Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Point. wrote: ↑01/07/2021 11:18
Joj ovih strašila ljudi. Ne šljivi vas ba niko ni 2%, ljudi se vakcinišu masovno. Ne znam koji kurac više pokušavate sa ovim jadnim pokušajima da plašite ljude. Vi se nećete cijepiti i boli vas briga vama neće izrasti herpes, rog, rep, veća kita, treći guz.
Tema je iskustva - pa u skladu s tim i pisem iskustva covjeka kojeg znam.
I ti pises gluposti. Ljudi se NE vakcinisu masovno, to je samo mozda u tvojoj glavi tako.
Da se vakcinisu ne bi imao propagandu oko vakcina gdje se svako poznat slika i gdje ljudima placaju da se vakcinisu.
Dok vlade drzava strase narod s novim sojevima. Pitas se zasto. Pa upravo sto nije ni blizu odziv kakav ti mislis da jeste.
Piši ti iskustva sa negativnim jonima, man' se vakcina.
Inače, evo drugi dan od revakcinacije, nemam nikakvih nuspojava.
Edit
Jutros mi je i zeleni certifikat stigao na e-mail.
Last edited by irac300 on 01/07/2021 11:59, edited 1 time in total.
Tema je iskustva - pa u skladu s tim i pisem iskustva covjeka kojeg znam.
I ti pises gluposti. Ljudi se NE vakcinisu masovno, to je samo mozda u tvojoj glavi tako.
Da se vakcinisu ne bi imao propagandu oko vakcina gdje se svako poznat slika i gdje ljudima placaju da se vakcinisu.
Dok vlade drzava strase narod s novim sojevima. Pitas se zasto. Pa upravo sto nije ni blizu odziv kakav ti mislis da jeste.
Piši ti iskustva sa negativnim jonima, man' se vakcina.
Inače, evo drugi dan od revakcinacije, nemam nikakvih nuspojava.
sacekaj da napunis 7 banki pa ces vidjet ti svog boga
spinel_ wrote: ↑01/07/2021 10:08
Covjek 70 godina nakon 10ak dana od druge doze Pfizera dobio 2 herpesa. Jedan na ledjima, drugi na koljenu.
Napomena: nikad u zivotu nije imao herpese.
Sta nas jos ceka, ne smijem ni slutiti.
herpes je virus (ima nekoliko vrsta, ali ovaj, laickim jezikom - domaci) koji "spava" u 90tak% ljudi. i postoji mogucnost da nikada ne izbije.
no kod pada imuniteta, moze se desiti a ne mora da se herpes pojavi.
ima slucajeva ljudi (a koji inace kubure s aftama) da im se nakon vakcinacije pojave afte.
vakcinacija pokrece imunolosku reakciju u organizmu koja moze trigerovati ralzlicite procese, a ovisno od generalnog stanja u kojem se organizam nalazi, i ostaloga, bla bla so puta vec objasnjeno.
Ok, znaci herpes je imunoloska reakcija. Ok. I postoji li neki rok za tu imunolosku reakciju?
Da li postoji zakasnjela (imunoloska) reakcija?
Ili je to posljedica?
herpes je virus (ima nekoliko vrsta, ali ovaj, laickim jezikom - domaci) koji "spava" u 90tak% ljudi. i postoji mogucnost da nikada ne izbije.
no kod pada imuniteta, moze se desiti a ne mora da se herpes pojavi.
ima slucajeva ljudi (a koji inace kubure s aftama) da im se nakon vakcinacije pojave afte.
vakcinacija pokrece imunolosku reakciju u organizmu koja moze trigerovati ralzlicite procese, a ovisno od generalnog stanja u kojem se organizam nalazi, i ostaloga, bla bla so puta vec objasnjeno.
Ok, znaci herpes je imunoloska reakcija. Ok. I postoji li neki rok za tu imunolosku reakciju?
Da li postoji zakasnjela (imunoloska) reakcija?
Ili je to posljedica?
nije to imunoloska reakcija, nego je pokrenuti imunoloski sistem (u ovom slucaju pad imuniteta) omogucio da se virus koji je do tada bio dormant i vec postojeci u organizmu aktivira. logika cista.
Išao sam preko firme jer oni guraju tu vakcinaciju na silu maltene jer Zaštita na radu nam je jako ozbiljan Department i znam da su u nekom Europskom vijeću za to područje.
Mislim da su oni rekli da ne vakcinišu ko je alergičan da u slučaju neke nedo Bog neželjene pojave ne moraju preuzimat odgovornost.
Hvala, ma jok kakav Street ja ti visim u Maderi, ne znam jesam li jednom uso u onaj street
e jeb ga djesi prije bio salim se, dva puta bio pa neam pojma dje sta, sjeli u prvu hladovinu, u svakom slucaju hvala na preporuci, bice prilike da se vidi i ta kafana
Hvala, ma jok kakav Street ja ti visim u Maderi, ne znam jesam li jednom uso u onaj street
e jeb ga djesi prije bio salim se, dva puta bio pa neam pojma dje sta, sjeli u prvu hladovinu, u svakom slucaju hvala na preporuci, bice prilike da se vidi i ta kafana
Sto nisi na vrijeme pitao
Me ljepsa basta, prirodan hlad a ima se i pojest
sredzovic wrote: ↑01/07/2021 11:49
Trebam primiti Sinovac vakcinu,šta kažu za nju,koje su nuspojave?Inače sam operisao srce davno,svake godine primao vakcinu protiv gripe,prebolovao sam koronu bez težih posljedica,hvala za informacije.
Izvini koliko godina imas? Zanima me koju dobnu skupinu uopste vakcinisu. Sto se tice vakcine ja bih je primila koja god da je... vjerujem da sve pomazu da se sprijeci tezi oblik covida.
Zna li neko gdje ima "Fajzer" fakcina u Srbiji ? Koliko vidim nema u ovim nama najblizim gradovima iz BiH ?
Ili, moze li se negdje drugo ici vakcinisati fajzerom ?
evoxguattro wrote: ↑02/07/2021 11:53
Zna li neko gdje ima "Fajzer" fakcina u Srbiji ? Koliko vidim nema u ovim nama najblizim gradovima iz BiH ?
Ja sam utorak se vakcinisao u Bosutu.
Odmah iza Bijeljine
Bilo je pfizera.
Najbolje da nazoveš i pitaš.
Imaš i grupu fb građani vakcinisani u Srbiji i postavljaju dosta svježe informacije
evoxguattro wrote: ↑02/07/2021 11:53
Ja sam utorak se vakcinisao u Bosutu.
Odmah iza Bijeljine
Bilo je pfizera.
Najbolje da nazoveš i pitaš.
Imaš i grupu fb građani vakcinisani u Srbiji i postavljaju dosta svježe informacije
U klinici gdje mi supruga radi ima slucajeva kod osoblja koji vec duze bolovanju jer imaju vrtoglavicu.
Vakcinisani su Binotech, sumnja se da je vakcina za to odgvorna.....
Mozda jos neko moze da potvrdi ciribela, hadzinica kako je kod vas znate li vi nesto
mO k3 wrote: ↑02/07/2021 14:47
U klinici gdje mi supruga radi ima slucajeva kod osoblja koji vec duze bolovanju jer imaju vrtoglavicu.
Mozda jos neko moze da potvrdi ciribela, hadzinica kako je kod vas znate li vi nesto
Nekad nabasah na forum s velikim brojem strana o vrtoglavici poslije vakcine. U mom okruženju to raja nije imala, ali ja sam imala baš gadne vrtoglavice. Ono, moram sjesti na zemlju, tako vrti. Doduše, ja imam i jako zeznutu vratnu kičmu, a tih sedmica mi je pritisak bio jako nizak (80/45), pa nisu baš mogli biti sigurni od čega je vrtoglavica ili je kombinacija više faktora. Nije bila baš za bolovanja, ali je definitivno bila od jačih epizoda u životu. Nije dugo trajalo, možda do nekih 10 dana od vakcine.
mO k3 wrote: ↑02/07/2021 14:47
Kod mene malo… vise umor i kao neka slabost. ali kolegica iz kancelarije se zalila bas na jake i dugotrajne vrtoglavice
Ne znam za vas, ali mene je ova revakcina Fajzera rasturila, kao da sam partijao 4 dana bez hrane, pica i sekunde sna.
Nemam temperaturu, ali umor je ogroman, gladan a nemam snage da jedem.
llull wrote: ↑02/07/2021 16:57
Ne znam za vas, ali mene je ova revakcina Fajzera rasturila, kao da sam partijao 4 dana bez hrane, pica i sekunde sna.
Nemam temperaturu, ali umor je ogroman, gladan a nemam snage da jedem.
To je normalno. Treba vremena da ti organizam prihvati chip