Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
BHCluster

#11426 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

mO k3 wrote: 01/07/2021 10:01
Login77777 wrote: 01/07/2021 09:15 Ti ljudi su barem nesto dali Hrvatskoj. A vi „legitimni“ samo uzimate od iste.
A oruzje niste ni jedan dan drzali za odbranu iste. :thumbup:
:lol: nisko i pogano udaras ... to isto misle i gradjani hrvatske
Pa ginulisu i "legitimni" za Hrvatsku doduse vecina u borbama protiv njihove domovine Republike Bosne i Hercegovine. Zato im smeta ovoliki broj Bosnjaka sto su sehidili za Republiku Hrvatsku.
Dan šehida, muslimana koji su položili živote za obranu domovine, obilježava se svake godine na drugi dan Ramazanskog bajrama.

Svake godine pripadnici islamske vjeroispovijesti drugi dan Ramazanskog bajrama posvećuju muslimanima koji su tijekom rata u BIH od 1992. do 1995. položili svoje živote za obranu Bosne i Hercegovine. Tako se i ove godine 18. srpnja diljem BIH, ali i Republike Hrvatske, obilježio Dan šehida.

Šehid je čovjek koji je dao život u obrani domovine, prava, života svojih prijatelja i susjeda, a važno je napomenuti da Bošnjaci u Republici Hrvatskoj nisu dvojili stati rame uz rame s Hrvatima u obrani domovine. Prema riječima predsjednika Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske Muharema Tahirovića, u Domovinskom ratu sudjelovalo je oko 25.000 Bošnjaka, od kojih je 1100 poginulo u Hrvatskoj vojsci. Među njima ima Albanaca, Roma, Turaka i Arapa, no većinom se radi o hrvatskim i bosanskim muslimanima danas priznatima pod imenom Bošnjaci.

https://braniteljski.hr/obiljezen-dan-s ... -domovine/
Image
Delegacija Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, položila je vijenac kod Spomen parka poginulim Bošnjacima u Islamskom centru Zagreb. Nakon toga gradonačelnik je pozdravio prisutne u dvorani Islamskog centra na Memorijalnim danima Šefika Pezerovića i poginulih Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu.

"Ovo je već 10. puta da smo zajedno i danas je prigoda da se zahvalimo obitelji Šefika Pezerovića i 1187 Bošnjaka čija su imena uklesana u ovom amfiteatru i njih još 82 koje nismo pronašli, te njih još 25 tisuća koji su se borili u Domovinskom ratu, za svoju domovinu", rekao je gradonačelnik Bandić.

Memorijalne dane Šefika Pezerovića organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba, Udruga Počasnog voda Bošnjaka i Udruga Bošnjaka veterana Domovinskog rata, a održali su se u spomen na prvog poginulog branitelja Bošnjaka Šefika Pezerovića i u počast svim Bošnjacima koji su dali život za Hrvatsku u Domovinskom ratu.

https://www.zagreb.hr/memorijalni-dani- ... bos/159419
Last edited by BHCluster on 01/07/2021 10:30, edited 1 time in total.
Novak20

#11427 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Akcija Bljesak, 51 poginuli branitelj. Opet Srba branitelja više nego Bošnjaka.

https://direktno.hr/domovina/imena-onih ... ni-231253/
BHCluster

#11428 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Image
Čast mi je što vas mogu, kao jedan od vas, pozdraviti danas kada odajemo počast Šefiku Pezeroviću, prvom hrvatskom redarstveniku Bošnjaku ubijenom u Domovinskom ratu.

Obični ljudi postajali su legende, uzori kako se bori i kako se brani svoj dom. Svaki mladi život je nenadoknadiv gubitak, ali dragi Šefikovi roditelji budite ponosni na svoga sina i našeg junaka, jer održavanje ovih memorijalnih dana dokaz je da njegova žrtva i žrtve svih poginulih hrvatskih branitelja nisu bile uzaludne, one su najsvetiji temelj naše države i nećemo dopustiti da ih itko omalovažava i tjera u zaborav. Vaš sin kao izniman čovjek i ponos Domovinskog rata ostaje simbol stradanja svih 1187 poginulih Bošnjaka, hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

https://branitelji.gov.hr/
:oops:
Novak20

#11429 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Ja opskurnih stranica Bože dragi.

Svakakvih se podataka može vidjeti na njima što ne znači da su tačni.

https://hrvati-islamske-vjere.jimdofree ... bleiburgu/
KOME SMETA MJESEC I ZVIJEZDA NA BLEIBURGU

Svaki put kada dođemo na mimohod na Bleiburgu ostanemo zatečeni stanjem koji je svaki put sve gore i gore

Prvo što se može vidjeti na spomeniku na kojem se nalazi mjesec i zvjezda u zimskom periodu je grana koja je namjerno stavljena na mjesto da se ne vidi mjesec i zvijezda a kada dođe mimohod onda mnogi od sudionika Bleiburga gledaju da zatrpaju spomenik na mjestu gdje je mjesec i zvijezda simbol muslimana koji su ginuli za Hrvatsku u drugom svijetskom ratu i koji su na ovom mjestu svoje koste ostavili .

Prema proračunu oko 50 000

Spomenik su zajedno podigli i Muslimani i Hrvati Mnogi znaju kako je i na koji način stvoreno ovo što sada imamo a meni i mojim prijateljima srce se cijepa kada vidimo stanje dijela spomenika koji pokušava da se zatre i možda na kraju i uništi

Ovim putem molimo predstavnike PBV kao i one koje dolaze da ostave ovaj dio vidljivim a ne da ga prekriju vjencima i nekim kao ukrasnim granama

Vaš Bošnjak - Musliman pripadnik HV
Emiremir33

#11430 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Emiremir33 »

Novak20 wrote: 01/07/2021 11:01 Ja opskurnih stranica Bože dragi.

Svakakvih se podataka može vidjeti na njima što ne znači da su tačni.

https://hrvati-islamske-vjere.jimdofree ... bleiburgu/
KOME SMETA MJESEC I ZVIJEZDA NA BLEIBURGU

Svaki put kada dođemo na mimohod na Bleiburgu ostanemo zatečeni stanjem koji je svaki put sve gore i gore

Prvo što se može vidjeti na spomeniku na kojem se nalazi mjesec i zvjezda u zimskom periodu je grana koja je namjerno stavljena na mjesto da se ne vidi mjesec i zvijezda a kada dođe mimohod onda mnogi od sudionika Bleiburga gledaju da zatrpaju spomenik na mjestu gdje je mjesec i zvijezda simbol muslimana koji su ginuli za Hrvatsku u drugom svijetskom ratu i koji su na ovom mjestu svoje koste ostavili .

Prema proračunu oko 50 000

Spomenik su zajedno podigli i Muslimani i Hrvati Mnogi znaju kako je i na koji način stvoreno ovo što sada imamo a meni i mojim prijateljima srce se cijepa kada vidimo stanje dijela spomenika koji pokušava da se zatre i možda na kraju i uništi

Ovim putem molimo predstavnike PBV kao i one koje dolaze da ostave ovaj dio vidljivim a ne da ga prekriju vjencima i nekim kao ukrasnim granama

Vaš Bošnjak - Musliman pripadnik HV
Zemlja u Blajburgu gdje se održavaju komemoracije je od Bošnjačkog emigranta ,1950 je prva komemoracija bila ako se nevaram
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11431 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Project Ashe wrote: 01/07/2021 08:41
Black swan wrote: 30/06/2021 23:02 Kakve veze imaju bosnjaci ginuli za hrvatsku
S ovom temom

Ginuli su za svoju domovinu
Imaju obitelji mirovine
I to je to

Ne vidim poveznicu s temom
Ima veze, kako nema, da su ginuli za drugu stranu, ne bi tebe sad bilo ovdje da govoriš kako nema veze.
Nidje veze

O mrtvima ne volim pricati

Slava im
Project Ashe

#11432 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Project Ashe »

Black swan wrote: 01/07/2021 11:13
Project Ashe wrote: 01/07/2021 08:41

Ima veze, kako nema, da su ginuli za drugu stranu, ne bi tebe sad bilo ovdje da govoriš kako nema veze.
Nidje veze

O mrtvima ne volim pricati

Slava im
I Hrvati i Srbi moraju priznati sami sebi da su svaki na svoj način iskorsitili Bošnjake da bi ostvarili svoje neke ciljeve, ono što Bošnjaci hoće i od čega nikad neće odustati je da im se nikad više ne dese 90'te.
Milenkov buraz

#11433 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

@Novak20

Ako sam te dobro skontao tvoje razmišljanje je sljedeće:

- Bošnjaci u HV su bili minorni, na prste ih se može izbrojati, praktično statistička greška jer više je bilo Eskima u HV nego Bošnjaka
- Bošnjaci u partizanima, nije ih bilo nikako
- Bošnjaci u NDH i ustašama su činili VEĆINU oružanih snaga ustaša i NDH pa shodno tome su najodgvorniji a tek poneki Hrvat je bio tu i to ne svojom
voljom

Takva je tvoja percepcija kada govorimo o ovim temama? :oops:
Novak20

#11434 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Milenkov buraz wrote: 01/07/2021 13:05 @Novak20

Ako sam te dobro skontao tvoje razmišljanje je sljedeće:

- Bošnjaci u HV su bili minorni, na prste ih se može izbrojati, praktično statistička greška jer više je bilo Eskima u HV nego Bošnjaka
- Bošnjaci u partizanima, nije ih bilo nikako
- Bošnjaci u NDH i ustašama su činili VEĆINU oružanih snaga ustaša i NDH pa shodno tome su najodgvorniji a tek poneki Hrvat je bio tu i to ne svojom
voljom

Takva je tvoja percepcija kada govorimo o ovim temama? :oops:
:lol:

Nisi me skužio do sada pa nemoj ni pokušavati.

Nemam volje da crtam i objašnjavam.
BHCluster

#11435 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Kako ces imati kad si bot.
Novak20

#11436 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

BHCluster wrote: 01/07/2021 13:56 Kako ces imati kad si bot.
:lol:

U dobroj mjeri si mi ogadio ovaj pdf ali kada pomislim da dežuraš 24/7/365 da mi odgovoriš na svaki komentar, ne mislim odustati. :izet:
Login77777

#11437 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Login77777 »

Login77777 wrote: 01/07/2021 09:15 Ti ljudi su barem nesto dali Hrvatskoj. A vi „legitimni“ samo uzimate od iste.
A oruzje niste ni jedan dan drzali za odbranu iste. :thumbup:
Drug, samo istinu govorim. :thumbup:
moa

#11438 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by moa »

Login77777 wrote: 01/07/2021 15:34

Drug, samo istinu govorim. :thumbup:
Ma daju oni Hrvatskoj preko ledja BiH, tipa koristenje vode iz jezera. Ovi plaćaju nešto simbolično i to mislim direktno opštini.
bh.tornjak

#11439 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bh.tornjak »

BHCluster wrote: 01/07/2021 10:48
Image
Čast mi je što vas mogu, kao jedan od vas, pozdraviti danas kada odajemo počast Šefiku Pezeroviću, prvom hrvatskom redarstveniku Bošnjaku ubijenom u Domovinskom ratu.

Obični ljudi postajali su legende, uzori kako se bori i kako se brani svoj dom. Svaki mladi život je nenadoknadiv gubitak, ali dragi Šefikovi roditelji budite ponosni na svoga sina i našeg junaka, jer održavanje ovih memorijalnih dana dokaz je da njegova žrtva i žrtve svih poginulih hrvatskih branitelja nisu bile uzaludne, one su najsvetiji temelj naše države i nećemo dopustiti da ih itko omalovažava i tjera u zaborav. Vaš sin kao izniman čovjek i ponos Domovinskog rata ostaje simbol stradanja svih 1187 poginulih Bošnjaka, hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

https://branitelji.gov.hr/
:oops:
Rahm. Sefika Pezerovica sam poznavo jer je povremeno dolazio u rodni kraj.
Momak je rodom iz jednog mjesta (u kojem imam familije po majci) kod Brckog.
Novak20

#11440 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Ovo kao da je pisala ona zlobna zubna tehničarka, a ne primadona "Hasanaginica".

Nije problem što Margit pod dejstvom alkohola ili nekog jačeg opijata kači lopova Dragana Čovića nego što narod koji nije njen (mada ima pasoš i putovnicu) šovinistički zove mentalno zaostalim biračima, katolicima, ustašama, vucima, tovarima. Jbg i ganga joj kao profinjenoj i naprednoj opernoj pjevaljki u mirovini smeta pa se šprda.

Kao da svi "katolici" moraju biti operni pjevači poput nje i Hasanage Šarića iz SDA.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... urije.html
..., uživajući u njima i zvukovima svetski priznate klasike – gange sa hercegovačkog kamena. Gusle su zakon, čestitam i na tome...

... Vi znate da to možete pričati samo glupom tokmaku Dodiku, zatucanim ustaškim recidivistima i mentalno zaostalim biračima u Hercegovini koji još uvek za HDZ glasuju (ka gorski vukovi) a nekada njaču ko tovari. Svim ostalim ste vi živa šega sa tim sranjem.... Po uzoru na svog idola Antišu Pavelića i njegovog idola Hiću Adolfa, Vi bi da budete jedini predstavnik katoličkog življa u BiH? Ko je protivu toga Vi bi otvorili vaspitno popravna odmarališta Jasenovac, Staru Gradišku ... gde bi ih u ugodnom ubeđivanju vaspitavali i onda prevaspitane a telesno nekompletne krstili u Savi? Kategorično odbacujem, jednako tako kako je učinila i kurva Europa (koja mrzi Hrvate). Đaba ste joj onomad skladali skladbu „Danke Deutschland“ . Ništa „Danke Deutschland“. Ne da Angela Merkel a oni njeni zelembaci su još gori.... Budimo realni g. Dragane. Evo, ja ću polako, da me razumete – vidite Dragane, Vi ste lopov, je li tako? Ako jeste, a jeste, ne hapate vi samo od katolika. Vi kad kradete, beli kradete i to od svih građana BiH. Kako onda mislite da budete legitimni predstavnik samo jednog naroda. U tom slučaju bi morali prestati pljačkati druga dva naroda i “ostale” a to Vam se ne isplati. Gluho bilo, mogli bi opuhani konstitutivni nekatolici i “ostali” tražiti povrat svog novca. Radosna vest je da toga neće biti a tragična vest (za Vas) je da strane obaveštajne UDBE tačno znaju gde ste vas trojica zdekovali koju valutu i budno motre na nju... Čujem i da ce Radobolju vratiti u prvobitno korito pa će Vam ona žuboriti kroz ganjak i trpezariju. U garažu ćete moći parkirati čamac za spasavanje.

No, nežemo više o tim tegobnim temama. Vratila bih se opet na Vašu epohalnu knjigu druže Dragane Bevc Kardelj. Impresivno!!! Naročite su me dojmili opisi kako ste 16 godina uzimali grdne pare iz kase BiH a čelo vreme radili za hrvatski fašisticki režim (NRH, NDH, nemam Vam pojma kako mu je pravo ime). ......... Bakir neće imati problema, on pere guzicu. ....
Last edited by Novak20 on 02/07/2021 23:46, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#11441 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Novak20 wrote: 02/07/2021 23:42 nego što narod koji nije njen (mada ima pasoš i putovnicu) šovinistički zove mentalno zaostalim biračima, katolicima, ustašama, vucima, tovarima.
jesam li ja corava ili proziva glasace HDZ-a, a ne narod...ili je kod tebe vascijela etnija koja se odaziva na ime hrvati sinonim za HDZ?
Mora da jeste.
Novak20

#11442 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Bloo wrote: 02/07/2021 23:45
Novak20 wrote: 02/07/2021 23:42 nego što narod koji nije njen (mada ima pasoš i putovnicu) šovinistički zove mentalno zaostalim biračima, katolicima, ustašama, vucima, tovarima.
jesam li ja corava ili proziva glasace HDZ-a, a ne narod...ili je kod tebe vascijela etnija koja se odaziva na ime hrvati sinonim za HDZ?
Mora da jeste.
Bez ljutnje ali gdje ti vidiš da Margit piše Hrvati ili hrvatski narod ?

Samo katolici, nekatolici, mentalno zaostali birači u Hercegovini koji njaču....tovati, vukovi, idioti.

Jbt, ja još ne vidjeh da je netko, a pogotovo ovakva figura poput Margit ,napisao da su mentalno zaostali oni što glasaju za SDS/SNSD/A-SDA/SDA itd. Ili da je to pravoslavni i muslimanski narod.

Za Čovića joj svaka čast, trebala se zadržati na njemu. Za ostalo - sramota. Može se Margit oprati kao i Bakir ali oko usta. Što se mene tiče.
Bloo
Globalna šefica

#11443 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Novak20 wrote: 02/07/2021 23:53
Bloo wrote: 02/07/2021 23:45

Mora da jeste.
Bez ljutnje ali gdje ti vidiš da Margit piše Hrvati ili hrvatski narod ?

Samo katolici, nekatolici, mentalno zaostali birači u Hercegovini koji njaču....tovati, vukovi, idioti.

Jbt, ja još ne vidjeh da je netko, a pogotovo ovakva figura poput Margit ,napisao da su mentalno zaostali oni što glasaju za SDS/SNSD/A-SDA/SDA itd. Ili da je to pravoslavni i muslimanski narod.

Za Čovića joj svaka čast, za ostalo - sramota. Može se oprati kao i Bakir ali oko usta. Što se mene tiče.
Pa svako ko glasa za HDZ jeste mentalno zaostao.
...zatucanim ustaškim recidivistima i mentalno zaostalim biračima u Hercegovini koji još uvek za HDZ glasuju (ka gorski vukovi) a nekada njaču ko tovari

Ustaski recidivisti? - mozemo ih klasificirati po etnijama i religijskoj pripadnosti.
Mentalno zaostale birače u Hercegovini takode.

Nakon toga izvući zaključak?

A bitan element Covicevog sarma je i potenciranje religije. Jedne. U kombinaciji sa etnofasizmom.

Btw, komentar njen ispod ove objave:
Dragi moji Fb prijatelji, molim vas da me ne podsecate na ostalu dvojicu. Ja retko mešam babe i žabe. Danas je bio Dragan u fokusu mog interesovanja u ponedeljak ce biti Sebija i mazlumi u skupštini. U petak... ko zna, možda i ja. Ne bojte se, Dodik je veliki magarac, ne mogu ga profuliti kada nanišanim.
Ti si se našao prozvan kao ustašski recidivist, glasak HDZ-a ili pak nesto trece?
Novak20

#11444 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Za sve ove godine Margit nije stigla uputiti otvoreno pismo Bakiru i Dodiku ?

Može Čoviću, Može Puljiću, može i Inzku ali poglavicama muslimana i pravoslavnih će prvom prilikom. :lol:

Ma hajte, molim Vas.
Hemsworth30

#11445 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hemsworth30 »

Novak20 wrote: 03/07/2021 00:06 Za sve ove godine Margit nije stigla uputiti otvoreno pismo Bakiru i Dodiku ?

Može Čoviću, Može Puljiću, može i Inzku ali poglavicama muslimana i pravoslavnih će prvom prilikom. :lol:

Ma hajte, molim Vas.
Koliko je Bošnjaka i Srba kritikovalo svoje poglavice? Čitaš li ti išta u drugim medijima ili samo Poskok?
Bloo
Globalna šefica

#11446 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Novak20 wrote: 03/07/2021 00:06 Za sve ove godine Margit nije stigla uputiti otvoreno pismo Bakiru i Dodiku ?

Ma hajte, molim Vas.
Pa vidim joj na FB da pravo gotivi Novalica :D Bakir i Sebka samo jednu slicicu i suk imaju :| kao i Vulin i Zoki :|
Jbg, treba joj javiti da šara malo..Novalic ima vise osvrta od Baketa i Covketa. :|
Bloo
Globalna šefica

#11447 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Ma hajte, molim Vas.
Ah da Incku...sa šarmatnom zadnjom rečenicom: U tim okolnostima mogu samo jedno, da molim Boga da gorite u paklu zajedno sa Vašim kompanjonima: primitivnim Dodikom, pokvarenim Izetbegovićem i planetarnim podlacem Čovićem.

Charming žena, nema šta.

Nego, šta si ti od navedenog iz njenog pisma? :mrgreen:
Novak20

#11448 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Bloo wrote: 03/07/2021 00:15

Ma hajte, molim Vas.
Ah da Incku...sa šarmatnom zadnjom rečenicom: U tim okolnostima mogu samo jedno, da molim Boga da gorite u paklu zajedno sa Vašim kompanjonima: primitivnim Dodikom, pokvarenim Izetbegovićem i planetarnim podlacem Čovićem.

Charming žena, nema šta.

Nego, šta si ti od navedenog iz njenog pisma? :mrgreen:
Ništa od navedenog iz njenog pisma nisam.

Član SDP do 2004. Glasač SDP do 2010. Glasač NS 2016 - 2020. Nisam čak ni katolik, ustaški recidiv najmanje od svega. Vjerovala ili ne, tako je.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11449 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Sta se ba pravdas
Novak20

#11450 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Bloo wrote: 03/07/2021 00:13

Ma hajte, molim Vas.
Pa vidim joj na FB da pravo gotivi Novalica :D Bakir i Sebka samo jednu slicicu i suk imaju :| kao i Vulin i Zoki :|
Jbg, treba joj javiti da šara malo..Novalic ima vise osvrta od Baketa i Covketa. :|
Taman posla da pratim FB profile zaslužnih umjetnica. Na kraju, neka osnuje stranku i uhvati se u koštac sa pravim problemima običnog naroda ako je faca.

Od mog i njenog pisanja nikakve koristi. Štete doduše ima, možda.
Post Reply