Ne počinje istorija od datuma koji ti izabereš.
Da prestanemo, fakat odosmo daleko od teme.
Nista, onda si sasvim slucajno bio na temi kada me je kolega Velkoski ad hominem prozivao za Iran i Ajatollaha, a onda se poklopio spinom nakon sto sam postavio sliku vakcinacije Imama Hameneija iranskom vakcinom... Znaci, prije postavljanja i doslovno dva komentara ispod postavljanja si ti bio na istoj temi... Ali, mora da si bio vec ranije upucen u to, ali nisi zelio replicirati Velkoskom.jeza u ledja wrote: ↑09/07/2021 21:29Ne, ne mislim da me persiras vec da si me pobrkao s nekim.
Veze nemam gdje sam prvi put vidio sliku. Nisam ovdje ako to mislis.
Takođe. I to Pfizer. Da se vakcinišem Sputnikom, odmah bih glasao za Dodika i Vučiča. Mislim, istočna verzija čipovanja i 5 G mrežeVelkoski wrote: ↑09/07/2021 21:30pa ne zove te niko antivakserom jer ne širiš upitnu propagandu po socijalnim mrežamaNiemand wrote: ↑09/07/2021 21:24 Meni nije jasno ni kako vi tako hladno optuzujete ljude da su antivakseri, vaki, naki i gori ako nisu vakcinisani, a bukvalno prosjecan stanovnik ove zemlje ako nije penzioner, zdravstveni radnik i ostalo sto se moglo vakcinisati, ako ne ganja stele i ne ide preko reda ili po srbiji, naravno da nije vakcinisan.
Ja nisam vakcinisana, situacija je takva kakva je i ni ne razmisljam o tom uopste jer ionako ko zna kad bi dosla na red, a ne pada mi napamet ici u srbiju, i ja bi se valjda trebala po vasoj logici sramiti, antivakser il sta vec?![]()
nisam ni ja još, ne da mi se u Srbiju, želim da mi moja država omogući vakcinu.
Ja svake godine odradim par kontinenata, dosta drzava, nebrojeno jezika, kultura, obicaja, dok ti odes do ambasade da predas izvjestaj, pa onda i ne vidis razliku u zivotu bez vakcine ili sa istom...salik79 wrote: ↑09/07/2021 21:17Ha?GandalfSivi wrote: ↑09/07/2021 21:14
Hocemo opet probati smijes li ista reci? Smijesan si svaki put.
Ma vala smori i ovo naklapanje o nevakcinisanim, zbog vas ce ovo, zbog vas ce ono..Velkoski wrote: ↑09/07/2021 21:30pa ne zove te niko antivakserom jer ne širiš upitnu propagandu po socijalnim mrežamaNiemand wrote: ↑09/07/2021 21:24 Meni nije jasno ni kako vi tako hladno optuzujete ljude da su antivakseri, vaki, naki i gori ako nisu vakcinisani, a bukvalno prosjecan stanovnik ove zemlje ako nije penzioner, zdravstveni radnik i ostalo sto se moglo vakcinisati, ako ne ganja stele i ne ide preko reda ili po srbiji, naravno da nije vakcinisan.
Ja nisam vakcinisana, situacija je takva kakva je i ni ne razmisljam o tom uopste jer ionako ko zna kad bi dosla na red, a ne pada mi napamet ici u srbiju, i ja bi se valjda trebala po vasoj logici sramiti, antivakser il sta vec?![]()
nisam ni ja još, ne da mi se u Srbiju, želim da mi moja država omogući vakcinu.
Nisam ja Challi da dodjem ovdje da bih se osjecao “superiorno” (vjerovatno lik gleda sebe u ogledalo i uvjerava se svako jutro). This is just a common sense..._BataZiv_0809 wrote: ↑09/07/2021 19:05Osjetis se superiorno i ides daljeGandalfSivi wrote: ↑09/07/2021 19:03
Ja ba, nemam pametnija posla. Dodjem da im se ismijem, i nastavim dalje...![]()
U kojim ti ambasadama predajes izvjestaj na par kontinenata (osim ako na tih "par" nisi doslovno mislio na dva - ono kada dolaziz u rodnu grudVu)?!GandalfSivi wrote: ↑09/07/2021 21:38Ja svake godine odradim par kontinenata, dosta drzava, nebrojeno jezika, kultura, obicaja, dok ti odes do ambasade da predas izvjestaj, pa onda i ne vidis razliku u zivotu bez vakcine ili sa istom...
salik79 wrote: ↑09/07/2021 21:34Nista, onda si sasvim slucajno bio na temi kada me je kolega Velkoski ad hominem prozivao za Iran i Ajatollaha, a onda se poklopio spinom nakon sto sam postavio sliku vakcinacije Imama Hameneija iranskom vakcinom... Znaci, prije postavljanja i doslovno dva komentara ispod postavljanja si ti bio na istoj temi... Ali, mora da si bio vec ranije upucen u to, ali nisi zelio replicirati Velkoskom.jeza u ledja wrote: ↑09/07/2021 21:29
Ne, ne mislim da me persiras vec da si me pobrkao s nekim.
Veze nemam gdje sam prvi put vidio sliku. Nisam ovdje ako to mislis.
Imaju pravo.
Skroz ok reci da su glupi, podrzavam. Nije ok prisiljavati.jeza u ledja wrote: ↑09/07/2021 21:53Naravno da imaju. Isto kao sto mi imamo pravo da ih za to prozivamo.
Mojne mi tih projekcija, ja samo zeni i djetetu izvjestaj podnosim, ostalo je sve umjetnost zivljenja, proputovao dobar dio svijeta, druzio se sa mnogim kulturama, ucio, gledao, uzivao i na kraju opet ostao samo svoj. Ti ne smijes do wc-a otici da ne pitas, zato nastavi zivjeti svoj “isti zivot” a i ja cu svoj, pa kako je kome zapisano...salik79 wrote: ↑09/07/2021 21:43U kojim ti ambasadama predajes izvjestaj na par kontinenata (osim ako na tih "par" nisi doslovno mislio na dva - ono kada dolaziz u rodnu grudVu)?!GandalfSivi wrote: ↑09/07/2021 21:38
Ja svake godine odradim par kontinenata, dosta drzava, nebrojeno jezika, kultura, obicaja, dok ti odes do ambasade da predas izvjestaj, pa onda i ne vidis razliku u zivotu bez vakcine ili sa istom...
Mislim da ti onda nije bas najjasnije sta znaci imaju pravo. Po tvojoj definiciji imas pravo na slobodu vjeroispovjesti, ali drzava ima prava diskriminirati odredjenje vjere. Jer njihovi clanovi se bave lihvarstvom a to lose utice na drustvo.Hakiz wrote: ↑09/07/2021 21:55Imaju pravo.
A države imaju pravo praviti propise kakve hoće. Diskriminacija u svrhu čuvanja javnog zdravlja nije ni na jednoj međunarodnoj listi kršenja ljudskih prava, tako da priča o uskraćenim pravima ne pije vodu.
Pa kome se šta više isplati, antivakserima da budu sprječeni propisima u nekim stvarima, ili državama da antivakseri ne mogu u njih ući ili koristiti neke usluge.
Svako neka bira i živi sa posljedicama izbora.
Ako proizvodjac vakcina ne garantuje sigurnost i ako nije odgovoran za moguce nezeljene efekte onda izvinut ces ali ti nemas nikakvo pravo da nekome dajes pridike. Ako smatras da si zasticen super za tebe i to je to.jeza u ledja wrote: ↑09/07/2021 21:53Naravno da imaju. Isto kao sto mi imamo pravo da ih za to prozivamo.
Licna sloboda prestaje onda kada se ugrozi sloboda drugoga. Ne znam sta ti nije jasno...madner wrote: ↑09/07/2021 21:59Mislim da ti onda nije bas najjasnije sta znaci imaju pravo. Po tvojoj definiciji imas pravo na slobodu vjeroispovjesti, ali drzava ima prava diskriminirati odredjenje vjere. Jer njihovi clanovi se bave lihvarstvom a to lose utice na drustvo.Hakiz wrote: ↑09/07/2021 21:55
Imaju pravo.
A države imaju pravo praviti propise kakve hoće. Diskriminacija u svrhu čuvanja javnog zdravlja nije ni na jednoj međunarodnoj listi kršenja ljudskih prava, tako da priča o uskraćenim pravima ne pije vodu.
Pa kome se šta više isplati, antivakserima da budu sprječeni propisima u nekim stvarima, ili državama da antivakseri ne mogu u njih ući ili koristiti neke usluge.
Ulazak u drugu drzavu nije sporan, govorim o diskriminaciji gradjana.
Bla, bla, bla.GandalfSivi wrote: ↑09/07/2021 22:00Licna sloboda prestaje onda kada se ugrozi sloboda drugoga. Ne znam sta ti nije jasno...madner wrote: ↑09/07/2021 21:59
Mislim da ti onda nije bas najjasnije sta znaci imaju pravo. Po tvojoj definiciji imas pravo na slobodu vjeroispovjesti, ali drzava ima prava diskriminirati odredjenje vjere. Jer njihovi clanovi se bave lihvarstvom a to lose utice na drustvo.
Imaš pravo na političko organizovanje, nemaš pravo na formiranje nacističke partije.madner wrote: ↑09/07/2021 21:59Mislim da ti onda nije bas najjasnije sta znaci imaju pravo. Po tvojoj definiciji imas pravo na slobodu vjeroispovjesti, ali drzava ima prava diskriminirati odredjenje vjere. Jer njihovi clanovi se bave lihvarstvom a to lose utice na drustvo.Hakiz wrote: ↑09/07/2021 21:55
Imaju pravo.
Kaze lik koji vjerovatno stane na crvenom svjetlu kada auto vozi...spinel_ wrote: ↑09/07/2021 22:01Bla, bla, bla.GandalfSivi wrote: ↑09/07/2021 22:00
Licna sloboda prestaje onda kada se ugrozi sloboda drugoga. Ne znam sta ti nije jasno...
Koliko vidim, ti projiciras... Koga to ja pitam za wc, ako smijem pitati?GandalfSivi wrote: ↑09/07/2021 21:58Mojne mi tih projekcija, ja samo zeni i djetetu izvjestaj podnosim, ostalo je sve umjetnost zivljenja, proputovao dobar dio svijeta, druzio se sa mnogim kulturama, ucio, gledao, uzivao i na kraju opet ostao samo svoj. Ti ne smijes do wc-a otici da ne pitas, zato nastavi zivjeti svoj “isti zivot” a i ja cu svoj, pa kako je kome zapisano...