Ja_Ja wrote: ↑05/07/2021 14:41Ja bih se usudio reci kao zestoki mrzitelj SDA i svega onog iza cega stoje da je Fuad Kasumovic u ovih pet godina stetniji za Zenicu nego sto je SDA bila u bilo kojem peto godisnjem periodu od 2004 do 2016.
Govorio sam i ovdje i prijateljima i 2016 i prosle godine da ce nas ovaj unazaditi duplo nego sto je to uradila SDA i stojim iza toga.
Mislim da kiki generalno ima problem s vjerom i to je njegovo pravo, ali se diskredituje kao govornik konstantnim potenciranjem vjerskog aspekta (koji je neupitan) SDA, dok mu je cirkus NS Zenica neko mjerilo FGR-a. Zahebi ti tu pricu. NS nije popusila na izborima zato sto su bili napredni, ili sto su bili pametni, pa cak i previse ispred svog vremena. Popusili su jer se radilo o neorganizovanoj rulji sa narcistickim tendencijama i uvjerenjem da su bolji od ostalih. Zenica i ovakva kakve jeste ne tolerise tu vrstu prepotentnosti i pasjaluka.
Ubjedljivo najgori nacelnik u historiji Zenice je Huso Smajlovic. Ubjedljivo najgori.
Imao je vertikalu od vrha do dna, na raspolaganju budzete od par milijardi, pa nista zivo nije uradio. Radi njega smo upali u kredit za GGM. Otvorio je nula radnih mjesta. Zaduzio nas do guse, ucinio grad kreditno nesposobnim.
...
Fudu sabotiraju svi nivoi vlasti, od kantona, entiteta pa sve do drzave.
...
Ipak, seljaci ga velicaju da im je puteve napravio. Iskaro je SDA na selima a seljak ne da glas bezveze.
Zavrseno je grijanje sto je najbolji projekat od rata naovamo u nasem gradu, bez kreditnog zaduženja. Toplana je u zimskom periodu przila 400-500 tona uglja za jedan dan, pa ti vidi kakav je to bio atak za nasa pluca.
Radi gasovode u prigradskim naseljima sto je opet vazno za nase zdravlje.
Radi se Plava voda sto je takodje vazno za nase zdravlje.
Napravio je Summer fest sto je najbolji dogadjaj u Zenici od rata naovamo.
Uradio je industrijsku zonu do zeljezare, ne znam kako se zove.
Sklonio je kerove koji su gospodarili gradom za vrijeme Huse.
...
I sada ce nas i on uvaliti u kredit, napucati bazene ili zicaru, pa ce ga raja dizati u nebesa. A i on je obican kurton, samo nakon SDA gore ne moze da mu jebes majku.
...
Svi bi trebali imati problem sa vjerom koju personificiraju SDA, SAFF i STAV.