Ova pačurlija je odnedavno počela pratiti fudbal pa ne znaju za italijanski fudbal. Polahko naučit će.shbc wrote: ↑07/07/2021 07:20 Je ne mogu da vjerujem da je uopste vrijedno spominjanja da su Italijani "jedva" prosli. Oni su ovako mrljavili kada su im u ekipi bili Del Piero, Totti, Baggio i ostali velemajstori, a da ne mrljave sad kad su im uzdanice Verratti, Insigne i Immobile. Ljudi su jednostavno naucili da ovako dolaze do titula
EURO 2020
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Project Ashe
#6001 Re: EURO 2020
- fortaleza
#6002 Re: EURO 2020
Odlična je igra i tehnička kvaliteta kod Španjolaca, i ne mislim da trebaju mijenjati stil niti to mogu. Sve funkcionira do jednog momenta, kad treba uputiti završni pas, na pamet mi pada situacija kad su došli kratkim pasovima do ispred 16 metara i čini mi se Morata utrčava unutra, a igrač s loptom vrati prema sredini. Čista nestvorena prilika, i tako 4-5 puta na utakmici.Stari wrote: ↑07/07/2021 00:05 Za njihovo vlastito dobro se nadam da ce spanjolci nakon ovog ... napraviti reviziju svog poimanja smisla ove igre ... volio bih da mogu reci da se taj njihov koncept donekle podudara sa Brazilskom igrom 80-tih ... u smislu: mi dominiramo terenom, dodajemo si loptu, protivnici po 10-15 ne dirnu loptu, i mi smatramo da je to lijepo, .... dok drugi daju golove i pobjedjuju ...
Ako cemo bataliti to sta je kome lijepo , jer to barem ne vrijedi diskutovati, ... do slicnog su zakljucka i Brazilci dosli nakon brodoloma 82-e , 86-e i 90-e ... i danas ljudi vele: hajd, majstori su bili Ziko, Socrates, Careca,...ali ali ali ...s peharom se kuci vratise Bebeto, Romario, Rivaldo, ...a vi sa udom u rukama ...
Ne batale li oni ovo tica-taca onanisanje loptom ... morace jos jedan takmicarski ciklus proci dok se to poslozi da bude iole efikasno.
A zabarima svaka cast ... oni imaju ono sto mnogi ne (pogotovu Spanci) jasnu i objektivnu predstavu o tome sta mogu a sta ne ... a kad to imas - to je golemo.
Što se tiče Talijana, u par pasova pokušavaju poslati loptu naprijed i čim dođu u priliku za šut i slično kroz brzo utrčavanje prema unutra to i koriste. A tu je i dobra presing igra na suprotnoj strani što do sad nije bila njihova odlika.
- Point.
#6003 Re: EURO 2020
- fortaleza
#6004 Re: EURO 2020
Možda zato što su u pitanju stvarni Talijani, a ne Libijci, Somalijci, ili pak Eritrejci.Bosanski_kralj wrote: ↑07/07/2021 08:40 Fascinantno je kod Talijana to što u kakvom god sastavu da dođu, osjeti se to neko zajedništvo i svi dišu ko jedan. Kod njih nema klanova, nema svađa i prepucavanja kao recimo kod Francuza.
Ljudi se grle, slave, baš se osjeti to neko zajedništvo. I na svakom velikom takmičenju je to tako.
-
Karikaturist
#6005 Re: EURO 2020
Spancima je falio suhi kvalitet koji su imali sa tom generacijom prije. Xavi, Iniesta, Villa, Torres, Pedro - tesko da takvog imaju sad.
Ali jaki su i dalje i biti ce jos i bolji, pred njima je vrijeme.
Da su imali napadaca mozda bi i neutralizovali te neke sitne mahane.
Talijani odlicni, nema im se puno sta prigovoriti.
-
RJ57
#6006 Re: EURO 2020
"pronađi uljeza"Karikaturist wrote: ↑07/07/2021 10:01 Spancima je falio suhi kvalitet koji su imali sa tom generacijom prije. Xavi, Iniesta, Villa, Torres , Pedro- tesko da takvog imaju sad.
- Logovan
#6007 Re: EURO 2020
Kakve su tada igrače imali, strašno.°u° wrote: ↑07/07/2021 06:39 Kad im pogledam 11 iz finala 2012 prema tipu igrača igrali su formaciju 4/6
Casillas, Alba, Pique, Ramos, Arbeloa
Busquets, Xabi, Xavi, Iniesta, Fabregas i Silva
Brko je tad iskoristio Barcinu veznu osovinu, dodao joj još par igrača i digao tiki taku na entu. I zadominirao svjetskim fudbalom.
Možda da je Luis mjesto Morate itd ubacio još veznjaka i pokušao ponovit![]()
Alvaro Morata becoming Spain's highest scorer in the European Championships overtaking Fernando Torres
- Micah
#6008 Re: EURO 2020
Ljudi moji, ne zaboravite, na svakom takmičenju, u bilo kojem sportu, na kraju svi će pomrijeti i samo jedan će ostati uspravan, pobjednik. Smiješno je sad kritikovati Španiju kad su prevazišli i sopstvena očekivanja i nadanja. Ovo je za njih uspjeh. Niko nema savršenu repku pa da kažeš ovi bi trebali biti bezgrešni. Ok, možda Francuska ali sa toliko crnaca i imigranata u ekipi to će uvijek biti nestabilno i zapaljivo.
Prije prvenstva, slušao sam sve ove bajne analitičare i niko nije zarezivao Italiju ni 5%. Tako da su se i oni sigurno osjećali podcijenjeno i imali su šta i dokazati jer je italijanska liga postala beton u zadnje vrijeme a u poređenju sa EPL ko to gleda. I dalje su bez poraza čitavu vječnost.
Prije prvenstva, slušao sam sve ove bajne analitičare i niko nije zarezivao Italiju ni 5%. Tako da su se i oni sigurno osjećali podcijenjeno i imali su šta i dokazati jer je italijanska liga postala beton u zadnje vrijeme a u poređenju sa EPL ko to gleda. I dalje su bez poraza čitavu vječnost.
- aCme
#6009 Re: EURO 2020
Oj škafi pa i na ovoj temi te Gerilica isprovocirao 
- Project Ashe
#6010 Re: EURO 2020
Talijani su najopasniji kad igraju najlošiji i najbezvezniji fudbal.Micah wrote: ↑07/07/2021 10:48 Ljudi moji, ne zaboravite, na svakom takmičenju, u bilo kojem sportu, na kraju svi će pomrijeti i samo jedan će ostati uspravan, pobjednik. Smiješno je sad kritikovati Španiju kad su prevazišli i sopstvena očekivanja i nadanja. Ovo je za njih uspjeh. Niko nema savršenu repku pa da kažeš ovi bi trebali biti bezgrešni. Ok, možda Francuska ali sa toliko crnaca i imigranata u ekipi to će uvijek biti nestabilno i zapaljivo.
-
splinter
-
Stari
#6012 Re: EURO 2020
Kao što ranije spomenuh, ne bih i neću ovdje ispravljati ničije propuste u obrazovanju niti ... prirodne nedostatke ... posebne potrebe i tako to. Ono što je "lijepo" tebi -ne mora biti lijepo svima ... to je stvar koja se ne dokazuje i koja vrijedi u svim stvarima ne samo u cvijeću i umjetninama u što ti skromno vjeruješ...nego naravno i u drugim stvarima ... autima, građevinama, pejzažima, ...ženama, muškarcima ... da spomenem tek neke i naravno u fudbalu ... nekima je npr lijepo to dodavanje loptom od jedne do druge autlinije ... nekima opet jednostavnost i čistota linija kretanja, šut sa distance isltetka762 wrote: ↑07/07/2021 04:21Dobro stari nemoj biti dosadan. Pridjev ‘ljepši’ je apstraktan ako govorimo o cvijeću ili umjetničkim slikama a u fudbalu/balunu/nogometu sigurno nije. Nemaš što komentirati i ne pričaj gluposti kako je Romario bolji od Zica. Glupa ti je priča i nadrealna.Stari wrote: ↑07/07/2021 00:43
Nista od svega toga sto nabrajas nema previse smisla ... ali necu te razuvjeravati ... tek uzgred budi receno
Pridjev: "Ljepsi" je estetski ...dakle apstraktan...subjektivan pojam ... i nije sinonim sa "bolji" ... pogotovo ne u fudbalu ...
Ostalo radije ne bih dalje komentarisao ...
Poštujem mogućnost da je tebi to na neki način, zbog stvari navedenih u početku mog komentara - dibidus nedokučivo ... ali to ti još uvijek ne daje za pravo da me nazivaš glupim i slične stvari ... hajd sad malo s hajrom sikter.
-
splinter
- Logovan
- aCme
-
tetka762
#6017 Re: EURO 2020
Sve je to u redu, učtiv si ti. Evo ja ti se izvinjavam ako misliš da postoji razlog ali nemoj šuplje kako je Romario bolji od Zica. A što se tiče apstraktnih pridjeva, tim jezikom pričaj o umjetninama i slikama, ulju na platnu i glinenim figurama a ne o balunu.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#6018 Re: EURO 2020
Prije da im je bio labudji pjev°u° wrote: ↑07/07/2021 06:39 Kad im pogledam 11 iz finala 2012 prema tipu igrača igrali su formaciju 4/6
Brko je tad iskoristio Barcinu veznu osovinu, dodao joj još par igrača i digao tiki taku na entu. I zadominirao svjetskim fudbalom.
-
Piaty
#6019 Re: EURO 2020
Sve si napisao. Sve te price, baljezgarije su samo onako. Najjaci su oni sto prave kalkulacije (ako ovi izgube, a mi dobijemo al nikad obratno hahaha).Project Ashe wrote: ↑07/07/2021 10:54Talijani su najopasniji kad igraju najlošiji i najbezvezniji fudbal.Micah wrote: ↑07/07/2021 10:48 Ljudi moji, ne zaboravite, na svakom takmičenju, u bilo kojem sportu, na kraju svi će pomrijeti i samo jedan će ostati uspravan, pobjednik. Smiješno je sad kritikovati Španiju kad su prevazišli i sopstvena očekivanja i nadanja. Ovo je za njih uspjeh. Niko nema savršenu repku pa da kažeš ovi bi trebali biti bezgrešni. Ok, možda Francuska ali sa toliko crnaca i imigranata u ekipi to će uvijek biti nestabilno i zapaljivo.
Fudbal je zajebancija.
Ja se ovdje zezam ali evo bez zeze ces vidjeti kako Danci veceras kandzijom sibaju ove Engleze.
- Logovan
#6020 Re: EURO 2020
Ako Italija osvoji Euro, Jorginho ima dobre šanse da osvoji zlatnu loptu. 
-
tetka762
#6021 Re: EURO 2020
Dobro je stari hajde ohladi. Evo oprosti ako si se našao uvrijeđen. Jeste, nedokučivo mi je da tvrdiš da je Romario bolji od Zica. Apstraktno ili neapstraktno. I boli me kurac za auta, građevine i pejzaže - pričamo o nogometu. Dosadan si.Stari wrote: ↑07/07/2021 11:01Kao što ranije spomenuh, ne bih i neću ovdje ispravljati ničije propuste u obrazovanju niti ... prirodne nedostatke ... posebne potrebe i tako to. Ono što je "lijepo" tebi -ne mora biti lijepo svima ... to je stvar koja se ne dokazuje i koja vrijedi u svim stvarima ne samo u cvijeću i umjetninama u što ti skromno vjeruješ...nego naravno i u drugim stvarima ... autima, građevinama, pejzažima, ...ženama, muškarcima ... da spomenem tek neke i naravno u fudbalu ... nekima je npr lijepo to dodavanje loptom od jedne do druge autlinije ... nekima opet jednostavnost i čistota linija kretanja, šut sa distance isl
Poštujem mogućnost da je tebi to na neki način, zbog stvari navedenih u početku mog komentara - dibidus nedokučivo ... ali to ti još uvijek ne daje za pravo da me nazivaš glupim i slične stvari ... hajd sad malo s hajrom sikter.
-
°u°
#6022 Re: EURO 2020
Labuđi pjev u 2 godine prvaci svijeta, i prvaci Europe s pobjedom u finalu 4:0. Englezi bi dali pola kraljevstva za takvu pjesmu.sime_cipol wrote: ↑07/07/2021 12:37Prije da im je bio labudji pjev°u° wrote: ↑07/07/2021 06:39 Kad im pogledam 11 iz finala 2012 prema tipu igrača igrali su formaciju 4/6
Svako u određenom trenutku zapjeva tu pjesmu. Osim engleza, oni to guslaju non stop.
- TheHound
#6023 Re: EURO 2020
Jedini igrac koji se od preostalih reprezentacija eto moze mozda spomenuti u tom kontekstu jer je osvojio i LP. Ali nije bio nesto bitan ni zapazen, bar meni, ni u LP ni na Euru. Ako Argentina osvoji Copu cini se da je Messi uz ovakve igre opet glavni kandidat. Bio je najbolji strijelac lige, dok u LP nije nista specijalno uradio. Ali nisu ni ostali
- diablobih
#6024 Re: EURO 2020
Jorginho je prosjek nad prosjecima, cuj da osvoji zlatnu loptu.
- Better Man
#6025 Re: EURO 2020
Ili bolje rečeno u 4 godine 2 puta Evropski prvaci i jednom svjetski prvaci. Mislim da je ta generacija Španije najdominatnija Evropska reprezentacija ikada.