Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Kikibombona

#52451 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote: 06/07/2021 14:25
Kikibombona wrote: 06/07/2021 14:20

Svi su losi. Pogledaj Zenicku inicijativu, tragikomedija. Al' su ljudi opet glasali. Nema nas narod pameti da prepozna kvalitet vec glasaju za dobar marketing i dobru kampanju.
Ma znam, ali od NS i SDP ocekujemo iskorak je li tako? Dakle ne mogu ti mjera biti likovi iz ZI.

Lokalni SDP je truo do srzi, konce im vodi ekipa koja se prehljebila u periodu od 2010 do 2014 kad su nam ujedno jebali majku i unistili svaku nadu u promjene za narednih 10 godina....

NS su mi onako salonska stranka, pisci saopstenja i drustveni kriticari. Rhm. Meliha je bila ok, ovo ostalo tankosava moj brale...
Sve tacno, ali jbg kada nema ljudi... Ne mozemo izmisliti ljude.

Ipak, mislim da je NS imala sasvim dobru listu. Citao sam biografije, dosta mladih i obrazovanih ljudi. Problem je sto su bili pasivni, sto nisu imali narocitu volju za borbom. I to jeste problem za ljude koji nemaju ambiciju da kradu, tesko se motivisati da bi sluzio narodu. SDA-ovci imaju ogroman motiv zato sto znaju da ce sve pokrasti ako se docepaju vlasti.
kuglanje_ze

#52452 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

_BataZiv_0809 wrote: 06/07/2021 14:16
Kikibombona wrote: 06/07/2021 14:10
Jedina sansa ostaju SDP-NS da se napravi ravnoteza u gradu, da Fudo nema apsolutnu moc.
Kadrovski su prelosi.
Nisu kadrovski preloši, posebno NS. Imas tu doktora nauka, magistara, jako inteligentnih ljudi koji vole Zenicu i spremni su posvetiti svoje vrijeme razvoju grada. Problema su dva:
1. Gledate NS kroz Sanju i ne gotivite je
2. Previše analizirate te ljude i tražite im mane (znam ga ja, pakaš i slično). Navijači SDA i FK to ne rade, oni samo zaokružuju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52453 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kuglanje_ze wrote: 06/07/2021 14:40 Nisu kadrovski preloši, posebno NS. Imas tu doktora nauka, magistara, jako inteligentnih ljudi koji vole Zenicu i spremni su posvetiti svoje vrijeme razvoju grada. Problema su dva:
2. Previše analizirate te ljude i tražite im mane (znam ga ja, pakaš i slično). Navijači SDA i FK to ne rade, oni samo zaokružuju.
Moguce, ali ja nisam informisan o njima. Ko su, sta su, sta predlazu?

Da bi se bavio politikom nije dovoljan debeo CV nego rad na terenu koji ce informisati ljude.

Kako je @apsidejzi nedavno sjajno poentirao oko Čelika, posluzit cu se njegovim rijecima-nije moj problem sto sam neinformisan glede kvalitete NS kadra nego njihov. Ovo sto je do sada izlazilo u eter je katastrofa, a Sanja je poseban gaf. I opet nije nas problem sto ne volimo Sanju koja se isprofanisala, nego stranke.

Ja mane a priori pripisujem samo SDA, ko god je na njihovoj listi ne postoji za mene kao glasaca, ostalo sam otvoren za glasanje i tako sam glasao otkako imam biracko pravo- za kvalitetnog kandidata na meni prihvatljivoj listi (SDP, NS, Snaga Centra, DF)...
Kikibombona

#52454 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

kuglanje_ze wrote: 06/07/2021 14:40
_BataZiv_0809 wrote: 06/07/2021 14:16

Kadrovski su prelosi.
Nisu kadrovski preloši, posebno NS. Imas tu doktora nauka, magistara, jako inteligentnih ljudi koji vole Zenicu i spremni su posvetiti svoje vrijeme razvoju grada. Problema su dva:
Problem NS je sto nisu obisli svaku zenicku mahalu, razgovarali sa gradjanima i upoznali se sa problemima. Nije Zenica Pariz, za mjesec dana se moze obici svaki kvart.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#52455 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Kikibombona wrote: 06/07/2021 14:54 Problem NS je sto nisu obisli svaku zenicku mahalu, razgovarali sa gradjanima i upoznali se sa problemima. Nije Zenica Pariz, za mjesec dana se moze obici svaki kvart.
Pa da, nije politika pisanje i citanje statusa na FB i klix forumu :D. Ama lijeno to, sto kazes treba hodat po mahalama i razgovarat s ljudima, pokazat ljudskost pa i koje janje okrenut, podijelit koji sladoled djeci a ne se samo aktivirat mjesec prije izbora.Piti kafu u Carpetu i glumit politicara, danas zamal neki lik da me spuca s autom iz suprotnog smjera usporio i gleda koga ima a ja obilazi onaj dostavni kamion Perutnine ptuj, parkira tu da istovari piliće :D. Popijes kafu i kupiš krilca za ručak usput :D.
kuglanje_ze

#52456 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Slažem se sa Kikijem i Batom da je NS platio danak neaktivnom djelovanju na terenu. Nisu iskoristili priliku da upoznaju stanovnistvo i poslusaju glas naroda. Dok sam sjedio u gradskom odboru insistirao sam na formiranju mjesnih odbora, medjutim nisam nailazio na pozitivan feedback od ostalih. Alan je imao slične stavove kao i ja glede terenskog rada, medjutim bio je opstruiran.
Ostalo je istorija.
kuglanje_ze

#52457 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Bobi wrote: 06/07/2021 15:03
Kikibombona wrote: 06/07/2021 14:54 Problem NS je sto nisu obisli svaku zenicku mahalu, razgovarali sa gradjanima i upoznali se sa problemima. Nije Zenica Pariz, za mjesec dana se moze obici svaki kvart.
Pa da, nije politika pisanje i citanje statusa na FB i klix forumu :D. Ama lijeno to, sto kazes treba hodat po mahalama i razgovarat s ljudima, pokazat ljudskost pa i koje janje okrenut, podijelit koji sladoled djeci a ne se samo aktivirat mjesec prije izbora.Piti kafu u Carpetu i glumit politicara, danas zamal neki lik da me spuca s autom iz suprotnog smjera usporio i gleda koga ima a ja obilazi onaj dostavni kamion Perutnine ptuj, parkira tu da istovari piliće :D. Popijes kafu i kupiš krilca za ručak usput :D.
Ne može se bas reci da se sjedilo u kancelariji. NS je stranka sa najvećim brojem inicijativa u GV (nekoliko inicijativa je odbijeno, preformulisano od strane pojedinaca iz drugih stranaka i onda odobravano) . NS je jedina stranka koja je stala uz ljude iz Janjića u borbi protiv izgradnje MHe. Bilo je tu još niz aktivnosti, medjutim bili smo i u medijskoj blokadi i to se nije moglo vidjeti.
Bobi
Forum administrator

#52458 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Medijska blokada, napravi posrtal i ola, kao da drugi su medijski exponirani. Imam inicijativu nije kao da sam nesto riješio, treba djelovat :D. Janje, sladoled, slikanje, moljakanje, laganje..treba dignut guzicu ulozit para i truda :D.Ehe koliko je Fudo janjadi ispeko a SDA kafe podijelio :D.Evo Kiki ima inicijativa gomilu, sta ce od njih :D ?
kuglanje_ze

#52459 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Bobi wrote: 06/07/2021 15:15 Medijska blokada, napravi posrtal i ola, kao da drugi su medijski exponirani. Imam inicijativu nije kao da sam nesto riješio, treba djelovat :D. Janje, sladoled, slikanje, moljakanje, laganje..treba dignut guzicu ulozit para i truda :D.Ehe koliko je Fudo janjadi ispeko a SDA kafe podijelio :D.Evo Kiki ima inicijativa gomilu, sta ce od njih :D ?
Nasa stranka ima zvanicnu stranicu gdje se možeš informisati o aktivnostima svih odbora. Neozbiljno bi bilo da svaki gradski odbor pravi svoj portal. Osim toga imas i FB stranicu lokalnog odbora...
Sto se janjadi tiče, to neka okreću ovi što su pokrali državu, ja ga za glas ne okretao. Krvavo ja zarađujem svoju platu da bih je trpao nekom nepoznatom u guzicu.
Bobi
Forum administrator

#52460 Re: Zeničani

Post by Bobi »

kuglanje_ze wrote: 06/07/2021 15:06 Slažem se sa Kikijem i Batom da je NS platio danak neaktivnom djelovanju na terenu. Nisu iskoristili priliku da upoznaju stanovnistvo i poslusaju glas naroda. Dok sam sjedio u gradskom odboru insistirao sam na formiranju mjesnih odbora, medjutim nisam nailazio na pozitivan feedback od ostalih. Alan je imao slične stavove kao i ja glede terenskog rada, medjutim bio je opstruiran.
Ostalo je istorija.
Pa to vam je oko para zapelo, pribojao se vrh da ce morat dijeliti s vise ljudi, 100% :D. Sve se oko novca vrti.
kuglanje_ze

#52461 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Bobi wrote: 06/07/2021 15:23
kuglanje_ze wrote: 06/07/2021 15:06 Slažem se sa Kikijem i Batom da je NS platio danak neaktivnom djelovanju na terenu. Nisu iskoristili priliku da upoznaju stanovnistvo i poslusaju glas naroda. Dok sam sjedio u gradskom odboru insistirao sam na formiranju mjesnih odbora, medjutim nisam nailazio na pozitivan feedback od ostalih. Alan je imao slične stavove kao i ja glede terenskog rada, medjutim bio je opstruiran.
Ostalo je istorija.

Pa to vam je oko para zapelo, pribojao se vrh da ce morat dijeliti s vise ljudi, 100% :D. Sve se oko novca vrti.
Šta da dijelimo? Kakve pare?
Bobi
Forum administrator

#52462 Re: Zeničani

Post by Bobi »

kuglanje_ze wrote: 06/07/2021 15:22
Bobi wrote: 06/07/2021 15:15 Medijska blokada, napravi posrtal i ola, kao da drugi su medijski exponirani. Imam inicijativu nije kao da sam nesto riješio, treba djelovat :D. Janje, sladoled, slikanje, moljakanje, laganje..treba dignut guzicu ulozit para i truda.Ehe koliko je Fudo janjadi ispeko a SDA kafe podijelio :D.Evo Kiki ima inicijativa gomilu, sta ce od njih ?
Nasa stranka ima zvanicnu stranicu gdje se možeš informisati o aktivnostima svih odbora. Neozbiljno bi bilo da svaki gradski odbor pravi svoj portal. Osim toga imas i FB stranicu lokalnog odbora...
Sto se janjadi tiče, to neka okreću ovi što su pokrali državu, ja ga za glas ne okretao. Krvavo ja zarađujem svoju platu da bih je trpao nekom nepoznatom u guzicu.
Wrong, ne treba mi vasa tajanstvena web stranica, znam da ima sda.ba i sdp.ba :D, treba imati informativni nezavisni takozvani portal :D. S druge strane, svi bi nesto a nece niko banke da ulozi,nema od toga nista, to prvi ti, ja cu davat inicijative i prijedloge ali pare ne dam..to politika ala Šojić.
Bobi
Forum administrator

#52463 Re: Zeničani

Post by Bobi »

kuglanje_ze wrote: 06/07/2021 15:25 Šta da dijelimo? Kakve pare?
Treba si pitati, "Dje su pare Šojicu(Marina) ? ". Pa svaka stranka dobiva iz budžeta, donacija i sta ti ja znam, jel ti to poznato? Ko vam placa telefon,materijale tiskane, prostor i tako to, reprezentacija,sokovi,kafe aparati,trasnport,dnevnice, nisi imao pristup knjigovodstvu? Što više pilića manje za nas kokoši.
apsidejzi

#52464 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

_BataZiv_0809 wrote: 06/07/2021 14:49
kuglanje_ze wrote: 06/07/2021 14:40 Nisu kadrovski preloši, posebno NS. Imas tu doktora nauka, magistara, jako inteligentnih ljudi koji vole Zenicu i spremni su posvetiti svoje vrijeme razvoju grada. Problema su dva:
Moguce, ali ja nisam informisan o njima. Ko su, sta su, sta predlazu?

Da bi se bavio politikom nije dovoljan debeo CV nego rad na terenu koji ce informisati ljude.

Kako je @apsidejzi nedavno sjajno poentirao oko Čelika, posluzit cu se njegovim rijecima-nije moj problem sto sam neinformisan glede kvalitete NS kadra nego njihov. Ovo sto je do sada izlazilo u eter je katastrofa, a Sanja je poseban gaf. I opet nije nas problem sto ne volimo Sanju koja se isprofanisala, nego stranke.

Ja mane a priori pripisujem samo SDA, ko god je na njihovoj listi ne postoji za mene kao glasaca, ostalo sam otvoren za glasanje i tako sam glasao otkako imam biracko pravo- za kvalitetnog kandidata na meni prihvatljivoj listi (SDP, NS, Snaga Centra, DF)...
:thumbup: :thumbup:
kuglanje_ze

#52465 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Bobi wrote: 06/07/2021 15:26

Wrong, ne treba mi vasa tajanstvena web stranica, znam da ima sda.ba i sdp.ba :D, treba imati informativni nezavisni takozvani portal :D. S druge strane, svi bi nesto a nece niko banke da ulozi,nema od toga nista, to prvi ti, ja cu davat inicijative i prijedloge ali pare ne dam..to politika ala Šojić.
Nemaš pojma s kim pričaš da bi mogao takve zaključke donositi. Ako je iko davao novac ja sam davao i dok sam bio u DF, a i u NS. Hvala Bogu, imam i mogu.
Članovi daju koliko mogu, ali valjda znas kakav je standard u Zenici. Ponavljam, to su uglavnom mladi ljudi, kreditno opterećeni, imaju malu djecu i još očekuješ da finansiraju stranku. NS ne dobija značajna sredstva iz budzeta, nema velikih donacija, još uvijek se gradi infrastruktura, nije to jednostavan posao. Uglavnom se od minimuma izvlači maksimum.
Kad ulovimo kapitalca poput FK, onda ćemo i mi ispadati iz paštete.
Nivelacija

#52466 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Kikibombona wrote: 06/07/2021 14:26
Nivelacija wrote: 06/07/2021 14:18 Dva put ste nas naguzili vi Fudini da je isto ili manje zlo od SDA.

Nije isto zlo nego je vece zlo, treci put okaci macku o rep tu pricu. Radi mu kampanju negdje po selima neces ovdje.
Ti moras znati da grad nikad nece podrzati cobansku SDA, a Fudo im je uzeo sva sela. I eno ga, radi po selima kao singerica.

SDA ne moze racunati na glasove urbane raje. Mozes li zamisliti da neko ko slusa rok, dzez, tehno, rege, rep, pop, pank ili neki drugi gradski zvuk glasa za SDA cobaniju? :lol: :lol:

Pa cak i ovi seljaci koji su se emancipovali smatraju da je SDA ultra cobanska stranka. Na stranu lopovluk i sve ostalo.
Ti si moj prijatelju glasao za VECEG cobana nego sto su ljudi u SDA. Znas i sam bolje od mene da nema VECEG krkana i nepismenijeg lika u cijelom Zeničkom kantonu.

Mislim i ja sam glasao za Uzunovica i njegovu ZI ali eto barem nisam za njega.
Kikibombona

#52467 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Bobi wrote: 06/07/2021 15:26

Nije potrebno nikakvo ulaganje. Bilo bi dovoljno da su obisli svaki kvart i direktno razgovarali sa ljudima, evidentirali probleme, te obecali da ce iste plasirati u gradski parlament. Kroz komunikaciju sa ljudima razvija se povjerenje.
Bobi
Forum administrator

#52468 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Znam ja dobro sve, pola sa liste za GV NS ne zna dva razlomka sabrati :D. Sa ostalih lista gore dole :D. Interesantno ovo, mladi, djeca krediti..hajmo se baviti politikom :D. Treba kredit vratiti, djecu skolovati...uf :D, odmah inficirano.
Isto onaj doktor mladac iz SDA, nacitan, skolovan, ima znanje, ganja medicinu i njega guraju da se bavi politikom. Pustite momka nek radi ono sto zna i on je sad inficiran, djaba mu i znanje i sve.
Bobi
Forum administrator

#52469 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Kikibombona wrote: 06/07/2021 16:57 Nije potrebno nikakvo ulaganje. Bilo bi dovoljno da su obisli svaki kvart i direktno razgovarali sa ljudima, evidentirali probleme, te obecali da ce iste plasirati u gradski parlament. Kroz komunikaciju sa ljudima razvija se povjerenje.
Odlicno, evo ja komuniciram s vama pa nemam povjerenja ni u jednog :D. Još Batu nisam izveo na pravi put, koprca se :D.Daj narodu nesto konkretno, dosta je ideja i prijedloga, ima raja ideja i zamisli na pretek.
kuglanje_ze

#52470 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Bobi wrote: 06/07/2021 17:04 Znam ja dobro sve, pola sa liste za GV NS ne zna dva razlomka sabrati :D. Sa ostalih lista gore dole :D. Interesantno ovo, mladi, djeca krediti..hajmo se baviti politikom :D. Treba kredit vratiti, djecu skolovati...uf :D, odmah inficirano.
Isto onaj doktor mladac iz SDA, nacitan, skolovan, ima znanje, ganja medicinu i njega guraju da se bavi politikom. Pustite momka nek radi ono sto zna i on je sad inficiran, djaba mu i znanje i sve.
Nisam bio na listi za NS, tako da vjerovatno ne znas ko sam.
Nivelacija

#52471 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

https://fb.watch/v/1PaqReMJi/

Arnel Isak jbt najkonkretniji od svih.

Jos ako GGM krene kako je najavio u iducih mjesec onda stvarno Babinom sinu svaka cast..radi na 4-5 strana Zenice kantonalnim parama, tako treba Ramin, gdje su debili iz SDA da se ugledaju
kuglanje_ze

#52472 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Bobi wrote: 06/07/2021 17:07
Kikibombona wrote: 06/07/2021 16:57 Nije potrebno nikakvo ulaganje. Bilo bi dovoljno da su obisli svaki kvart i direktno razgovarali sa ljudima, evidentirali probleme, te obecali da ce iste plasirati u gradski parlament. Kroz komunikaciju sa ljudima razvija se povjerenje.
Odlicno, evo ja komuniciram s vama pa nemam povjerenja ni u jednog :D. Još Batu nisam izveo na pravi put, koprca se :D.Daj narodu nesto konkretno, dosta je ideja i prijedloga, ima raja ideja i zamisli na pretek.
Daj priliku i dobit ćeš konkretno. Dok god niko iz NS nije učestvovao u vlasti nema se pravo prigovoriti ništa glede konkretnog rada.
Ili je bolje ovakvo stanje. Pljujmo po NS i SDP zato što ovi na vlasti ne rade ništa. Ima Bata sigurno neki latinski naziv za taj paradoks.
Kikibombona

#52473 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Bobi wrote: 06/07/2021 17:07
Daj narodu kurac. Taj sto nesto daje ukrast ce stostruko. Takav vec ima kalkulaciju, ulozit cu 10k a ukrasti milion.

Neka zenicka NS ode u Kakanj i zamoli kolege da im objasne kako se pravi rezultat na izborima.

...

Sanja je recimo odradila posao kada je uzivo snimala pokusaj delozacije porodice iz zgrade kod BP. Zauzela se za ugrozene. To je posao politicara, da ide pomoci ljudima koji su ugrozeni.

NS moze dosta dobiti na zelenoj politici, zastiti zivotne sredine. Sve nam je prljavo i posla ima na svakom koraku. Treba biti kreativan, pronaci model kako ocistiti grad, planine i rijeke. Tu se moze bas puno postici.
Bobi
Forum administrator

#52474 Re: Zeničani

Post by Bobi »

O da, nas interesuje vlast. Jel moze ista bez vlasti, onako ljudski?
Bobi
Forum administrator

#52475 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Kikibombona wrote: 06/07/2021 17:18 Daj narodu kurac. Taj sto nesto daje ukrast ce stostruko. Takav vec ima kalkulaciju, ulozit cu 10k a ukrasti milion.

Neka zenicka NS ode u Kakanj i zamoli kolege da im objasne kako se pravi rezultat na izborima.

...

Sanja je recimo odradila posao kada je uzivo snimala pokusaj delozacije porodice iz zgrade kod BP. Zauzela se za ugrozene. To je posao politicara, da ide pomoci ljudima koji su ugrozeni.

NS moze dosta dobiti na zelenoj politici, zastiti zivotne sredine. Sve nam je prljavo i posla ima na svakom koraku. Treba biti kreativan, pronaci model kako ocistiti grad, planine i rijeke. Tu se moze bas puno postici.
Pa onda ces i dobit pišonju. Koliko daš toliko ce ti se vratiti.
Sanja sto kazes je imala dobrih poteza dok nije zasjela u fotelju, i da je neko drugi bio ista stvar. Cilj je vlast, ko jebe narod, bilo je deložacija i nakon toga, gdje bila?
Post Reply