Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Novak20

#11451 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Black swan wrote: 03/07/2021 00:30 Sta se ba pravdas
Ne pravdam se. Pitala me, odgovorio joj.

Pun mi je k.rac Slobodne Bosne i šovinističkih članaka koji stereotipno raspiruju mržnju prema Hrvatima. Što su nacionalisti započeli neka završe i to što prije. Da proživim koji dan bez politike.

Jedino je to pošteno.
Hemsworth30

#11452 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hemsworth30 »

Novak20 wrote: 03/07/2021 00:39

Pun mi je k.rac Slobodne Bosne i šovinističkih članaka koji stereotipno raspiruju mržnju prema Hrvatima. Što su nacionalisti započeli neka završe i to što prije. Da proživim koji dan bez politike.

Jedino je to pošteno.
:lol: :run: :lol:
Guadalajara

#11453 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Guadalajara »

Da nije jevrej...Komi :pisnuo:
Cassius Longinus

#11454 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Cassius Longinus »

Bloo wrote: 03/07/2021 00:00
Novak20 wrote: 02/07/2021 23:53

Bez ljutnje ali gdje ti vidiš da Margit piše Hrvati ili hrvatski narod ?

Samo katolici, nekatolici, mentalno zaostali birači u Hercegovini koji njaču....tovati, vukovi, idioti.

Jbt, ja još ne vidjeh da je netko, a pogotovo ovakva figura poput Margit ,napisao da su mentalno zaostali oni što glasaju za SDS/SNSD/A-SDA/SDA itd. Ili da je to pravoslavni i muslimanski narod.

Za Čovića joj svaka čast, za ostalo - sramota. Može se oprati kao i Bakir ali oko usta. Što se mene tiče.
Pa svako ko glasa za HDZ jeste mentalno zaostao.
...zatucanim ustaškim recidivistima i mentalno zaostalim biračima u Hercegovini koji još uvek za HDZ glasuju (ka gorski vukovi) a nekada njaču ko tovari

Ustaski recidivisti? - mozemo ih klasificirati po etnijama i religijskoj pripadnosti.
Mentalno zaostale birače u Hercegovini takode.

Nakon toga izvući zaključak?

A bitan element Covicevog sarma je i potenciranje religije. Jedne. U kombinaciji sa etnofasizmom.

Btw, komentar njen ispod ove objave:
Dragi moji Fb prijatelji, molim vas da me ne podsecate na ostalu dvojicu. Ja retko mešam babe i žabe. Danas je bio Dragan u fokusu mog interesovanja u ponedeljak ce biti Sebija i mazlumi u skupštini. U petak... ko zna, možda i ja. Ne bojte se, Dodik je veliki magarac, ne mogu ga profuliti kada nanišanim.
Ti si se našao prozvan kao ustašski recidivist, glasak HDZ-a ili pak nesto trece?
S obzirom da je na izborima 2018. uz izlaznost od 53% na nivou BiH za Čovića glasalo 154 000 glasača jednostavnom primjenom gimnazijske logike dolazimo da su, po tvom i njenom tumačenju većina Hrvata u BiH mentalno zaostali. Većina A su B.

Samobanovanje?
Novak20

#11455 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Pisati nekom političaru da je glup ili lopov je u redu.

Objaviti na portalu i profilu mišljenje o stotinu tisuća ljudi, ocrniti jedan narod, dio naroda, nazvati ljude životinjama, fašistima i maloumnicima zbog glasanja nije u redu od stare salonke.

Doduše, poslije glasanja za SDP 2010 i ja sam ispao malouman.

Na stranu što je "Bosanac" Lagumdžija spašavao Bošnjaka Tihića, nije mu smetalo da u vlast ubaci ustaše iz HSP. Tada sam možda prvi i jedini put mimo vlastite volje ispao ustaški recidivist. Ne zahvaljujuči Čoviću nego zahvaljujući Lagumdžiji i Tihiću indirektno sam preko SDP glasao za prave ustaše. :bih: :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11456 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Guadalajara wrote: 03/07/2021 01:47
Zivio hrvatski narod i hrvatska
zivjele hrvatske stranke hns hdz hrs
Kome da se pravdamo?

Razaranje hrvatskog naroda oruzjem 1993 u brajkovicima nije raseljavanje...ali je vlast hdza u travnickoj opcini rasljavanje
Truba

#11457 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Novak20 wrote: 03/07/2021 00:39

Jedino je to pošteno.
I mene je sdp i df zajebao
Al me zajebao i nhi

Dok sam ja radio za sdp benjamina karic je imala 11 godina
Dok smo s palijama nocu isli lijepiti postere po gradu i strahovali od protivnickih partija naguzili su nas

Nece vise
spreca

#11458 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Kako su mali koraci medju ideologijama,brze mjenjaju ideologije nego gace
Cassius Longinus

#11459 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Novak20 wrote: 03/07/2021 10:49 Pisati nekom političaru da je glup ili lopov je u redu.

Objaviti na portalu i profilu mišljenje o stotinu tisuća ljudi, ocrniti jedan narod, dio naroda, nazvati ljude životinjama, fašistima i maloumnicima zbog glasanja nije u redu od stare salonke.

Na stranu što je "Bosanac" Lagumdžija spašavao Bošnjaka Tihića, nije mu smetalo da u vlast ubaci ustaše iz HSP. Tada sam možda prvi i jedini put mimo vlastite volje ispao ustaški recidivist. Ne zahvaljujuči Čoviću nego zahvaljujući Lagumdžiji i Tihiću indirektno sam preko SDP glasao za prave ustaše. :bih: :D
U uvjetima kada Bošnjaci sebi izaberu nacionalno a Hrvatima "građanski" gospođi je glavni problem što se netko usudi glasati za HDZ. Za koga da Hrvati glasaju pa da bi bilo po volji? Pazi bogati ustaški nakot još diže glavu i usuđuje se glasati?

Moram priznati da paušalno prateći ovaj forum i BiH medije zadnje 2 godine ovo je u vrhu po odvratnosti i općem nepoštenju. U većini zemalja EU bi vjerojatno popušila kaznenu prijavu za govor mržnje. A moderacija bi se trebala zamisliti najblaže i najbenevolentnije rečeno.
moa

#11460 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by moa »

Dupli aršini necemo da budemo fasiti po uzoru na EU ali necemo da budemo gradjanski uredjena drzava po uzoru na EU.
Nema smisla ovo je sizifov poso.
VladaFBiH

#11461 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by VladaFBiH »

Cassius Longinus wrote: 03/07/2021 09:19
Bloo wrote: 03/07/2021 00:00
Pa svako ko glasa za HDZ jeste mentalno zaostao.
...zatucanim ustaškim recidivistima i mentalno zaostalim biračima u Hercegovini koji još uvek za HDZ glasuju (ka gorski vukovi) a nekada njaču ko tovari

Ustaski recidivisti? - mozemo ih klasificirati po etnijama i religijskoj pripadnosti.
Mentalno zaostale birače u Hercegovini takode.

Nakon toga izvući zaključak?

A bitan element Covicevog sarma je i potenciranje religije. Jedne. U kombinaciji sa etnofasizmom.

Btw, komentar njen ispod ove objave:

Ti si se našao prozvan kao ustašski recidivist, glasak HDZ-a ili pak nesto trece?
S obzirom da je na izborima 2018. uz izlaznost od 53% na nivou BiH za Čovića glasalo 154 000 glasača jednostavnom primjenom gimnazijske logike dolazimo da su, po tvom i njenom tumačenju većina Hrvata u BiH mentalno zaostali. Većina A su B.

Samobanovanje?
Evo ja ću ti reći - na žalost jesu isto kao i oni koji su glasali za SDA i SNSD a takvih je kao što vidimo večina kod sva tri naroda... ako imaš neki način da mi dokažeš suprotno molim te da to učiniš.
Cassius Longinus

#11462 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

moa wrote: 03/07/2021 11:40 Dupli aršini necemo da budemo fasiti po uzoru na EU ali necemo da budemo gradjanski uredjena drzava po uzoru na EU.
Misliš građanski ko Belgija (gle čuda tamo nam je Bruxelles) ili Njemačka, gdje svi najviše vole migrirati?
Humljanin

#11463 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Humljanin »

Novak20 wrote: 02/07/2021 23:42 Ovo kao da je pisala ona zlobna zubna tehničarka, a ne primadona "Hasanaginica".

Nije problem što Margit pod dejstvom alkohola ili nekog jačeg opijata kači lopova Dragana Čovića nego što narod koji nije njen (mada ima pasoš i putovnicu) šovinistički zove mentalno zaostalim biračima, katolicima, ustašama, vucima, tovarima. Jbg i ganga joj kao profinjenoj i naprednoj opernoj pjevaljki u mirovini smeta pa se šprda.

Kao da svi "katolici" moraju biti operni pjevači poput nje i Hasanage Šarića iz SDA.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... urije.html
..., uživajući u njima i zvukovima svetski priznate klasike – gange sa hercegovačkog kamena. Gusle su zakon, čestitam i na tome...

... Vi znate da to možete pričati samo glupom tokmaku Dodiku, zatucanim ustaškim recidivistima i mentalno zaostalim biračima u Hercegovini koji još uvek za HDZ glasuju (ka gorski vukovi) a nekada njaču ko tovari. Svim ostalim ste vi živa šega sa tim sranjem.... Po uzoru na svog idola Antišu Pavelića i njegovog idola Hiću Adolfa, Vi bi da budete jedini predstavnik katoličkog življa u BiH? Ko je protivu toga Vi bi otvorili vaspitno popravna odmarališta Jasenovac, Staru Gradišku ... gde bi ih u ugodnom ubeđivanju vaspitavali i onda prevaspitane a telesno nekompletne krstili u Savi? Kategorično odbacujem, jednako tako kako je učinila i kurva Europa (koja mrzi Hrvate). Đaba ste joj onomad skladali skladbu „Danke Deutschland“ . Ništa „Danke Deutschland“. Ne da Angela Merkel a oni njeni zelembaci su još gori.... Budimo realni g. Dragane. Evo, ja ću polako, da me razumete – vidite Dragane, Vi ste lopov, je li tako? Ako jeste, a jeste, ne hapate vi samo od katolika. Vi kad kradete, beli kradete i to od svih građana BiH. Kako onda mislite da budete legitimni predstavnik samo jednog naroda. U tom slučaju bi morali prestati pljačkati druga dva naroda i “ostale” a to Vam se ne isplati. Gluho bilo, mogli bi opuhani konstitutivni nekatolici i “ostali” tražiti povrat svog novca. Radosna vest je da toga neće biti a tragična vest (za Vas) je da strane obaveštajne UDBE tačno znaju gde ste vas trojica zdekovali koju valutu i budno motre na nju... Čujem i da ce Radobolju vratiti u prvobitno korito pa će Vam ona žuboriti kroz ganjak i trpezariju. U garažu ćete moći parkirati čamac za spasavanje.

No, nežemo više o tim tegobnim temama. Vratila bih se opet na Vašu epohalnu knjigu druže Dragane Bevc Kardelj. Impresivno!!! Naročite su me dojmili opisi kako ste 16 godina uzimali grdne pare iz kase BiH a čelo vreme radili za hrvatski fašisticki režim (NRH, NDH, nemam Vam pojma kako mu je pravo ime). ......... Bakir neće imati problema, on pere guzicu. ....

Najtragičnije od svega je da je jedan političar (konkretno Dragan Čović) ispao pojam kulture, odgoja i obrazovanosti za jednu PRIMADONU! :-)

Nikada ovo nisam čuo, pročitao i doživio da se jedna operna primadona ovako kočijaški izražava, bljuje, pljuje, psuje, razmišlja tako sektaški i gaji tako mračne osjećaje u sebi.
Da o pismenosti ne govorimo.

Najsmješnije je što će ona opet morati na pozornicu stati ispred tog istog Dragana Čovića (ili kardinala Vinka Puljića) i zapjevati.

Nevjerojatno kako nisko ljudi mogu pasti. To je stvarno fenomen.

Mora da joj je karijera zapela u slijepoj ulici ili žena ima mentalnih problema pa se na ovakav publicitet odlučuje.
Tužno.
Cassius Longinus

#11464 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

VladaFBiH wrote: 03/07/2021 11:46
Cassius Longinus wrote: 03/07/2021 09:19

Samobanovanje?
Evo ja ću ti reći - na žalost jesu isto kao i oni koji su glasali za SDA i SNSD a takvih je kao što vidimo večina kod sva tri naroda... ako imaš neki način da mi dokažeš suprotno molim te da to učiniš.
Na onome tko tvrdi je da dokaže. Ti si rekao, ali nisi ništa dokazao. Ja recimo mislim da u ovim okolnostima proteklog rata i neriješenog nacionalnog pitanja je poprilično očekivano da se većina birača okuplja oko nacionalnih stranaka. Da je poželjno nije ( i tu se slažem) ali da je očekivano mislim da jest. Ako hoćeš napraviti komparativnu analizu sličnih država vidjet ćeš da je to često stanje, čak i u jednoj vrlo razvijenoj i mirnoj Belgiji, u Škotskoj gdje se većina okuplja oko SNP-a ili Sj.Irskoj npr. Nemam u načelu ništa protiv da Bošnjak glasa za SDA ili SDA u Hrvatskoj npr. Ili da Srbin ne glasa građanski (npr za SDP u Hr) nego da glasa za svoju stranku, SDSS.

Selektivno prozivati relativno malobrojne Hrvate koji listom glasaju za HDZ da su maloumni, ustaše ili da njaču ko tovari a ignorirati cijeli kontekst toga je posebno opasno i kratkovidno. A sve to u uvjetima kada oni ionako ne mogu izabrati tog svog Čovića nego im biraju drugi one koji kao svoj prvi potez najavljuju tužbu protiv - Hrvatske.

Jbg, ako je što školski primjer poniženja i destruktivne politike u uvjetima ionako složenih međunacionalnih odnosa onda mislim da je to to. Ali opet, neću ja sada dokazivati nešto posebno, niti mogu. Samo primjećujem odvratan cinizam.
Truba

#11465 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Cassius Longinus wrote: 03/07/2021 11:34
Novak20 wrote: 03/07/2021 10:49 Pisati nekom političaru da je glup ili lopov je u redu.

U uvjetima kada Bošnjaci sebi izaberu nacionalno a Hrvatima "građanski" gospođi je glavni problem što se netko usudi glasati za HDZ. Za koga da Hrvati glasaju pa da bi bilo po volji? Pazi bogati ustaški nakot još diže glavu i usuđuje se glasati?

Moram priznati da paušalno prateći ovaj forum i BiH medije zadnje 2 godine ovo je u vrhu po odvratnosti i općem nepoštenju. U većini zemalja EU bi vjerojatno popušila kaznenu prijavu za govor mržnje. A moderacija bi se trebala zamisliti najblaže i najbenevolentnije rečeno.
Nema gradjana dovoljno da izaberu zeljkeca i npr denisa :mrgreen:
moa

#11466 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by moa »

Cassius Longinus wrote: 03/07/2021 11:51
moa wrote: 03/07/2021 11:40 Dupli aršini necemo da budemo fasiti po uzoru na EU ali necemo da budemo gradjanski uredjena drzava po uzoru na EU.
Misliš građanski ko Belgija (gle čuda tamo nam je Bruxelles) ili Njemačka, gdje svi najviše vole migrirati?
Evo kao Distrikt Brčko gdje se pokazalo kao vrlo funkcionalno? Evo primjer u našoj državi možel tako?
ljevoruki

#11467 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ljevoruki »

DŽorDŽ je napisao/la:
Treba bar 3-4 godine da se vidi određeni trend. Mislim da za HNŽ nema brige u ovom desetljeću. Puno toga će ovisiti i o tome što će biti s muslimanima kad se otvore granice.
Ako krene njihov stampedo, onda je cijeli HNŽ naš. Ako zadrže ovu razinu, postoje dvije opcije:
Prva je ako jako padnemo u SBŽu, zamijena stanovništva, SBŽ Hrvati u Mostar, Stolac i Jablanicu, a muslimani idu u SBŽ + Konjic, oni koji ne prihvaćaju Hrvatsku i cijela HNŽ postaje naša osim Konjica.
Ako se baš jako održe u HNŽ-u, a mi potpuno krahiramo u SBŽ-u, onda je realno samo pola našeg HNŽ-a. i sve ostalo prema zapadu bez SBŽ-a.
Teško mi je ovo napisati zbog Hrvata SBŽ-a, ali ako se ne poprave demografski, teško ćemo pred međunarodnom komisijom moći pravdati traženje SBŽ-a.

Već sam jednom napisao, kad je bila međunarodna komisija nakon Drugog svjetskog rata u Parizu i odlučivalo se kome ide Istra, prevagnulo je bilo to što su Hrvati bili uvjerljiva većina u Istri, a Talijani manjina. Znači, na kraju je demografija bila mjerodavna.

Ovo sve gore što sam napisao je pod pretpostavkom da se neće dogoditi rat u što vjerujem 99%. Ako pak muslimani izazovu rat, onda smo u izrazitoj prednosti jer onda i druge stvari dolaze do izražaja.
Koliko je kod koga poginulih, izbjeglih, bilanca osvojenog i izgubljenog terena, tko je poražen, tko pobijeđen.
To su sad špekulacije u koje za sad ne bih ulazio.

Sa HB foruma. Fasizam i mrznja koja se ne moze docarati. :run:
Cassius Longinus

#11468 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

moa wrote: 03/07/2021 12:26
Cassius Longinus wrote: 03/07/2021 11:51

Evo kao Distrikt Brčko gdje se pokazalo kao vrlo funkcionalno? Evo primjer u našoj državi možel tako?
Otkud ja znam može li ili ne može? Šta se mene tiče može sve samo da je dogovor.
Može li Njemačka sa svojim saveznim državama i federalnom vladom?

Pitanje je retoričko, to ne možemo znati, rješenja postoje.
Humljanin

#11469 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Humljanin »

ljevoruki wrote: 03/07/2021 12:35 DŽorDŽ je napisao/la:
Treba bar 3-4 godine da se vidi određeni trend. Mislim da za HNŽ nema brige u ovom desetljeću. Puno toga će ovisiti i o tome što će biti s muslimanima kad se otvore granice.
Ako krene njihov stampedo, onda je cijeli HNŽ naš. Ako zadrže ovu razinu, postoje dvije opcije:
Prva je ako jako padnemo u SBŽu, zamijena stanovništva, SBŽ Hrvati u Mostar, Stolac i Jablanicu, a muslimani idu u SBŽ + Konjic, oni koji ne prihvaćaju Hrvatsku i cijela HNŽ postaje naša osim Konjica.
Ako se baš jako održe u HNŽ-u, a mi potpuno krahiramo u SBŽ-u, onda je realno samo pola našeg HNŽ-a. i sve ostalo prema zapadu bez SBŽ-a.
Teško mi je ovo napisati zbog Hrvata SBŽ-a, ali ako se ne poprave demografski, teško ćemo pred međunarodnom komisijom moći pravdati traženje SBŽ-a.

Već sam jednom napisao, kad je bila međunarodna komisija nakon Drugog svjetskog rata u Parizu i odlučivalo se kome ide Istra, prevagnulo je bilo to što su Hrvati bili uvjerljiva većina u Istri, a Talijani manjina. Znači, na kraju je demografija bila mjerodavna.

Ovo sve gore što sam napisao je pod pretpostavkom da se neće dogoditi rat u što vjerujem 99%. Ako pak muslimani izazovu rat, onda smo u izrazitoj prednosti jer onda i druge stvari dolaze do izražaja.
Koliko je kod koga poginulih, izbjeglih, bilanca osvojenog i izgubljenog terena, tko je poražen, tko pobijeđen.

Ako nisi primjetio, na ovom forumu se isto tako prebrojava Hrvate i kalkulira gdje ih je i koliko ostalo i kada će nestati. Nisu rijetke ni ratne kalkulacije...

Ne vidim kako se netko može čuditi tome gore a biti potpuno ravnodušan sa onim što se piše po ovom forumu. Ista kovanica samo druga strana.
Guadalajara

#11470 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Guadalajara »

Black swan wrote: 03/07/2021 11:21
Guadalajara wrote: 03/07/2021 01:47

Zivio hrvatski narod i hrvatska
zivjele hrvatske stranke hns hdz hrs
Kome da se pravdamo?

Razaranje hrvatskog naroda oruzjem 1993 u brajkovicima nije raseljavanje...ali je vlast hdza u travnickoj opcini rasljavanje

Razaranje ministarstva finansija, porezne, kladionica, AC, doma naroda i slicno. a onda drzte gache Komi.
Truba

#11471 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Hidrogradnju ste razorili
Nikad vam to necu halaliti

Dok ste hrvatima birali gradjane s guza vam se sda uvukla cak i u platformi
Bloo
Globalna šefica

#11472 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

ljevoruki wrote: 03/07/2021 12:35 DŽorDŽ je napisao/la:

7 dana
Ignorisanje upozorenja moderacije
Leeepo sam zamolila više puta da ne širite ove bljuvotine sa drugog portala. Budite tamo, čitajte, uživajte...
Truba

#11473 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Kad me to bude zanimalo ici cu tamo
I onda su vam svi ustase
Dajte malo gradacije mini mikro nano piko femto ustasa :mrgreen:
MarlboroGold

#11474 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by MarlboroGold »

Ustaša je svako ko dio BiH zamišlja dijelom Hrvatske u budućnosti, a što jesu dugoročne aspiracije velikog broja hrvatskih struktura u BiH. Nema tu ni mini ni nano...
Truba

#11475 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Tako su i cede mislile da neko zeli njihove svetinje zemlju gradove i sela...pa su mislili da su bolji najbolji i da imaju pravo na celu jugu 1 cova 1 glas

I za njih je svako bio ujko
razarao jugu

Sto bi abba rekla history book on the shelf is repeating itself ili kako se vec speluje
Post Reply