Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
skafiskafsnjak

#41576 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

udri me jace wrote: 05/07/2021 16:24 Obdukcija je kod covida pozeljnja iz istraživačkih i naučnih potreba. Nista bolje od obdukcije neće pokazati dejstvo covida na ljude, ali eto iz nekog razloga to se ne radi.
Sta ocekujete, da sse vrsi obdukcija svake osobe koje umre, a koja je imala covid?
:lol:
tranquil

#41577 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tranquil »

skafiskafsnjak wrote: 05/07/2021 16:27
udri me jace wrote: 05/07/2021 16:24 Obdukcija je kod covida pozeljnja iz istraživačkih i naučnih potreba. Nista bolje od obdukcije neće pokazati dejstvo covida na ljude, ali eto iz nekog razloga to se ne radi.
Sta ocekujete, da sse vrsi obdukcija svake osobe koje umre, a koja je imala covid?
Ovi likovi me potsjećaju na onaj vic koji se završava sa "evo za ovo govno mi treba toalet papir!". Ne možeš im nikako ništa dokazati, imaju svoju sliku svijeta i nema odstupanja, orilo gorilo.

Fun fact: niko još nije direktno umro od virusa HIV-a.

Reći da je zbog toga virus HIV-a bezopasan, može samo potpuni ignorant. Ali kada je Covid u pitanju, ovakvih ima nažalost na svakom ćošku.
aldinjo

#41578 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

tranquil wrote: 05/07/2021 16:36
skafiskafsnjak wrote: 05/07/2021 16:27

Ovi likovi me potsjećaju na onaj vic koji se završava sa "evo za ovo govno mi treba toalet papir!". Ne možeš im nikako ništa dokazati, imaju svoju sliku svijeta i nema odstupanja, orilo gorilo.

Reći da je zbog toga virus HIV-a bezopasan, može samo potpuni ignorant. Ali kada je Covid u pitanju, ovakvih ima nažalost na svakom ćošku.
A kakva je to "tvoja slika svijeta"? Neka "generalna istina" koju treba prihvatiti kao apsolutnu istinu?
New wave

#41579 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by New wave »

Treba se dobro iskakati, isputovati, istrenirati jer mi sve vodi ka tome da cemo u septembru/oktobru ponovo biti zatvoreni. Nikad se rijesiti ovog smeca.
geralt

#41580 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Tesla Edison wrote: 05/07/2021 14:39
geralt wrote: 05/07/2021 14:28
Tacno je da je rukovodstvo KCUS-a jedan od razloga za izuzetno visoku smrtnost u nasoj zemlji, ali nisu ljudi umirali samo na KCUS-u. Umirali su i u Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Bihacu... Ne mozemo bas sve svaliti na Sebiju. A znam licno i sestero ljudi kojima je KCUS-u spasen zivot u oktobru i martu, dvojici na respiratoru, cetvero kisikom. Niko od njih nije gore otisao 'nako, vec jer im je zivot visio o koncu.

A kad vec pricamo o odgovornosti, hajmo spomenuti i one koji su svjesno ignorisali karantin i zarazeni hodali po kancelarijama, kaficima, javnom prevozu... Kao i o onima koji su pricom o "prehladi" (izmedju ostalog i po forumu) ohrabrili ove prve da to rade.
Ja govorim o egzaktnim stvarima. Ako je neko umro od covida i to se tvrdi, nek se dokaže tvrdnja. Dokazati se može samo obdukcijom. Nema obdukcije, dakle tvrdnja pada u vodu.

Drugo, to da neko širi virus kretanjem je samo pretpostavka "struke" koja se u ovoj pandemije isprovaljivala kao niko. Znam hejbet slučajeva gdje muž i žena zajedno žive, zajedno jedu, zajedno spavaju, on pozitivan, ona nije. Nikakvih objašnjenja nema, samo slijeganje ramenima.

Sa druge strane, znamo šta se dešava sa ljudima koji su otišli na kcus. Uzmi samo primjer Čička. Otišao zdrav (sa ozljedom) a vratio se u limenom sanduku. Eno advokat podnio hejbet krivičnih prijava, SIPA pretresa....

Sad iz ovog mog pisanja sam zaključio ko je opasniji. Zaraženi koji se kreće ili doktori sa kcusa?
Doktori koje toliko pljujes su spasili hiljade, ako ne i desetine hiljada zivota u protekloj godini, ukljucujuci i mnoge clanove foruma koji su pisali o svojim iskustvima. Vec sam ti naveo da licno poznajem sestero koje su spasili a da su bili "grobaru na lopati". Moram odati priznanje i doktorima i sestrama u covid ambulantama koji su ginuli i davali 150% od sebe (mene su recimo primili i pregledali pola sata nakon isteka radnog vremena da me ne vrate kuci).

Razmisli malo o nekim stvarima prije nego sto kliknes Submit, i pomisli kako se neko od tih ljudi sada osjeca ako cita tvoje postove.
adsubzero

#41581 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

geralt wrote: 06/07/2021 09:20
Tesla Edison wrote: 05/07/2021 14:39

Ja govorim o egzaktnim stvarima. Ako je neko umro od covida i to se tvrdi, nek se dokaže tvrdnja. Dokazati se može samo obdukcijom. Nema obdukcije, dakle tvrdnja pada u vodu.

Drugo, to da neko širi virus kretanjem je samo pretpostavka "struke" koja se u ovoj pandemije isprovaljivala kao niko. Znam hejbet slučajeva gdje muž i žena zajedno žive, zajedno jedu, zajedno spavaju, on pozitivan, ona nije. Nikakvih objašnjenja nema, samo slijeganje ramenima.

Sa druge strane, znamo šta se dešava sa ljudima koji su otišli na kcus. Uzmi samo primjer Čička. Otišao zdrav (sa ozljedom) a vratio se u limenom sanduku. Eno advokat podnio hejbet krivičnih prijava, SIPA pretresa....

Sad iz ovog mog pisanja sam zaključio ko je opasniji. Zaraženi koji se kreće ili doktori sa kcusa?
Doktori koje toliko pljujes su spasili hiljade, ako ne i desetine hiljada zivota u protekloj godini, ukljucujuci i mnoge clanove foruma koji su pisali o svojim iskustvima. Vec sam ti naveo da licno poznajem sestero koje su spasili a da su bili "grobaru na lopati". Moram odati priznanje i doktorima i sestrama u covid ambulantama koji su ginuli i davali 150% od sebe (mene su recimo primili i pregledali pola sata nakon isteka radnog vremena da me ne vrate kuci).

Razmisli malo o nekim stvarima prije nego sto kliknes Submit, i pomisli kako se neko od tih ljudi sada osjeca ako cita tvoje postove.
Ma pusti, on je svojim budalastinama davno pokazao da je neozbiljan za bilo kakvu raspravu.
Tesla Edison

#41582 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

....

Edit: Ma ne vrijedi botovima objašnjavati....
adsubzero

#41583 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Tesla Edison wrote: 06/07/2021 09:41 ....

Edit: Ma ne vrijedi botovima objašnjavati....
Jesi probao da ne budes indolentan i ogranicen ko balkon?
tranquil

#41584 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tranquil »

aldinjo wrote: 06/07/2021 00:39
tranquil wrote: 05/07/2021 16:36

A kakva je to "tvoja slika svijeta"? Neka "generalna istina" koju treba prihvatiti kao apsolutnu istinu?
Ne stavljaj mi riječi u usta, tako sa "generalnom istinom koju treba prihvatiti kao apsolutnu istinu" funkcionišu ovi ideolozi koji propagiraju nevakcinisanje i postojanje globalne zavjere. Ili si sa njima, ili si saučesnik u genocidu, kao što kaže onaj genijalac Tesla.

Istina je samo jedna, ne postoje generalne i apsolutne, moje i tvoje istine. Nadam se biti što bliže njoj, i više cijenim lično iskustvo kao izvor nego medije, a moje iskustvo je da je nekoliko osoba koje poznajem, u različitim gradovima, preminulo od Covid-a. U nekim slučajevima je bilo tako brzo i jasno, da ne znam šta bi nalazi obdukcije promijenili. U jednom slučaju (Sarajevo, KCUS), kao što sam rekao, mogao bi biti uključen i liječnički nemar kao faktor, i nadam se da će sve biti istraženo.

Ono što je najgore je što neki ljudi koje lično poznajem, iako imaju isto iskustvo kao i ja, poznavali su iste ljude, znaju šta se desilo, sve to ignorišu i furaju "svoje apsolutne istine", za njih su svi doktori i svi farmaceuti u zavjeri, neki genocid je u toku, kurci palci, znaš priču, vrti se i na ovom forumu.

Oni su pročitali, ili prije da su pogledali nešto, što im je "otvorilo oči", vide neku zavjeru koju mi slijepe ovce koje sišemo CNN-ovu sisu ne vidimo. Na stranu to što ni ja ne pratim medije osim par tema koje me zanimaju na različitim medjiima, uključujući i "alternativne", a CNN sam zadnji put gledao prije dvije decenije, ali ja sam za njih ovca ne zato što ja gledam neki medji, nego zato što ja NE vjerujem (iako sam čak i to pogledao) u svaki video koji su oni bez propitivanja i provjeravanja usvojili kao "generalnu i apsolutnu istinu". Znaš, njima je taj video otvorio oči, sve je istina, pametnom dosta :wink: , širi dalje, ali ja, koji ne vjerujem nikome, ja sam taj koji ne misli svojom glavom, pa sam haman ovca, bot, brnjičar, saučenik u genocidu.

Ako neko može vjerovati youtube šarlatanima bez dokaza, a član (šire) porodice mu umro od Covida u prilično jasnom i nedvosmislenom slučaju, bez doktorskih zajeba jer nije bilo ni vremena za zajeb (pričam o stvarnom slučaju ljudi koje dobro poznajem), onda ja ne mogu ništa drugo da zaključim nego da je u pitanju ideologija. Ako ga smrt u široj porodici nije uvjerila, neće ga uvjeriti ni medicinski iskazi o nepostojanju citotoksičnosti u vakcinama baziranim na iRNK tehnologiji, neće ga uvjeriti ni milion obdukcija, on će naći način da sve, ali apsolutno sve protumači kao dio zavjere, i ako se ne slažeš sa njim, ti ostaješ ovca bez obzira na to iz koliko si se izvora informisao.

Ali daj, daj mi još Twitter i Youtube linkova, daj mi izjava naučnika sa povrijeđenim egom koji pljuju po svojim bivšim kolegama, možda ipak vidim tu "apsolutnu istinu" i napokon počnem misliti svojom glavom, pa i ja počnem ignorisati smrt bliskih ljudi, i propagirati odbijanje zaštite.
skafiskafsnjak

#41585 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

E tako... Za Alfu se krivila dijaspora...
Za Deltu ladno mozete gospu okriviti :mrgreen:
sumirprimus

#41586 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

nema ovo kraja haman.
najgore za starije i kad kazu korona laž.
nema te bolesti da onako insana unisti u par dana.
aldinjo

#41587 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

tranquil wrote: 06/07/2021 11:05
aldinjo wrote: 06/07/2021 00:39
Ne stavljaj mi riječi u usta, tako sa "generalnom istinom koju treba prihvatiti kao apsolutnu istinu" funkcionišu ovi ideolozi koji propagiraju nevakcinisanje i postojanje globalne zavjere. Ili si sa njima, ili si saučesnik u genocidu, kao što kaže onaj genijalac Tesla.

Istina je samo jedna, ne postoje generalne i apsolutne, moje i tvoje istine. Nadam se biti što bliže njoj, i više cijenim lično iskustvo kao izvor nego medije, a moje iskustvo je da je nekoliko osoba koje poznajem, u različitim gradovima, preminulo od Covid-a. U nekim slučajevima je bilo tako brzo i jasno, da ne znam šta bi nalazi obdukcije promijenili. U jednom slučaju (Sarajevo, KCUS), kao što sam rekao, mogao bi biti uključen i liječnički nemar kao faktor, i nadam se da će sve biti istraženo.

Ono što je najgore je što neki ljudi koje lično poznajem, iako imaju isto iskustvo kao i ja, poznavali su iste ljude, znaju šta se desilo, sve to ignorišu i furaju "svoje apsolutne istine", za njih su svi doktori i svi farmaceuti u zavjeri, neki genocid je u toku, kurci palci, znaš priču, vrti se i na ovom forumu.

Oni su pročitali, ili prije da su pogledali nešto, što im je "otvorilo oči", vide neku zavjeru koju mi slijepe ovce koje sišemo CNN-ovu sisu ne vidimo. Na stranu to što ni ja ne pratim medije osim par tema koje me zanimaju na različitim medjiima, uključujući i "alternativne", a CNN sam zadnji put gledao prije dvije decenije, ali ja sam za njih ovca ne zato što ja gledam neki medji, nego zato što ja NE vjerujem (iako sam čak i to pogledao) u svaki video koji su oni bez propitivanja i provjeravanja usvojili kao "generalnu i apsolutnu istinu". Znaš, njima je taj video otvorio oči, sve je istina, pametnom dosta :wink: , širi dalje, ali ja, koji ne vjerujem nikome, ja sam taj koji ne misli svojom glavom, pa sam haman ovca, bot, brnjičar, saučenik u genocidu.

Ako neko može vjerovati youtube šarlatanima bez dokaza, a član (šire) porodice mu umro od Covida u prilično jasnom i nedvosmislenom slučaju, bez doktorskih zajeba jer nije bilo ni vremena za zajeb (pričam o stvarnom slučaju ljudi koje dobro poznajem), onda ja ne mogu ništa drugo da zaključim nego da je u pitanju ideologija. Ako ga smrt u široj porodici nije uvjerila, neće ga uvjeriti ni medicinski iskazi o nepostojanju citotoksičnosti u vakcinama baziranim na iRNK tehnologiji, neće ga uvjeriti ni milion obdukcija, on će naći način da sve, ali apsolutno sve protumači kao dio zavjere, i ako se ne slažeš sa njim, ti ostaješ ovca bez obzira na to iz koliko si se izvora informisao.

Ali daj, daj mi još Twitter i Youtube linkova, daj mi izjava naučnika sa povrijeđenim egom koji pljuju po svojim bivšim kolegama, možda ipak vidim tu "apsolutnu istinu" i napokon počnem misliti svojom glavom, pa i ja počnem ignorisati smrt bliskih ljudi, i propagirati odbijanje zaštite.
Dosta "filozofiranja". Završena rasprava.
skafiskafsnjak

#41588 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

On sa sda botom aldinjom raspravlja :-)
adsubzero

#41589 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

skafiskafsnjak wrote: 06/07/2021 15:47 On sa sda botom aldinjom raspravlja :-)
Covjek ima 5 rijeci u vokabularu, ukljucujuci one smajlije :lol:
Tesla Edison

#41590 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Najveći promašaj u procjeni. Ono pomislim da je ok lik, protiv mjera i represije, a ipak razmišlja glavom i nije bot i teoretičar, kad ono totalno suprotno. Još uz sve to, okorjeli antivakser od kojih dobijem osip ako sam u njihovoj blizini. :-)

Jedino od vegana dobijem veći osip.
tranquil

#41591 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tranquil »

Do mene :lol: Sam pao, sam se ubio
skafiskafsnjak

#41592 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Tesla Edison wrote: 06/07/2021 15:52
Najveći promašaj u procjeni. Ono pomislim da je ok lik, protiv mjera i represije, a ipak razmišlja glavom i nije bot i teoretičar, kad ono totalno suprotno. Još uz sve to, okorjeli antivakser od kojih dobijem osip ako sam u njihovoj blizini. :-)

Pa da je SDA na vlasti, bio bi za mjere i vakcine... :mrgreen:
Blitz1

#41593 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Blitz1 »

Jedino od vegana dobijem veći osip. :lol:
Tesla Edison

#41594 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

skafiskafsnjak wrote: 06/07/2021 15:55

Pa da je SDA na vlasti, bio bi za mjere i vakcine... :mrgreen:
E to ne volim kod ljudi. Kako vjetar puše skidaju se dresovi, bile su petokrake, a sada su fesovi.

Zato mene niko ne voli na ovoj temi. Ne vole me ovi paničari jer sam protiv bilo kakvih mjera, a ne vole me ni iz drugog tabora jer sam za vakcine više od ovih prvih. Tako da me svi "udaraju", al šta da se radi. Tako je kako je :D
spinel_

#41595 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

sumirprimus wrote: 06/07/2021 13:12 nema ovo kraja haman.
Odvadi malo.
I ne daj boze nikome gore od toga.
Jer ocigledno se nisi susretao s gorim i nadam se da neces.
hladan.preminger

#41596 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

spinel_ wrote: 06/07/2021 16:21
sumirprimus wrote: 06/07/2021 13:12 nema ovo kraja haman.
Odvadi malo.
I ne daj boze nikome gore od toga.
Jer ocigledno se nisi susretao s gorim i nadam se da neces.
Ko onaj vic kad fata kaže muji, moj mujo nisi ti kurca probo.
udri me jace

#41597 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

U Gračanici hiljade ljudi stiglo na pobjednički koncert Mahira Mulalića
http://www.klix.ba/clanak/210706159

Lambda klaster :D
skafiskafsnjak

#41598 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

udri me jace wrote: 06/07/2021 21:23 U Gračanici hiljade ljudi stiglo na pobjednički koncert Mahira Mulalića

Nigdje veze. Obicna gripica..a i.ne prenosi se tako lahko... :roll:
laik1981

#41599 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Al zato za utakmice trecina kapaciteta, maske, testovi, dokazi o vakcinaciji ili prebolovanoj bolesti.. Jos su samo mogli zatraziti da oni koji misle na tekmu budu 14 dana prije tekme u samoizolaciji.. Ponjamke se na sve krizne stabove koji postoje..
Nanox7

#41600 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nanox7 »

udri me jace wrote: 06/07/2021 21:23 U Gračanici hiljade ljudi stiglo na pobjednički koncert Mahira Mulalića

Ima jos vise ljudi nije ovo nista.
Locked