BadBoy wrote: ↑02/07/2021 10:35
Naslovnica wrote: ↑02/07/2021 10:07
Pa ništa onda, ako ćemo se gađati tim argumentima samo bih onda dodao i ovo, čisto za zapisnik:
Around 9 million people die every year of hunger and hunger-related diseases. This is more than from AIDS, malaria and tuberculosis combined.
A child dies from hunger every 10 seconds
Poor nutrition and hunger is responsible for the death of 3.1 million children a year. That’s nearly half of all deaths in children under the age of 5. The children die because their bodies lack basic nutrients.
Za nas koji nismo gladni zaista običan utorak.

Nastavite
Znači sve dok ima neka druga tragedija ne treba ništa raditi? Ja se slažem i to je grozno ali i to zahtijeva promjene na koje ljudi nisu spremni.
I ja tebe ne kontam, kad si bio bolestan ušutio si se bio 2-3 mjeseca oko korone, prepala se guza. Sad se očito brzo zaborablja...
Sve je počelo od Plenkovića i priče da će privrednicima koji se ne vakcinišu biti uskraćena pomoć države. Hajde budi korektan pa reci da li je to tebi OK ili nije?
Kao drugo, ja se nikada nisam ušutio 2-3 mjeseca oko korone, niti je guza bila ništa više ili manje prepadnuta nego prije.
Doživio sam je kao i svaku drugu bolest koju sam imao prije nje.
Ko zna kako bi se sve završilo da nisam išao privatno i dobio terapiju u roku od 12 sati (možda bih završio i kod rahmetologa, ko zna), ali pričati da sam se ušutio ili prepao, izvini, ali to su gluposti i paušalne ocjene. Svako može provjeriti moje postove ako želi (dobio sam pozitivan nalaz 05 novembra 2020), eto čisto za referencu pa kopajte ako se kome kopa.
Niko ne kaže da ne treba ništa raditi dok postoji neka druga tragedija, ali ne treba biti ni "osvješten", a ustvari licemjeran i patetičan , pa se pozivati na 4 miliona umrlih u periodu od 18 mjeseci od početka pandemije COVID-19 na populaciji od 7.674.000.0000 ljudi i time opravdavati (sve) mjere "struke" od početka epidemije pa do danas.
Mnoge od tih mjera su zaista bile efikasne, ali mnoge su nebulozne i nemaju nikakvog smisla. Evo sada postoje i vakcine (mada je i to koja je priznata a koja nije više stvar politike nego nauke) i opet nebulozne mjere, kako za vakcinisane, tako i za nevakcinisane.
Do jučer je bilo da vakcina 100% spriječava smrtni ishod (nije to rekao automehaničar Hamo nego nauka), pa ispade ovih dana da i nije baš tako.
ali i to zahtijeva promjene na koje ljudi nisu spremni.
Ljudi nisu spremni ni da ovoliko dugo žive pod terorom nekih nebuloznih COVID mjera, pogotovu nakon što su vakcinisani, pa ih niko ne pita nego se cirkus nastavlja.
Virus neće nestati i trebamo se naučiti živjeti sa njim.
https://edition.cnn.com/travel/article/ ... index.html
Singapore wants to stop counting Covid cases. Its roadmap could be a model for other countries