Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Nivelacija

#52376 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Image

Prijavio sam, medjutim debil je dao šapi da vodi azil i naravno da nece ukloniti novoformirani čopor, a koliko je divlji citat ce se iducih dana po zenickim medijima o napadima.

To su telad i ozbiljan čopor koji moze ugroziti i ozbiljne i krupne muskarce koji nemaju strah prema njima.

20 metara od MUP-a.
50 metara od Fudinog kabineta.
skoronikako

#52377 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Po ovoj prici ispade da su problem arome, a ne korupcija i nepotizam. Po ovome su jednaki i desnica i ljevica i centar.

Nego, opet se iznose i lazi. Sanja jeste meta nekih prozivki, ali je meta s razlogom. Ne zato sto se zove Sanja, nego zato sto je izdajnik Celika zajedno sa Fuadom Kasumovicem. Isto kao i Babajic.

Meni su vjere i strane politickog spektra najmanji problem. Problem je sto ce ljevicar policajac/doktor uzeti mito isto kao i "vjernik" policajac/doktor.
Kikibombona

#52378 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

apsidejzi wrote: 05/07/2021 10:10Boldirano si 100% upravu. Ja cesto razmisljam sto se ja ne bih ukljucio i onda mi naumpadne: Za koga? Nas narod je konzervativna desnica i takve i biraju i samo takvi mogu proci na izborima.Ti mozes biti liberal koji ima lijeve ili centralne stavove ali ces definitivno popusiti na izborima. Al onda s druge strane, ne mozes vjecno ni sutiti jer se nista nece samo od sebe promijeniti.

TU sam i ja negdje izmedju letargije zbog naroda kojeg imamo i anksioznosti zbog te letargije. Ne zna covjek bil odustao il bi pokusao da se bori, i onda se sve svodi na to: Haj neko ce drugi valjda doci. I onda dodje Fudo i ti pomislis evo ga. Necu se ja boriti ali cu mu dati glas i navijati za njega da ove stuce. Na kraju se ispostavi da si bio dopola upravu. Ove jest stukao al je postao kao oni. Ustvari nije postao nego je oduvijek i bio kao oni al nema veze sad...

Ja za iduce izbore zaista ne vidim neku liberalnu opciju osim eventualno Babajica mada ne znam koliko je on samostalan. Ovo sa Bogicem je pokazalo da direktive ipak iz Sarajeva dolaze...
Svi se vodimo licnim interesima. Rijetke su osobe koje ce zrtvovati sebe radi opsteg interesa, iako politicari neprestano govore da su narod i drzava jedine pokretacke snage, da ih ne zanima novac i status u drustvu. :D

Za mene bi bila prevelika zrtva rad sa gnjidama, borba sa najgorim ljudskim sljamom, najgore uvrede od strane SDA botova itd. Ili bih ja nekoga ubio ili bi mene neko. Definitivno nemam zeludac niti zivce za stvari. Moras biti flegman da bi sve to podnio.

Zato respektujem Sanju Renic i njenu ekipu. Definitivno nije lopov, radi za platu. Do sada je dobila hiljade i hiljade uvreda samo zato sto je drugacija. Ili Almir Babajic, momak posteno zaradi svoju platu, trudi se koliko moze. Svi znamo da nije lopov.

Ne mozes mijenjati ljude od 40, 50 ili 60 godina. Ne mozes ni ove od trideset. Dok sve to ne ode pod zemlju neke velike promjene se nece desiti. Ici cemo naprijed, i sada idemo, ali uzasno malim koracima. U prilog nam ne ide masovno iseljavanje i los natalitet. Previse ljudi odlazi sto dodatno usporava napredak.

Mene Fudo nije nimalo iznanadio. Prefrgani seljak. Svaki njegov potez je apsolutno ocekivan. Ipak, on je korak naprijed u odnosu na SDA, koliko god bio mali. Vidjet cemo koliko ce trebati da napravimo novi korak, da umjesto Fude nadjemo bolje rjesenje.

Najgora moguća stvar bi bila povratak SDA. I to jeste najveci adut Fude, strah od SDA.
doff

#52379 Re: Zeničani

Post by doff »

Kontradiktoran si. Kažeš ne možeš mijenjat ljude od 40, 50, 60 godina, a onda pričaš kao Fudo je bolje rješenje od SDA, lik kojeg je ta ista SDA napravila i koji i dalje gazi njihovim stopama samo bez njih direktno ali sa njihovim ljudima koje su zaposlili u GU.

Tvrdim da ne postoji manje zlo. Zlo je zlo! Kad pitam da mi odgovorite šta je on to manjeg zla uradio od SDA, ili oni drugi da kažu šta je to Fudo većeg zla učinio u odnosu na SDA, e tu usutite.

Manje zlo je samo zato što nije tu SDA, al nema veze što je to ipak neko koga su oni naučili kakav treba biti, udarili mu temelje lopovluka.

E svasta.
Kikibombona

#52380 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

skoronikako wrote: 05/07/2021 11:16Po ovoj prici ispade da su problem arome, a ne korupcija i nepotizam. Po ovome su jednaki i desnica i ljevica i centar.

Nego, opet se iznose i lazi. Sanja jeste meta nekih prozivki, ali je meta s razlogom. Ne zato sto se zove Sanja, nego zato sto je izdajnik Celika zajedno sa Fuadom Kasumovicem. Isto kao i Babajic.

Meni su vjere i strane politickog spektra najmanji problem. Problem je sto ce ljevicar policajac/doktor uzeti mito isto kao i "vjernik" policajac/doktor.
SDA je sinonim za kriminal, korupciju i nepotizam. Unistili su mentalitet naroda. Danas je 99.9% ljudi spremno prekrsiti zakon zarad sticanja dobiti, samo ako se ukaze prilika.

Mi zivimo SDA sistem vrijednosti. SDA je izvor problema.

...

Ja sam govorio o brutalnim uvredama na racun Sanje od strane SDA botova. Isto kao sto danas napadaju Elmedina i Senada, krste ih, nazivaju izdajnicima, crtaju kokarde i sl. O tome sam ja govorio.

Ili sto Fudi prigovaraju radi pive?
Kakav je problem sa pivom?
skoronikako

#52381 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

I taj sistem je FK doktorirao.

Tebi je FK manje zlo od SDA jer nije "vjerski fanatik", sta god to znacilo. Meni je isto zlo.
Kikibombona

#52382 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

doff wrote: 05/07/2021 12:03Kontradiktoran si. Kažeš ne možeš mijenjat ljude od 40, 50, 60 godina, a onda pričaš kao Fudo je bolje rješenje od SDA, lik kojeg je ta ista SDA napravila i koji i dalje gazi njihovim stopama samo bez njih direktno ali sa njihovim ljudima koje su zaposlili u GU.

Tvrdim da ne postoji manje zlo. Zlo je zlo! Kad pitam da mi odgovorite šta je on to manjeg zla uradio od SDA, ili oni drugi da kažu šta je to Fudo većeg zla učinio u odnosu na SDA, e tu usutite.

Manje zlo je samo zato što nije tu SDA, al nema veze što je to ipak neko koga su oni naučili kakav treba biti, udarili mu temelje lopovluka.

E svasta.
Velika mafijaska organizacija, koja ima hiljade clanova, ogromne poluge moci u drustvu, je uvijek opasnija od bilo kojeg pojedinca.

SDA kontrolise sudove, policiju, obavjestajnu sigurnosnu agenciju, medije, hiljade ratnih profitera itd.

...

I nije mi jasno zasto se zamaras politikom ako su ti svi isti. Pametnije bi bilo da pecas ribu. I za 10 godina ce biti svi isti po tvom standardu. I prije 10 godina su bili. I sve stranke na Balkanu su iste po tvom standardu.

...

Ne nudis nikakva rjesenja, samo pljujes Fudu, a svi su ti isti. Meni se cini da tebi nisu svi isti jer da jesu ravnomjerno bi rasporedio pljuvacku.
Kikibombona

#52383 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

skoronikako wrote: 05/07/2021 12:16 I taj sistem je FK doktorirao.

Tebi je FK manje zlo od SDA jer nije "vjerski fanatik", sta god to znacilo. Meni je isto zlo.
Tebi su kao kolegi svi isto zlo. Sve stranke na Balkanu su zlo. Ima li neka stranka u Srbiji, Crnoj Gori ili Hrvatskoj da nije isto zlo? Ima li u Grckoj?

...

Ja imam u uzoj porodici ljude koji tvrde da su sve stranke sranje i koji uopste ne glasaju, pocevsi od moje majke pa nadalje. Medju drugovima imam gomilu takvih.

Medjutim, oni ne furaju agendu Salke Zildzica da su svi isti, u milimetar. Ne. To su ljudi koje politika uopste ne zanima i koji se politikom ama bas nikako ne bave. I to je logicno, ako su svi isti, zasto se zamarati politikom?

Krajnje je simptomaticno da ne zelite reci da je SDA najvece zlo u drzavi i da se tom kancerogenom strankom uopste ne bavite.

Ako su svi isti, dajte malo piste protiv vlade ZDK i malo protiv gradonacelnicka, ja cu vam skinuti kapu. U suprotnom, sumnjivi ste.
Nivelacija

#52384 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Nije isto zlo, Fudo je vece zlo od SDA.

Covjek nije sposoban ocrtati GGM koji je Huso izgradio.
A sad zamisli da izgradi muzej, arenu, 20 kruznih tokova, najmoderniju deponiju, atletski stadion itd itd.

Vidis da je vece zlo, nesposoban za bilo kakav projekat osim 2 cm asfalta po selu sto i Eka zna.

Naprimjer Eka bi nasao nacin da se za pola decenije zamjeni pokvarena javna rasvjeta u gradu Mordor.
doff

#52385 Re: Zeničani

Post by doff »

Kikibombona wrote: 05/07/2021 12:28
doff wrote: 05/07/2021 12:03Kontradiktoran si. Kažeš ne možeš mijenjat ljude od 40, 50, 60 godina, a onda pričaš kao Fudo je bolje rješenje od SDA, lik kojeg je ta ista SDA napravila i koji i dalje gazi njihovim stopama samo bez njih direktno ali sa njihovim ljudima koje su zaposlili u GU.

E svasta.
Velika mafijaska organizacija, koja ima hiljade clanova, ogromne poluge moci u drustvu, je uvijek opasnija od bilo kojeg pojedinca.

SDA kontrolise sudove, policiju, obavjestajnu sigurnosnu agenciju, medije, hiljade ratnih profitera itd.

...

I nije mi jasno zasto se zamaras politikom ako su ti svi isti. Pametnije bi bilo da pecas ribu. I za 10 godina ce biti svi isti po tvom standardu. I prije 10 godina su bili. I sve stranke na Balkanu su iste po tvom standardu.

...

Ne nudis nikakva rjesenja, samo pljujes Fudu, a svi su ti isti. Meni se cini da tebi nisu svi isti jer da jesu ravnomjerno bi rasporedio pljuvacku.
Mrži su mi oni koji su iznevjerili povjerenje. Obecali se boriti protiv zla, a na kraju se pokazalo da su to ti isti koji su zlo činili, samo dres promijenili.

E zato ovog posebno pljujem.

Nepravda je i dalje prisutna. I opet ništa obrazložili to sa terminom manje i veće zlo.

Čovjek koji je bio dio sistema zla, hvalio se nakaradnim zakonom o PDV kao o megaprojektu tzv strucnjaka...

I sad on kao nije više dio tog sistema i sad je manje zlo, a to što koristi njihovu školu, to zaboravljamo (neki).

On je vlast u gradu evo već peta godina, on troši naše pare. Koga ću pljuvati ako neću njega, najodgovornijeg. Nije govorio da će ovako radit, nego da ćemo biti evropski grad, sa modernim autobuskim stajalištima sa displejima, sa modernim led rasvjetom, asfaltiranim putevima, osloboditi nas svih pausala, oporezovanim kladionicama, raznoraznim projektima...

I najvažnije, obećao je da će se saam povući ako ne dovede barem jednog velikog investitora za 4 godine. I? Gdje je zapelo?

Možda je mislio na turčina? Hajd ga znaj...
apsidejzi

#52386 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Borba za ideale je teska i moje misljenje da promjena u drustvu ne moze doci dok se neko ne pocne boriti za ideale. Neko ce morati prestati raditi za platu i poceti raditi za drustvo. Komunisti u bivsoj Jugi su to uradili i onda su napravili cudo od drzave u 20 godina. Ja nisam komunista po ubjedjenju ali cijenim njihovu zrtvu i borbu za ideale. Iako te ideale smatram pogresnim, smatram da je ispravno boriti se za iste. Demokratija teoretski i jeste borba za ideale raznih grupa gdje svaka ima svoje ideale i onda nadju kompromis u sredini negdje, u ovisnosti koliko kojih ima.

Nas problem je sto je ideal uposlenje u drzavnu instituciju i uhljebljenje. I onda svi zajedno truhnu a niko nece da promijeni ideal. Neko ce na kraju morati inace ce proci jos 10 godina i nista se nece desiti. Samo ce propasti godine, proci mladost i ti ces biti srednjovjecni covjek koji nije ostvario nista i nikada se nije borio za nista osim da sacuva posao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52387 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kikibombona wrote: 05/07/2021 12:34 Krajnje je simptomaticno da ne zelite reci da je SDA najvece zlo u drzavi i da se tom kancerogenom strankom uopste ne bavite.
Ma kazu ali ono usput, znam ja da ezdea ne valja, ali _____________ (dopisi 3 do 5 kartica teksta da su svi isti). :D
skoronikako

#52388 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Nisu svi nivoi vlasti isti. KF mozemo samo porediti sa SDA na lokalnom nivou, a posto vec zivimo u Zenici, poredimo njihove ucinke u Zenici. I na tom nivou je KF isto zlo. Nema "ali". To je cinjenica.

Eh sad, ako je osoba ili politicka stranka na jednom nivou ista, ne znaci da ce biti na drugom, ali ovo sto je KF pokazao do sad je jadno. "SDA ovo, SDA ono". To mene ne interesuje. SDA vise nije na vlasti u ovom gradu i hajmo gledati sta radi ta politicka struja koja je preuzela vlast od SDA. Da li radi bolji posao? Da li radi jednako dobro ili jednako lose? Da li radi gore?

Primjetim da ima odredjen broj ljudi koji nisu u stanju ili pak ne zele napraviti razliku izmedju grada, kantona, entiteta i drzave. Nismo u stanju grad dovesti u normalu, a hocemo da rijesiti probleme drzave. Ne napreduje se odabirom losijeg kandidata.
kuglanje_ze

#52389 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

doff wrote: 05/07/2021 12:03 Kontradiktoran si. Kažeš ne možeš mijenjat ljude od 40, 50, 60 godina, a onda pričaš kao Fudo je bolje rješenje od SDA, lik kojeg je ta ista SDA napravila i koji i dalje gazi njihovim stopama samo bez njih direktno ali sa njihovim ljudima koje su zaposlili u GU.

E svasta.
Griješiš da je SDA naučila FK lopovluku. FK je stara, seoska lopina koja je učila SDA-ovce kako se "krade u skladu sa zakonom".
Prije rata su njegovi krali šumu u G. Vakufu, urođen je tu lopovluk. On je samo mogao držati obuku iz kriminala.
Ja_Ja

#52390 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

skoronikako wrote: 05/07/2021 14:06 Nisu svi nivoi vlasti isti. KF mozemo samo porediti sa SDA na lokalnom nivou, a posto vec zivimo u Zenici, poredimo njihove ucinke u Zenici. I na tom nivou je KF isto zlo. Nema "ali". To je cinjenica.

Eh sad, ako je osoba ili politicka stranka na jednom nivou ista, ne znaci da ce biti na drugom, ali ovo sto je KF pokazao do sad je jadno. "SDA ovo, SDA ono". To mene ne interesuje. SDA vise nije na vlasti u ovom gradu i hajmo gledati sta radi ta politicka struja koja je preuzela vlast od SDA. Da li radi bolji posao? Da li radi jednako dobro ili jednako lose? Da li radi gore?

Primjetim da ima odredjen broj ljudi koji nisu u stanju ili pak ne zele napraviti razliku izmedju grada, kantona, entiteta i drzave. Nismo u stanju grad dovesti u normalu, a hocemo da rijesiti probleme drzave. Ne napreduje se odabirom losijeg kandidata.
Ja bih se usudio reci kao zestoki mrzitelj SDA i svega onog iza cega stoje da je Fuad Kasumovic u ovih pet godina stetniji za Zenicu nego sto je SDA bila u bilo kojem peto godisnjem periodu od 2004 do 2016.

Govorio sam i ovdje i prijateljima i 2016 i prosle godine da ce nas ovaj unazaditi duplo nego sto je to uradila SDA i stojim iza toga.

Mislim da kiki generalno ima problem s vjerom i to je njegovo pravo, ali se diskredituje kao govornik konstantnim potenciranjem vjerskog aspekta (koji je neupitan) SDA, dok mu je cirkus NS Zenica neko mjerilo FGR-a. Zahebi ti tu pricu. NS nije popusila na izborima zato sto su bili napredni, ili sto su bili pametni, pa cak i previse ispred svog vremena. Popusili su jer se radilo o neorganizovanoj rulji sa narcistickim tendencijama i uvjerenjem da su bolji od ostalih. Zenica i ovakva kakve jeste ne tolerise tu vrstu prepotentnosti i pasjaluka.
kuglanje_ze

#52391 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Opet se otvara tema:"Zašto je NS popušio izbore u Zenici?"

Najoriginalniji odgovor na nagradno pitanje dobija kupon za 2 gratis boze u ćaršiji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52392 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kikibombona

#52393 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Ja_Ja wrote: 05/07/2021 14:41Ja bih se usudio reci kao zestoki mrzitelj SDA i svega onog iza cega stoje da je Fuad Kasumovic u ovih pet godina stetniji za Zenicu nego sto je SDA bila u bilo kojem peto godisnjem periodu od 2004 do 2016.

Govorio sam i ovdje i prijateljima i 2016 i prosle godine da ce nas ovaj unazaditi duplo nego sto je to uradila SDA i stojim iza toga.

Mislim da kiki generalno ima problem s vjerom i to je njegovo pravo, ali se diskredituje kao govornik konstantnim potenciranjem vjerskog aspekta (koji je neupitan) SDA, dok mu je cirkus NS Zenica neko mjerilo FGR-a. Zahebi ti tu pricu. NS nije popusila na izborima zato sto su bili napredni, ili sto su bili pametni, pa cak i previse ispred svog vremena. Popusili su jer se radilo o neorganizovanoj rulji sa narcistickim tendencijama i uvjerenjem da su bolji od ostalih. Zenica i ovakva kakve jeste ne tolerise tu vrstu prepotentnosti i pasjaluka.
Ubjedljivo najgori nacelnik u historiji Zenice je Huso Smajlovic. Ubjedljivo najgori.

Imao je vertikalu od vrha do dna, na raspolaganju budzete od par milijardi, pa nista zivo nije uradio. Radi njega smo upali u kredit za GGM. Otvorio je nula radnih mjesta. Zaduzio nas do guse, ucinio grad kreditno nesposobnim.

...

Fudu sabotiraju svi nivoi vlasti, od kantona, entiteta pa sve do drzave.

...

Ipak, seljaci ga velicaju da im je puteve napravio. Iskaro je SDA na selima a seljak ne da glas bezveze.

Zavrseno je grijanje sto je najbolji projekat od rata naovamo u nasem gradu, bez kreditnog zaduženja. Toplana je u zimskom periodu przila 400-500 tona uglja za jedan dan, pa ti vidi kakav je to bio atak za nasa pluca.

Radi gasovode u prigradskim naseljima sto je opet vazno za nase zdravlje.

Radi se Plava voda sto je takodje vazno za nase zdravlje.

Napravio je Summer fest sto je najbolji dogadjaj u Zenici od rata naovamo.

Uradio je industrijsku zonu do zeljezare, ne znam kako se zove.

Sklonio je kerove koji su gospodarili gradom za vrijeme Huse.

...

I sada ce nas i on uvaliti u kredit, napucati bazene ili zicaru, pa ce ga raja dizati u nebesa. A i on je obican kurton, samo nakon SDA gore ne moze da mu jebes majku.

...

Svi bi trebali imati problem sa vjerom koju personificiraju SDA, SAFF i STAV.
doff

#52394 Re: Zeničani

Post by doff »

Opet zaduženje za GGM. Fuad se hvalio kako je on taj koji je riješio najpovoljniji kredit kod svog prijatelja saudijca, a kao SDA se hvali tim projektom. Ovo su ti njegove riječi, nedavno sam postavio link sa njegovog predizbornog skupa.

Zašto nas je zavalio i zadužio grad suprotno zakonu o dugu i zaduženju gradova i općina, kao zamjenik ministra financija? Čiji je on to igrač bio?

Ovaj ne da ne zna završit led rasvjeti, nego ne zna ni postojecu održavat.

Edit
Kad već spominjes novu poslovnu zonu, pa otpadak nije uspio popuniti ni postojecu koja posjeduje sve infrastrukturne priključke. Obećao je barem jednog velikog ulagača dovesti, vidiš li ga?
Kikibombona

#52395 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

doff wrote: 05/07/2021 17:29Opet zaduženje za GGM. Fuad se hvalio kako je on taj koji je riješio najpovoljniji kredit kod svog prijatelja saudijca, a kao SDA se hvali tim projektom. Ovo su ti njegove riječi, nedavno sam postavio link sa njegovog predizbornog skupa.

Zašto nas je zavalio i zadužio grad suprotno zakonu o dugu i zaduženju gradova i općina, kao zamjenik ministra financija? Čiji je on to igrač bio?

Ovaj ne da ne zna završit led rasvjeti, nego ne zna ni postojecu održavat.
Ja se sjećam da se Huso milion puta hvalio GGM-om sa kojim nam je jebo milu majku. I sada vidimo da je uradjeno katastrofalno, osim sto smo prevareni za ogroman iznos.

Taj covjek za silne godine na vlasti, a raspolagao je vertikalom od vrha do dna, sa potencijalnim milijardama, nije uradio apsolutno nista od suštinske vaznosti. Nesto malo je okrecio i usminkao i to je sve. Nula radnih mjesta, nula projekata za zaštitu zivotne sredine.
doff

#52396 Re: Zeničani

Post by doff »

Da ne bude da ja izmisljam, molim te poslušaj pa se javi.

Od 10 minute

Kikibombona

#52397 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

doff wrote: 05/07/2021 17:38Da ne bude da ja izmisljam, molim te poslušaj pa se javi.
Pa jarane, projekat GGM-a je zavrsio Huso i stavio potpis gdje je god trebalo. On je tada bio nacelnik a ne Fudo, on je zaduzio grad a ne Fudo. E jedino ako je malouman pa ga izlevatili.

A to Fudo sto prica, pa nije valjda da vjerujes dokazanom lazovu?
doff

#52398 Re: Zeničani

Post by doff »

Kikibombona wrote: 05/07/2021 17:45
Pa jarane, projekat GGM-a je zavrsio Huso i stavio potpis gdje je god trebalo. On je tada bio nacelnik a ne Fudo, on je zaduzio grad a ne Fudo. E jedino ako je malouman pa ga izlevatili.

Pa jarane, ne možeš kredit podići bez ministarstva financija BiH. Naročito ne možeš ako još dižeš iznosi koji po zakonu ne možeš podići, jedino ako to neko aminuje, da bi izašao u susret stranci. Dakle na tadašnji budžet, grad nije mogao podići onoliko iznos, al eto neko je to završio, kako se nahvalio. Nadam se da si preslusao video i shvatio koje nebuloze je obećavao, a šta je realizovao.
Nivelacija

#52399 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Ko god je zavrsio Fudo Ili Huso svaka mu čast, GGM je najbolja stvar u historiji grada, kad vidim slike prije tuga me obuzme kakva je kasaburina bila..

Ali treba popisat po kantonu i SDA sto nisu pola finansirali to stoji.
Kikibombona

#52400 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

doff wrote: 05/07/2021 17:50
Kikibombona wrote: 05/07/2021 17:45

Pa jarane, ne možeš kredit podići bez ministarstva financija BiH. Naročito ne možeš ako još dižeš iznosi koji po zakonu ne možeš podići, jedino ako to neko aminuje, da bi izašao u susret stranci. Dakle na tadašnji budžet, grad nije mogao podići onoliko iznos, al eto neko je to završio, kako se nahvalio. Nadam se da si preslusao video i shvatio koje nebuloze je obećavao, a šta je realizovao.
Huso Smajlovic je zaduzio grad i prevario Zenicane za astronomski iznos.

Ili je jednostavno bio malouman pa ga zajebali.

Sve to se uklapa u sliku najgoreg nacelnika od kada postoji Zenica.
Post Reply