"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
foxlife

#29301 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

S4mpion wrote: 09/07/2021 12:09
foxlife wrote: 09/07/2021 11:33

na koju cijenu odrzavanja mislis u asi ili kod muje u garazi?
Obje.
ok ajmo oboje asa i kvatro su skuplji od skoro svih ovlastenih servisa koji postoje u sarajevu
ajmo sada ove garaze i dvorista
gdje imas popraviti tojotu npr u toj reziji?
mislim da ne mozes ni kiu volva u biti sve sto je imalo "egzoticnije"
znaci za lokalne garaze mozes porediti vw i europske proizvodjace tipa pezo opel reno fiat ford vw grupacija
S4mpion

#29302 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

foxlife wrote: 09/07/2021 12:12
S4mpion wrote: 09/07/2021 12:09

Obje.
ok ajmo oboje asa i kvatro su skuplji od skoro svih ovlastenih servisa koji postoje u sarajevu
znaci za lokalne garaze mozes porediti vw i europske proizvodjace tipa pezo opel reno fiat ford vw grupacija
Od kojih su servisa skuplji, navedi ih?

Ovo što spominješ za Toyotu, Volvo, Kia samo ide u korist VW-u, koji stvarno jeste jeftiniji za održavanje od svih navedenih gdje si prepušten na milost i nemilost ovlaštenim servisima u kojima radi masa dunđera za koje je Mujo iz garaže, doktor nauka, a da ne spominjem da 90% njih radi i privatno, u svojoj garaži.

Precjenjujete ovlaštene servise.
hopi

#29303 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hopi »

Toyota, Kia i Volvo egzotika?
Nemaš ih gdje popraviti mimo ovlaštenog servisa?
Je li ti zezaš ili stavrno ovo misliš?
Pa svaki ozbiljan majstor će uzeti ova vozila, pa nije mclaren jbte.
Kod mog majstora, u njegovoj garaži sam viđao sva moguća vozila, pa tako i ova, a vala ko ova vozila ne može odrzavati/popraviti se vala ne može svati majstorom, serviserom nazovi kako hoćeš.
foxlife

#29304 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

S4mpion wrote: 09/07/2021 12:39
foxlife wrote: 09/07/2021 12:12

Ovo što spominješ za Toyotu, Volvo, Kia samo ide u korist VW-u, koji stvarno jeste jeftiniji za održavanje od svih navedenih gdje si prepušten na milost i nemilost ovlaštenim servisima u kojima radi masa dunđera za koje je Mujo iz garaže, doktor nauka, a da ne spominjem da 90% njih radi i privatno, u svojoj garaži.

blok bunjo abc brojke neke tj citroen ne znam za kiu tojotu i sl
bmw merc vjerovatno su skuplji al se oni porede sa audijem valjda pa bi zanimljivo bilo i to vidjeti ko je skuplji

a ovo sto pominjem za tojotu volvo kiu ne ide u korist vw-a jer nikad nece biti bolji sveukupno biti servis u nekoj avliji od servisa posebno ovlastenog
izdvojio bih tu garaze da nazovem koji su servisi u punom smislu samo nisu ovlasteni
foxlife

#29305 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

hopi wrote: 09/07/2021 12:44 Toyota, Kia i Volvo egzotika?
Kod mog majstora, u njegovoj garaži sam viđao sva moguća vozila, pa tako i ova, a vala ko ova vozila ne može odrzavati/popraviti se vala ne može svati majstorom, serviserom nazovi kako hoćeš.
ne budi bukvalac
S4mpion

#29306 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

foxlife wrote: 09/07/2021 12:45
S4mpion wrote: 09/07/2021 12:39

bmw merc vjerovatno su skuplji al se oni porede sa audijem valjda pa bi zanimljivo bilo i to vidjeti ko je skuplji

a ovo sto pominjem za tojotu volvo kiu ne ide u korist vw-a jer nikad nece biti bolji sveukupno biti servis u nekoj avliji od servisa posebno ovlastenog
izdvojio bih tu garaze da nazovem koji su servisi u punom smislu samo nisu ovlasteni
Skoro svi koje si naveo su papreno skuplji od VW-a.

P407 kupljen 2005 nov iz salona, odvezen u ovlašteni servis 2010, auto se ne može upaliti ako je prenoćilo pod nekim nagibom - veze nisu imali šta je u pitanju, vlasnik ga se riješio ispod svake cijene.

P207 gasio se 2-3 puta mjesečno, sam od sebe i totalno nepredvidljivo, odvezen u ovlašteni. Nakon što su ga dunđeri iz ovlaštenog servisa 10 dana vozikali u privatne svrhe, traženo 700KM za novi ECU, vlasnik nije pristao, vozilo vraćeno praznog rezervoara. Popravio ga Mujo iz garaže koji je provjerom utvrdio da se klema na akumulatoru olabavila, toliko o boljem ovlaštenom servisu.

Mazda Tribute, odvezena u ovlašteni, skršeno 350KM na dijelove, kvar nije otklonjen dok auto nije pogled'o Mujo iz garaže koji ga je otklonio za 70KM, toliko o boljem ovlaštenom servisu.

Toyotu i Volvo ne možeš čupat', nema šanse da je ijedna od tih marki jeftinija za održavanje od VW-a, barem ne na ovim prostorima tako da je to ipak argument koji ide na stranu VW-a.

Precjenjuješ ovlaštene servise i podcjenjuješ Muje iz garaže.
hopi

#29307 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hopi »

foxlife wrote: 09/07/2021 12:49
hopi wrote: 09/07/2021 12:44 Toyota, Kia i Volvo egzotika?
ne budi bukvalac
Pa ti si napisao gdje imaš popraviti toyotu u toj režiji?
Kiu i volvo?
Pa sta si onda htio reći?
Mene ako je ko zajebao to su ovlašteni servisi, zadnjih 10 godina mislim da nisam bio u ovlaštenom osim za službena vozila.
Svojim očima vidio račune za zamjenu ulja i filtera, a izvadiš pogledaš stari filter ostao nisu promijenili.
Što se mene tiče slobodno idite u ovlaštene, ali nemoj reći da nemaš gdje drugo otići.
foxlife

#29308 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

hopi wrote: 09/07/2021 12:57
foxlife wrote: 09/07/2021 12:49

ne budi bukvalac
Kiu i volvo?
Mene ako je ko zajebao to su ovlašteni servisi, zadnjih 10 godina mislim da nisam bio u ovlaštenom osim za službena vozila.
Svojim očima vidio račune za zamjenu ulja i filtera, a izvadiš pogledaš stari filter ostao nisu promijenili.
Što se mene tiče slobodno idite u ovlaštene, ali nemoj reći da nemaš gdje drugo otići.
pa gdje su muje za volvo kiu i tojotu?
foxlife

#29309 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

S4mpion wrote: 09/07/2021 12:54
foxlife wrote: 09/07/2021 12:45

P407 kupljen 2005 nov iz salona, odvezen u ovlašteni servis 2010, auto se ne može upaliti ako je prenoćilo pod nekim nagibom - veze nisu imali šta je u pitanju, vlasnik ga se riješio ispod svake cijene.

P207 gasio se 2-3 puta mjesečno, sam od sebe i totalno nepredvidljivo, odvezen u ovlašteni. Nakon što su ga dunđeri iz ovlaštenog servisa 10 dana vozikali u privatne svrhe, traženo 700KM za novi ECU, vlasnik nije pristao, vozilo vraćeno praznog rezervoara. Popravio ga Mujo iz garaže koji je provjerom utvrdio da se klema na akumulatoru olabavila, toliko o boljem ovlaštenom servisu.

Mazda Tribute, odvezena u ovlašteni, skršeno 350KM na dijelove, kvar nije otklonjen dok auto nije pogled'o Mujo iz garaže koji ga je otklonio za 70KM, toliko o boljem ovlaštenom servisu.

Toyotu i Volvo ne možeš čupat', nema šanse da je ijedna od tih marki jeftinija za održavanje od VW-a, barem ne na ovim prostorima tako da je to ipak argument koji ide na stranu VW-a.

ne precjenjujem ja ovlastene
ti si sam otisao na majstore u tim servisima a ne na ovlasteni kao servis
za svaku gresku koji napravi majstor u ovlastenom ovlasteni odgovara
to isto kad ti uradi mujo mozes se jebati
hopi

#29310 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hopi »

foxlife wrote: 09/07/2021 13:19
hopi wrote: 09/07/2021 12:57

Kiu i volvo?
Pa ne znam sada sve tačne lokacije, pogledaj malo ima ih koliko hoćeš neću sada roviti po netu informacije. Imam raje što imaju i kiu i Volvo, održavaju ih mimo ovl servisa bez problema. Opet kažem, kakav je to majstor što ne bi znao promijeniti svjecice na kii, diskove na toyoti, egr na volvu itd.
McGradySA

#29311 Re: "Majstori" parkiranja

Post by McGradySA »

a barem okolo parkinga ima

Image
foxlife

#29312 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

hopi wrote: 09/07/2021 13:37
foxlife wrote: 09/07/2021 13:19

Pa ne znam sada sve tačne lokacije, pogledaj malo ima ih koliko hoćeš neću sada roviti po netu informacije. Imam raje što imaju i kiu i Volvo, održavaju ih mimo ovl servisa bez problema. Opet kažem, kakav je to majstor što ne bi znao promijeniti svjecice na kii, diskove na toyoti, egr na volvu itd.
ja znam promjeniti diskove i svjecice jel me to svrstava u majstore?

odosmo od teme
foxlife

#29313 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

McGradySA wrote: 09/07/2021 13:43 a barem okolo parkinga ima

Image
i onda se nadje neko da pita sto mrzis dijasporce
S4mpion

#29314 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

foxlife wrote: 09/07/2021 13:20
S4mpion wrote: 09/07/2021 12:54

Precjenjuješ ih.

Ljudi ti govore kako su ih upravo ovlašteni servisi zajebali, ali ti to ignorišeš, prije će ti Mujo uvažit' reklamaciju nego ovlašteni.
foxlife

#29315 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

S4mpion wrote: 09/07/2021 14:24
foxlife wrote: 09/07/2021 13:20

Precjenjuješ ih.

Ljudi ti govore kako su ih upravo ovlašteni servisi zajebali, ali ti to ignorišeš, prije će ti Mujo uvažit' reklamaciju nego ovlašteni.
ja nigdje nisam rekao da nisu nikoga zajebali
i treba da samo njima vjerujem a da ne vjerujem sebi koji tako odrzavam auta preko 15 godina?
S4mpion

#29316 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

foxlife wrote: 09/07/2021 15:17
S4mpion wrote: 09/07/2021 14:24

Precjenjuješ ih.

i treba da samo njima vjerujem a da ne vjerujem sebi koji tako odrzavam auta preko 15 godina?
Kad održavaš auta preko 15 godina po ovlaštenim servisima, onda stvarno ne znaš ništa o Mujama i njihovim garažama, zato ti i govorim da ih podcjenjuješ, po garažama ima strašnih majstora.
black_adrian
Vozim: vjetar

#29317 Re: "Majstori" parkiranja

Post by black_adrian »

S4mpion wrote: 09/07/2021 14:24 Precjenjuješ ih.

Realno, ako nađeš dobrog i poštenog Muju bit ćeš rahat više nego u ovlaštenom.

Ja sam svakakvih Muja upoznao, mijenjaju komplet dio radi sitnice, sve po redu mijenjaju dok ne naiđu na pravi kvar, stavljaju polovan dio a naplaćuju nov, kradu dijelove... al kad konačno otkriješ dobrog, poštenog i kvalitetnog majstora onda sa osmijehom iskeširaš za servis.
foxlife

#29318 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

S4mpion wrote: 09/07/2021 15:39
foxlife wrote: 09/07/2021 15:17

Kad održavaš auta preko 15 godina po ovlaštenim servisima, onda stvarno ne znaš ništa o Mujama i njihovim garažama, zato ti i govorim da ih podcjenjuješ, po garažama ima strašnih majstora.
po garazama idem sa jaranima pa tako da znam malo i o mujama samo sto se ja ne nerviram kad vidim sta rade jaranima i sl

ps. evo crnac je rekao neke od stvari kod muja

problem je sto kod nas se time bavi i ko stvarno zna i ko je priucen a zeli zaraditi
to nije slucaj samo sa mehanicarima nego i sa elektricarima molerima itd itd

ne znam jesam li pisao kad su dvojica dali u oglas da postavljaju plocice zovno ih covjek a oni kad su krenuli na adresu isli kupiti alat znaci pojma nemaju o tome
sreca naletili na nekog profesora sta li pa ih nije izmlatio nego im dao 50 cini mi se maraka i rekao ajde idite a posao koji je uradjen bolje bi djeca napravila sve krivo itd a takvih sigurno ima i medju mehanicarima pa onda trazis majstora da ispravlja tudje greske
Last edited by foxlife on 09/07/2021 15:57, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#29319 Re: "Majstori" parkiranja

Post by arman1 »

Opet vi staru šuplju.
Da bi poredili cijenu servisa poredi se prvo popravka identičng ili sličnog kvara na autu iste kategorije i sličnih perfomansi.
Nije isto sređivati masu kvarovana P207 i P308 ili Polu i Touregu.
Nije ista stvar raditi kod ovlaštenog i kod Mehe iz ulice.
Nije ista stvar da li ti ugrađuje orginal ili zamjenske dijelove i nove i polovne.
Nije ista stvar da li te zavrće ili je korektan.

Prije 20g popravke i dijelovi za auta van garantnog roka je bila mnogo isplativija ako imaš VW ili zastavu nego japanca ili francuza.
Sad su to uglavnom nijanse i stvar kako ko naleti na krš ili domačinsko auto.
Nepobitna je činjenica da su ASA i Quatrro debelo koristili lidersku poziciju i tradicionalnu naklonjenost VW grupi.
Ipak treba biti svjestan da se sve marke automobila prodaju po cijeloj evropi, a nismo mi pametniji od ostatka evrope.
Imao sam auto za koje je bilo dijelova na "trafici", a ja sam bio redovno na jebenoj trafici. Imao sam i auto za koje su mi rekli da ću "bankrotirati" održavajući ga, a ja sam godišnje manje plaćao popravke i dijelove nego ponosni vlasnici G II iako je auto bilo skoro 20 godina mlađe i iz više kategorije.
foxlife

#29320 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

arman1 wrote: 09/07/2021 15:56 Opet vi staru šuplju.
Da bi poredili cijenu servisa poredi se prvo popravka identičng ili sličnog kvara na autu iste kategorije i sličnih perfomansi.
Nije isto sređivati masu kvarovana P207 i P308 ili Polu i Touregu.
Nije ista stvar raditi kod ovlaštenog i kod Mehe iz ulice.
Nije ista stvar da li ti ugrađuje orginal ili zamjenske dijelove i nove i polovne.
Nije ista stvar da li te zavrće ili je korektan.

Prije 20g popravke i dijelovi za auta van garantnog roka je bila mnogo isplativija ako imaš VW ili zastavu nego japanca ili francuza.
Sad su to uglavnom nijanse i stvar kako ko naleti na krš ili domačinsko auto.
Nepobitna je činjenica da su ASA i Quatrro debelo koristili lidersku poziciju i tradicionalnu naklonjenost VW grupi.
Ipak treba biti svjestan da se sve marke automobila prodaju po cijeloj evropi, a nismo mi pametniji od ostatka evrope.
Imao sam auto za koje je bilo dijelova na "trafici", a ja sam bio redovno na jebenoj trafici. Imao sam i auto za koje su mi rekli da ću "bankrotirati" održavajući ga, a ja sam godišnje manje plaćao popravke i dijelove nego ponosni vlasnici G II iako je auto bilo skoro 20 godina mlađe i iz više kategorije.
nije meho nego mujo molit cu lijepo
drug_profi

#29321 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Ne kae se meho neg meo
NediM17

#29322 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NediM17 »

Kazem liku fali ti H, kaze frajer dobro, i dopisa H, meoH. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29323 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _BataZiv_0809 »

I kakve veze ovo sve ima sa parkiranjem :zjev:
NediM17

#29324 Re: "Majstori" parkiranja

Post by NediM17 »

Pa meoH je parking majstor, a za ove gore sto pisu fakat nikakve. :run:
Laplace

#29325 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

_BataZiv_0809 wrote: 09/07/2021 18:10 I kakve veze ovo sve ima sa parkiranjem :zjev:
Pa fino, parkiraš auto kod Muje ili u ovlaštenom i par mjeseci se voziš gradskim prevozom.
Locked