Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dzolix wrote: ↑30/06/2021 09:29
Alisa je udarena desnim retrovizorom ukoso lijeva strana glave a Dzenan je bio okrenut bocno jer je prelazio (preskako) na drugu stranu ceste . Kaci ga cosak kombija u lijevi dio glave, puca staklo sajbe ,,izbija mu patiku tokom udarca desnog stopala u bocni lijevi far.
Kada skaces, koliko je meni poznato glava ide uvijek ispret tezista tijela. (cista fizika) Tako da, ako je skakao da izbjegne kombi, vrlo je cudno da ima samo povredu glave (ako ima samo povredu glave) a nema druge direktne povrede od udara na ostatku tijela
Kada skaces u vodu na glavu onda si u pravu ..
Pogledaj malo fotografiju.:
Ovo je faza doskoka/slijetanja.
U trenutku samog skoka je obrnuto.
Ali dobro, cak i da je Dzenan radio profesionalni skok u dalj kao ovdje, zar ne mislis da bi imao prije svega polomljen kuk, rame i rebra pa tek onda povredu glave???????
Kada skaces, koliko je meni poznato glava ide uvijek ispret tezista tijela. (cista fizika) Tako da, ako je skakao da izbjegne kombi, vrlo je cudno da ima samo povredu glave (ako ima samo povredu glave) a nema druge direktne povrede od udara na ostatku tijela
Kada skaces u vodu na glavu onda si u pravu ..
Pogledaj malo fotografiju.:
Pa jest. Ako je rahmetli Dzenan zaista bio u ovakvoj pozi kao sportistkinja na slici, onda ovo tvoje sve stoji. I taman desnom nogom da udari u far, bas kao sto si i rekao.
Jos samo da dokazes malu sitnicu, a to je da se tu noc u aleji odrzavalo takmicenje u skoku u dalj.
Na stranu povrede kuka/karlice, rebara, ramena, ruku.....
_Reds_ wrote: ↑30/06/2021 00:29
Pored ovih pohapsenih, cinjenica je da je Ljubo tu noc bio u Aleji.
Ovako ili onako, on ima veze sa slucajem. Ovdje su mnogi zaboravili recimo da je od Mutape znao od prije, a i Memice. Od Mutapa cak i rentao auta.
Dakle ZM i MM je znao licno od prije.
Pitanje je da li je znao i DzM i AM.
Ovdje je rijec o Ljubi Seferovicu. Gdje si vidio da stoji da je Ljuba Seferovic iznajmljivo bilo kakvo vozilo od Z.Mutapa. Imas li primjer,clanak, dokaz.
Pa tu ne ovoj temi se pisalo da su ti Romi Seferovici rentali auta od Mutapa. Negdje su i neke udese napravili bili valjda.
Pa ako je Zijo Mutap znao Seferoviće (ne znam, propustio sam možda taj dio), a uhapšen je zbog petljanja oko dokaza, vezano za vozilo upleteno u navodnu nesreću, to uopće nije dokaz da su Seferovići bili tamo te večeri, to zapravo baca sumnju da je Zijo tačno znao na koga će da svali dešavanja te večeri.
Titina policija i Titino tužilaštvo bi ovaj slučaj riješili za par sati:
pozvali roma Ljubu i romkinju Vasviju pa ih fino upitali, a ako bi vrdali onda bi malo "finije" priupitali,
- zašto si Ljubo dva puta priznao sa svojim advokatom da si usmrtio jednog pješaka a drugog teško ozlijedio,
- zašto si Vasvo koja si bila u kombiju snjime priznala da ti je čoek udario u pješake,
- zašto si Ana izjavila da ti je Vasva došla i rekla vidno uznemirena rekla da je Ljubio upravo kombijem zgazio čoeka
- zašto, itd
I dobili jedan od ova dva odgovora:
a) Ljubo: zato što sam ih zgazio; Vasva: zato što sam bila snjim u kombiju kada ih je zgazio; Ana: zato što mi je tako rekla Vasva, pa nisam ni gluha ni luda;
b) Ljubo, Vasva, Ana: zato što mi je jedan fini gospodin dao 300 eura; zato što su me/nas neki ljudi tukli, pretukli, ne znam ko su, bio je mrak i sad mokrim krv da prostiš
skaljicmufid wrote: ↑30/06/2021 09:58
pozvali roma Ljubu i romkinju Vasviju pa ih fino upitali, a ako bi vrdali onda bi malo "finije" priupitali,
- zašto si Ljubo dva puta priznao sa svojim advokatom da si usmrtio jednog pješaka a drugog teško ozlijedio,
- zašto si Vasvo koja si bila u kombiju snjime priznala da ti je čoek udario u pješake,
- zašto si Ana izjavila da ti je Vasva došla i rekla vidno uznemirena rekla da je Ljubio upravo kombijem zgazio čoeka
- zašto, itd
a) Ljubo: zato što sam ih zgazio; Vasva: zato što sam bila snjim u kombiju kada ih je zgazio; Ana: zato što mi je tako rekla Vasva, pa nisam ni gluha ni luda;
b) Ljubo, Vasva, Ana: zato što mi je jedan fini gospodin dao 300 eura; zato što su me/nas neki ljudi tukli, pretukli, ne znam ko su, bio je mrak i sad mokrim krv da prostiš
pitanje je zasto bi se ovoliko zataskavalo ubistvo momka zarad nekog nizerangiranog i vjerovatno za vrh nebitnog lika?
ali vidite šta vam je krečenje u više boja i sa više strana odjednom. ovi govore da ih je kombi udario njega u sljepoočnicu, a nju u tjeme i nigdje više. dok onaj zastupa lagani i nečujni udar kombijem bez tragova kočenja koji podere 1 cm pantalona i onda palicu.
verzije su "različite" jer se "razmišlja svojom glavom", nasuprot "zaluđenoj masi", ali bitno je samo da nema ko biti nego ljubo...
Last edited by JThomas on 30/06/2021 10:03, edited 1 time in total.
Ovdje je rijec o Ljubi Seferovicu. Gdje si vidio da stoji da je Ljuba Seferovic iznajmljivo bilo kakvo vozilo od Z.Mutapa. Imas li primjer,clanak, dokaz.
Pa tu ne ovoj temi se pisalo da su ti Romi Seferovici rentali auta od Mutapa. Negdje su i neke udese napravili bili valjda.
Pa ako je Zijo Mutap znao Seferoviće (ne znam, propustio sam možda taj dio), a uhapšen je zbog petljanja oko dokaza, vezano za vozilo upleteno u navodnu nesreću, to uopće nije dokaz da su Seferovići bili tamo te večeri, to zapravo baca sumnju da je Zijo tačno znao na koga će da svali dešavanja te večeri.
Seferovići us tamo bili i po zapisima kamera i po njihovim izjava, tj. tu veče. I oni su, ovako ili onako u sve upetaljni, dikrektno ili indirektno, ali jesi i oni su dio slagalice.
JThomas wrote: ↑30/06/2021 10:02 ali vidite šta vam je krečenje u više boja i sa više strana odjednom. ovi govore da ih je kombi udario njega u sljepoočnicu, a nju u tjeme i nigdje više. dok onaj zastupa lagani i nečujni udar kombijem bez tragova kočenja koji podere 1 cm pantalona i onda palicu.
verzije su "različite" jer se "razmišlja svojom glavom", nasuprot "zaluđenoj masi", ali bitno je samo da nema ko biti nego ljubo...
dosta toga je nelogicno, no meni kao nekom ko je neupucen u ovaj slucaj do te mjere da ne znam ove detalje koje gore iznose, najnelogicniji dio je koga bi ovoliko stitili i zbog koga bi ovoliko ljudi upleli ako nije nesreca? sama nesreca jos nelogicnije zvuci
skaljicmufid wrote: ↑30/06/2021 09:58
- zašto, itd
pitanje je zasto bi se ovoliko zataskavalo ubistvo momka zarad nekog nizerangiranog i vjerovatno za vrh nebitnog lika?
Vjerovatno zato što se prvih par sati i dana nije zataškavalo ubistvo, nego tuča, zvali su se hadžije međusobno i bilo je ono, e haj ba da se zbog ovog ne ide uzatvo, dobri su momci, malo su se naguravali pa eskaliralo, srediće to oni mirno kad mali Dženan izađe iz bolnice, samo nek je živa glava...
Sedam dana poslije Dženan je preminuo i svi upleteni su postali saučesnici u skrivanju ubistva.
Oni štite, između ostalog i ubicu, ali prvo štite sami sebe.
ok usluga za uslugu, jedino sto ih je tu moglo pobrkat je dio da je momak podlegao naknadno.
a tada su onda prema toj teoriji vec mnogi bili upleteni, i onda ponovo ide usluga za uslugu. i tako 6ta godina.ima logike
Vjerovatno zato što se prvih par sati i dana nije zataškavalo ubistvo, nego tuča, zvali su se hadžije međusobno i bilo je ono, e haj ba da se zbog ovog ne ide uzatvo, dobri su momci, malo su se naguravali pa eskaliralo, srediće to oni mirno kad mali Dženan izađe iz bolnice, samo nek je živa glava...
Sedam dana poslije Dženan je preminuo i svi upleteni su postali saučesnici u skrivanju ubistva.
Oni štite, između ostalog i ubicu, ali prvo štite sami sebe.
Čovjek sve objasnio, sva natezanja oko kombija i golfa su plod želje da se sakrije nečiji babin sin.
klix wrote: ↑30/06/2021 10:28
Da li je Budnjo junior poznavao Ljubu?
Najbolje je da Budnju juniora ne potežemo nepotrebno, osim ako ga dalja istraga opet ne poveže sa slučajem. Čim ga pomeneš, potrčaće dzolixi i mensuri da pomenu račun iz Müllera čuvan par godina, štambilje granične službe i druge navodne dokumente koje niko van Tužilaštva KS nije vidio, ali moramo vjerovati na riječ da postoje. I onda će biti već viđena šema, "postoji račun iz Müllera, dakle Ljubo je oboje udario u glavu ćoškom kombija".
Budnje su upletene u ovaj slučaj preko nestanka bitnog dokaza unutar njihovog objekta. Upletenost juniora je poslije te informacije možda iskonstruisala čaršija, možda nije, možda je stvarno upleten, ali to je na zvaničnim organima da utvrde.
Last edited by tranquil on 30/06/2021 10:52, edited 1 time in total.
Svi sudionici su nekako povezani ili imaju neke talove od prije.
Zijad Mutap sa policajcima vjerovatno, Alisa sa hotelima (nije nužno da je sa vlasnicima), Seferovići vjetovatno opet bili na platnom spisku od Mutapa?...ovaj krao auta, neka odlazila i u djelovima, ostatke skupljali Seferovići kao otpad.
Najjači igrač u ovoj priči je Budnjo, šta se događalo u hotelima, ko je bila klijentela, kakva je bila usluga, šta Alisa zna o tome kad Alija zna da je ista faćkalica....kako ona njih zove?
Postoji mogucnost da su snimci obrisani ne zbog toga sto bi se na njima vidjelo nesto sto bi rasvijetlilo Dzenanovo ubistvo vec sto se (mozda) na njima vidi neko ili nesto sto bi stetilo ugledu ili "ugledu" hotela.
A znali su da ce policija izuzeti te snimke i detaljno ih analizirati.
_Reds_ wrote: ↑30/06/2021 00:29
Pored ovih pohapsenih, cinjenica je da je Ljubo tu noc bio u Aleji.
Ovako ili onako, on ima veze sa slucajem. Ovdje su mnogi zaboravili recimo da je od Mutape znao od prije, a i Memice. Od Mutapa cak i rentao auta.
Dakle ZM i MM je znao licno od prije.
Pitanje je da li je znao i DzM i AM.
Navodno po svjedocenju policajca Edina Grabovice je Vehbija Seferovic iznajmio golf auto od Zijada Mutapa. Dali je stvarno iznajmio je upitno .Ima li dokaza.
Iskaz Vehbije Seferovica da je on unajmio Zijadov golf nigdje ne stoji javno. Ljubo se tu ne spominje.