Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
yasaq
#2251 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
To je ono sto sam ranije pisao da Nam prodaje svoj udio. E sad ako ga ne proda da ne bude trazio da mu vratimo sve sto nam je pozajmio.
- Grean
#2252 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja tek sad vidio. Danas puno posla, rijetko da se desi da ne otvorim da pogledam. I eto bi ono cega sam se najvise bojao.
Nego niko ne reaguje na ove njegove navode
Ja ovo shvatam kao Tan i bh. investitori, poklapa se sa procentima a i vec su neki portali pisali da je prvi Tan prestao da uplacuje svoj dio. Ovih 10% se onda odnosi na domace koje Nam iz nekog razloga zove stranim.
@Analiticarr , sto nekazes da si i ti zakazao?
Nego niko ne reaguje na ove njegove navode
- Nam: U međuvremenu strani partneri koji čine 40 posto kluba već tri godine nisu u mogućnosti ispuniti svoje finansijske obaveze.
- Vijetnamski biznismen je kupio 60 posto upravljačkih prava od Vincenta Tana koji je zadržao 30 posto, dok preostalih 10 posto drže bh. investitori.
Ja ovo shvatam kao Tan i bh. investitori, poklapa se sa procentima a i vec su neki portali pisali da je prvi Tan prestao da uplacuje svoj dio. Ovih 10% se onda odnosi na domace koje Nam iz nekog razloga zove stranim.
@Analiticarr , sto nekazes da si i ti zakazao?
- wickerman
#2253 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sutra koktel party u hotelu Europa,predstavljaju nove dresove ili mozda sto Nam ide.
U svakom slucaju najvise mi je krivo sto titulu nismo osvojili,jer nije nam buducnost svijetla.
U svakom slucaju najvise mi je krivo sto titulu nismo osvojili,jer nije nam buducnost svijetla.
-
last mohicans
#2254 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakav koktel party, naumpada mi anamo njihov šampanjac. Od šampanjca su u ku..c otišli,da ne budemo i mi. Ovo s Namom mi bas onako malo i šupački. Sve za 10, ljubav, avioni i kamioni, investicije, stadion..Sad odjednom epidemija. Pa nisi imao kikiriki, jbt. Nekakav si milioner, ha jah. Cijeli svijet je u epidemiji i oporavlja se,koliko toliko. Kurko ce sad ikoga naci da nas uvali.
- Dinostula
#2255 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Skontao lik da ga se krade i digao ruke samo je bilo pitanje vremena.Da je imao ozbiljne namjere sa nama svima bi podjelio otkaze ovako mu lakse da nas dalje proslijedi.Samo da na kraju ne zavrsimo u kantonalnoj ligi.A preuzimnje stadiona najgluplji potez u zadnjih 50 godina.Pa mi nemamo pare da placamo igrace a ne da idemo do kategorije 4.last mohicans wrote: ↑01/07/2021 18:00 Kakav koktel party, naumpada mi anamo njihov šampanjac. Od šampanjca su u ku..c otišli,da ne budemo i mi. Ovo s Namom mi bas onako malo i šupački. Sve za 10, ljubav, avioni i kamioni, investicije, stadion..Sad odjednom epidemija. Pa nisi imao kikiriki, jbt. Nekakav si milioner, ha jah. Cijeli svijet je u epidemiji i oporavlja se,koliko toliko. Kurko ce sad ikoga naci da nas uvali.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#2256 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A jbg morate shvatiti da bilo ko nema sanse izvuci ulozeno sad za sad iz UG FKS, osim ovih nasih pilicara.
Nam je vjerovatno planirao minimalno ulagati uz Tana i pripremiti klub za vrijeme kad se bude mogao realno i zakonski privatizovati.
Jbg klubu apetiti i troskovi rasli a izgleda sam ostao kao investitor. Uz koronu i nezvjesnost u BiH te muljanja domacih reklo bi se ocekivan potez.
Nam je vjerovatno planirao minimalno ulagati uz Tana i pripremiti klub za vrijeme kad se bude mogao realno i zakonski privatizovati.
Jbg klubu apetiti i troskovi rasli a izgleda sam ostao kao investitor. Uz koronu i nezvjesnost u BiH te muljanja domacih reklo bi se ocekivan potez.
-
yasaq
#2257 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma skonto Nam ako ovim tempom bude davao pare ubrzo ce izaci na 20-tak mil. uloga a ne moze ih vratiti te da se rijesi na vrijeme. A moze traziti da mu se vrati ono sto je pozajmio i tako nas dodatno uvaliti
-
last mohicans
#2258 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tika tika tačke, nema vise vraćke. Ko djeca kad smo slibe razmjenjivali. Sto je dao, dao je, nek halali i nađe nam 8koga jačeg.
-
sencobih
#2259 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sad ce nam biti puno bolje, ovo do sad nije valjalo ništa 
- rocco_siffredi
#2260 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Iole ozbiljan investitor će tražiti knjige na uvid.
Kad vidi da je klub za 3 godine napravio 15 miliona duga i da on to treba da pokrije, a povrat ne postoji, niti je na vidiku u bližoj budućnosti, ima da bježi.
Da ne govorim da klub ima dug prema Namu, Tanu u milionskom iznosu.
Milionski dug za plate i poreze.
Stadion u koji treba uloziti milione.
Iskreno, ko će uloziti u nas 20-30 miliona nečega.

Kad vidi da je klub za 3 godine napravio 15 miliona duga i da on to treba da pokrije, a povrat ne postoji, niti je na vidiku u bližoj budućnosti, ima da bježi.
Milionski dug za plate i poreze.
Stadion u koji treba uloziti milione.
Iskreno, ko će uloziti u nas 20-30 miliona nečega.
- Cossack
#2261 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bordo prijatelji mu otvorili oci kontajuci da ce smijeniti Sabrinu & Co. Lik shvatio da su u pravu ali umjesto da njih smijeni od otišao. Moglo bi se reci da je ovo pirova pobjeda Bordo prijateljaDinostula wrote: ↑01/07/2021 18:03Skontao lik da ga se krade i digao ruke samo je bilo pitanje vremena.Da je imao ozbiljne namjere sa nama svima bi podjelio otkaze ovako mu lakse da nas dalje proslijedi.Samo da na kraju ne zavrsimo u kantonalnoj ligi.A preuzimnje stadiona najgluplji potez u zadnjih 50 godina.Pa mi nemamo pare da placamo igrace a ne da idemo do kategorije 4.last mohicans wrote: ↑01/07/2021 18:00 Kakav koktel party, naumpada mi anamo njihov šampanjac. Od šampanjca su u ku..c otišli,da ne budemo i mi. Ovo s Namom mi bas onako malo i šupački. Sve za 10, ljubav, avioni i kamioni, investicije, stadion..Sad odjednom epidemija. Pa nisi imao kikiriki, jbt. Nekakav si milioner, ha jah. Cijeli svijet je u epidemiji i oporavlja se,koliko toliko. Kurko ce sad ikoga naci da nas uvali.
- Haris.ba
#2262 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa nisu valjda sve pare Nam i Tam davali na pozajmicu? Nikako mi nije jasno ni sta su oni (jesu li clanovi skupstine)?rocco_siffredi wrote: ↑01/07/2021 18:34 Iole ozbiljan investitor će tražiti knjige na uvid.
![]()
-
last mohicans
#2263 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sad treba kineski kapital uci, uvijek treba negdje pare oprati. Nismo se s ovim Vijetnamcima i Malezijcima usrecili..
-
yasaq
#2264 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ima dosta i od evrope i od prodaje igraca ali dosta je love inod njih dvojiceHaris.ba wrote: ↑01/07/2021 18:39Pa nisu valjda sve pare Nam i Tam davali na pozajmicu? Nikako mi nije jasno ni sta su oni (jesu li clanovi skupstine)?rocco_siffredi wrote: ↑01/07/2021 18:34 Iole ozbiljan investitor će tražiti knjige na uvid.
![]()
- Haris.ba
-
yasaq
#2266 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
pa nema zakona o sportu. da ima zakona u tom slucaju bi se njihov novac tretirao kao ulaganje a ovako moze biti samo pozajmica
- Haris.ba
#2267 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znam da je Nam osnovao firmu u BiH. Mislim da je Nezir direktor. Cak i po nasem zakonu mozes osnovati firmu koja ce biti fudbalski klub. Onda pretpostavljam da je ta firma dala pozajmicu udruzenju fk Sarajevo.
Kakve li je garancije udruzenje moglo dati firmi za pozajmice? Sumnjam da je bilo na lijepe oci.
Last edited by Haris.ba on 01/07/2021 19:15, edited 2 times in total.
- Logovan
#2268 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
S nama nikad nije dosadno
Ludilo majke mi
Valjda izadje na dobro sve ovo, od investitora, poreza, itd. Strah me.
Jebem ti nas nerad, neznanje, glupiranje, bahacenje, itd.
Valjda izadje na dobro sve ovo, od investitora, poreza, itd. Strah me.
Jebem ti nas nerad, neznanje, glupiranje, bahacenje, itd.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#2269 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ide derbi u kantonalnoj sa Željom 
-
udri me jace
#2270 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mogla bi ovo tibra uzet ... kupovinom dobiju i 30 godina koncesiju na stadionom ... srusit i nebodere gradit
- sinuhe
#2271 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dok se tuzilastvo ne zainteresuje pa onda slijedi gasenje i rebrendiranje FKS 1946.
- wickerman
#2272 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pozvali su sponzore kluba,sad mozda i otkazu nakon danas. Inace sponzor kluba,tj onaj broncani se moze postati za 5000KM na godisnjem nivou,i to preko kompenzacijalast mohicans wrote: ↑01/07/2021 18:00 Kakav koktel party, naumpada mi anamo njihov šampanjac. Od šampanjca su u ku..c otišli,da ne budemo i mi. Ovo s Namom mi bas onako malo i šupački. Sve za 10, ljubav, avioni i kamioni, investicije, stadion..Sad odjednom epidemija. Pa nisi imao kikiriki, jbt. Nekakav si milioner, ha jah. Cijeli svijet je u epidemiji i oporavlja se,koliko toliko. Kurko ce sad ikoga naci da nas uvali.
Onda se pitas sto su Tan i Nam digli ruke.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2273 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jebo sponzore.
Imali smo pare još 2014. godine, mogli smo napraviti nevjerovatan posao sa "akademijom". Pokupiti sve što valja po državi, naći najbolje moguće trenere, osmisliti strategiju od pJetlića do seniora i danas bi ubirali plodove toga, ne bi nam trebao nikakav sponzor niti bilo kakav investitor.
Imali smo pare još 2014. godine, mogli smo napraviti nevjerovatan posao sa "akademijom". Pokupiti sve što valja po državi, naći najbolje moguće trenere, osmisliti strategiju od pJetlića do seniora i danas bi ubirali plodove toga, ne bi nam trebao nikakav sponzor niti bilo kakav investitor.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2274 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma nije mi jasno da u citavom arapskom svijetu ne mogu naci nekog bogatasa zaludjenog za fudbal..ne samo sarajevo nego nijedan nas klub
- wickerman
#2275 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ima li smo pare,ali valjda mozes i kakvih sponzora nafatati. Pa zar nekoj jebenoj banci ili osiguravajucoj kuci,ili bilo kojoj firmi od +100 radnika 5000KM na godisnjem nivou predatavlja problem. Ljudi koji vode klub nisu jednostavno dorasli,a ljudi koji su postavili te nedorasle su krivi. Sta se trebalo ocekivati od svega toga,ovo dosad je bio nevjerovatan uspjeh.
Samo da editujem da nije za broncanog sponzora poteebno 5000 na godisnjem nivou,vjerovatno je vise. Mislio sam na ovog obicnog,a njih je oko 20tak.
Samo da editujem da nije za broncanog sponzora poteebno 5000 na godisnjem nivou,vjerovatno je vise. Mislio sam na ovog obicnog,a njih je oko 20tak.