Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
moonca

#7001 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

drndalo wrote: 07/07/2021 22:55 Jebote, trtljamo kad djeca samo kompjuter i telefon drljaju, sto ne uzmu loptu? Kad uzmu loptu, sto je uzimaju, mora dedo da pajki...

Pristojno je udaljeno od zgrada, kome smeta nije dovoljno umoran
Ne trtljamo, neka djeca sama odluce za sta imaju afinitet, i s roditeljima odluciti,kako i gdje sprovesti.

Za svoj novac,ce svako birati, sta kupiti, kao i ko mu je komsija.

Miislim da je itekako dobro, kada bi i kucni savjet o tome odlucivao, ko moze zivjeti/ kupiti nekretninu u zgradi-- :dada:
Haris.ba

#7002 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

moonca wrote: 08/07/2021 04:29 Miislim da je itekako dobro, kada bi i kucni savjet o tome odlucivao, ko moze zivjeti/ kupiti nekretninu u zgradi--
Kao u Nju Jorku npr? To bi kod nas bio dernek. Iz ljubomore komsije nikada ne bi dale saglasnost.

Neke komsije se prestale pozdravljat sa mnom kad sam odselio. Ono, odakle mu lova.

Podsjeti me na pricu kako nisu htjeli prodati stan Maraji Keri u Nju Jorku. Jer ko dovodice raju muzicare i derneke praviti. Pa jadnica morala kupiti citavu zgradu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7003 Re: Cijene stanova All about

Post by Chmoljo »

Kod nas se komsije u vecini haustora nisu u stanju dogovoriti da poprave postanske sanducice.

Ali kada bi bilo odlucivanje o izbacivanju, garantujem da bi morali dodavati novo krivicno djelo u krivicni zakon.
agent_zero

#7004 Re: Cijene stanova All about

Post by agent_zero »

suspect_zero wrote: 07/07/2021 14:48 Čudi me da ovdje nisu toplane :?
Lijep stan, lijep haustor, ali i meni šok da nisu toplane!
geralt

#7005 Re: Cijene stanova All about

Post by geralt »

Haris.ba wrote: 07/07/2021 22:20 Ja bih se rokno da dam ovolike pare za stan i onda ulazim u onakva stubista.

Kupio jaran nedavno stan u neboderu. Bazdi stubiste, voda u podrumu. Liftovi i stubiste prljavi, ko Bronks iz 70ih godina.
Stan je sredio fantasticno. Otvoris vrata stana, hodnik u stubistu takav da moras gusul uzeti samo sto si pogledao.
To ti je do komsiluka i broja stanova u ulazu, nema toliko veze sa staroscu zgrade. Svaki neboder ce ti biti takav, jer statisticki povecava sanse da dijelis haustor sa uhljupom. Zivio sam u neboderu na Alipasinu koji otprilike odgovara tvom opisu, a i u starijim stanovima na Grbavici u kojima je stubiste kao apoteka.
zgiba

#7006 Re: Cijene stanova All about

Post by zgiba »

agent_zero wrote: 08/07/2021 09:25
suspect_zero wrote: 07/07/2021 14:48 Čudi me da ovdje nisu toplane :?
Lijep stan, lijep haustor, ali i meni šok da nisu toplane!
Ove zgrade u Kvadrantu nikada nisu bile prikljucene na Toplane. Projektovane su sa grijanjem na TA peci.
moonca

#7007 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

Ovaj stan je dobar... kuhinja ..dovoljno radne povrshine... boju zida/ bordo-- prefarbati .. namjestaj - :-)
.mana --Vojnicko :-)

https://www.youtube.com/watch?v=iFG5FOwQDPs
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#7008 Re: Cijene stanova All about

Post by sime_cipol »

Gdje je mana Vojnicko :roll: u tom naselju mi se sve cini na ruku. Blizu im tramvaj, trola, komercijala, dom zdravlja, skola, imaju parkove, igrališta...
Jedino sto je skup. 165k :-)
Ne valja nista, ne mogu ga kupiti :D
moonca

#7009 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

Za familiju,s djecom koja idu u shkolu.. vjerujem da je ok.... ali, sve ostale kombinacije... su mi loshe....ipak, nam je centar grada, cesta destiancija.. a voznja gradskim.. :zoka: opasna
tabija

#7010 Re: Cijene stanova All about

Post by tabija »

Imam raja jedno pitanje tj trebam savjet, nije vezano konkretno za cijenu stanova ali jeste za cijenu kuce,a ne vidim temu za to :D

Koliko bi kostala sljedeca kuca po nekoj vasoj procjeni, ja fkt nemam ideju zato i pitam.Znaci bukvalno ugrubo vasa procjena.

Udaljenost 10 min pjeske na bistrik, drveniju, cobaniju i skenderiju.15 minuta do ohr-a i kovacica.Redovan gradski prevoz centrotrans.
Kuca se ne nalazi ni na kakvom klizistu isl
Kuca izgradjena 1990.
Kuca je na glavnoj ulici, 10metara od kombi stanice
Kuca je duplex tj dva "stana" po 80 kvadrata zivotnog prostora. Mogu se spojiti naravno.
Stan 1 ima ispod jos jedan full namjesen dvosoban stan od 40 kvadrata koji se vec 10 godina uspjesno izdaje studentima.Ima zaseban ulaz.
Stan 2 umjesto tog dodatnog stana ispod ima podrum od 40 kvadrata.

Sve ukupno 250 kvadrata na tri sprata.

Kuca ima dulum baste koja je sredjena kao park i tu se nalazi garaza koja gleda na glavnu ulicu i jos asfaltiran parking za 4 auta s druge strane kuce.Citava basta lijepo ogradjena.

Pogled direktno na skenderiju.

Centralno grijanje tj ima kotlovnica sa peci na cumur i drva + non stop topla voda na plin preko cega se moze i grijati jer je sve spojeno na centralno. Za prelazak na pelet je potrebna samo pec, ko ne zeli cumur i drva.
Termo fasada 10 cm stiropol, sva stolarija pvc.

Skola, apoteka, prodavnica udaljeni do 100m po ravnici.

Jedini razlozi za mogucu prodaju su zdravstvene prirode jer ne mozemo to vise sve odrzavati. Dedovina je u pitanju, nikom nije drago, tona para vremena i sikiracije ulozena u sve to ali sta se mora nije tesko jbg.
sabanss

#7011 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

moonca wrote: 08/07/2021 18:08 Za familiju,s djecom koja idu u shkolu.. vjerujem da je ok.... ali, sve ostale kombinacije... su mi loshe....ipak, nam je centar grada, cesta destiancija.. a voznja gradskim.. :zoka: opasna
Vojničko - Centar je otprilike 6 kilometara. Strašno...

Mi često zaboravljamo kakvo je Sarajevo selo. Iz grada se ukoliko krenemo iz centra izađe za otprilike 8 minuta vožnje autom na bilo koju stranu. Bukvalno je teže izaći iz nekog kvarta u malo većem gradu.
geralt

#7012 Re: Cijene stanova All about

Post by geralt »

tabija wrote: 09/07/2021 01:36 Imam raja jedno pitanje tj trebam savjet, nije vezano konkretno za cijenu stanova ali jeste za cijenu kuce,a ne vidim temu za to :D

Koliko bi kostala sljedeca kuca po nekoj vasoj procjeni, ja fkt nemam ideju zato i pitam.Znaci bukvalno ugrubo vasa procjena.

Udaljenost 10 min pjeske na bistrik, drveniju, cobaniju i skenderiju.15 minuta do ohr-a i kovacica.Redovan gradski prevoz centrotrans.
Kuca izgradjena 1990.
Kuca je duplex tj dva "stana" po 80 kvadrata zivotnog prostora. Mogu se spojiti naravno.
Stan 1 ima ispod jos jedan full namjesen dvosoban stan od 40 kvadrata koji se vec 10 godina uspjesno izdaje studentima.Ima zaseban ulaz.

Kuca ima dulum baste koja je sredjena kao park i tu se nalazi garaza koja gleda na glavnu ulicu i jos asfaltiran parking za 4 auta s druge strane kuce.Citava basta lijepo ogradjena.

Centralno grijanje tj ima kotlovnica sa peci na cumur i drva + non stop topla voda na plin preko cega se moze i grijati jer je sve spojeno na centralno. Za prelazak na pelet je potrebna samo pec, ko ne zeli cumur i drva.

Jedini razlozi za mogucu prodaju su zdravstvene prirode jer ne mozemo to vise sve odrzavati. Dedovina je u pitanju, nikom nije drago, tona para vremena i sikiracije ulozena u sve to ali sta se mora nije tesko jbg.
Ovako ugrubo, 200 000 - 250 000. Znam da ti zvuci malo, ali za veliku kucu je tesko naci kupca, a i oni koji traze takve kuce obicno preferiraju ravnicu ili suncanu stranu. Kuca zvuci stvarno lijepo, mogao bi traziti 50 000 vise da si ispod Tranzita ili na suprotnoj strani Miljacke, no tako je kako je.

Imaj u vidu i da ne mozes racunati kvadrate podruma kao jednako vrijedne ostatku kuce. Kao i da zimi nije bas 10 minuta pjeske ;-)
azdralovic

#7013 Re: Cijene stanova All about

Post by azdralovic »

sabanss wrote: 09/07/2021 09:23
moonca wrote: 08/07/2021 18:08 Za familiju,s djecom koja idu u shkolu.. vjerujem da je ok.... ali, sve ostale kombinacije... su mi loshe....ipak, nam je centar grada, cesta destiancija.. a voznja gradskim.. :zoka: opasna

Mi često zaboravljamo kakvo je Sarajevo selo. Iz grada se ukoliko krenemo iz centra izađe za otprilike 8 minuta vožnje autom na bilo koju stranu. Bukvalno je teže izaći iz nekog kvarta u malo većem gradu.
Probaj tu racunicu primjeniti danas u 4 :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7014 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

6 kilometara pakla gradskog prijevoza ili guzvi

Obicno znam ko sere kako je 6 km nista zivi preko puta posla a djeca mu pjesace 150 metara do skole
Horcrux

#7015 Re: Cijene stanova All about

Post by Horcrux »

sabanss wrote: 09/07/2021 09:23

Ma ja 8 minuta, ali u 3 ujutro. :-)
moonca

#7016 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

sabanss wrote: 09/07/2021 09:23 Iz grada se ukoliko krenemo iz centra izađe za otprilike 8 minuta vožnje autom na bilo koju stranu
:-)
aha. ti si taj ..koji vozi trotoarima...Image
suspect_zero

#7017 Re: Cijene stanova All about

Post by suspect_zero »

tabija wrote: 09/07/2021 01:36 Imam raja jedno pitanje tj trebam savjet, nije vezano konkretno za cijenu stanova ali jeste za cijenu kuce,a ne vidim temu za to :D

Kuca izgradjena 1990.

Koliko god budeš tražio bit će puno, koliko ti budu nudili tebi će biti malo....skroz slabo ide prodaja kuća u SG.
Rođak prodaje kuću na Komatinu preko dvije godine, renovirana, sređena...uložili para, živaca, natezanja sa majstorima, izborom materijala, vremena...i ništa....jedino da je nekom pokloni.
kB27

#7018 Re: Cijene stanova All about

Post by kB27 »

Za tu kucu nije problem cijena i vrijednost, problem je likvidnost - jednostavno ima jako malo potraznje. Tako da ces je vjerovatno podjednako tesko prodati za 150k i 200k. Najprije ce kupiti neko ko zivi/zivio u blizini i navikao na sve sto Cicin Han nosi sa sobom.
madesa

#7019 Re: Cijene stanova All about

Post by madesa »

kB27 wrote: 09/07/2021 14:53 Za tu kucu nije problem cijena i vrijednost, problem je likvidnost - jednostavno ima jako malo potraznje. Tako da ces je vjerovatno podjednako tesko prodati za 150k i 200k. Najprije ce kupiti neko ko zivi/zivio u blizini i navikao na sve sto Cicin Han nosi sa sobom.
upravo to, raspitaj se od komsija hoce li ko kupiti, mozda ima neko iz dijaspore .
black

#7020 Re: Cijene stanova All about

Post by black »

tabija

#7021 Re: Cijene stanova All about

Post by tabija »

madesa wrote: 09/07/2021 15:06
kB27 wrote: 09/07/2021 14:53 Za tu kucu nije problem cijena i vrijednost, problem je likvidnost - jednostavno ima jako malo potraznje. Tako da ces je vjerovatno podjednako tesko prodati za 150k i 200k. Najprije ce kupiti neko ko zivi/zivio u blizini i navikao na sve sto Cicin Han nosi sa sobom.
upravo to, raspitaj se od komsija hoce li ko kupiti, mozda ima neko iz dijaspore .

Hvala na odgovoru svima :)
bumerangss

#7022 Re: Cijene stanova All about

Post by bumerangss »

_deCKarD wrote: 30/06/2021 08:36 Ovim iz dijaspore što su otišli vani treba zabraniti kupovinu ovdje, dižu nam cijene a stanovi zjape prazni.

Samo treba uvesti godišnji porez od npr 1000 do 3000 km ovisno od kvadrature na nekorištenu tj neuseljenu nekretninu na godišnjem nivou koja se mora platiti u januaru za predhodnu godinu i time bi dijaspora malo dopunila naše budžete :D
moonca

#7023 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

:lol: . porez, zbog toga sto neko nije u stanu, da lupa, kuva u nocnim satima... itd...
. porez plati, kad kupi.... :zoka:
bumerangss

#7024 Re: Cijene stanova All about

Post by bumerangss »

xoklix wrote: 05/07/2021 15:39
black wrote: 05/07/2021 15:16 naletih na FB
U Pejtonu i Lužanima dupleksi sa baštom na kraju obje strane se prodaju za te pare. Još je najmanji 80m2 + bašte 60m2.
Meni to ne vrijedi više od 130k, 140 max...
Ali Lužani nisu u gradu Sarajevu a Aerodromsko jeste :D i možeš trolom do Trga Austrije :P
NediM17

#7025 Re: Cijene stanova All about

Post by NediM17 »

I Rjecica i Zabrdje kod Rajlovca su u gradu Sarajevu. :mrgreen:
Post Reply