Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Normalanh

#11326 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 30/06/2021 18:35
Normalanh wrote: 30/06/2021 17:43
Druže ja sam orijentiran probosanskohercegovački. Ja ovu zemlju volim da ti ne može zamisliti, nikad ne bih otisao iz nje osim u slucaju da kruha nemam jesti. To sto vi mislite da svako ko se zalaze za postivanje prava svih ne voli ovu zemlju to je vas problem. Pa birajte Komsica, ne zato sto je sposoban i pametan vec samo da napakostite Hrvatima, to govori ko ovoj zemlji i Hrvatima zeli dobro..Da ste bar izabrali nekog pametnog ko radi na dobrobit ove zemlje, pa ni pola jada...

K'o Covica npr. :lol: :D
Eto sam otkrivaš svoju neinteligenciju, ocito nisi procitao sve sto sam pisao, u suprotnom znao bi ili znala bi sta mislim o doticnom gospodinu. To sto vi Hrvate positovjecujete sa covicem je vas problem, ali nije to vas jedini problem, problem je sto ste nemocni..pokusali ste s nekim aliansama, platformama, ali dzaba Hrvati su opet docekali svoje i to vam je fakat...Birajte vi sebi, a doduse imate Booookira koji jede zlatnim kasikaama i krije se u trezotu dok mu narod gine, a danas nema kruha jesti-....
Guadalajara

#11327 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Guadalajara »

Normalanh wrote: 30/06/2021 18:27
Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:22

Samo da onu poganu Covicevu njusku ne gledam napravio je odlicnu stvar. Samo po toj osnovi kod mene ima veliki plus i da nikad nista ne uradi. Nije ti šala logoraše eksploatisat kao radnu snagu. Kakav divljak neko mora da bude da tako nešto radi. Užas, ni stida ni obraza. Neka se barem guzice stidi.

Dok smo mi djeca u Sarajevu bili zeljni svega i gladovali u Kiseljaku su se Hrvati prezderavali. Dobar je i Sefer, ako ista cijenim ga zbog toga sto je sandzaklija, jer i meni je nana iz sandzaka. A i tu smo na Stupu bili sa sandzaklijama. Prava raja, posteni ljudi, Bosnjaci, prave patriote. Ne znam samo sto UZP-ovi mrze sandzaklije :lol:
Ti nemoj pričat o tome ko je gdje gladovao molim te. Vidis ti svoje zlocince hvališ i to je okej, to je europska vrijednost, a kad netko pdrzi Kordica on je UZP..Znam koliko vas boli ovo sve sto imate kontrolu nad bijednih 22%, ali jbg naviknut cete se..Stidi li se Bakir zlatnih kašika i trezora i njegov vrli babo koji je rekao da ovo nije vaš rat kad su četnici napali selo Ravno koje je u BiH..? Jel se tako voli BiH kad to nije vaš rat samo jer su napadnuti Hrvati, a sad bi da prisvojite sve..jadni stee, jadni...Čovića ne podnosim, ali samo jer vas nervira kod mene ima ne jedan nego dva plusa...Sefer je ratni zločinac koji je pobio sve sto se kretalo, ali vama to ne smeta..A stalno spominjete Ahmiće, pa stidite se guzice kad obraza nemate...viteška djeca za vas nisu bitna...
Normalno da cu pricati jer sam bio u Sarajevu tokom najduze opsade u modernoj historiji. Bio sam tu gdje ti nisi i zato nemoj kakiti bezveze. I na Otesu i na Stupu ste bjezali sa linija i cetnicima prepustali linije i njima dojavljivali kakvo je stanje na terenu. jooj ko vas ne zna. Sta mene briga za Bakira...pura se moze jesti i sa drvenim kasikama. Kakvo Ravno...svercovali cijevo vrijeme u Kiseljaku sa cetnicima u Sarajevu. Pa dogovorite se vise koliko je procenata 23, 17, 22%...Mislim usaglasite se...kakva vam je to kordinacija losa nikakva.

Željko Komšić raja prava :bih:
Normalanh

#11328 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

mO k3 wrote: 30/06/2021 18:36
Normalanh wrote: 30/06/2021 18:34

Od Bošnjaka i lažnih patriora se ja ne cudim nicemu. Samo mi je smiješno kako precijenjujete svoju snagu i moć, a u biti ste nemoćni, na pola teritorija nemate nikakvu moć, a na federalnoj razini je morate dijeliti sa mrskim Hrvatima. U pojedinim općinama nemate nikakvu kontrolu, u kantonima također...Malo cudno za nekoga ko je toliko jak i za nekoga ko ce odluciti sta ce biti sa drzavom...
Zaaato ce se ta famozna konstutivnost ukinuti, zaboravio sam sto je EU nekidan rekla sta se tice konstutivnosti ???.... :mrgreen:
Vi svi hocete da ste pametni, a i niste bas. EU nema mandat da ukida konstituvnost, rezolucija ne znaci nista, nema nikakvu pravnu snagu. Vec sam rekao puno puta su pokazali privrzenost konstitutivnosti, a posebno Palmer - onaj gospodin kojeg vi ne volite jer je navodno Čovićev jaran. VI cete ukinuti, a kontrolirate 22% teritorija, ne pricaj gluposti...
House

#11329 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by House »

kvalitetno kmeči :D
Guadalajara

#11330 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Guadalajara »

Novak20 wrote: 30/06/2021 18:29
Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:25

A gledaj ovo :bih:

Prema dostupnim izvorima, u domovinskom ratu Hrvatske učestvovalo je oko 25.000 Bošnjaka od kojih je 1.187 poginulo. Na taj broj treba dodati još njih 80 koji se vode kao nestali, što je ukupno 1.267 bošnjačkih žrtava. Oko 350 ih je ostalo ratnim vojnim invalidima.
Uz dužno poštovanje žrtve za RH, kako znaš da su svi koje navodiš bili Bošnjaci ???
http://institut-genocid.unsa.ba/v2/vije ... akt_id=159
Normalanh

#11331 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:39
Normalanh wrote: 30/06/2021 18:27

Ti nemoj pričat o tome ko je gdje gladovao molim te. Vidis ti svoje zlocince hvališ i to je okej, to je europska vrijednost, a kad netko pdrzi Kordica on je UZP..Znam koliko vas boli ovo sve sto imate kontrolu nad bijednih 22%, ali jbg naviknut cete se..Stidi li se Bakir zlatnih kašika i trezora i njegov vrli babo koji je rekao da ovo nije vaš rat kad su četnici napali selo Ravno koje je u BiH..? Jel se tako voli BiH kad to nije vaš rat samo jer su napadnuti Hrvati, a sad bi da prisvojite sve..jadni stee, jadni...Čovića ne podnosim, ali samo jer vas nervira kod mene ima ne jedan nego dva plusa...Sefer je ratni zločinac koji je pobio sve sto se kretalo, ali vama to ne smeta..A stalno spominjete Ahmiće, pa stidite se guzice kad obraza nemate...viteška djeca za vas nisu bitna...
Normalno da cu pricati jer sam bio u Sarajevu tokom najduze opsade u modernoj historiji. Bio sam tu gdje ti nisi i zato nemoj kakiti bezveze. I na Otesu i na Stupu ste bjezali sa linija i cetnicima prepustali linije i njima dojavljivali kakvo je stanje na terenu. jooj ko vas ne zna. Sta mene briga za Bakira...pura se moze jesti i sa drvenim kasikama. Kakvo Ravno...svercovali cijevo vrijeme u Kiseljaku sa cetnicima u Sarajevu. Pa dogovorite se vise koliko je procenata 23, 17, 22%...Mislim usaglasite se...kakva vam je to kordinacija losa nikakva.

Bilo je pola moje familije, od kojih su neki i ubijeni i muceni na najgori nacin. Naravno nije to vas rat, a kad su pocelu udarat po Sarajevu odjednom je to postao i naš rat... Jadni ste i licemjerni i žalim vas iskreno...nebitno je postotak gore dolje, uglavnom ne prelazi četvrtinu teritorija...
Athletic Bilbao

#11332 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Athletic Bilbao »

...
Last edited by Athletic Bilbao on 02/07/2021 06:31, edited 1 time in total.
Guadalajara

#11333 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Guadalajara »

mO k3 wrote: 30/06/2021 18:32
i onda se cudite :mrgreen:
Od Bošnjaka i lažnih patriora se ja ne cudim nicemu. Samo mi je smiješno kako precijenjujete svoju snagu i moć, a u biti ste nemoćni, na pola teritorija nemate nikakvu moć, a na federalnoj razini je morate dijeliti sa mrskim Hrvatima. U pojedinim općinama nemate nikakvu kontrolu, u kantonima također...Malo cudno za nekoga ko je toliko jak i za nekoga ko ce odluciti sta ce biti sa drzavom...
A zato cika i vriska...jer gubite tlo pod nogama...ha izmice kontrola...

Moj ti je savjet dobro nauci Kulhuvalahu :lol:
Normalanh

#11334 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

Athletic Bilbao wrote: 30/06/2021 18:42
Normalanh wrote: 30/06/2021 18:31

HAHAHAH sami sebe lažete. Eto bas vam je sada onako kako biste voljeli, dobro doduse volite Boookira i SDOO i to ste izabrali, e halal vam kurac na tome..izabrali ste ga dobro...Nazalost bit ce onako kako odluce Srbi, Hrvati i Bošnjaci skupa...Vi ste neki veliki Bošnjaci, a do 70-ih VAM nije smetalo se izjasnit kao Srbi, hrvati iako ste imali mogucnost se neizjasnit, pa vam titao dao da ste Muslimani, a onda 93. u Holiday Innu postali veliki Bošnjaci i onda vi pričate o nekom ekskluzivnom pravu na BiH (država se zove Bosna i Hercegovina, kad se pozivate na zakone i pravila postujte ih), a nacija nastala 93...
Samo sabur, biće to dobro sve. Imaćete dovoljno vremena da se adaptirate u Lijepoj Našoj a veliki plus vam je što ste odbacili bosanski i prihvatili hrvatski jezik kojeg perfektno pričate, niko od Hrvata neće primijetiti da ste došlje. Samo nemojte raditi sranja i budite uzorni građani Hrvatske, nemojte krasti i varati, budite pošteni i lijepo se ponašajte.
Kako smo mogli odbaciti bosanski koji je nastao devedesetih, a hrvatski puno stariji od toga?? Glup si i to bas onako... Naravno hocemo i u Lijepoj našoj Hrvatskoj i Lijepoj našoj Bosni i Hercegovini...Bosanski koji je nastao skupa sa nacijom 93 u Holiday innu...Ovo je mitomanija čak veća i od srpskih mitova o herojstvu...
Guadalajara

#11335 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Guadalajara »

Normalanh wrote: 30/06/2021 18:41
Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:39

Bilo je pola moje familije, od kojih su neki i ubijeni i muceni na najgori nacin. Naravno nije to vas rat, a kad su pocelu udarat po Sarajevu odjednom je to postao i naš rat... Jadni ste i licemjerni i žalim vas iskreno...nebitno je postotak gore dolje, uglavnom ne prelazi četvrtinu teritorija...
Što smo mi jadni, a UZP-ovci kmece ? :D
Normalanh

#11336 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:43

Mi imamo kontrolu, za razliku od vas. Sve financije drzimo u drzavi, pa cak i ondje gdje su vecina Bošnjaci, to je samo pokazatelj koliko smo jaki, a i pokazatelj vaše nemoći..Cijelu upravu za indirektno oporezivanje držimo..financije na drzavnoj, federalnoj razini, skoro u svim kantonima gdje smo vlast..SBK, ZE-DO, POSAVINA, HERCEGBOSANSKI KANTON...pa prejaki smo realno iako nas je najmanje...
Normalanh

#11337 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:45
Normalanh wrote: 30/06/2021 18:41

Ne znam ko kmeči. Ja cujem samo Boookira, hrvati moraju dati nesto bosnjacima ako hoce izborni zakon...pa kad ste toliko jaki sto ne uzmete sami od tih jadnih i slabih hrvata...to je odraz nemoci i jada...
Athletic Bilbao

#11338 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

...
Last edited by Athletic Bilbao on 02/07/2021 06:30, edited 1 time in total.
House

#11339 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by House »

najjači ste kad treba kmečati po briselskim hodnicima :D
Guadalajara

#11340 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Guadalajara »

Normalanh wrote: 30/06/2021 18:46
Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:43

Mi imamo kontrolu, za razliku od vas. Sve financije drzimo u drzavi, pa cak i ondje gdje su vecina Bošnjaci, to je samo pokazatelj koliko smo jaki, a i pokazatelj vaše nemoći..Cijelu upravu za indirektno oporezivanje držimo..financije na drzavnoj, federalnoj razini, skoro u svim kantonima gdje smo vlast..SBK, ZE-DO, POSAVINA, HERCEGBOSANSKI KANTON...pa prejaki smo realno iako nas je najmanje...
I onda kmecite kad vas hoce stucati u glavu. :mrgreen:
Normalanh

#11341 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

Athletic Bilbao wrote: 30/06/2021 18:47
Normalanh wrote: 30/06/2021 18:44

Kako smo mogli odbaciti bosanski koji je nastao devedesetih, a hrvatski puno stariji od toga?? Glup si i to bas onako... Naravno hocemo i u Lijepoj našoj Hrvatskoj i Lijepoj našoj Bosni i Hercegovini...Bosanski koji je nastao skupa sa nacijom 93 u Holiday innu...Ovo je mitomanija čak veća i od srpskih mitova o herojstvu...
Ako živiš sa roditeljima negdje dole u Hercegovini i prodajete porodično imanje radi selidbe u Hrvatskoj, imaš temu na Ekonomiji o nekretninama pa tu možeš istaknuti oglas. Bude li cijena povoljna, imate u meni potencijalnog kupca.
Buahahahaahaahahaahahhahaahahaahahah, pa necete to docekati. Ostajem ovdje na vasu veliku zalost. Jos dugo dugo godina...stoljeca...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#11342 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Normalanh wrote: 30/06/2021 18:37
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 30/06/2021 18:35 [/b]

K'o Covica npr. :lol: :D
Eto sam otkrivaš svoju neinteligenciju, ocito nisi procitao sve sto sam pisao, u suprotnom znao bi ili znala bi sta mislim o doticnom gospodinu. To sto vi Hrvate positovjecujete sa covicem je vas problem, ali nije to vas jedini problem, problem je sto ste nemocni..pokusali ste s nekim aliansama, platformama, ali dzaba Hrvati su opet docekali svoje i to vam je fakat...Birajte vi sebi, a doduse imate Booookira koji jede zlatnim kasikaama i krije se u trezotu dok mu narod gine, a danas nema kruha jesti-....
Bakira biraju badale, isto kao sto biraju ili bi izabrali Covica, kao sto biraju Dodika ili bi izabrali nekog drugog istog. Ne ferceram ja po toj matrici.

Ono boldano kazuje sve o tvojoj inteligenciji, kucnom odgoju, obrazovanju, itd. Cim nestane argumenata pocne se sa uvredama, omalovazavanjem sagovarnika, itd. Fuj... :run:
Guadalajara

#11343 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Guadalajara »

Normalanh wrote: 30/06/2021 18:47
Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:45

Ne znam ko kmeči. Ja cujem samo Boookira, hrvati moraju dati nesto bosnjacima ako hoce izborni zakon...pa kad ste toliko jaki sto ne uzmete sami od tih jadnih i slabih hrvata...to je odraz nemoci i jada...
Evo kmecite ovdje na forumu. Dosla direktiva iz ADZ-a jelde. :D
Normalanh

#11344 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:47
Normalanh wrote: 30/06/2021 18:46

I onda kmecite kad vas hoce stucati u glavu. :mrgreen:

Pa hajde stucajte nas??? Oš mi to ti nešto brko, aa...Jadni ste bolan, pomirite se s tim..Držimo financije diljem Lijepe naše BiH...
Athletic Bilbao

#11345 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

...
Last edited by Athletic Bilbao on 02/07/2021 06:29, edited 1 time in total.
Normalanh

#11346 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 30/06/2021 18:49
Normalanh wrote: 30/06/2021 18:37

Bakira biraju badale, isto kao sto biraju ili bi izabrali Covica, kao sto biraju Dodika ili bi izabrali nekog drugog istog. Ne ferceram ja po toj matrici.

Ono boldano kazuje sve o tvojoj inteligenciji, kucnom odgoju, obrazovanju, itd. Cim nestane argumenata pocne se sa uvredama, omalovazavanjem sagovarnika, itd. Fuj... :run:
Procitaj ti od pocetka sve, pa vidi ko je dao argumente ko uvrede. Nmeoj ti pricati o inteligenciji, kucnom odgoju ili ne daj boze obrazovanju...Bolno je ov za vas, pa lijecite frustracije ovdje i bas mi je drago zbog toga...Imate vi SDOOOO spasit ce vas oni...
Normalanh

#11347 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:49
Normalanh wrote: 30/06/2021 18:47

Evo kmecite ovdje na forumu. Dosla direktiva iz ADZ-a jelde. :D
Asim mi sredio da kmečim ovdje. Kaze tako se dize rejting najveće stranke u Bošnjoooka...
Guadalajara

#11348 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Guadalajara »

Normalanh wrote: 30/06/2021 18:49
Guadalajara wrote: 30/06/2021 18:47
I onda kmecite kad vas hoce stucati u glavu.

Pa hajde stucajte nas??? Oš mi to ti nešto brko, aa...Jadni ste bolan, pomirite se s tim..Držimo financije diljem Lijepe naše BiH...
Pa tuca vas vec Zeljko Komsic...nas lijep zlatni ljiljan :D jel bridi ? :mrgreen:

Polako jedno po jedno...sljedeci je dom naroda :bih:
Normalanh

#11349 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Normalanh »

Athletic Bilbao wrote: 30/06/2021 18:50
Normalanh wrote: 30/06/2021 18:48
Buahwahahaahaahahaahahhahaahahaahahah, pa necete to docekati. Ostajem ovdje na vasu veliku zalost. Jos dugo dugo godina...stoljeca...
Nije nikakav problem, ako nećeš ti prodaće ih poslije tvoji potomci, ako ih budeš imao. Samo sabur i ne nervirati se.
Nece moji potomci nikad nista prodati. Vi ste ne prodali nego izdali vjeru za večeru. Dobro ste je unovčili nema šta..Kontroliranjem 22% teritorija...
mO k3

#11350 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Normalanh wrote: 30/06/2021 18:53
Athletic Bilbao wrote: 30/06/2021 18:50
Nije nikakav problem, ako nećeš ti prodaće ih poslije tvoji potomci, ako ih budeš imao. Samo sabur i ne nervirati se.
Nece moji potomci nikad nista prodati. Vi ste ne prodali nego izdali vjeru za večeru. Dobro ste je unovčili nema šta..Kontroliranjem 22% teritorija...
Sabur starac :bih: sta si se upalio ko kutnjak :mrgreen:
Post Reply