Ne treba reci, moze popit krivicnu prijavu, a samo moze otezat slucaj. Na kraju krajeva cemu ova ofucala drzava sluzi to je njen posao ne njegovsumirprimus wrote: ↑09/07/2021 12:12 muriz ako zna sigurno ko je kriv treba reci, pa kud puklo da puklo.
Slučaj Dženan Memić
-
Koume
#14976 Re: Slučaj Dženan Memić
-
MensurM
#14977 Re: Slučaj Dženan Memić
I ti bi objavio nečiji tekst na svojoj stranici gdje nekog lažno teretiš za ubistvo? Jel me zajebavaš? Ovo je objavljeno na Pravda za Dženana
- deogest
#14978 Re: Slučaj Dženan Memić
Kako te zena moze ujebat i posrat, ne moze niko. Znaci zlatan decko kad nadjes pogresnu tuku od zene, tako ti je to. Dakle, i nije tako zlatan bio u odabiru. Ako je Alisa bila otprije poznata kao takva osoba, koja normalna osoba uopste petlja s takvom zenom? Zar nije logicnije da ona nadje sebi slicnog. Kao sto je i do sada trazila slicnog.MensurM wrote: ↑09/07/2021 12:09Pa evo sad spominje.Koume wrote: ↑09/07/2021 12:03
Nije nikakav zaplet, Muriz je sam rekao da Budnje nikad nije ni spomenuo, cak ga je Senad na FaceTv pitao jel Budnjin sin nalogodavac, ovaj je rekao ne bih ga u to petljao. Muriz je samo prozvao brisanje snimka sa hotela i to je to. I Mutape isto nije okrivio da su ubice samo Alisu proziva da isprica sta se desilo tu noc
Mislim, da nije nju upoznao, ne bi nikada ni bio ubijen.
-
Koume
#14979 Re: Slučaj Dženan Memić
Odakle ti znas koga tekst tereti, jedino ti ovdje spominjes Budnju. Nije taj tekst objavljen na Pravda za Dzenana oni su skroz nesto drugo napisali i podijelili link teksta gdje u citavom romanu ti izvuces taj dio povezes Budnju s tim i napises evo sta su Memici objavili.

Ne vidim nigdje tekst vezan za Budnju u prvom planu. A nije li interesantno koji se politicar nalazi na sredini slike
-
Nefs-i Mulhima
#14980 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovdje izgleda niko ne smije napisati svoje mišljenje suprotno masi, te eventualno stati u odbranu Mutapa ili dati neki komentar koji nije u skladu sa osuđivanjem i pozivanjem na linč... Odmah je onamo njihov, kočijaš, ovakav onakav, kriminalac, dio hobotnice, SDA bot, itd itd... Svako obračanje medijima od strane Mutapa dočekano je na nož po automatizmu.
U ovom slučaju svaka guzica ima svoje mišljenje koje rado iznosi. U moru tih misljenja iscenirano je na hiljade glupih i netačnih konstatacija - rekla kazala, te svako sebi daje za pravo da analizira sve živo i donosi neki sud... Jako opasno, kako za sami slučaj tako i za samo društvo, gdje se već kreirala kritična masa spremna da linčuje osobu koja možda i nije kriva. Neda im se za pravo nevinosti dok se ne dokaže drugačije.
Nije baš na mjestu al najbolji primjer je slučaj mačke, kada je vlasnik lokala udario trudnu maču, ali zaplatio je nedužni komšijski lokal. Jerbo tako to ide kod nas...
U ovom slučaju svaka guzica ima svoje mišljenje koje rado iznosi. U moru tih misljenja iscenirano je na hiljade glupih i netačnih konstatacija - rekla kazala, te svako sebi daje za pravo da analizira sve živo i donosi neki sud... Jako opasno, kako za sami slučaj tako i za samo društvo, gdje se već kreirala kritična masa spremna da linčuje osobu koja možda i nije kriva. Neda im se za pravo nevinosti dok se ne dokaže drugačije.
Nije baš na mjestu al najbolji primjer je slučaj mačke, kada je vlasnik lokala udario trudnu maču, ali zaplatio je nedužni komšijski lokal. Jerbo tako to ide kod nas...
- GAU8
#14981 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa jesi li se javio
-
sumirprimus
#14982 Re: Slučaj Dženan Memić
samo sto ovde nije slucaj macka nego izgubljen mlad ljudski zivot.
i naravno da je vecina osjetljiva na ovaj slucaj, ko god je dosao u situaciju da ga je ovaj i ovakav sistem ostetio u bilo kom smislu, i lako se moze prepoznati i saosjecati sa memicima.
i naravno da je vecina osjetljiva na ovaj slucaj, ko god je dosao u situaciju da ga je ovaj i ovakav sistem ostetio u bilo kom smislu, i lako se moze prepoznati i saosjecati sa memicima.
- JThomas
#14983 Re: Slučaj Dženan Memić
odu dvoje u šetnju, živo se vrati jedno. kome bi razmišljači svojom glavom povjerovali da to jedno živo ne zna ni je li ih udario auto ili sačekao neko i prebio? ili eto, jedno pa drugo, udarni produkt razmišljanja svojom glavom.
ne sad one priče je li crna ili teget jakna. nego da ne znaš okvirno šta vam se desilo. kome bi to povjerovali? roditelju, bračnom drugu, bratu, sestri...ili bi i njima rekli haj ne seri, možeš meni reći.
ne sad one priče je li crna ili teget jakna. nego da ne znaš okvirno šta vam se desilo. kome bi to povjerovali? roditelju, bračnom drugu, bratu, sestri...ili bi i njima rekli haj ne seri, možeš meni reći.
- GAU8
#14984 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovo sto se radi nije borba protiv sistema, naprotiv.sumirprimus wrote: ↑09/07/2021 12:58 samo sto ovde nije slucaj macka nego izgubljen mlad ljudski zivot.
-
sumirprimus
#14985 Re: Slučaj Dženan Memić
ja porodicu razumijem u potpunosti, oni se bore za pravdu i istinu.GAU8 wrote: ↑09/07/2021 13:07Ovo sto se radi nije borba protiv sistema, naprotiv.sumirprimus wrote: ↑09/07/2021 12:58 samo sto ovde nije slucaj macka nego izgubljen mlad ljudski zivot.
ono sto vecinu ljudi sa strane, neutralnih pali, je upravo ta borba protiv sistema, koji ih je nekad i negdje nacepio, jer vrlo dobro znaju i prepoznaju iz licnog iskjustva,kad se pocne muljat. muljaza smrdi na kilometar.
-
dzolix
#14986 Re: Slučaj Dženan Memić
Smatram da mislim na drustvo jer dokazi vecinski govore da je bila saobracajka ,,patika, dijelovi fara, dijelovi laka, prvo svjedocenje prezivjele na licu mjestaKoume wrote: ↑09/07/2021 12:08Pored svih naucnih kontradikcija u njenoj amneziji, postavit cemo se evo kao da ima amneziju(a jako tesko da je ima). Opet to nije toliki problem koliko je problem to sto oni hoce da ovo predstave kao saobracajnu nesrecu. Ne mozes mi reci da mislis na drustvo kad si ovdje na 1000 nacina pokusao objasniti da je ovo saobracajna nesreca. Na svijetu se nije desio slucaj sa ovoliko propusta, gresaka i sumnjivih radnji. O ovome se moze film napravit jbt
video snimak vozila koji ide visestruko brze nego ostali,svjedoci preko familije i priznanje Seferovica kao naj jachi dokaz, kupovina sajbe i prodaja vozila .
Mislim i na Ljubu jer ne zelim da bude lazno osudjen i presudjen za ubistvo sa namjerom vec da dobije za ubistvo iz nehata sto je saobracajka i za shto se dobija puno manje robije nego za ubistvo sa predumisljajem. Znaci mislim i na Alisu i na Ljuba jer ne zelim da stradaju od pravosudja nevini ako su nevini.
.
-
Nefs-i Mulhima
#14987 Re: Slučaj Dženan Memić
Napisao sam da nije na mjestu poređenje, ali poenta te rečenice je bitna.sumirprimus wrote: ↑09/07/2021 12:58 samo sto ovde nije slucaj macka nego izgubljen mlad ljudski zivot.
Svako je oštećen od sistema ali ne znači da svoje frustracije i olakšanje sebi tražim u linču neke treće osobe. Ja se suosjećam sa Memićima, čak igrom slučaja i poznajem ih indirektno (kao i Feragete i Mutape). Znam Ifetovog sina, Alisinog muža, a radni kolega je u rodstvu sa Memićem. Opet, pokušavam se držati po strani po tom pitanju jer kao što sam rekao, previše insinuacija, previše optužbi i emocija koje slučaj vode u destruktivnom pravcu... Sam Memić ne zna koga je više indirektno okrivio. U svima traži krivca jer istog i sam ne zna (pored svih onih izjava koje daje da zna, ne zna...).
Najbolji primjer je ispad Ramića nakon 5 godina šutnje, gdje je preemotivno odreagovao, afekt, zbog zabrinutosti za stanje djeteta. Nakon toga milion priča, od dilanja droge do utaje i pranja para... Konstatne priče o njegovoj ličnosti, keltve ljudi koji ne znaju napisati rečenicu kako treba a utjehu traže u potrazi za pišljivim lajkom...
- preselio na ahiret
#14988 Re: Slučaj Dženan Memić
Zasto bi poslje nosili majice ako su krivi?Sta mislis da je Muriz toliko lud da izmislja kako nisu cige,pa mali se nije zabavljo duze od par mjeseci zasto bi on mrzio alisu i insistiro na ovome sto insistira.Da je to bio brak pa da se ovo desilo radi neke imovinske koristi rekao bih dobro mozda Muriz neda Dzenanovo ali par mjeseci veze i da Muriz ovoliko na tome insistira,pametnom dosta.dzolix wrote: ↑09/07/2021 13:16Smatram da mislim na drustvo jer dokazi vecinski govore da je bila saobracajka ,,patika, dijelovi fara, dijelovi laka, prvo svjedocenje prezivjele na licu mjestaKoume wrote: ↑09/07/2021 12:08
Pored svih naucnih kontradikcija u njenoj amneziji, postavit cemo se evo kao da ima amneziju(a jako tesko da je ima). Opet to nije toliki problem koliko je problem to sto oni hoce da ovo predstave kao saobracajnu nesrecu. Ne mozes mi reci da mislis na drustvo kad si ovdje na 1000 nacina pokusao objasniti da je ovo saobracajna nesreca. Na svijetu se nije desio slucaj sa ovoliko propusta, gresaka i sumnjivih radnji. O ovome se moze film napravit jbt
video snimak vozila koji ide visestruko brze nego ostali,svjedoci preko familije i priznanje Seferovica kao naj jachi dokaz, kupovina sajbe i prodaja vozila .
Mislim i na Ljubu jer ne zelim da bude lazno osudjen i presudjen za ubistvo sa namjerom vec da dobije za ubistvo iz nehata sto je saobracajka i za shto se dobija puno manje robije nego za ubistvo sa predumisljajem. Znaci mislim i na Alisu i na Ljuba jer ne zelim da stradaju od pravosudja nevini ako su nevini.
.
Last edited by preselio na ahiret on 09/07/2021 13:22, edited 1 time in total.
- GAU8
#14989 Re: Slučaj Dženan Memić
Budimo realni, ovo je sukob Mutapa i Memicasumirprimus wrote: ↑09/07/2021 13:14ja porodicu razumijem u potpunosti, oni se bore za pravdu i istinu.
ono sto vecinu ljudi sa strane, neutralnih pali, je upravo ta borba protiv sistema, koji ih je nekad i negdje nacepio, jer vrlo dobro znaju i prepoznaju iz licnog iskjustva,kad se pocne muljat. muljaza smrdi na kilometar.
-
sumirprimus
#14990 Re: Slučaj Dženan Memić
ko god je ostecen od strane sistema isto tako moze prepoznati muljazu u ovom slucaju, nesto smrdi na kilometar i previse se stvari poklopilo kao slucajno.Nefs-i Mulhima wrote: ↑09/07/2021 13:20Napisao sam da nije na mjestu poređenje, ali poenta te rečenice je bitna.sumirprimus wrote: ↑09/07/2021 12:58 samo sto ovde nije slucaj macka nego izgubljen mlad ljudski zivot.
Svako je oštećen od sistema ali ne znači da svoje frustracije i olakšanje sebi tražim u linču neke treće osobe. Ja se suosjećam sa Memićima, čak igrom slučaja i poznajem ih indirektno (kao i Feragete i Mutape). Znam Ifetovog sina, Alisinog muža, a radni kolega je u rodstvu sa Memićem. Opet, pokušavam se držati po strani po tom pitanju jer kao što sam rekao, previše insinuacija, previše optužbi i emocija koje slučaj vode u destruktivnom pravcu... Sam Memić ne zna koga je više indirektno okrivio. U svima traži krivca jer istog i sam ne zna (pored svih onih izjava koje daje da zna, ne zna...).
Najbolji primjer je ispad Ramića nakon 5 godina šutnje, gdje je preemotivno odreagovao, afekt, zbog zabrinutosti za stanje djeteta. Nakon toga milion priča, od dilanja droge do utaje i pranja para... Konstatne priče o njegovoj ličnosti, keltve ljudi koji ne znaju napisati rečenicu kako treba a utjehu traže u potrazi za pišljivim lajkom...
opet prije sam na strani porodice zrtve. druga strana previse mulja, i laze. amnezija je laz. ili ne govori istinu kako hoces.
- deogest
#14991 Re: Slučaj Dženan Memić
Nikad se ovo nece rijesiti. Daj Boze, ali nikad. Sta su cekali 5 godina? Pa u ovoj zemlji se nista ne mijenja, sve ostaje isto, eto Bake opet najavio kandidaturu i pored svih ovih skandala u stranci i ljudi koji su ga napustili. Cuj sam da je Srednju u Bugojnu i Travniku nije upisalo ni 20 ljudi. To je pravi problem. Prave genocid nad vlastitim stanovnistvom, i ne misle stat.
-
sumirprimus
#14992 Re: Slučaj Dženan Memić
ok, moze biti, s tim, da je memic izgubio dijete, a ovom mutapu nekako previse stvari od samog sistema islo u korist.sve ove godine. bio nebio kriv. njegova kcerka je danas ziva i zdrava, i godinama suti. a dokazi se pojavljuju,nestaju, brisu.mutljavina neka nema boga da nije.nemam pojma o slucaju al mutljavinu prepoznajem zato im i ne vjerujem.GAU8 wrote: ↑09/07/2021 13:22Budimo realni, ovo je sukob Mutapa i Memicasumirprimus wrote: ↑09/07/2021 13:14
ja porodicu razumijem u potpunosti, oni se bore za pravdu i istinu.
i ko god podrzava makar i neutralnoscu mutljavce isto mi je sumnjiv.
a posto ovde svi putevi vode u rim, isto tako nije tesko zakljucit zbog cega neko podrzi mutljavinu.
- preselio na ahiret
#14993 Re: Slučaj Dženan Memić
Kako nije muljavina te prepoznala napadaca te otac zivka policiju i iznosi detalje ne vezane za saobracajnu nesrecu sto smo ovde imali prilike da citamo.
-
sumirprimus
#14994 Re: Slučaj Dženan Memić
ma laiku jasno ko dan.
dzaba svo krecenje.
pitanje samo kako ce sve zavrsit.
nadati se da ce im famozne usluga za uslugu izac na nos kad tad.
dzaba svo krecenje.
pitanje samo kako ce sve zavrsit.
nadati se da ce im famozne usluga za uslugu izac na nos kad tad.
- preselio na ahiret
#14995 Re: Slučaj Dženan Memić
I ti snimci se mozda kriju da se ne vidi sto napadac sto moguci svjedoci jer je tad neko to morao vidjeti posto je pocetak aleje ljudi setaju kao sto setaju na vilsu.Nije to bilo 12 navece da se moze reci kako mozda nije bilo svjedoka.
- uglavnomja
#14996 Re: Slučaj Dženan Memić
sto se tice sistema
1.
nasilje-atentati nisu svojstveni sda. samo ljigavo, podlo, hinjski, spletke, lazi, podvale ... a milioni se gomilaju
istorijski gledano sda je bila nasilna stranka dok su alijini drugovi stanovnici raznih zatvora bili na nekoj poziciji. znaci ubice, silovatelji, prebijaci, lopovi, mafija ... odnosno cele, caco, juka i ostali. prva cetvorica su odavno pod zemljom. premladi. za cacu se tacno zna, za ostale
nebitno da li je priroda, kriminal ili politika
pravi poiticki atentat je bio na halilovica, "politicka" borba za moc - vojna strana protiv vjerskofeudalne dinastije lopova
zatim je bio atentat na leutara, e tu vec ne znam zasto ni ko
znaci dvojica politicara
e, onda ugljen, nije bio licno politicar, ali je bio tu uz njih, blizak, desna operativna ruka, nastradao u sukobu 2 bakira
nesto se ne sjecam da je bilo vise? ako sta fali, sorry
zajednicko je svim ovim da su bili u vlasti i htjeli biti u vlasti, mocni ljudi, ugljen ne politicki ali informativno jeste
2.
afere ... podlosti, ktadje, prevare, prodaje, izdaje, tranzicija, privatizacije, korupcija, nepotizam, mito ... ne postoji pojam pljacke drzave koji nije upotrijebljen u bih zadnjih 30 godina
otkrivene su mnoge
uglavnom zahvaljujuci novinarima
pocinjuci od 3 senada
ili 2 avdica
ili drugih politicara
ili drugih medija
avaz po dnevnopolitickoj potrebi
da li je sda reagovala? rijetko
da li su pokusali nekoga usutkati parama, mitom, pozicijom ...- jesu, uspjesno, ima onaj neki aktivista dobio budzetsku pplatu i nestao sa nvo neba, tu su negdje i 2 avdica novinara i ima ih jos, zaboravljeni revolucionari na budzetskim jaslama
da li su ikada poslije rata bili nasilni? ne (osim onog debila sto je nedavno prijetio senadu)
i opet - svi senadi i avdici i ostali mediji su MEDIJI dostupni svakom
kako se u tu nenasilnu politiku kupovine zvizdaca ili gole ignorancije uklapa ubistvo anonimnog momka?
hipoteticki cak i da je znao nesto
hiljade ljudi zna svasta, pricaju u raji, pisu po fejsbucima, instagramima, niko se ne pocese
neki i po novinama (sebijina diploma ogoljena prije vise godina, niko nista ...)
ili afere, prave i lazne - ko se sjeca kad je fahro bio bakirov tariguz u sukobu sa tihicem, pa objavljivao kako tihic ima ljubavnicu, sliku kako se sunja oko neke kuce ... komedija
ne vjerujem, ali hipoteticki, i da je alisa dio prostitucije u budnjim hotelima i da je dzenan to saznao - zasto bi ga neko ubio kad nisu mnogo jaci igraci ubijeni zbog mnogo jacih afera
to sa prostitucijom se rijesi sa 5 svejdoka
na stranu sto te informacije nikad ne bi izasle iz okvira prijatelja na mrezama
ako sda moze kupiti, ucijeniti, zaprijetiti, nagraditi ... sve redom, 100+ ljudi, od roma do sudija vrhovnog suda
- zar nije bilo lakse to srediti prvi dan sa par hiljada markica
1.
nasilje-atentati nisu svojstveni sda. samo ljigavo, podlo, hinjski, spletke, lazi, podvale ... a milioni se gomilaju
istorijski gledano sda je bila nasilna stranka dok su alijini drugovi stanovnici raznih zatvora bili na nekoj poziciji. znaci ubice, silovatelji, prebijaci, lopovi, mafija ... odnosno cele, caco, juka i ostali. prva cetvorica su odavno pod zemljom. premladi. za cacu se tacno zna, za ostale
pravi poiticki atentat je bio na halilovica, "politicka" borba za moc - vojna strana protiv vjerskofeudalne dinastije lopova
zatim je bio atentat na leutara, e tu vec ne znam zasto ni ko
znaci dvojica politicara
e, onda ugljen, nije bio licno politicar, ali je bio tu uz njih, blizak, desna operativna ruka, nastradao u sukobu 2 bakira
nesto se ne sjecam da je bilo vise? ako sta fali, sorry
zajednicko je svim ovim da su bili u vlasti i htjeli biti u vlasti, mocni ljudi, ugljen ne politicki ali informativno jeste
2.
afere ... podlosti, ktadje, prevare, prodaje, izdaje, tranzicija, privatizacije, korupcija, nepotizam, mito ... ne postoji pojam pljacke drzave koji nije upotrijebljen u bih zadnjih 30 godina
otkrivene su mnoge
uglavnom zahvaljujuci novinarima
pocinjuci od 3 senada
ili 2 avdica
ili drugih politicara
ili drugih medija
avaz po dnevnopolitickoj potrebi
da li je sda reagovala? rijetko
da li su pokusali nekoga usutkati parama, mitom, pozicijom ...- jesu, uspjesno, ima onaj neki aktivista dobio budzetsku pplatu i nestao sa nvo neba, tu su negdje i 2 avdica novinara i ima ih jos, zaboravljeni revolucionari na budzetskim jaslama
da li su ikada poslije rata bili nasilni? ne (osim onog debila sto je nedavno prijetio senadu)
i opet - svi senadi i avdici i ostali mediji su MEDIJI dostupni svakom
kako se u tu nenasilnu politiku kupovine zvizdaca ili gole ignorancije uklapa ubistvo anonimnog momka?
hipoteticki cak i da je znao nesto
hiljade ljudi zna svasta, pricaju u raji, pisu po fejsbucima, instagramima, niko se ne pocese
neki i po novinama (sebijina diploma ogoljena prije vise godina, niko nista ...)
ili afere, prave i lazne - ko se sjeca kad je fahro bio bakirov tariguz u sukobu sa tihicem, pa objavljivao kako tihic ima ljubavnicu, sliku kako se sunja oko neke kuce ... komedija
ne vjerujem, ali hipoteticki, i da je alisa dio prostitucije u budnjim hotelima i da je dzenan to saznao - zasto bi ga neko ubio kad nisu mnogo jaci igraci ubijeni zbog mnogo jacih afera
to sa prostitucijom se rijesi sa 5 svejdoka
na stranu sto te informacije nikad ne bi izasle iz okvira prijatelja na mrezama
ako sda moze kupiti, ucijeniti, zaprijetiti, nagraditi ... sve redom, 100+ ljudi, od roma do sudija vrhovnog suda
- preselio na ahiret
#14997 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne pratis,neko je ovde pisao da je dalida dobila 50 milja u Crnoj Gori.Cige nisu skupe za par milja ce svasta uradit.uglavnomja wrote: ↑09/07/2021 13:42
ako sda moze kupiti, ucijeniti, zaprijetiti, nagraditi ... sve redom, 100+ ljudi, od roma do sudija vrhovnog suda- zar nije bilo lakse to srediti prvi dan sa par hiljada markica
Last edited by preselio na ahiret on 09/07/2021 13:45, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#14998 Re: Slučaj Dženan Memić
mislim da je neko vec pisao, o realnijem scenariju.
i ima smisla i logike.
i ima smisla i logike.
-
Koume
#14999 Re: Slučaj Dženan Memić
Zato sto smo mi dozvolili da se to desi. Zato sto sta god da se desi mi sutimo. Memic je prvi koji nije sutio i zato sad imamo situaciju kakvu imamo. Zato sto SDA stranka sebi ne moze dozvolit jos jedan skandal pogotovo ovaj skandal sa Dzenanom. Budnjo klasicni lopov napravio od 20 maraka milion. Jeste napravio je i upravu je covjek. Kako je dosao do tog miliona? Milioni neplacenih poreza, dobijanje zemljista na Ilidzi po puno manjim cijenama nego sto vrijede,a zasto? Zato sto je Budnjo SDA, sta god pocne u drzavi zavrsi sa SDA. Sto se OSA uplice u slucaj fol da upozore tuzilastvo u nepravilnostima njihovog rada za neke slucaje. Ne dosao covjek rekao pripazite malo sta ce se desiti ako nastavite sa tim i tim slucajem. Da je Alija znao sta ce radit nakon rata sve bi ih sam pobio dok je jos trajaodeogest wrote: ↑09/07/2021 13:25 Nikad se ovo nece rijesiti. Daj Boze, ali nikad. Sta su cekali 5 godina? Pa u ovoj zemlji se nista ne mijenja, sve ostaje isto, eto Bake opet najavio kandidaturu i pored svih ovih skandala u stranci i ljudi koji su ga napustili. Cuj sam da je Srednju u Bugojnu i Travniku nije upisalo ni 20 ljudi. To je pravi problem. Prave genocid nad vlastitim stanovnistvom, i ne misle stat.
- deogest
#15000 Re: Slučaj Dženan Memić
Alija je i postavio takve ljude i omogucio plackasku privatizaciju firmi, ja ko drugi? Kao i Tudjman. Ko je stvorio Fahrudina, Mlacu (koji je lezao s njim u zatvoru), nego sam on?Koume wrote: ↑09/07/2021 13:49Zato sto smo mi dozvolili da se to desi. Zato sto sta god da se desi mi sutimo. Memic je prvi koji nije sutio i zato sad imamo situaciju kakvu imamo. Zato sto SDA stranka sebi ne moze dozvolit jos jedan skandal pogotovo ovaj skandal sa Dzenanom. Budnjo klasicni lopov napravio od 20 maraka milion. Jeste napravio je i upravu je covjek. Kako je dosao do tog miliona? Milioni neplacenih poreza, dobijanje zemljista na Ilidzi po puno manjim cijenama nego sto vrijede,a zasto? Zato sto je Budnjo SDA, sta god pocne u drzavi zavrsi sa SDA. Sto se OSA uplice u slucaj fol da upozore tuzilastvo u nepravilnostima njihovog rada za neke slucaje. Ne dosao covjek rekao pripazite malo sta ce se desiti ako nastavite sa tim i tim slucajem. Da je Alija znao sta ce radit nakon rata sve bi ih sam pobio dok je jos trajaodeogest wrote: ↑09/07/2021 13:25 Nikad se ovo nece rijesiti. Daj Boze, ali nikad. Sta su cekali 5 godina? Pa u ovoj zemlji se nista ne mijenja, sve ostaje isto, eto Bake opet najavio kandidaturu i pored svih ovih skandala u stranci i ljudi koji su ga napustili. Cuj sam da je Srednju u Bugojnu i Travniku nije upisalo ni 20 ljudi. To je pravi problem. Prave genocid nad vlastitim stanovnistvom, i ne misle stat.