Revolucionar ★ wrote: ↑01/07/2021 11:26
To je ona cuvena izreka Margaritas ante porcas. Mozes ti dat levatu i Ferarija, kad ce ga on zakucat u bankine kod Josanice. Treba se stavit u poziciju Nam-a, budzet kluba bude debelo iznad bh prosjeka, i onda ti ekipa krene riljat i zajebavat se, uposlenici se rastaljivat. Ako je zavrnuo pipu s ciljem da se stanje konsoliduje i da se vidi na cemu je klub, neka je, po cijenu da budemo na sredini tabele naredne sezone. Treba se pogledat u ogledalo, situacija nije finansijski odrziva za klub i to je to.
Ja vec rekoh, logicno bi mi bilo da je postavio uslov-koliko oni donesu u Klub, toliko ce i on dati.
Ovo mi ne izgleda tako, nazalost.
A u pravu si, sami smo sebi krivi. Malo me tjesi sto je Kapetanovic i dalje u Klubu, kontam da ipak vidi svjetlo na kraju tunela, pa nije digao sidro. Nadam se da zna vise od nas.
Da smo bili prvaci, vjerovatno bi to zamaskiralo nase probleme, nastavilo bi se bacanje para u nista.
7,5 miliona KM godisnje na plate, znaci mjesecno nam je potrebno 625.000 KM, bukvalno Rahmanovicev transfer je dovoljan za jedan mjesec
Kakvoj stabilizaciji da se nadamo???
Jedino zarada iz Evrope je kompenzacija za neulaganje, zao mi sto cemo koeficijent pokvariti, da se ne pocnemo u krug vrtiti…
Zaista se nadam da stvarno postoji neka strategija iza ovoga, da nije na ho-ruk sve.
Da dodam, vecina klubova prijavljuje igrace na manje iznose plate, mi da to uradimo, hiljadu inspekcija bi nam doslo.
I kad te igrac tuzi, vjerovatno potrazuje samo iznose na papiru, a ne ove nase astronomske cifre.
Bruka je da nemamo svi iste uslove u ligi, bar sto se ovoga tice, ipak je to prilicna usteda.