Valjda ometa stabilnost uređaja/signala
BHTelecom
Moderator: Benq
-
Rogie
#2127 Re: BHTelecom
Postoji li sansa da Telecom dobije ES 4K?
I, hoce li nova platforma znaciti kasnjenje programa od nekih 20-30 sekundi, ako ce se ici na android box uredjaje?
I, hoce li nova platforma znaciti kasnjenje programa od nekih 20-30 sekundi, ako ce se ici na android box uredjaje?
- seoBIH
- banjaluka078
- Moderator
#2129 Re: BHTelecom
Konta li BH telecom da mi poruke kojima plaćam parking računa u besplatne sms-ove i ne naplati mi ih? Uredno dobijem sms-om potvrdu plaćanja i obavijest da parking ističe, samo mi se to ne evidentira na računu.
-
Rogie
#2130 Re: BHTelecom
Ako sam pitao, znaci da je meni bitno, valjda?
I nisam primijetio da mi trenutno na stb-u kasni, barem u odnosu na komsije/prijatelje koji koriste usluge drugih provajdera.
I ne znam da sam negdje napisao 'dodatno kasnjenje'.
- MTV
#2131 Re: BHTelecom
Ako koriste android box to ne znaci da ce biti dodatnog kasnjenja ako ostanu klasican IPTV operater.
-
nemezis
#2132 Re: BHTelecom
Kome da se obratim da mi uključe DMZ na ruteru?
- -Chesterfield-
#2133 Re: BHTelecom
https://www.bhtelecom.ba/obavjestenja/2 ... sne-mreze/
Sestra ima netFlat 5 i fiksni telefonski priključak. Da li može aplicirarati za besplatni probni period na osnovu fiksnog priključka?
Ako ne odluči produziti ugovor nakon mjesec dana, moze li vratiti stari modem, umjesto ovog novog. Sumnjam da bi joj i priključili na ovaj postojeci jer je baš ostario?
Sestra ima netFlat 5 i fiksni telefonski priključak. Da li može aplicirarati za besplatni probni period na osnovu fiksnog priključka?
Ako ne odluči produziti ugovor nakon mjesec dana, moze li vratiti stari modem, umjesto ovog novog. Sumnjam da bi joj i priključili na ovaj postojeci jer je baš ostario?
- seoBIH
#2134 Re: BHTelecom
Mislio sam uopsteno, da li je to korisnicima bitno. Moras shvatiti da ako nema par hiljada zahtjeva niko to nece pogledati. To sto ti kao jedan korisnik imas neke preferencije, tako isto i drugih 100.000 korisnika ima drugačije.
- dend
#2135 Re: BHTelecom
-Chesterfield- wrote: ↑06/07/2021 12:42 https://www.bhtelecom.ba/obavjestenja/2 ... sne-mreze/
NeAkcija je namijenjena svim postojećim korisnicima fiksnog telefonskog priključka kojima je
već izvršena ili se namjerava izvršiti migracija na širokopojasni pristup, a koji nemaju
ugovorenu multimedijalnu ili uslugu pristupa Internetu kod BH Telecoma
- -Chesterfield-
#2136 Re: BHTelecom
Ugovor je za netFlat 5 je istekao.dend wrote: ↑06/07/2021 13:40-Chesterfield- wrote: ↑06/07/2021 12:42 https://www.bhtelecom.ba/obavjestenja/2 ... sne-mreze/
Ako ne odluči produziti ugovor nakon mjesec dana, moze li vratiti stari modem, umjesto ovog novog. Sumnjam da bi joj i priključili na ovaj postojeci jer je baš ostario?NeAkcija je namijenjena svim postojećim korisnicima fiksnog telefonskog priključka kojima je
već izvršena ili se namjerava izvršiti migracija na širokopojasni pristup, a koji nemaju
ugovorenu multimedijalnu ili uslugu pristupa Internetu kod BH Telecoma
- dend
#2137 Re: BHTelecom
Onda nek odjavi pa ponovo prijavi se za akciju jer u uslovima se ne spominje ugovorna obaveza vec da osoba samo ima fiksni ,a da nema internet ili televiziju pored fiksnog
Ovo je akcija telekoma da prebaci korisnike na voip jer se pots signal gasi do 2023
-
Rogie
#2138 Re: BHTelecom
Taman onda, ako volis gledati utakmice s kasnjenjem od pola minute i na osnovu galame/navijanja komsija znati da je gol/kos/poen vec postignut, ne fali nista da finale nba lige (naprimjer) koje je sutra ujutro oko 3h po nasem vremenu, pustis poslije podne. Ima opcija timeshift, svakako.
Pricamo o preferencijama koje ne utjecu na preferencije drugih korisnika, i vjerovatno su bitne svakom onom ko prati sport - a takvih je itekako veliki broj.
- seoBIH
#2139 Re: BHTelecom
WoW, zamisli, igrač da gol, na stadionu svi skaču, a kod komsije izvodi korner, a kod tebe golman tek odbranio.
- Tananarive
#2140 Re: BHTelecom
ovo je copy paste kmeka oko kašnjenja sa telemach temeRogie wrote: ↑06/07/2021 14:33Taman onda, ako volis gledati utakmice s kasnjenjem od pola minute i na osnovu galame/navijanja komsija znati da je gol/kos/poen vec postignut, ne fali nista da finale nba lige (naprimjer) koje je sutra ujutro oko 3h po nasem vremenu, pustis poslije podne. Ima opcija timeshift, svakako.
Pricamo o preferencijama koje ne utjecu na preferencije drugih korisnika, i vjerovatno su bitne svakom onom ko prati sport - a takvih je itekako veliki broj.
- dend
#2141 Re: BHTelecom
Nije kasnjenje na mojaTV STBu uopste primjetno. Nisam siguran da li je ko poredio sa ostalim operaterima, ali sumnjam da iko ima "brzi" prenos sto se tice prenos kanala preko optikeRogie wrote: ↑06/07/2021 14:33Taman onda, ako volis gledati utakmice s kasnjenjem od pola minute i na osnovu galame/navijanja komsija znati da je gol/kos/poen vec postignut, ne fali nista da finale nba lige (naprimjer) koje je sutra ujutro oko 3h po nasem vremenu, pustis poslije podne. Ima opcija timeshift, svakako.
Direktne opticke veze

- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#2142 Re: BHTelecom
Konacno da progledamo u noviji svijet
Na kojem ce principu mijenjati postojecim korisnicima, zna li se sta ?
- dend
#2143 Re: BHTelecom
https://www.bhtelecom.ba/blog/2021/07/s ... nus-plusu/
Sve što je potrebno da znate o Bonus plusu

Bonus plus
Bonus plus je program lojalnosti u BH Telecomu koji nudi brojne popuste i pogodnosti svojim korisnicima. Ukoliko se odlučite postati član Bonus plus-a, skupljanjem bodova dobijate brojne benefite u toku kalendarske godine.
Kako se skupljaju bodovi?
Bodovi se sakupljaju redovnim plaćanjem računa za sve usluge koje korisnik ima, a ukoliko je Ultra, mjesečni iznos dopuna potrebno je da iznosi najmanje 7 KM.
U okviru skupljanja bodova omogućeni su višenamjenski bodovi koje je grupišu u nekoliko kategorija: jednokratni, mjesečni, bodovi na osnovu aktivnosti korisnika i posebni bodovi.
Šta sve pruža program Bonus plus?
Uz redovno plaćanje računa koji vam omogućavaju da kroz vašu potrošnju ostvarite bonus bodove, program Bonus plus daje vam priliku da svoje bodove zamijenite za:
-popust na kupovinu uređaja
-popust na plaćanje računa
-dokup dodatnih usluga (dokup saobraćaja i sl.).
Kako se učlaniti?
Učlanjenje u Bonus plus je besplatno.
Da biste se učlanili u program lojalnosti Bonus plus potrebno je da ste korisnik BH Telecom usluge najmanje godinu dana, te da imate:
-aktivan status kao korisnik bez registrovanih zloupotreba
-dodijeljen status
Dodjeljeni statusi su podijeljeni u kategorije: Start, Silver, Gold i Premium.
Status korisnika ovisi o broju usluga koje korisnik ima, godina staža kao korisnik usluge i visine računa koji se plaća. Pogodnosti su i dalje iste za sve korisnike.
Zahtjev za učlanjenje možete podnijeti putem webshopa. Više info ovdje.
Provjera stanja
Provjeru stanja bodova možete izvršiti na sljedeći način:
-prijavom na Moj webshop
-slanjem SMS poruke STANJE na broj 061 11 61
-putem usluge Moj vodič, pozivanjem koda *110#
-te pozivom Kontakt centra na broj 1444 ili posjetom najbližem prodajnom mjestu.
Vaše je samo da koristite usluge, redovno plaćate račune u predviđenom roku, zbrajate bodove koje dobijate na osnovu potrošnje i iskoristite ih za popuste i pogodnosti koji vama u određenom periodu odgovaraju.
Detaljne informacije o Bonus plus programu lojalnosti možete naći ovdje.
Mi ne zaboravljamo povjerenje!
Sve što je potrebno da znate o Bonus plusu

Bonus plus
Bonus plus je program lojalnosti u BH Telecomu koji nudi brojne popuste i pogodnosti svojim korisnicima. Ukoliko se odlučite postati član Bonus plus-a, skupljanjem bodova dobijate brojne benefite u toku kalendarske godine.
Kako se skupljaju bodovi?
Bodovi se sakupljaju redovnim plaćanjem računa za sve usluge koje korisnik ima, a ukoliko je Ultra, mjesečni iznos dopuna potrebno je da iznosi najmanje 7 KM.
U okviru skupljanja bodova omogućeni su višenamjenski bodovi koje je grupišu u nekoliko kategorija: jednokratni, mjesečni, bodovi na osnovu aktivnosti korisnika i posebni bodovi.
Šta sve pruža program Bonus plus?
Uz redovno plaćanje računa koji vam omogućavaju da kroz vašu potrošnju ostvarite bonus bodove, program Bonus plus daje vam priliku da svoje bodove zamijenite za:
-popust na kupovinu uređaja
-popust na plaćanje računa
-dokup dodatnih usluga (dokup saobraćaja i sl.).
Kako se učlaniti?
Učlanjenje u Bonus plus je besplatno.
Da biste se učlanili u program lojalnosti Bonus plus potrebno je da ste korisnik BH Telecom usluge najmanje godinu dana, te da imate:
-aktivan status kao korisnik bez registrovanih zloupotreba
-dodijeljen status
Dodjeljeni statusi su podijeljeni u kategorije: Start, Silver, Gold i Premium.
Status korisnika ovisi o broju usluga koje korisnik ima, godina staža kao korisnik usluge i visine računa koji se plaća. Pogodnosti su i dalje iste za sve korisnike.
Zahtjev za učlanjenje možete podnijeti putem webshopa. Više info ovdje.
Provjera stanja
Provjeru stanja bodova možete izvršiti na sljedeći način:
-prijavom na Moj webshop
-slanjem SMS poruke STANJE na broj 061 11 61
-putem usluge Moj vodič, pozivanjem koda *110#
-te pozivom Kontakt centra na broj 1444 ili posjetom najbližem prodajnom mjestu.
Vaše je samo da koristite usluge, redovno plaćate račune u predviđenom roku, zbrajate bodove koje dobijate na osnovu potrošnje i iskoristite ih za popuste i pogodnosti koji vama u određenom periodu odgovaraju.
Detaljne informacije o Bonus plus programu lojalnosti možete naći ovdje.
Mi ne zaboravljamo povjerenje!
-
Rogie
#2144 Re: BHTelecom
Dobar pokusaj da ispadnes zanimljiv!
Nigdje nisam rekao da trenutno kasni (jer ni ja nisam primijetio), vec sam pitao da li ce kasniti prelaskom na android boxove i novu platformu.
- dend
#2145 Re: BHTelecom
Ne vidim razlog zbog cega bi drugaciji OS uopste na to utjecao, boxovi su client side i ne uticu na stream dok bi promjene na platformi mogle utjecat međutim iskreno sumnjam
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2146 Re: BHTelecom
Nije valjda da moram čekati početak sljedeće godine da se učlanim u Bonus plus ?
Kako nisam ranije dobio taj status kada sam korisnik više od 10 godina? Možda ima neke veze što sam prešao na postpaid prije nekoliko mjeseci ?

Kako nisam ranije dobio taj status kada sam korisnik više od 10 godina? Možda ima neke veze što sam prešao na postpaid prije nekoliko mjeseci ?

-
sencobih
#2147 Re: BHTelecom
možes se uvijek učlaniti u bonus plus i već od slijedećeg računa skupljas bodove
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#2149 Re: BHTelecom
meni je PLC radio regularno dok nisam zamjenio u WC-u plafonjeru LED , svaki put kad bi neko ušao u wc i upalio svjetlo meni bi slika zaledila. dok nisam shvatio i demontirao tu plafonjeru i vidio da mi adapter coverter 220v-12v ne pravi neke smetnje , zamjenio i sad sve fercera.
Uglavnom PLC će ometati neki jači elektromotor , bilo što , što će poremetiti singhornizaciju frekvencije na kojoj rade uređaji. Lično preferiram PLC -ove davati onima koji imaju monofaznu struju.
- PlusSA
#2150 Re: BHTelecom
Princip "cekanja" do kraja 2025 godine svi ce biti na novoj platformi
Eh ako imaš štelu taj princip zaobilaziš