora kriminalne grupe koji sakriva ubistvo, zato što znaš da su na njoj tragovi DNK ubice kojeg štitiš i da je ona dokaz, a istovremeno uzimaš jaknu koja je bila preko majice i ostalu odjeću, znajući da na njima nema DNK ubice za kojeg znaš da postoji i kojeg hoćeš zaštititi.

Kapiš?
Imal kod tebe vrucine
Koume

#15336 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

dzolix wrote: 11/07/2021 17:04
td_maajka wrote: 11/07/2021 16:43 Majica nije unutarnji sloj odjece.
Majica je bila unutrasnji dio odjece zato sto je Alisa imala preko jaknu.
Dali je obavezna predaja unutrasnje odjece prilikom ubistva.
Dali postoje neutralni svjedoci koji mogu potvrditi da je Alisina majica stvarno bila krvava.
Dali je Alisa predala i svoju obucu, jer se spominje samo kako fali majica.
Gdje pise u zakonu da neko mora predati svoju garderobu istraziocu osim ako nije ubistvo.
Imas li neki primjer tog pravila.
A kad ta majica nije toliko bitno sto je nikad nisu dostavili? Mislim kad nisi nikako upleten nemas razloga da npr. ne predas dzemper koji su trazili da se preda jer tebi to nista ne znaci a osoba koja je setala s tobom tu noc je stradala.
Koume

#15337 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

denden wrote: 11/07/2021 17:05 Ama, jedno je propust (za kojeg je takodje upitno je li propust, ako je u skladu sa praksom u takvim slucajevima, sto tvrdi Baric; ja to ne znam, kakva im je praksa).

Kapiš?
Nema propusta kod naredjenja, kapiš ti?
denden

#15338 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

i agree wrote: 11/07/2021 17:01
Zašto je Avaz, koji se bori za pravdu i protiv zatašakavanja, izgubio interes da piše o tom "zataškavanju" istog trena kad je podignuta optužnica protiv Debevca i Tadićke od strane te Kurspahićke?
JThomas

#15339 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

dok se vjerovalo da će ljubu osuditi za izmišljenu nesreću, nije bilo potrebe ni za kakvim objašnjavanjem. e poslije prve oslobađajuće dolazi rezervna vezija, "kombinacija", sve ima na temi. tad nastaje potreba da se "zaluđenoj masi" objasni kako je "stvarno bilo". a od februara to postaje svaki dan, cijeli dan...
i agree

#15340 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

denden wrote: 11/07/2021 17:08
Zašto je Avaz, koji se bori za pravdu i protiv zatašakavanja, izgubio interes da piše o tom "zataškavanju" istog trena kad je podignuta optužnica protiv Debevca i Tadićke od strane te Kurspahićke?
Namam pojma ne radim za Havaz :lol:
Koume

#15341 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

denden wrote: 11/07/2021 17:08
A hoces da ti ja kazem po cijem nalogu je optuzena Gordana Tadic, kad se to pocelo udarat na Gordanu Tadic i sto?
denden

#15342 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Koume wrote: 11/07/2021 17:07
Naravno da ima.

Ali bez namjere nema zavjere.

A da li je tužilac, koji zna šta je naredio, a zna šta je dobio, pokrenuo ikakav postupak, ikakvu žalbu protiv Barića ili je i sam bio zadovoljan onim što je oduzeo Barić?
denden

#15343 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

JThomas wrote: 11/07/2021 17:08 dok se vjerovalo da će ljubu osuditi za izmišljenu nesreću, nije bilo potrebe ni za kakvim objašnjavanjem. e poslije prve oslobađajuće dolazi rezervna vezija, "kombinacija", sve ima na temi. tad nastaje potreba da se "zaluđenoj masi" objasni kako je "stvarno bilo". a od februara to postaje svaki dan, cijeli dan...
A albanski pozivi dolaze li, dolaze :lol:
Koume

#15344 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

denden wrote: 11/07/2021 17:10
Koume wrote: 11/07/2021 17:07
Naravno da ima.

Ali bez namjere nema zavjere.

A da li je tužilac, koji zna šta je naredio, a zna šta je dobio, pokrenuo ikakav postupak, ikakvu žalbu protiv Barića ili je i sam bio zadovoljan onim što je oduzeo Barić?
(1) Teže povrede službene dužnosti su:
1. neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka;
24. odbijanje izvršavanja zakonitih naredbi izdatih u cilju izvršavanja službenih zadataka i dužnosti;

- povrede iz tačke 20. do 26. - 30 bodova.

25 ili više | kazna od 20% za 6 mjeseci | prestanak radnog odnosa
Ja cu opet ovo da copy paste ovdje, pa ko shvati shvatit ce
Gandalf

#15345 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Gandalf »

Džaba vam novci moji sinovci. Da ovako možete botovati po stranici državnog tužilaštva, valjalo bi vam.

Ovako ostaje vam samo da smarate regularne forumaše.

Ubijedili niste nikoga ni u šta, kada vidim koliko pjenite iz dana u dan, jasno je da za vas stvari izmiču kontroli, jer vaše smiješne manipulacije jednostavno ne piju vode.

Svaka vam čast na trudu, hoću reći, valja se pogledati u ogledalo nakon još jednog odrađenog radnog dana u spinovanju.

Mutapi su donji i ko zna koliko će još likova povući sa sobom u tvorza.
td_maajka

#15346 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

uglavnomja wrote: 11/07/2021 17:03
td_maajka wrote: 11/07/2021 16:43

... onda dolazimo do utvrdjene cinjenice da je ta ista krvava majica sutradan isjecena u domu Mutapa.

kad je utvrdjeno, kako je utvrdjeno, zasto osoba koja ju je isjekla nije u pritvoru, zasto sjecenje majice nije navedeno u optuznici ...?
1. u toku istrage Tuzilastva BiH
2. izjava svjedoka
3. kako znas da nije?
4. a) optuznica ne mora sadrzavati sve detalje b) mi ne znamo kako glasi optuznica, zasto uzimas zdravo za gotovo sto je objavio Avdo Avdic, a sumnjas instantno u ono sto objave Memici ili Avaz ili neki od nas forumasa?

@dzo

kada postoji naredba tuzioca da mu nesto predas, moras predati, a predajes svakako ako si osteceni, a ne osumnjiceni - ako ne zelis, a tuzioc to zeli, trazi se naredba suda, a tada bas moras - nije bitno je li ubistvo ili saobracajna nesreca

nije majica unutarnji odjevni predmet vec spoljasnji

postoji vise svjedoka o tome da je majica bila krvava, izmedju ostalog i neutralni

nije predala niti joj je izuzeta obuca, a i to je, koliko znam, bilo predmetom istrage, ali ne znam sta je rezultat iste
dzolix

#15347 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Koume wrote: 11/07/2021 17:06 A kad ta majica nije toliko bitno sto je nikad nisu dostavili? Mislim kad nisi nikako upleten nemas razloga da npr. ne predas dzemper koji su trazili da se preda jer tebi to nista ne znaci a osoba koja je setala s tobom tu noc je stradala.
Ako su mislili da nije bitno sto bi je predali ako nije bitno. Princip nevinosti, nije im bilo bitno nisu oni u tom policijskom zanatu, obicni ljudi, ne bave se istragama, mislili su na druge stvari, majcadzemper im nije bila bitna. Imas pravo da ne mislis na sve razloge i detalje.
Imas pravo da ne mislish na sve detalje ako nisi u tom poslu.
A Mutapi nisu u tom poslu.

Niko Alisi Mutap ni njenom ocu nije tada reko bukvalno daj nam baaaashhh taj tvoj dzemper, pa da onda oni kazu "e nedamo namjerno".
Koume

#15348 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

dzolix wrote: 11/07/2021 17:30
Koume wrote: 11/07/2021 17:06 A kad ta majica nije toliko bitno sto je nikad nisu dostavili? Mislim kad nisi nikako upleten nemas razloga da npr. ne predas dzemper koji su trazili da se preda jer tebi to nista ne znaci a osoba koja je setala s tobom tu noc je stradala.
Ako su mislili da nije bitno sto bi je predali ako nije bitno. Princip nevinosti, nije im bilo bitno nisu oni u tom policijskom zanatu, obicni ljudi, ne bave se istragama, mislili su na druge stvari, majcadzemper im nije bila bitna. Imas pravo da ne mislis na sve razloge i detalje.

Niko Alisi Mutap ni njenom ocu nije tada reko bukvalno daj nam baaaashhh taj tvoj dzemper, pa da onda oni kazu "e nedamo namjerno".
Slazem se nisu ali ako ti policajac kaze da dostavis to ne shvatam sto nisi dostavio kako ti je receno. Stalno je neko nesto mislio a sva naredjenja tu. NIsu imali Mutapi sta mislit, ako ti je receno da doneses dzemper ti ga doneses ne pravis se pametan. Nego su se Mutapi usrali sta bi moglo bit na tom dzemperu. Da se dlaka obicna, tudja nasla na Alisinom dzemperu pomogla bi slucaju za 90% da se rijesi.
bitangeIprinceze

#15349 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

dzolix wrote: 11/07/2021 17:30

Sve ce to Bare lijepo dati u svom iskazu. Ako nije tad izuzeo moze sad komotno ...
dzolix

#15350 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Koume wrote: 11/07/2021 17:42 NIsu imali Mutapi sta mislit, ako ti je receno da doneses dzemper ti ga doneses ne pravis se pametan.
Imas li ti ili bilo ko dokaz da je neko od istrazilaca, policajaca, tuzilaca posebno trazio bash taj Alisin dzemper naknadno od Mutapa tih dana ili mjeseci nakon dogadjaja.
Locked