Na rekonstrukciji se sjeća gdje je kontejner bio
Slučaj Dženan Memić
- vjeshalica
#14926 Re: Slučaj Dženan Memić
Usnila dogadjaj kroz naštocano oko
- GAU8
#14927 Re: Slučaj Dženan Memić
Koja navala šovinizma i iskompleksiranosti.MensurM wrote: ↑08/07/2021 22:53Ne pada mi na pamet tebi se pravdati što imam animozitet prema prigradskim naseljima. Ponavljam, cure izgledaju kao da nisu iz tog dijela grada, malo odudaraju. Valjda što su putovale po svijetu, možda su završile neke fakultete, možda su sponzoruše pa su vidjele i naučile što inače ne bi... Ali je činjenica da su izgledom i elokvencijom nekoliko letvica iznad Memića i većine s tog područja.
![]()
- i agree
#14928 Re: Slučaj Dženan Memić
mozda je ciga vozio kontejnervjeshalica wrote: ↑08/07/2021 23:11 Usnila dogadjaj kroz naštocano oko![]()
Na rekonstrukciji se sjeća gdje je kontejner bio![]()
uozbilji se
-
Karikaturist
#14929 Re: Slučaj Dženan Memić
Sarajevo inace sinonim za metropolu i nevidjenu kulturu i urbanfazon. 
- vjeshalica
#14930 Re: Slučaj Dženan Memić
Blijedi pokusaj glorifikacije kriminalne familije.
Nema potrebe previse se osvrtati na srceparajuce opise koji imaju za cilj predstaviti porodicu Mutap kao gospodu i posten svijet.
Nema potrebe previse se osvrtati na srceparajuce opise koji imaju za cilj predstaviti porodicu Mutap kao gospodu i posten svijet.
-
dzolix
- spinel_
#14932 Re: Slučaj Dženan Memić
Znas kako se ono kaze - mozes ti iz sela ali ne moze selo iz tebe.MensurM wrote: ↑08/07/2021 22:53
Ne pada mi na pamet tebi se pravdati što imam animozitet prema prigradskim naseljima. Ponavljam, cure izgledaju kao da nisu iz tog dijela grada, malo odudaraju. Valjda što su putovale po svijetu, možda su završile neke fakultete, možda su sponzoruše pa su vidjele i naučile što inače ne bi... Ali je činjenica da su izgledom i elokvencijom nekoliko letvica iznad Memića i većine s tog područja.
![]()
Jos ta u sredini ode za papanskog pjevaca turbofolka a navodno joj taj isti bio mucan
- i agree
#14933 Re: Slučaj Dženan Memić
Bilo bi ljepo da ne uplicemo ljude koji nemaju veze sa slucajem bez obzira sto su joj sestre,nije fino.To sto se oglasavaju kao porodica je ok,svako svog brani sto je logicno pa cak i da je najgori.
-
Koume
#14934 Re: Slučaj Dženan Memić
Nema sta nacitane i nekoliko letvica iznadspinel_ wrote: ↑08/07/2021 23:41Znas kako se ono kaze - mozes ti iz sela ali ne moze selo iz tebe.MensurM wrote: ↑08/07/2021 22:53
Ne pada mi na pamet tebi se pravdati što imam animozitet prema prigradskim naseljima. Ponavljam, cure izgledaju kao da nisu iz tog dijela grada, malo odudaraju. Valjda što su putovale po svijetu, možda su završile neke fakultete, možda su sponzoruše pa su vidjele i naučile što inače ne bi... Ali je činjenica da su izgledom i elokvencijom nekoliko letvica iznad Memića i većine s tog područja.
![]()
Jos ta u sredini ode za papanskog pjevaca turbofolka a navodno joj taj isti bio mucan![]()
Eto dokle smo dosli na ovom forumu, a sto se letvica tice Memici makar svoj hljeb posteno zaradjuju, bili oni manje lijepi, sredjeni, nedovoljno obrazovani ali njihov hljeb je posteno na stolu. Za razliku od tih finih sestri od kojih jedna na guzove radi u aviokompaniji, cak sto vise ne bi trebala uopste bit tu zaposlena (bas se pitam ko li je zaposlio tu), jedna povukla na oca malo mutnih radnji mora se nekako silit jel tako, a treca u dvadesetim robija. Ako su nam one letvice iznad kakva smo mi tek telad
-
Koume
#14935 Re: Slučaj Dženan Memić
-
Dead Man Walking
#14936 Re: Slučaj Dženan Memić
Al ga i Drzava radi, svaka cas.
A vjerovati da Muriz zna ime ubice je na istom nivou kao vjerovati da Alisa ima amneziju.
-
Karikaturist
#14937 Re: Slučaj Dženan Memić
Znaci legitimno. 
-
YouAreMyDestiny
#14938 Re: Slučaj Dženan Memić
Upravo tako. Zadnjih par strana prava mahalska, primitivna priča.
Normalno je, da brane svoju sestru. Ne bi valjalo, da nije tako.
-
dzolix
-
td_maajka
#14940 Re: Slučaj Dženan Memić
Malo dzolixovom logikom… mozda joj je Kalimero gledao u grah, pa rekao za zeleni kombi? 
- joint union
#14941 Re: Slučaj Dženan Memić
Jasta cu, nemam toliko vremena, niti mi je profesija, a bgm, za razliku od nekih, nisam ni placen da to radim.dzolix wrote: ↑08/07/2021 15:35Procitaj Presuda kantonalnog suda u Sarajevu slucaj Memic Mutap. Nadji na oficijelnoj stranici suda,joint union wrote: ↑08/07/2021 15:25 Nisi skonto, kazem da pored svega sto joj se desilo to vece ona se sjeti samo policajca i da nije vidjela pola svog lica na mjestu nesrece?
Ljudi u takvom soku ne primjete da nemaju nogu, a ona se sjetila (samo) da nije vidjela pola svog lica?
Uzgred, otkud policajac na mjestu nesrece?
Tu imas detalje sta se dogadjalo, svjedocanstva, izjave vjestaka.
Ona je vodila razgovore sa istraziocima doktorima i tu puno toga ima ,,to sto si ti citiro je samo mali dio istine- .
Zastitari za ambasadu su slucajno naisli nakon udesa oko 5 min , zatim su zastitari preko dispecera iz ambasade pozvali policiju i hitnu.Uzgred, otkud policajac na mjestu nesrece?
Evo jedan izazov, kazes pusti filmove, ok pustam, evo pretrazi internet i nadji mi jedan slucaj da je iko ikad, u bilo kakvoj situaciji rekao "ne vidim svoje lice" ili "ne vidim pola svog lica" a da u nastavku nije spomenuo ogledalo, odraz ili slicno. Zaista ovakvu tezu i navod cujem prvi put u zivotu, kako rekoh nisam ni u filmovima to cuo, pa me bas interesuje u kojem kontekstu bi iko to izjavio.
Mozda sam nesto pomijesao, zar nije Alisa hodala pa naletila na policiju nakon nekog vremena, pa upravo zbog toga nisu vidjeli Dzenana odmah? Vec tek nakon nekog vremena. Ako su bili na mjestu nesrece, kako ga nisu odmah vidjeli?
- ovo_malo_duse
#14942 Re: Slučaj Dženan Memić
Normalnoj raji je tesko za povjerovat, iskreno receno i meni bi bilo da mi se nije desilo ili pocelo desavati nakon par logicnih postova ovdje.td_maajka wrote: ↑08/07/2021 19:16 ne zovu mene nikad nikakvi udvaraci, a pogotovo ne stidljivi. ja sve kontam da je zbog nosa, ali ko zna.
bitno da me zovu oni koji trebaju, da im kazem ono sto trebaju da znaju
sto se lazne dojave o bombi tice, slazem se. bas steta i stvarno nije fer od sestara. lijepo bi bilo, da smo konacno mogli malo i o tome javno, ali sta cemo. zivot je takav. treba jos malo sacekat.
odoh sad, alla prossima volta.![]()
Kad sam Mensuru postavio prvi put sta se desi sa pjesakom kog udari kombi na bilo koji nacin. Dan poslije uslijedili su pozivi prvo iz Albanije, odnosno sa Albanskih brojeva, da bi se prebacili na Coratiu, Crnu Goru Sloveniju pa cak i Grcku..
Sve kompjuterski generisani brojevi..
Nevjerovatno za ne...Da neko koristi "resurse" da bi saznao ko i zbog cega kriticki pise o ovom slucaju... I to nekog ko ima veze sa ovim slucajem ko i Ramo iz Cekrcica.
Mozete misliti sta od hocete ali ovo nije zajebancija...
I onda i da sam imao sumnju da ovo moze bit zataskavanje ovog ranga i da je neko "jak"upleten nemam vise . Ko moze potegnut veze ranih musica, pcelica i osa...
Doduse kakvi su strucnjaci nikako nemogu da skontaju kako to da telefon sa kojeg pisem figurise u 3 drzave odjednom ....
Sto bi pokojni Djole znao kazati : "Moji sinovci dzaba vam novci, ja ipak varam malo bolje"..
Da ne idem dalje u off.. ali je fakat za rubriku "Nevjerovatno"
-
dzolix
#14943 Re: Slučaj Dženan Memić
Kalimero, crno bijela uniforma Hasan Dupovac gledo umjesto u grah u
Lcd ekran i predvidjo buducnost.
A sta mislis da je Alisa govorila svojim roditeljima :"Otkud vama da je nas udario kombi",, zbog toga jer je vidjela po sudskom postupku da neki vjestaci negiraju saobracajnu nesrecu.
-
dzolix
#14944 Re: Slučaj Dženan Memić
Mozes li ti zatvoriti svoje jedno oko ili zazhmiriti ili sa dlanom pa sa drugim otvorenim jednim okom pogledaj u pravcu ukoso svog zatvorenog oka i pogledaj dio svog nosa. Dali vidis ikako polovinu nosa na strani gdje ti je otvoreno oko. Ako ne vidish onda ja ne mogu dalje sa tobom u raspravu oko toga.joint union wrote: ↑09/07/2021 09:06 Uzgred, otkud policajac na mjestu nesrece?
Zastitari za ambasadu su slucajno naisli nakon udesa oko 5 min , zatim su zastitari preko dispecera iz ambasade pozvali policiju i hitnu.
Jasta cu, nemam toliko vremena, niti mi je profesija, a bgm, za razliku od nekih, nisam ni placen da to radim.
Evo jedan izazov, kazes pusti filmove, ok pustam, evo pretrazi internet i nadji mi jedan slucaj da je iko ikad, u bilo kakvoj situaciji rekao "ne vidim svoje lice" ili "ne vidim pola svog lica" a da u nastavku nije spomenuo ogledalo, odraz ili slicno. Zaista ovakvu tezu i navod cujem prvi put u zivotu, kako rekoh nisam ni u filmovima to cuo, pa me bas interesuje u kojem kontekstu bi iko to izjavio.
Mozda sam nesto pomijesao, zar nije Alisa hodala pa naletila na policiju nakon nekog vremena, pa upravo zbog toga nisu vidjeli Dzenana odmah? Vec tek nakon nekog vremena. Ako su bili na mjestu nesrece, kako ga nisu odmah vidjeli?
Dali je Alisa bila tik uz Dzenana kad je mahala zastitarima da zaustave vozilo ili je bila udaljena od stradalog lezeceg Dzenana neko odstojanje kad je mahala zastitarima ja to ne znam sta je sigurno.
- joint union
#14945 Re: Slučaj Dženan Memić
I to je sve sto vidim, polovina nosa, kakvo lice kakvi bakraci.dzolix wrote: ↑09/07/2021 09:29Mozes li ti zatvoriti svoje jedno oko ili zazhmiriti ili sa dlanom pa sa drugim otvorenim jednim okom pogledaj u pravcu ukoso svog zatvorenog oka i pogledaj dio svog nosa. Dali vidis ikako polovinu nosa na strani gdje ti je otvoreno oko. Ako ne vidish onda ja ne mogu dalje sa tobom u raspravu oko toga.joint union wrote: ↑09/07/2021 09:06 Uzgred, otkud policajac na mjestu nesrece?
Zastitari za ambasadu su slucajno naisli nakon udesa oko 5 min , zatim su zastitari preko dispecera iz ambasade pozvali policiju i hitnu.
Jasta cu, nemam toliko vremena, niti mi je profesija, a bgm, za razliku od nekih, nisam ni placen da to radim.
Dali je Alisa bila tik uz Dzenana kad je mahala zastitarima da zaustave vozilo ili je bila udaljena od stradalog lezeceg Dzenana neko odstojanje kad je mahala zastitarima ja to ne znam sta je sigurno.
Dakle, po prvi put u istoriji covjecanstva neko je izjavio "nisam vidio pola svoga lica", a da nije mislio na odraz. Fascinantno.
Do nove inovacije, za koju uopste ne sumnjam da ce je biti, lijep pozdrav.
-
dzolix
#14946 Re: Slučaj Dženan Memić
Kud ces stani malo tek smo poceli.joint union wrote: ↑09/07/2021 09:36 I to je sve sto vidim, polovina nosa, kakvo lice kakvi bakraci.
Znaci vidis, pa to je krasno,,hajde to uradi isto, zatvori dlanom pa pogledaj gore prema celu ,,pa onda pogledaj prema dole ka ustima, pa pogledaj prema ivici glave ,pa zatvori malo kapak do pola. Ma bravoooo,, budji budji budji (haha)
-
Koume
#14947 Re: Slučaj Dženan Memić

Mi nikad necemo znati pravu pricu, sve dok se ne zavrsi ovo
- joint union
#14948 Re: Slučaj Dženan Memić
Poceo si histerisati, neka, nije dobro za zdravlje, oguli jabuku, popij sok.dzolix wrote: ↑09/07/2021 09:47Kud ces stani malo tek smo poceli.joint union wrote: ↑09/07/2021 09:36 I to je sve sto vidim, polovina nosa, kakvo lice kakvi bakraci.
Znaci vidis, pa to je krasno,,hajde to uradi isto, zatvori dlanom pa pogledaj gore prema celu ,,pa onda pogledaj prema dole ka ustima, pa pogledaj prema ivici glave ,pa zatvori malo kapak do pola. Ma bravoooo,, budji budji budji (haha)
Evo ja to sve uradio, ja i?
Nadje li ti na cijelom internetu isti ili eto slican navod ili citat? Da je neko rekao da ne vidi svoje lice? Nastranu sto se Alisa tek nekad poslije prisjetila toga, dakle prije "prisjecanja" ni govora o ovome...
-
td_maajka
#14949 Re: Slučaj Dženan Memić
“Otkud vama da nas je udarilo auto?” je tu noc rekla u bolnici Memicima, tj. Arijani i jos par clanova porodice i prijatelja koji su bili tu, cekali da Dzenan izadje sa operacije… Dakle, vise ljudi o tome moze posvjedociti.
To je vec bilo u noci 9.2., sutradan je u svojoj kuci objasnjavala sta se desilo, crtala mjesto zlocina, opisala sve u detalje. O tome ce svjedociti zasticeni svjedok Tuzilastva BiH, a vise ljudi je bilo prisutno.
Da bi 10.2. u kancelariji Hasana Dupovca kazala da ih je udarilo auto, ali da ostavlja mogucnost da au napadnuti od nekoga ko je bio sakriven iza drveta.
Nakon toga ce Esma (majka Alisina) u kuci Memica reci, da njih nije udarilo auto, jer bi Alisa to znala. Ona zna kako je to kad te udari auto, jer je nju udarilo kad je bila dijete.
Pa ce onda Zijo Mutap zvati dva dana, a tri puta, zaredom inspektoricu Hasanbegovic Sanelu, gdje ce izmedju ostalog reci da je Alisa prepoznala jednog od napadaca sa slike, te pitati kako ju MUP misli zastiti. Cini mi se sa je to bilo nekad oko 20.2.2016., ne znam sad napamet.
Nakon toga, 9.3.2016. godine, porodica Mutap salje prvi dopis medijima u kojem kazu:
Nakon hapsenja Ljube i Bekrije (EDIT: juli 2016.), Alisa se oglasava na svom facebook profilu i pocinje pisati o Dzenanu, na sta joj porodica i prijatelji Dzenana Memica pisu u komentarima da samo kaze sta se desilo, na sto ona i u komentarima govori kako je istina da je i ona pretucena, da nije bila saobracajna nesreca, i da isti pitaju dr. Zuju, koji ju je pregledao, te da ce on to potvrditi, ali da to treba dokazati.
Evo tog screenshota koji mozete naci na stranici “Pravda za Dzenana”:

U ovom trenutku je optuznica protiv Ljube i Bekrije za saobracajnu nesrecu vec podignuta, a uskoro nakon toga ce biti i potvrdjena, medjutim…
Alisa Mutap dolazi na rociste i jos postavlja i imovinsko-pravni zahtjev, a u iskazu pred sudom govori kako se ne sjeca nicega od momenta u kojem ju je Dzenan posljednji put pogledao, do momenta dolaska DKPT-a na lice mejsta. Ni rijeci vise o tome da je pretucena ili barem mozda pretucena.
Apsolutno nema sumnje u to da Alisa Mutap cijelo vrijeme tacno zna STA se i KAKO se dogodilo.
Jedino pitanje koje se, opravdano, postavljalo svih ovih godina je da li laze da bi zastitila nekoga (sebe, prikrila npr. svoju umjesanost ili prikrila svoju odgovornost u ovome, nekog njoj bliskog ili nekoga ko joj je za tu sutnju nesto ponudio) ili suti iz straha.
Medjutim, da je iz straha, ne bi sada dalje lagala, jer je i sama u zatvoru, a jasno je da drzavno tuzilastvo itekako ima mehanizme da je zastiti kao svjedoka. To najbolje vidimo po tome sto druga strana nema blage veze ko su zasticeni svjedoci i gdje se nalaze trenutno (ovi nezasticeni su naravno druga prica).
Svakako, uvijek postoji mogucnost da je nju i mimo toga strah reci istinu, ali se postavlja onda pitanje, zasto je u julu mjesecu 2016. godine osjecala sigurnost da pise o tome sta se desilo, ako je strah toliki.
To je vec bilo u noci 9.2., sutradan je u svojoj kuci objasnjavala sta se desilo, crtala mjesto zlocina, opisala sve u detalje. O tome ce svjedociti zasticeni svjedok Tuzilastva BiH, a vise ljudi je bilo prisutno.
Da bi 10.2. u kancelariji Hasana Dupovca kazala da ih je udarilo auto, ali da ostavlja mogucnost da au napadnuti od nekoga ko je bio sakriven iza drveta.
Nakon toga ce Esma (majka Alisina) u kuci Memica reci, da njih nije udarilo auto, jer bi Alisa to znala. Ona zna kako je to kad te udari auto, jer je nju udarilo kad je bila dijete.
Pa ce onda Zijo Mutap zvati dva dana, a tri puta, zaredom inspektoricu Hasanbegovic Sanelu, gdje ce izmedju ostalog reci da je Alisa prepoznala jednog od napadaca sa slike, te pitati kako ju MUP misli zastiti. Cini mi se sa je to bilo nekad oko 20.2.2016., ne znam sad napamet.
Nakon toga, 9.3.2016. godine, porodica Mutap salje prvi dopis medijima u kojem kazu:
I tako dalje, i tako redom…Javnosti je malo poznato, da je ona također pretučena te kobne noći. Zadobila je povrede glave, potres mozga, povrede vrata, povrede leđa i povrede prstiju.
Ubica/e rahmetli Dženana Memića je pokušao ubiti i Alisu. Ona nije bila nijemi svijedok koji je posmatrao, kako se nagađa u medijima, nego je pronađena krvava i pretučena. Zbog čega i zbog koga se kriju takve informacije?
Amnezija o kojoj se toliko puno priča, jeste amnezija za koju su nam doktori rekli da je nastala usljed pretrpljene traume, šoka i straha i udaraca koje je primila. Nisu nikakve ''rupe'' kako se nagađa po većini medija, nego gubitak pamćenja, usljed pretrpljenog straha i traume, a sve one koji sumnjaju u ove podatke, neka se obrate psiholozima koji će im objasniti, upravo onako kako su i nama objasnili, s obzirom da je Alisa pod nadzorom psihologa.
Apsolutno nije istina da Alisa, niti bilo ko iz njene porodice nekoga štiti, niti da se nekoga boji, i naravno ne krije nikoga, jer mi želimo saznati ko je ubica rahmetli Dženana Memića, i ko je pokušao ubiti Alisu. Koji bi otac štitio nekoga ko je brutalno pretukao njegovu kćerku i počinio ubistvo?
Nakon hapsenja Ljube i Bekrije (EDIT: juli 2016.), Alisa se oglasava na svom facebook profilu i pocinje pisati o Dzenanu, na sta joj porodica i prijatelji Dzenana Memica pisu u komentarima da samo kaze sta se desilo, na sto ona i u komentarima govori kako je istina da je i ona pretucena, da nije bila saobracajna nesreca, i da isti pitaju dr. Zuju, koji ju je pregledao, te da ce on to potvrditi, ali da to treba dokazati.
Evo tog screenshota koji mozete naci na stranici “Pravda za Dzenana”:

U ovom trenutku je optuznica protiv Ljube i Bekrije za saobracajnu nesrecu vec podignuta, a uskoro nakon toga ce biti i potvrdjena, medjutim…
Alisa Mutap dolazi na rociste i jos postavlja i imovinsko-pravni zahtjev, a u iskazu pred sudom govori kako se ne sjeca nicega od momenta u kojem ju je Dzenan posljednji put pogledao, do momenta dolaska DKPT-a na lice mejsta. Ni rijeci vise o tome da je pretucena ili barem mozda pretucena.
Apsolutno nema sumnje u to da Alisa Mutap cijelo vrijeme tacno zna STA se i KAKO se dogodilo.
Jedino pitanje koje se, opravdano, postavljalo svih ovih godina je da li laze da bi zastitila nekoga (sebe, prikrila npr. svoju umjesanost ili prikrila svoju odgovornost u ovome, nekog njoj bliskog ili nekoga ko joj je za tu sutnju nesto ponudio) ili suti iz straha.
Medjutim, da je iz straha, ne bi sada dalje lagala, jer je i sama u zatvoru, a jasno je da drzavno tuzilastvo itekako ima mehanizme da je zastiti kao svjedoka. To najbolje vidimo po tome sto druga strana nema blage veze ko su zasticeni svjedoci i gdje se nalaze trenutno (ovi nezasticeni su naravno druga prica).
Svakako, uvijek postoji mogucnost da je nju i mimo toga strah reci istinu, ali se postavlja onda pitanje, zasto je u julu mjesecu 2016. godine osjecala sigurnost da pise o tome sta se desilo, ako je strah toliki.
-
foxlife
#14950 Re: Slučaj Dženan Memić
ja samo mislim da ona sa ovom amnezijom i sl pokusava zastiti sebe bar na pocetku je tako bilo a to se zakomlikovalo oteglo itd pa je sada tu otkriveno svega i svacega