Idioti
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- thekupus
#21452 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zašto idioti? Nema grada na planeti koji ne organizuje utrke za koje se isto ovako zaustavlja saobraćaj.
-
mali_balon
-
Naslovnica
#21454 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jesi li pročitao šta piše ispod naslova?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#21455 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa i u linku koji su stavio ima utrkamali_balon wrote: ↑09/07/2021 21:51 kakva trka danis snima film
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-sa ... /210709153
https://marathons.ahotu.com/calendar/ma ... urope/city
Nađi mi jedan maraton/trku koji je radnim danom
A dodatno je policija koja je blago ogranicena i totalno neorganizovana.
-
Naslovnica
#21456 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da, ali petkom je u Sarajevu inače uobičajeni saobraćajni kolaps i to zna svako ko se zadesi na ulici.
Zar nije logično održati ove trke nekada nedjeljom prijepodne, kada je manje saobraćaja?!
-
mali_balon
#21457 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
jesam ali sam na drugom portalu citao o filmu pa i tamo vijest
eno ispravih
jbte ne smije cojk ni zglajzat odma dezurni da se pobune
-
laik1981
#21458 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bolje ti je zglajzati u nuklearnom reaktoru nego na klix forumumali_balon wrote: ↑09/07/2021 21:55jesam ali sam na drugom portalu citao o filmu pa i tamo vijest
eno ispravih
-
Naslovnica
#21459 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno da ću se pobuniti da se grad zatvara zvog jebenog maratona u petak popodne.mali_balon wrote: ↑09/07/2021 21:55jesam ali sam na drugom portalu citao o filmu pa i tamo vijest
eno ispravih
Postoji li makar jedan valjan razlog zašto petkom, a ne kao ostatak evropskih maratona - vikendom?!
Tačno neko namjerno zajebava narod.
- thekupus
#21460 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Najavili su na vrijeme, svi su mediji prenijeli informaciju o zatvaranju saobraćaja, i na vijestima je bilo. Nedjeljom prijepodne je temperatura preko 30 stepeni celzijusa. Mislim, razumijem da je mnogima nezgodno što su morali duže voziti kratke relacije, ali nije baš tako strašno. Poslije je radnog vremena, tako da nekog konkretnog razloga za ljutnju nemaš.Naslovnica wrote: ↑09/07/2021 21:54 [
Da, ali petkom je u Sarajevu inače uobičajeni saobraćajni kolaps i to zna svako ko se zadesi na ulici.
Zar nije logično održati ove trke nekada nedjeljom prijepodne, kada je manje saobraćaja?!
-
mali_balon
#21461 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ko bolje se odma samoubit nego pogrijesti ovdje sve sami bezgresnici, al hajd neka ih, bolje se osjecaju kada u nekog upere prstlaik1981 wrote: ↑09/07/2021 21:57Bolje ti je zglajzati u nuklearnom reaktoru nego na klix forumumali_balon wrote: ↑09/07/2021 21:55
jesam ali sam na drugom portalu citao o filmu pa i tamo vijest
eno ispravih
jbte ne smije cojk ni zglajzat odma dezurni da se pobune![]()
citam nesta o filmu deset u pola a vamo cener znam da sam naletio danas na vijest i jbga prenos
-
Naslovnica
#21462 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kada su dobijali dozvole za trku nisu znali kakvo će biti vrijeme pusti šuplju o temperaturi. BTW, danas je u 17h u Sarajevu bilo tačno 35.5c, tako da je nedjelja prijepodne na 30c svima bolje odgovarala.thekupus wrote: ↑09/07/2021 22:00Najavili su na vrijeme, svi su mediji prenijeli informaciju o zatvaranju saobraćaja, i na vijestima je bilo. Nedjeljom prijepodne je temperatura preko 30 stepeni celzijusa. Mislim, razumijem da je mnogima nezgodno što su morali duže voziti kratke relacije, ali nije baš tako strašno. Poslije je radnog vremena, tako da nekog konkretnog razloga za ljutnju nemaš.Naslovnica wrote: ↑09/07/2021 21:54 [
Evo čitam šta pišeš i ne mogu da vjerujem da neko zaista brani ovu budalaštinu u ova doba u Sarajevu.
Zaista nevjerojatno.
-
Naslovnica
#21463 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ama nije te niko razapeo, nešto loše pomislio ili ti šta ružno rekao, opušćaj se ba, naši smo.mali_balon wrote: ↑09/07/2021 22:02ko bolje se odma samoubit nego pogrijesti ovdje sve sami bezgresnici, al hajd neka ih, bolje se osjecaju kada u nekog upere prst
citam nesta o filmu deset u pola a vamo cener znam da sam naletio danas na vijest i jbga prenos
- thekupus
#21464 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa naravno da su znali, jebeni juli je trenutno, svako normalan može pretpostaviti da će u 8 navečer vrijeme biti ugodnije nego u podne. Kod ovakvih utrka puno je važnije kakvo je vrijeme na trećem satu nego na početku, zbog zdravlja i sigurnosti učesnika.Naslovnica wrote: ↑09/07/2021 22:08
Kada su dobijali dozvole za trku nisu znali kakvo će biti vrijeme pusti šuplju o temperaturi. BTW, danas je u 17h u Sarajevu bilo tačno 35.5c, tako da je nedjelja prijepodne na 30c svima bolje odgovarala.
Evo čitam šta pišeš i ne mogu da vjerujem da neko zaista brani ovu budalaštinu u ova doba u Sarajevu.
Zaista nevjerojatno.
![]()
Ja čitam šta ti pišeš, i ne mogu da vjerujem da se neko toliko žali zbog glupog zastoja u saboraćaju, koji je uz to na sve strane najavljen na vrijeme. Petak uvečer, van radnog vremena. Nadam se da će ih i češće organizovati
-
Naslovnica
#21465 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Trenutno u Sarajevu traje opšti haos u saobraćaju.
Velike gužve u saobraćaju formirane su u Sarajevu, nekoliko pripadnika policijskih službenika MUP-a KS regulira saobraćaj na raskrsnicama kod SCC-a i Holiday Inn-a.
Ogromne gužve nastale su iz pravca Ilidže prema Baščaršiji. Od 18 sati opšti je haos, kako nam pričaju vozači koji su na toj dionici puta voze se više od pola sata da bi došli do svog odredišta za razliku kada je situacija uobičajena.
Na nekoliko lokacija policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo reguliraju saobraćaj. Brojni građani Sarajeva u čudu su slali upite na dresu Hayata, pitajući šta se dogodilo.
Naime, večeras se u Sarajevu održava utrka 10K Night Run, potvrđeno je za Hayat.ba iz Operativnog centra MUP-a KS.
Od Vijećnice preko Marin Dvora i Titove ulice, učesnici trče individualno 10 kilometara i timski 5 kilometara.
Šta kaže, nemaš konkretnog razloga za ljutnju, nije baš tako strašno?!
Velike gužve u saobraćaju formirane su u Sarajevu, nekoliko pripadnika policijskih službenika MUP-a KS regulira saobraćaj na raskrsnicama kod SCC-a i Holiday Inn-a.
Ogromne gužve nastale su iz pravca Ilidže prema Baščaršiji. Od 18 sati opšti je haos, kako nam pričaju vozači koji su na toj dionici puta voze se više od pola sata da bi došli do svog odredišta za razliku kada je situacija uobičajena.
Na nekoliko lokacija policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo reguliraju saobraćaj. Brojni građani Sarajeva u čudu su slali upite na dresu Hayata, pitajući šta se dogodilo.
Naime, večeras se u Sarajevu održava utrka 10K Night Run, potvrđeno je za Hayat.ba iz Operativnog centra MUP-a KS.
Od Vijećnice preko Marin Dvora i Titove ulice, učesnici trče individualno 10 kilometara i timski 5 kilometara.
Šta kaže, nemaš konkretnog razloga za ljutnju, nije baš tako strašno?!
-
Naslovnica
#21466 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bezvezan si trol, nema šta.thekupus wrote: ↑09/07/2021 22:13Pa naravno da su znali, jebeni juli je trenutno, svako normalan može pretpostaviti da će u 8 navečer vrijeme biti ugodnije nego u podne. Kod ovakvih utrka puno je važnije kakvo je vrijeme na trećem satu nego na početku, zbog zdravlja i sigurnosti učesnika.Naslovnica wrote: ↑09/07/2021 22:08
Kada su dobijali dozvole za trku nisu znali kakvo će biti vrijeme pusti šuplju o temperaturi. BTW, danas je u 17h u Sarajevu bilo tačno 35.5c, tako da je nedjelja prijepodne na 30c svima bolje odgovarala.
Zaista nevjerojatno.
![]()
Ja čitam šta ti pišeš, i ne mogu da vjerujem da se neko toliko žali zbog glupog zastoja u saboraćaju, koji je uz to na sve strane najavljen na vrijeme. Petak uvečer, van radnog vremena. Nadam se da će ih i češće organizovati![]()
- thekupus
#21467 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Stvarno ne trolam, ne znam otkud ti to. Najlakše je nekog ko se ne slaže s tobom proglasiti trolom.
Ja čekam dan kad će ograničiti saobraćaj na prstenu Skenderija - Vijećnica, tako da su za mene ovakvi dani lijep tračak onog što dolazi kad Sarajevo budemo sređivali da ne bude sve podređeno automobilima. Puno se više ljutim kad uspore saobraćaj zbog prolaska političara nego zbog ovakvih lijepih sportskih događaja. Nisu ga organizovali u pola radnog dana. Najveći procenat onih koji su išli prema čaršiji automobilima su to radili jer su išli u provod, vrlo malo je onih koji tamo petkom navečer idu zbog posla, tako da meni nije strašno ako su morali parkirati auto negdje dalje od starog grada i proštetati. Ponavljam, na sve strane je najavljeno da će saobraćaj biti zatvoren, cijeli dan na radiju vrte upozorenje. Svi su navikli da u Sarajevu autom mogu gdje god hoće, kad god hoće, vrijeme je za odvikavanje, malo po malo.
Btw, i ja sam autom prošao maloprije, ali sam išao zaobilaznim putevima i prošao bez problema.
-
mali_balon
#21469 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sve ja to kontam promocija grada turizam trka, ali brate......i onako je haos i bez trke jos dodas 40ak stepeni naravno da ce narod biti nervozan
Ali u EU se svega nagledam.....nedavno kod hanovera 4h na autoputu ni makac.......hadj ja u kamionu sjedi lezi ali djeca u autima neam wca......pa onda prosle godine gotard u svici zatvorili 12h na autoputu, dodsue dosli svicarsi djelili sendvice i dovuklu poljske wce.....ali niko zaustavnom trakom ili sredinom autoputa da prodje (desna traka skroz desno lijeva srkoz lijevo do zaustavne koliko moze i sredina ostaje slobodna za vozila hitnih sluzbi, bila kazna 300eura ako se ne pomaknes) ....kontam kod nas bi bosnje to odma sve zakrcile...ili kada zaobilazis minken oko 5 popodne......ma fuj
Tako da su ove nase guzvice beze
Ali u EU se svega nagledam.....nedavno kod hanovera 4h na autoputu ni makac.......hadj ja u kamionu sjedi lezi ali djeca u autima neam wca......pa onda prosle godine gotard u svici zatvorili 12h na autoputu, dodsue dosli svicarsi djelili sendvice i dovuklu poljske wce.....ali niko zaustavnom trakom ili sredinom autoputa da prodje (desna traka skroz desno lijeva srkoz lijevo do zaustavne koliko moze i sredina ostaje slobodna za vozila hitnih sluzbi, bila kazna 300eura ako se ne pomaknes) ....kontam kod nas bi bosnje to odma sve zakrcile...ili kada zaobilazis minken oko 5 popodne......ma fuj
Tako da su ove nase guzvice beze
Last edited by mali_balon on 09/07/2021 22:53, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#21470 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sve je to tacno, ali zasto onda ne organizuju put okolothekupus wrote: ↑09/07/2021 22:26Stvarno ne trolam, ne znam otkud ti to. Najlakše je nekog ko se ne slaže s tobom proglasiti trolom.
Ja čekam dan kad će ograničiti saobraćaj na prstenu Skenderija - Vijećnica, tako da su za mene ovakvi dani lijep tračak onog što dolazi kad Sarajevo budemo sređivali da ne bude sve podređeno automobilima. Puno se više ljutim kad uspore saobraćaj zbog prolaska političara nego zbog ovakvih lijepih sportskih događaja. Nisu ga organizovali u pola radnog dana. Najveći procenat onih koji su išli prema čaršiji automobilima su to radili jer su išli u provod, vrlo malo je onih koji tamo petkom navečer idu zbog posla, tako da meni nije strašno ako su morali parkirati auto negdje dalje od starog grada i proštetati. Ponavljam, na sve strane je najavljeno da će saobraćaj biti zatvoren, cijeli dan na radiju vrte upozorenje. Svi su navikli da u Sarajevu autom mogu gdje god hoće, kad god hoće, vrijeme je za odvikavanje, malo po malo.
Btw, i ja sam autom prošao maloprije, ali sam išao zaobilaznim putevima i prošao bez problema.
Opet ti kazem iz importane izasao u 19 25, na vrbanja mostu 19 50, dalje nije bilo guzve. To je kriva milicija.
- Hajvan
#21471 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
thekupus wrote: ↑09/07/2021 22:26Stvarno ne trolam, ne znam otkud ti to. Najlakše je nekog ko se ne slaže s tobom proglasiti trolom.
- Login77777
#21472 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Gubrist tunel kod züricha i a1 prema bernu i suprutno svakodnevnica sto se saobracajnog kolapsa tice. Ovo u sarajevu nije nista prema tome.mali_balon wrote: ↑09/07/2021 22:37 Sve ja to kontam promocija grada turizam trka, ali brate......i onako je haos i bez trke jos dodas 40ak stepeni naravno da ce narod biti nervozan
Tako da su ove nase guzvice beze![]()
-
mali_balon
#21473 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja kad tako zaglavim pozelim nase guzveLogin77777 wrote: ↑09/07/2021 23:13Gubrist tunel kod züricha i a1 prema bernu i suprutno svakodnevnica sto se saobracajnog kolapsa tice. Ovo u sarajevu nije nista prema tome.mali_balon wrote: ↑09/07/2021 22:37 Sve ja to kontam promocija grada turizam trka, ali brate......i onako je haos i bez trke jos dodas 40ak stepeni naravno da ce narod biti nervozan
Tako da su ove nase guzvice beze![]()
![]()
Naravno ne opravdavam nase hostaplere, koji ne mogu ni adaptivne semafore nabavit, ali evo misntar neku noce rece da se pravi taj neki centar, ustvari raspisan tender da se napravi
- Login77777
#21474 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma katastrofa ja jedno vrijeme morao svaki dan ici za bern. I nema dana da nema guzve. Kreni u pet ujtru vec guzva. A tako i navecer oko 17 sati jos gore. A uz to sudar prave redovno. Nema dana da tu nije sudar.mali_balon wrote: ↑09/07/2021 23:15Ja kad tako zaglavim pozelim nase guzveLogin77777 wrote: ↑09/07/2021 23:13
Gubrist tunel kod züricha i a1 prema bernu i suprutno svakodnevnica sto se saobracajnog kolapsa tice. Ovo u sarajevu nije nista prema tome.![]()
![]()
![]()
![]()
- drug_profi
#21475 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mozda kasno, ali zakon o visokom obrazovanju je bolji nego postojeci. Ministrica je imala nijet da nesto unaprijedi. Majmuni joj ne dadose jer ko ce sad jebote ucit engleski i nesto istrazivati. Pa nisam se borio da postanem profesor da moram pisati radove.
Meni samo dokaz da je Trojka FULA KARDINALNA.
Nikakve vi promjene ne nudite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Meni samo dokaz da je Trojka FULA KARDINALNA.
Nikakve vi promjene ne nudite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!