Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post Reply
JohnnyS

#476 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

high_volume wrote: 10/07/2021 12:12
ako te pitaju wrote: 10/07/2021 12:02 Predstavnici R. Hrvatske su jasno osudili genocid u Srebrenici i redovni su posjetitelji Potočara.

Potez Zorana Milanovića ukazuje da isti ne poštuje nametanje predstavnika jednom narodu, i dolazak u institucije BiH ne bi podrazumijevao posjetu legitimnim predstavnicima naroda.

Dokle god zvanični službenici zemlje obilaze predsjedništvo BiH, ili Sarajevo,vrijeme je da se upitate da li je možda do Vas?
Ti ovdje pišeš pretjerano nacionalistički ostrašćeno, i vrlo često provokativno. Nije to način na koji se vodi komunikacija, pokušaj smiriti emocije :-)

Drugo, izbor "predstavnika jednom narodu", na koji ti aludiraš, učinjen je u skladu sa važećim Ustavom BiH i relevantnim zakonima u BiH. Bilo ko ko ne priznaje takvo "nametanje", ne poštuje ni Ustav BiH niti njen suverenitet ni legitimitet u biranju svojih predstavnika vlasti. To pravo ne pripada nikom, pa ni Zoranu Milanoviću, pravniku usput... Njegovo ili nečije odbijanje priznavanja legitimiteta izabranih predstavnika vlasti u BiH treba posmatrati i tretirati kao unutrašnje miješanje u BiH i neprijateljski čin. Prijaviti pravosuđu i relevantnim evropskim institucijama i organizacijama na procesuiranje

Što ti kažeš, zašto jedan od tri predsjednika BiH nikako da obiđe dijelove države koje sad Milanović posjećuje? Što je veća sramota?
mO k3

#477 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mO k3 »

Pomahnitali zoki bi treba da se pobrine za probleme koje hrvatska ima, ne sa svojim izjavama skrece paznju
¤ jelena ¤

#478 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ¤ jelena ¤ »

Black swan wrote: 10/07/2021 10:50
¤ jelena ¤ wrote: 06/07/2021 20:53 Zaobilaženje glavnog grada je već viđen potez, ne tako davne, 2014-te.

Još će prerast u tradiciju, bokte...
Kad sarajevo neutralise seljacku sda moci ce se pricati o promjenama ponasanja
Te promjene se već uveliko dešavaju...

Milanoviću je, kao predsjedniku vlade 2014. godine, po njegovim riječima Mostar bio bliži od Sarajeva pa je zato tamo otišao.

Iz toga sasvim jasno slijedi da nije mogao dobacit do glavnog grada, nego se u Mostaru sastao sa HDZ-ovcem Bevandom, kojeg valjda većina ovdje dobro pamti kako se kroz prozor od podruma zgrade Parlamenta u Sarajevu provlačio da bi izbjegao suočavanje sa nezadovoljnim narodom.

Junak, kosmopolita i jedan skroz urban lik, taman po mjeri gospodina i nedobog rata vrhovnog zapovjednika vojske RH - Zorana Milanovića.

Taj odlazak u Mostar je Milanovićev domet koji je ostao i do dan-danas.

A promjene se nastavljaju dešavati....

pa mu je tako ove 2021. godine Sarajevo još dalje.

To će sve Zoran Milanović sasvim jasno potvrditi svojim ponovnim zaobilaženjem glavnog grada BiH.

Živo me interesuje da li je živ onaj profesor Obradović sa Sveučilišta u Mostaru i kako li će ove godine prokomentarisati dolazak u Mostar gospodina Milanovića.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 10/07/2021 12:23, edited 1 time in total.
Loki2k9

#479 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Loki2k9 »

ako te pitaju wrote: 10/07/2021 12:17
high_volume wrote: 10/07/2021 12:12

Ti ovdje pišeš pretjerano nacionalistički ostrašćeno, i vrlo često provokativno. Nije to način na koji se vodi komunikacija, pokušaj smiriti emocije :-)

Drugo, izbor "predstavnika jednom narodu", na koji ti aludiraš, učinjen je u skladu sa važećim Ustavom BiH i relevantnim zakonima u BiH. Bilo ko ko ne priznaje takvo "nametanje", ne poštuje ni Ustav BiH niti njen suverenitet ni legitimitet u biranju svojih predstavnika vlasti. To pravo ne pripada nikom, pa ni Zoranu Milanoviću, pravniku usput... Njegovo ili nečije odbijanje priznavanja legitimiteta izabranih predstavnika vlasti u BiH treba posmatrati i tretirati kao unutrašnje miješanje u BiH i neprijateljski čin. Prijaviti pravosuđu i relevantnim evropskim institucijama i organizacijama na procesuiranje
Ne bih se složio.
Ustavni sud BiH je jasno naveo da načelo konstitutivnosti naroda podrazumijeva da ti narodi imaju legitimne predstavnike na mjestima gdje je predviđeno mjesto za predstavnika iz reda hrvatskog naroda.

Posjetu Milanovića ne vidim kao destabiliziranje BiH. Smatra. Da on ima čiste namjere prema BiH u smislu da je BiH mjesto u EU.

Jeste loše što se zaobilazi Sarajevu, ali to je trenutno realnost, i nadam se da će se to uskoro promijeniti, a promijeni će se kad u predsjedništva budu sjedili legitimni predstavnici naroda.
Ovo je moje mišljenje.
Problem je sto vi ne vidite svoj naciosovinizam. I to je za ozbiljno posmatranje strucnjaka.
ako te pitaju

#480 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

Problem je sto vi ne vidite svoj naciosovinizam. I to je za ozbiljno posmatranje strucnjaka.
Ne bih se složio da je naciošovinizam kad netko kaže da narod mora imati legitimne predstavnike, a što se navodi i u odlukama Ustavnog suda BiH.

Ne bih se složio da je naciošovinizam kada se kaže da BiH mora biti država ravnopravnih naroda i ostalih.
p206

#481 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by p206 »

ako te pitaju wrote: 10/07/2021 12:27
Ne bih se složio da je naciošovinizam kad netko kaže da narod mora imati legitimne predstavnike, a što se navodi i u odlukama Ustavnog suda BiH.

Ne bih se složio da je naciošovinizam kada se kaže da BiH mora biti država ravnopravnih naroda i ostalih.
a da li bi se složio da manjina u parlamentu FBiH kroz dom naroda blokira svaki iole smislen zakon za unapređenje života građana Federacije? Porez na pelene je 17% a za kladionice ne postoji?
mO k3

#482 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mO k3 »

p206 wrote: 10/07/2021 12:32
ako te pitaju wrote: 10/07/2021 12:27

a da li bi se složio da manjina u parlamentu FBiH kroz dom naroda blokira svaki iole smislen zakon za unapređenje života građana Federacije? Porez na pelene je 17% a za kladionice ne postoji?
Kladionice bi trebalo zatvoriti, nikkav porez nikkav kura palac
costacurta

#483 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by costacurta »

JohnnyS wrote: 10/07/2021 11:43
costacurta wrote: 10/07/2021 10:32 Urbana legenda veli,
Dvije žene sterale veš, jedna preko puta druge i jedna veli ovoj drugoj "de mi reci bona, šta ima kod mene?".
I ovaj Milanović, lupa više i s teme na temu ne zna ni on šta brljavi, bio mi je ok lik sad postaje dosadan.
Pa što ne dođeš u Tuzlu da posjetiš Hrvate, il to nisu ti "pravi Hrvati" :roll:
Što Komšić ne dođe u Široki da posjeti Hrvate?
Zato što vjerovatno nije "pravi" Hrvat.
To su untardržavna pitanja BiH, kakve veze Milanović ima s tim, ako poštuje Dejton kao što priča, a po tom istom ustavu je i Komšić tu gdje jeste.
Inače i istočni i zapadni susjedi su za striktno poštivanje Dejtona i nema mijenjanja slova, osim u slučaju nekog legitimiteta. Ne znam kako Zoki podrazumijeva to poštivanje ako želi postaviti "legitimnog, kojeg bi birali samo legitimni", valjda bi to trebalo kroz ustav provući, al đeš provuć kad si rekao da nema mijenjanja izvornog Dejtona.
Loodilo :-)
ako te pitaju

#484 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

Ne bih. Smatram da Domovi naroda moraju imati ovlast samo za zaštitu vitalnih interesa naroda , a vitalni interes nije kladionica.

Vidiš, isto sr_nje kao sa Komšićem, nije u redu ali je u skladu sa zakonom.

Apsolutno sam za to da se ne zloupotrebljava nacionalni interes radi osobnih - privatnih interesa.
JohnnyS

#485 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

costacurta wrote: 10/07/2021 12:37
JohnnyS wrote: 10/07/2021 11:43

Što Komšić ne dođe u Široki da posjeti Hrvate?
To su untardržavna pitanja BiH, kakve veze Milanović ima s tim, ako poštuje Dejton kao što priča, a po tom istom ustavu je i Komšić tu gdje jeste.
Inače i istočni i zapadni susjedi su za striktno poštivanje Dejtona i nema mijenjanja slova, osim u slučaju nekog legitimiteta. Ne znam kako Zoki podrazumijeva to poštivanje ako želi postaviti "legitimnog, kojeg bi birali samo legitimni", valjda bi to trebalo kroz ustav provući, al đeš provuć kad si rekao da nema mijenjanja izvornog Dejtona.

Meni je veći problem što "moj" predsjednik zaobilazi mene nego što me tuđi predsjednik posjećuje. Što ja imam s Milanovićem, dok ovog koji ne smije prijeći bulevar, a narodni je heroj, ja plaćam pa bih volio i da me obiđe katkad
mO k3

#486 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mO k3 »

JohnnyS wrote: 10/07/2021 12:39

Meni je veći problem što "moj" predsjednik zaobilazi mene nego što me tuđi predsjednik posjećuje. Što ja imam s Milanovićem, dok ovog koji ne smije prijeći bulevar, a narodni je heroj, ja plaćam pa bih volio i da me obiđe katkad
:lol: :mrgreen: sada je problem sto te tudji predsjednik posjecuje, pa pobogu odlucite se vise anamo ili ovamo :mrgreen:
JohnnyS

#487 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

mO k3 wrote: 10/07/2021 12:42

:lol: :mrgreen: sada je problem sto te tudji predsjednik posjecuje, pa pobogu odlucite se vise anamo ili ovamo :mrgreen:
Jebe mi se za Milanovića milijun posto, nisam ni znao da dolazi dok se niste uzjebali na forumu. Ja samo pitam kako nemaju problema s tim da ovaj kojeg plaćamo ne dolazi. Tebi je svejedno, jednako ne plaćaš ni Komšića ni Milanovića
ako te pitaju

#488 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

Zato što vjerovatno nije "pravi" Hrvat
U Široki Brijeg, Posušje, Ljubuški, Kiseljak, Orašje.....i u bilo koju općinu, mjesto gdje su Hrvati većina mogu doći i Bakir, i Šerif, i Dodik i Stanivuković, i hodža, i pravoslavni pop... Svi.... I svi će biti lijepo dočekani.
Zaboravio sam kako se zvao onaj dečko iz Naše stranke, što se kandidirao ispred reda Hrvata za člana predsjedništva..... Lik je šetao po Čitluku, Širokom,........pričao sa narodom i upoznavao ih sa svojim programom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#489 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

costacurta wrote: 10/07/2021 11:25
Black swan wrote: 10/07/2021 10:49 :lol: koje hrvate? Obojicu?
One sto su dozivjeli demografsku katastrofu na drugom topiku te ce uskoro nestati?

Ljudi uozbiljite se jos biste predajedniku druge drzave odredjivali sto da posjecuje
Onaj ugošćuje "srpsku djecu" iz Federacije a ovaj posjećuje isključivo bosanske Hrvate i to pazi dobro na dan 11. SRPANJ koji se i u Kanadi obilježava kao Dan sjećanja na GENOCID u Srrbrenici. A onda se obojica pozivaju na poštivanje Dejtona.
Ti si predsjednik države, nisi predsjednik stranke i izbjegavanje zvaničnih institucija ove zemlje je nepoštivanje te iste zemlje.
Kolinda je barem u prolazu svratila do Ahmića i bila "kraljica Balkana" u Srebrenici, ovaj je toliko bezobrazan da će doći na dan sjećanja GENOCIDA kako bi pružio podršku Hrvatima...... ja hajvana braćo mila :roll:
Kakva suplja

Ide svome narodu

Svete krave ga ne zanimaju (bosna, sarajevo itd)
mO k3

#490 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mO k3 »

JohnnyS wrote: 10/07/2021 12:44
mO k3 wrote: 10/07/2021 12:42
Jebe mi se za Milanovića milijun posto, nisam ni znao da dolazi dok se niste uzjebali na forumu. Ja samo pitam kako nemaju problema s tim da ovaj kojeg plaćamo ne dolazi. Tebi je svejedno, jednako ne plaćaš ni Komšića ni Milanovića
Kako brate, placam ih sviju koji su na jaslama u bih
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#491 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by PreWiBa »

Uopšte nije toliki problem što ne dolazi u Sarajevo, već nešto drugo.
On na 11. juli, dok se ovdje obilježava Srebrenica, ide na tulume HDZ-a i da daje neke izjave. Lik hladno na dan žalosti posjećuje drugu državu.
Odron, ništa više.
Truba

#492 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

Altsa wrote: 10/07/2021 11:20
Black swan wrote: 10/07/2021 10:50

Kad sarajevo neutralise seljacku sda moci ce se pricati o promjenama ponasanja
Pa isto mozemo reci dok se ne neutralisu seljacine, guslari i uje sa hercegovackog kamenjara moze se pricati o promijeni ponasanja. Inace ovaj "predsjednik" ocito ima psihickih problema. To njegovo sveoukupno ponasanje zorno pokazuje.
Kakva suplja...konstantno pravite spin usporedjujuci se s gorima od sebe...usporedjuj se s boljim i ponizi seljacku sda i bakira koji je prvi zapoceo sve ovo s milanovicem
JohnnyS

#493 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

mO k3 wrote: 10/07/2021 12:49
JohnnyS wrote: 10/07/2021 12:44

Ispričavam se, stekao sam dojam da si u emigraciji. Onda bi se i ti trebao zapitati kakav je to član predsjedništva koji ne obilazi svoju državu. Ok, glasaj za njega, to je tvoje pravo i slažem se dok god je zakon ovakav kmečanje je više žalosno nego učinkovito, ali za pare koje dobija trebao bi biti spreman i na neugodne situacije, da ga se malo vrijeđa. Pa i Račan je išao seljacima u Sinj na alku gdje su ga izviždali pa je to preživio.
mO k3

#494 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mO k3 »

JohnnyS wrote: 10/07/2021 12:52
mO k3 wrote: 10/07/2021 12:49

Ispričavam se, stekao sam dojam da si u emigraciji. Onda bi se i ti trebao zapitati kakav je to član predsjedništva koji ne obilazi svoju državu. Ok, glasaj za njega, to je tvoje pravo i slažem se dok god je zakon ovakav kmečanje je više žalosno nego učinkovito, ali za pare koje dobija trebao bi biti spreman i na neugodne situacije, da ga se malo vrijeđa. Pa i Račan je išao seljacima u Sinj na alku gdje su ga izviždali pa je to preživio.
Pa i jesam vani, a mi koji smo vani ne placamo nikakve poreze u BiH ??

Mislim da placam vise nego ti ....
JohnnyS

#495 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by JohnnyS »

mO k3 wrote: 10/07/2021 12:53
JohnnyS wrote: 10/07/2021 12:52

Hoćemo li vaditi platne liste? Ne budi siguran.
ako te pitaju

#496 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

I Dragan Čović često doživi neugodnosti kada je u posjeti mjestima gdje su Hrvati većina.
Zapravo, jedine neugodnosti doživi od strane Hrvata.
Truba

#497 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

A sto je to sarajevo bolje od viteza i tomislava
Sta ce milan u sarajevu da ga vrijedjaju?
Ima protokol i kad se ne dolazi u glavni grad
mO k3

#498 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mO k3 »

JohnnyS wrote: 10/07/2021 12:56
mO k3 wrote: 10/07/2021 12:53

Hoćemo li vaditi platne liste? Ne budi siguran.
:lol: Drugar, vjeruj mi
mO k3

#499 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mO k3 »

ako te pitaju wrote: 10/07/2021 12:57 I Dragan Čović često doživi neugodnosti kada je u posjeti mjestima gdje su Hrvati većina.
Zapravo, jedine neugodnosti doživi od strane Hrvata.
to ti ne vjerujem, sorry
costacurta

#500 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by costacurta »

Ne obilaze ni mene, ni moj ni tvoj, ako ti je lakše.
Tvoja pozicija kao pripadnika malobrojnijeg KONSTITUTIVNOG naroda u BiH je mnogo povoljnija nego moja.
Ovo sa legitimitetom su smiješne stvari koje u konačnici mogu najviše štete nanijeti upravo Hrvatima.
Najveća blagodat BH Hrvata nisu ni putovnice, ni dvojno državljanstvo ni podrška Hrvatske već nesposobni i korumpirani "bošnjački" beskičmenjaci političari koji su omogućili Čoviću i Dodiku da se ponašaju tako kako se ponašaju a vama, običnom puku, ta priča odgovara jer se time, tom pričom, prikriva kriminal i šverc od kojeg velika većina Hercegovine dobro živi ili je živjela, jer dole je već sve ionako pusto. Obzirom da se švercu stalo u kraj a šolde se istrošile moralo se vani otići.
Još ostali ovi iz Kladionica i Autocesta da klepaju, al neka. Doći će i tome kraj.
A sve zbog koga?
Zbog Dragana! I vi to znate i podržavate i zlo da bude veće sa Dodikom tikve sadite, istim ljudima koji su opustošili Posavinu. Doduše, sad kad pogledam iz ove perspektive možda i u projekciji tadašnje vlasti sa Tuđmanom na čelu i u Posavini nisu živjeli "legitimni i pravi" Hrvati
Post Reply