Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rocco_siffredi

#2326 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

U knjigama stoji dug.
Proćitajte financijske izvještaje.
Može ih on oprostiti, reći u redu je, kvita smo. Koliko je realno?
gold'n'brown

#2327 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

rocco_siffredi wrote: 01/07/2021 23:22 Investirali i vodili kao pozajmicu. U knjigama klub ima dug. Mogu ga oprostiti, a mogu traziti da im se vrati.
Pitanje je šta će uraditi?
U kakvim knjigama? U teku zapisivali? Da li moze sa tim potrazivanjem blokirati racun? Opet kazem on moze to uracunati u cijeni za koju zeli da proda, ali ako to nece niko da plati svaki ce investitor na kraju izvuci koliko moze.
Logovan

#2328 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote: 01/07/2021 23:22 Investirali i vodili kao pozajmicu. U knjigama klub ima dug. Mogu ga oprostiti, a mogu traziti da im se vrati.
Može pokloniti klub, ali da mu se vrate pozajmice ili prodati klub a pozajmice oprostiti. U oba slučaja nekoliko miliona je u pitanju. Ko je spreman za to, a u knjigama stoji da klub posluje u minusu 4 miliona godišnje, na stalnoj bazi.
Pa to se valjda dogovori odmah. :? Prije nego sto se dogovore da ce taj i taj ulagati. Ne moze on napustiti klub i reci vratite mi moje pare, barem mi ovo nema logike.
rocco_siffredi

#2329 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Nam može pokloniti klub i reći u redu je. Njegovo je.
Može reći kupcu, daj mi ovaj dug što klub ima prema meni, a klub ti je džaba. Njegovo je.
Kako se dogovori sa budućim kupcem tako će i biti.
Jel realno da frajer samo digne ruke i ostavi nas drugome?
Ima li logike da neko hladno baci 10-15 miliona € koliko ga je klub do sada koštao?
Grean

#2330 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Logovan wrote: 01/07/2021 23:29
Može pokloniti klub, ali da mu se vrate pozajmice ili prodati klub a pozajmice oprostiti. U oba slučaja nekoliko miliona je u pitanju. Ko je spreman za to, a u knjigama stoji da klub posluje u minusu 4 miliona godišnje, na stalnoj bazi.
Pa to se valjda dogovori odmah. :? Prije nego sto se dogovore da ce taj i taj ulagati. Ne moze on napustiti klub i reci vratite mi moje pare, barem mi ovo nema logike.
Ma normalno da nema, prodavale su se firme ta marku a i zatvarale nakon ulozenih stotina miliona samo da zaustavis odljev para. Znaci ako bude gorilo halalit ce, bolje ranjen nego mrtav.

Uz to, niko ne prica o tom da Tan ostaje da vegetira sa svojih 30%.
ruud

#2331 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ruud »

Stigle su nas suze, suze Husrefove.
molotovljev

#2332 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by molotovljev »

ruud wrote: 01/07/2021 23:47 Stigle su nas suze, suze Husrefove.
Na stranu Husref, a sto se suza tice, da, stigle su nas,
al' suze radosnice.
90minut

#2333 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Da vidimo šta imaju kao alternativu ako ne bude ništa el fatiha jer s presice ste vidjeli sve ko vodi klub. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2334 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

čekaj da nam se gospon Transparentni obrati!!
sencobih

#2335 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

ovo je bila vježba kako bez investitora, baš kao što trener vježba taktiku sa ugračem manje
yasaq

#2336 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by yasaq »

gold'n'brown wrote: 01/07/2021 23:28
U kakvim knjigama? U teku zapisivali? Da li moze sa tim potrazivanjem blokirati racun? Opet kazem on moze to uracunati u cijeni za koju zeli da proda, ali ako to nece niko da plati svaki ce investitor na kraju izvuci koliko moze.
zbog ne postojanja zakona i sportu svi klubovi se vode kao udruzenje gradjana koji po zakonu ne mogu biti profitne organizacije i svaka investicija mora se voditi kao pozajmica da bi bilo cisto prema zakonu.

Edit: postoje zaintersovani Cesi koji se zalazu za postepeno ulaganje i napredovanje kluba, stadiona i akademije i najblizi su Americki fond koji hoce instant uspjeh prvo klub i stadion a kasnije akademija
tovarish

#2337 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

yasaq wrote: 02/07/2021 08:12
gold'n'brown wrote: 01/07/2021 23:28

zbog ne postojanja zakona i sportu svi klubovi se vode kao udruzenje gradjana koji po zakonu ne mogu biti profitne organizacije i svaka investicija mora se voditi kao pozajmica da bi bilo cisto prema zakonu.

Edit: postoje zaintersovani Cesi koji se zalazu za postepeno ulaganje i napredovanje kluba, stadiona i akademije i najblizi su Americki fond koji hoce instant uspjeh prvo klub i stadion a kasnije akademija
Ja sam za češku varijantu, jebeš instant uspjeh jer će nam se sve ovo ponoviti za koju godinu.
yasaq

#2338 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by yasaq »

tovarish wrote: 02/07/2021 08:25
yasaq wrote: 02/07/2021 08:12

Ja sam za češku varijantu, jebeš instant uspjeh jer će nam se sve ovo ponoviti za koju godinu.
izgleda da ova uprava a posebno Sabrina ne razmišljaju tako. Jer im gori pod nogama i vjeovatno razmišljaju da navijači neće imati ponovo razumjevanje za čekanje. Ovako su ih zadnjih sezona spašavale samo titule
sencobih

#2339 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Evo prilike za bordo prijatelje da nađu investitora ili da sami budu investitori i preuzmu klub
Grean

#2340 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

sencobih wrote: 02/07/2021 09:19 Evo prilike za bordo prijatelje da nađu investitora ili da sami budu investitori i preuzmu klub
Pa jednom su nasli, mozda nadju i ovaj put, ne valja sad pljuvati po svemu.

Lose jeste ali ja se ni pod razno ne slazem sa ovim iz Sport1 da je situacija neizvjesnija i losija nego kad nas je Tan preuzimao. Tad je bilo 3 do 5 miliona duga (razne informacije su isle pa vise ne znam sta je tacno bilo) koji je danas 800 i kusur hiljada poreznoj, ostaje iza njih kamp kakav takav.

Znaci usrali jesmo ali gore nije ni pod razno.
sencobih

#2341 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Grean wrote: 02/07/2021 09:49
sencobih wrote: 02/07/2021 09:19 Evo prilike za bordo prijatelje da nađu investitora ili da sami budu investitori i preuzmu klub
Pa jednom su nasli, mozda nadju i ovaj put, ne valja sad pljuvati po svemu.

Lose jeste ali ja se ni pod razno ne slazem sa ovim iz Sport1 da je situacija neizvjesnija i losija nego kad nas je Tan preuzimao. Tad je bilo 3 do 5 miliona duga (razne informacije su isle pa vise ne znam sta je tacno bilo) koji je danas 800 i kusur hiljada poreznoj, ostaje iza njih kamp kakav takav.

Znaci usrali jesmo ali gore nije ni pod razno.
Tačno, samo treba što prije naći investitora dok nismo potonuli, kad kola krenu nizbrdo teško ih je zaustaviti.
kakaljin

#2342 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Grean wrote: 01/07/2021 21:27
ZonFon wrote: 01/07/2021 21:15

Premalo smo trziste, nismo lojalni, jedva preko 3000 clanova. Za derbi izbacimo 1946 karata a prodamo 800-900 komada.
Ovaj dio ima veze sa onim sto @Velkoski pomenu, otudjili su klub od navijaca.

Ovo konstantno ponavljanje "mi smo privatizovani" nije samo otjeralo navijace vec i sponzore i institucije. Nece niko da da kad mu se stalno ponavlja "ovo je moje".

Sav taj PR je mogao biti drugaciji, investitor koji ulaze za dobro sire zajednice bla, bla, bla ali i supljak pali ako je dobro plasiran. Pakovanje prodaje proizvod a oni su svjesno isli da svakom ogade sa onom pricom niko se nista ne pita.

Ja dajem ali ide mi praaaavo na zivce ta prica i filozofija konzerve.
Kkao neko moze navijaca otuđiti od kluba, da navijac ne ode i ne postane clan voljenog kluba, za to ne treba nikakav PR niti kampanja niti bilo kakva promocija.

Za druge stvari se slazem da trebaju poraditi na njima
gold'n'brown

#2343 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Da smo pravi navijaci u ovom tranzicijskom periodu bi najvise trebali podrzali klub u finansijskom smislu.
kakaljin

#2344 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

ZonFon wrote: 01/07/2021 21:57
Velkoski wrote: 01/07/2021 21:25 Pa prodamo jer ne znamo napraviti hype, jer ih najavimo dan prije jednom objavom na FB itd.
Upravo je to poenta mog posta nemamo 1946 navijaca koji vole klub zbog toga sto je FK Sarajevo. Nego je potrebno praviti hypove, cirkuzati, praviti furku, sminku, ludilo biti cool, fensi, smensi i eto onda ce 1946 ljudi dignuti guzicu i kupiti kartu (mada kasnije nije bilo potrebno mrdati guzicu nego on-line naruciti).
Mi cemo biti i klub i navijaci da bez tih smensi fenci stvari imam veliko aktivno clanstvo navijaca u klubu. Do tada navijaca mi nemamo jer se ceka tadj fensi smensi i dobri rezultati da bi tek tad bili vidjeni na utakmicama i da se slikamo da smo na utakmici bili i ibjavljivali po fb i instagrsamu.
Last edited by kakaljin on 02/07/2021 10:28, edited 1 time in total.
kakaljin

#2345 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

gold'n'brown wrote: 02/07/2021 10:23 Da smo pravi navijaci u ovom tranzicijskom periodu bi najvise trebali podrzali klub u finansijskom smislu.
Evo sad se mozemo pokazati da postanemo clanovi kluba da se vidi da nas ima i da smo uz klub, a ne uz pojedince

Slijedece sedmice je prva euro utakmica i da vidimo i pred prvenstvo koliko clanova cemo imati pred pocetak prvenstva
molotovljev

#2346 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by molotovljev »

Znas kad su kola krenula nizbrdo... u januaru 2017 g. kada je, tada jedan od najboljih mladih
evropskih igraca poklonjen u Benfiku. Direktno iz Akademije!
Taj potez za 'okruglim stolom' protumacen je kao pogresno skretanje. To uopste nije u interesu
FKS, niti je to cilj kojim tezimo od trenutka kada je usaglasen statut i kada se krenulo u potragu
za investitorom koji ce prije svega raditi i ulagati u interesu FKS.
Vec tad je bilo jasno da Tan nece jos dugo ostati na celu Kluba...
( ko zeli moze procitati prvi moj post na ovom forumu, a odnosi se na Tana i najavi njegovog odlaska )

Nedugo nakon toga dolazi Nam i obecava nesto sto ispostavice se nije ispunio.
Krenuo je stopama svog prethodnika, sto je naravno protiv interesa Kluba i sta nam drugo
preostaje nego da mu se zahvalimo. ( najavio sam to u zimskom prelaznom roku )

Onaj koji bude radio u interesu Kluba, taj ce ostati dugo...

Primjera radi; znas kako padaju saobracajni policajci... tako sto ih prati unutrasnja kontrola.
Cossack

#2347 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

kakaljin wrote: 02/07/2021 10:27
gold'n'brown wrote: 02/07/2021 10:23 Da smo pravi navijaci u ovom tranzicijskom periodu bi najvise trebali podrzali klub u finansijskom smislu.
Evo sad se mozemo pokazati da postanemo clanovi kluba da se vidi da nas ima i da smo uz klub, a ne uz pojedince

Slijedece sedmice je prva euro utakmica i da vidimo i pred prvenstvo koliko clanova cemo imati pred pocetak prvenstva
Trenutno: 3450

https://clanstvo.fksarajevo.ba/

Hajmo ovo pojačati :thumbup:
Registarska oznaka

#2348 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Registarska oznaka »

Mi smo u dobroj poziciji kod novog investitora sa strane naseg statuta.

Najveci problem je sto se nismo pripremali za skidanje sa sise Nam-a. Sjecam se da smo se radovali kad je korona krenula, sad cemo da sve prejedemo, imamo para, korona uhvatila konkurente. Ubiti, suprotno se desavalo.
Korona nas bas udarila, onda kvazi legende i njihovi udari na klub, itd itd...

Situacija ocigledno jeste losa, ali nismo u bezizlaznoj situaciji kao sto se prica. Imamo mi itekako sta da ponudimo investitorima.

Koliko znam, mislim da su te pozajmice, na svakoj narednoj skupstini otpisane. Za ove sto govore da ce Nam traziti pare nazad.
On ima interes samo da proda svoje udjele. Povecanjem vrijednosti kluba, raste i vrijednost jednog uloga, i shodno tome on kad bude prodavao klub, kome je povecana vrijednost, za vise ce prodati.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2349 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izvrsni direktor »

Analiticar radi aktivno na otkupljivanju ostalih glasackih prava. Velika sansa da je on taj investitor iz amerika.
Zato nema kad da se oglasava na forumu
Registarska oznaka

#2350 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Registarska oznaka »

Na današnjoj skupštini donesena je i odluka koja se odnosi na "dokapitalizaciju kluba kroz pretvordbu pozajmica VTCY u glasačke uloge". Iz FK Sarajevo poručuju da će se na taj način značajnoj mjesti poboljšati finansijska pozicija kluba.
Za one koji misle da ce se vracati pozajmica, ovo je svake godine na skupstini bilo.
E sad, ima neko ko zna sta ovo znaci :D
Post Reply