Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
- travar
- Bloo
- Globalna šefica
#477 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ima tema o evoluciji gdje smo uzduuuuuž i poprijeko prežvakali sve. Ja i Smrčak npr. I još par hiljada forumaša.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 22:57I ti si mogla odogovoriti na pitanja umjesto što me svrstavaš u neke kategorije i vraćaš u osnovnu školu.Bloo wrote: ↑29/06/2021 22:40
https://thehappyscientist.com/science-e ... ory-or-law
Molim te, savladaj prvo osnove. Dala sam ti link koji se bavi gravitacijom, ali prilično plastično objašnjava osnove.
Onda mozes preci na kompleksniju materiju. I ti i Pezic. Znaci, prvo osnove,onda lagano biologiju osnovne škole, pa nekad za par godina kada svarite šta su kraljevstva, vrste, rodovi itd. možda da počnete čitati o evoluciji homo sapiensa, jer je ipak malo zakučasto.
Pezić ne možepostavljati prava pitanja iz više razloga: elementarna nepismenost i ograničenog mentalnog sklopa - jer on u začetku ne želi da prihvati ništa drugo osim onog što on smatra da je ispravno, te stoga svako dokazivanje ili objašnjavanje takvoj osobi je suvišno. Nešto kao antivaxxxerima osnove imunologije.
Btw, u teoriju i zakone se ne vjeruje, niti ih se prihvata slijepo. Za razliku od npr. političkih i religijskih ideologija. Vjera ne zahtijeva dokaze niti potvrde. Naučne hipoteze da bi dovele do teorije zahtijevaju testiranje,dokaze, uzorke, premise, zaključke...
Poznajem ljude koji su vjernici, ali ne negiraju teoriju evolucije (nisu kreacionisti). S jedne strane je vjera, a sa druge nauka. Za njih je i svako naučno otkriće i dokaz Božje ljubavi prema nama jer smo otkrili nešto novo i eventualno poboljšali stanje u kojem se nalazi civilizacija ovih patetičnih bića zvanih ljudi.
Now excuse me, odoh autostopom do Zenice, sama, u mraku...
Pezića ne branim, niti sam ga igdje odbranio, pitao sam kakva pitanja treba da postavlja i naveo niz primjera.
Te vjernike koje poznaješ, il' su neki batil vjernici koji Boga ne smatraju Storiteljem il' ćute kako bi se zaštitili zlog jezika.
A kakvi su oni vjernici, to će valjda njihov/vaš Bog da im sudi...a ne ja ili ti.
- Snake Eyes
#478 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Tako treba, usmjeri me na temu a ne na osnovnu skolu.
Bloo, pricas kao vjernik, prepadas me.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#479 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Na zemlji je zivjelo sest vrsta ko homo sapijens a ljudi se pitaju gdje su ti majmuni kao poveznica k proslosti
Nestali...pobile ih jace zivotinje...unisteni ko ptica dodo
Vrste tesko nastaju ali lako nestaju
Nestali...pobile ih jace zivotinje...unisteni ko ptica dodo
Vrste tesko nastaju ali lako nestaju
-
musliman_normala
#480 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Bas kontam danas kako da definisem njen intelektualni opus pokušaja dominacije u tekstovima i taj termin je perfektan.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:48Nazalost, naprdjivanje je tvoj teren. Tvoji upisi doslovno ne vrijede nista. Sve samo vrijedjanje i omalovazavanje. Kao sto rece, naprdjivanje. Hvala za termin.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 20:43Ovo nije tema adekvatna za takvu vrstu polemike. Ne vidim potrebu ni da je širim. A pogotovo tebi ili bilo kome dokazujem koji je teren „moj“ i gdje mogu ponuditi odgovore sa naučnim metodama. Mozemo o genetskom inzenjeringu (koji je pretekao evoluciju) za nekoliko kopalja negdje drugdje. Mozda. Ali smanji pokušaje ironičnog naprdjivanja. Jalovi su. I ne seciraj mi postove u te svrhe. Zahvaljujem.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:35
Mislio sam se da su teorije ateizma i evolucije tvoj prirodni teren, ocekivao sam da mi naucnim metodom das odgovore na postavljena pitanja, odgovorio si sam sebi ne znaci mnogo u kontekstu rjesenja.
- Bloo
- Globalna šefica
#481 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ma joj.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 23:24
Tako treba, usmjeri me na temu a ne na osnovnu skolu.
Bloo, pricas kao vjernik, prepadas me.
Dodi, cmokim da prode.
- SaraFina
#482 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
musliman_normala wrote: ↑30/06/2021 01:02Bas kontam danas kako da definisem njen intelektualni opus pokušaja dominacije u tekstovima i taj termin je perfektan.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:48Nazalost, naprdjivanje je tvoj teren. Tvoji upisi doslovno ne vrijede nista. Sve samo vrijedjanje i omalovazavanje. Kao sto rece, naprdjivanje. Hvala za termin.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 20:43
Ovo nije tema adekvatna za takvu vrstu polemike. Ne vidim potrebu ni da je širim. A pogotovo tebi ili bilo kome dokazujem koji je teren „moj“ i gdje mogu ponuditi odgovore sa naučnim metodama. Mozemo o genetskom inzenjeringu (koji je pretekao evoluciju) za nekoliko kopalja negdje drugdje. Mozda. Ali smanji pokušaje ironičnog naprdjivanja. Jalovi su. I ne seciraj mi postove u te svrhe. Zahvaljujem.
Pezić i ja imamo „Fan Klub“ sastavljen od istih članova.
Ragib „preCjednik“
-
sarajlija120
#483 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Od davnina je poznato da je uvreda na ličnoj osnovi pokazatelj nedostatka argumenta prema onome s kim vodiš dijalog.
Selektivno radim reply na ovaj tvoj post, iako ih ima još na koje bih se rado osvrnuo. Ovaj će biti dovoljan jer si u njemu nekako dotakla samo dno kad je u pitanju iskazivanje poštovanja prema sagovorniku ili nekome koga, kako kažeš, kritikuješ. Još gore po tebe ako si akademski obrazovana osoba. Ako nisi, tim bolje - manja je sramota.
- SaraFina
#484 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Dobro dosao u „ fan klub“sarajlija120 wrote: ↑30/06/2021 07:52Od davnina je poznato da je uvreda na ličnoj osnovi pokazatelj nedostatka argumenta prema onome s kim vodiš dijalog.
Selektivno radim reply na ovaj tvoj post, iako ih ima još na koje bih se rado osvrnuo. Ovaj će biti dovoljan jer si u njemu nekako dotakla samo dno kad je u pitanju iskazivanje poštovanja prema sagovorniku ili nekome koga, kako kažeš, kritikuješ. Još gore po tebe ako si akademski obrazovana osoba. Ako nisi, tim bolje - manja je sramota.
Što se tiče „uvreda“ influenceru Peziću, sve što sam izjavila na ovoj temi draga bratijo je kamilica. Kamilica u odnosu na nebuloze kojima lik kao „akademski gradjanin“svakodnevno zagadjuje javni prostor. Vaše prisustvo na ovoj temi, i gard kad se radi o zaštiti neandretalcu najbolje govori o vama. I nemojte se ljutiti, što su ovakvi poput Pezića vratili vam Islam u odnosu na druge religije u kameno doba. Za kameno doba i jeste Pezićev i vaš Islam. Jer vi bolje ne zasluzujete. Čim ste te i takve stavili ispred sebe i čim su vam takvi šejhovi, vrhovni tumači islama i vodje.
A vi njihove nebuloze opravdavate i zauzimate gard na kritiku u čoporu
-
sarajlija120
#485 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ja i dalje kod tebe vidim samo šupljak bez konkretnih odgovora. Vidim i nastavak uvreda, tipa "neandretalac" i slično tome. No, nisam jedini koji primjećuje da ti fali intelektualnih sposobnosti, kao i argumenata.SaraFina wrote: ↑30/06/2021 08:03Dobro dosao u „ fan klub“sarajlija120 wrote: ↑30/06/2021 07:52Od davnina je poznato da je uvreda na ličnoj osnovi pokazatelj nedostatka argumenta prema onome s kim vodiš dijalog.
Selektivno radim reply na ovaj tvoj post, iako ih ima još na koje bih se rado osvrnuo. Ovaj će biti dovoljan jer si u njemu nekako dotakla samo dno kad je u pitanju iskazivanje poštovanja prema sagovorniku ili nekome koga, kako kažeš, kritikuješ. Još gore po tebe ako si akademski obrazovana osoba. Ako nisi, tim bolje - manja je sramota.vidim da si maksuz svratio? Hajde lijepo
Što se tiče „uvreda“ influenceru Peziću, sve što sam izjavila na ovoj temi draga bratijo je kamilica. Kamilica u odnosu na nebuloze kojima lik kao „akademski gradjanin“svakodnevno zagadjuje javni prostor. Vaše prisustvo na ovoj temi, i gard kad se radi o zaštiti neandretalcu najbolje govori o vama. I nemojte se ljutiti što su ovakvi poput Pezića vratili vam Islam u odnosu na druge religije u kameno doba. Jer vi bolje ne zasluzujete. Čim ste takve stavili ispred sebe i čim su vam takvi šejhovi i vodje![]()
Otkud ti znaš da sam ja Pezićev fan? Možda sam samo neko iz mase ko objektivno sagledava stvari. Koje parametre koristiš da nekog kvalificiraš nakon samo jednog objavljenog posta na dotičnu temu?
I naravno, jedan Pezić (ili neko sličan) koji poziva na poštivanje roditelja, poštivanje i ljubav prema supružniku, ostavljanje svega što donosi štetu pojedincu, a i društvu, sto puta mi je draži od nekog ko me poziva u belaj.
Ja ću tebi reći nešto, ali malo kulturnije. Hmmm, mislim da kad bismo ti otvorili glavu, da na mjestu gdje treba da ti bude mozak, ima jedan konac. Taj konac ako bismo presjekli, uši bi ti otpale.
- Project Ashe
#486 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Meni lično ni jedan paradžemat ne smetaa sve dok silom ne pođe provodit svoje namjere, e onda ćemo imati problem. A onaj koji silom utjeruje ljude u svoju verziju islama prema Kur'anu nije musliman uopće već je ćafir i to teški.
- SaraFina
#487 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Nemoj se dalje ofirati. Ni ti, ni zaštitnički raspolozena bratija. Niko ovdje nije malouman, pa da ne skuzi vaše nakane. Pod plaštom „nuzne odbrane“ bratu Peziću“ kao pripadnici Islama vi stajete na bedem odbrane primitivizma i upitne intelektualne i moralne veličine. Koja je samo vama „ veličina“. Kao što rekoh Islam će vam pod vodjstvom Pezića i sličnih uvjek ostati religija kamenog doba. A i vi u tom vremenu. Svim iole razumnim ljudima ovakvi predstavlja predmet stida i gnušanja.sarajlija120 wrote: ↑30/06/2021 08:10Ja i dalje kod tebe vidim samo šupljak bez konkretnih odgovora. Vidim i nastavak uvreda, tipa "neandretalac" i slično tome. No, nisam jedini koji primjećuje da ti fali intelektualnih sposobnosti, kao i argumenata.SaraFina wrote: ↑30/06/2021 08:03Dobro dosao u „ fan klub“sarajlija120 wrote: ↑30/06/2021 07:52
Od davnina je poznato da je uvreda na ličnoj osnovi pokazatelj nedostatka argumenta prema onome s kim vodiš dijalog.
Selektivno radim reply na ovaj tvoj post, iako ih ima još na koje bih se rado osvrnuo. Ovaj će biti dovoljan jer si u njemu nekako dotakla samo dno kad je u pitanju iskazivanje poštovanja prema sagovorniku ili nekome koga, kako kažeš, kritikuješ. Još gore po tebe ako si akademski obrazovana osoba. Ako nisi, tim bolje - manja je sramota.vidim da si maksuz svratio? Hajde lijepo
Što se tiče „uvreda“ influenceru Peziću, sve što sam izjavila na ovoj temi draga bratijo je kamilica. Kamilica u odnosu na nebuloze kojima lik kao „akademski gradjanin“svakodnevno zagadjuje javni prostor. Vaše prisustvo na ovoj temi, i gard kad se radi o zaštiti neandretalcu najbolje govori o vama. I nemojte se ljutiti što su ovakvi poput Pezića vratili vam Islam u odnosu na druge religije u kameno doba. Jer vi bolje ne zasluzujete. Čim ste takve stavili ispred sebe i čim su vam takvi šejhovi i vodje![]()
Otkud ti znaš da sam ja Pezićev fan? Možda sam samo neko iz mase ko objektivno sagledava stvari. Koje parametre koristiš da nekog kvalificiraš nakon samo jednog objavljenog posta na dotičnu temu?
I naravno, jedan Pezić (ili neko sličan) koji poziva na poštivanje roditelja, poštivanje i ljubav prema supružniku, ostavljanje svega što donosi štetu pojedincu, a i društvu, sto puta mi je draži od nekog ko me poziva u belaj.
Ja ću tebi reći nešto, ali malo kulturnije. Hmmm, mislim da kad bismo ti otvorili glavu, da na mjestu gdje treba da ti bude mozak, ima jedan konac. Taj konac ako bismo presjekli, uši bi ti otpale.![]()
I to javno iskazati ne bi trebalo da je problem.
Ali ko bi se deranzirao to vama pojašnjavati?
Čim ste vi lika upitnog IQ stavili na pijedestal, te svojojim prisustvom (čoporativno) bi spriječili da mu se kritizira „influencerski opus“.
Nemoj me nasmijavati. S koncem i glupostima.
- GAU8
#488 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Daleko im kuca od moje... sto dalje, to bolje.
-
cassius
#489 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Da je ovaj lik kvalitetan ko sto nije, imao bi uticaj negdje u drustvu osim na facebooku.
-
sarajlija120
#490 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Morali bismo definisati šta su to paradžemati. Ako mislimo na one džemate (džamije ili mesdžide) koji su van okvira IZ-a, složio bih se da takvi ne bi trebali da postoje. Takvi samo štete muslimanima i ljudima općenito i nerijetko su njihovi sljedbenici nepismeni ljudi i zagriženi tekfirovci (oni koji druge proglašavaju nevjernicima).Project Ashe wrote: ↑30/06/2021 08:14 Meni lično ni jedan paradžemat ne smetaa sve dok silom ne pođe provodit svoje namjere, e onda ćemo imati problem. A onaj koji silom utjeruje ljude u svoju verziju islama prema Kur'anu nije musliman uopće već je ćafir i to teški.
Moramo odvojiti takve skupine u svakom smislu od ljudi koji su studirali u islamskom svijetu, na izvoru vjere i koji nastupaju argumentima i dijalogom. Njihovo znanje trebalo bi se cijeniti, jer ipak su to profesori, magistri i doktori nauka i na tim univerzitetima nisu igrali klikera nego učili. Očito samo kod našeg primitivnog naroda takve titule ne znače ništa, pa ih svako može vrijeđati i otresati kako stigne.
Jedan od većih problema je što običan narod, a i neke institucije, poistovjećuju te dvije skupine. Svako ko ima bradu, kraće hlače, automatski je ekstreman! Zar ovo nije pogrešno?! Zašto bi neko čestitog čovjeka koji nosi bradu i odjeću do članaka po uzoru na Poslanika, alejhisselam (i na druge poslanike, jer imali su brade) neko povezivao sa ekstremizmom i ekstremnim stavovima, onako na prvu?
IZ ima problem u unutrašnjosti, tako velik, da je što bismo rekli jedna duša od čovjeka, koji je bio glavni imam, podnio ostavku. Znamo vjerovatno o kome se radi, da ne imenujemo.
Dijalog i samo dijalog! Pa bujrum, ko ima jače argumente.
-
sarajlija120
#491 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
I dalje mi se vrtiš u krug, nekud gubiš.SaraFina wrote: ↑30/06/2021 08:22Nemoj se dalje ofirati. Ni ti, ni zaštitnički raspolozena bratija. Niko ovdje nije malouman, pa da ne skuzi vaše nakane. Pod plaštom „nuzne odbrane“ bratu Peziću“ kao pripadnici Islama vi stajete na bedem odbrane primitivizma i upitne intelektualne i moralne veličine. Koja je samo vama „ veličina“. Kao što rekoh Islam će vam pod vodjstvom Pezića i sličnih uvjek ostati religija kamenog doba. A i vi u tom vremenu. Svim iole razumnim ljudima ovakvi predstavlja predmet stida i gnušanja.sarajlija120 wrote: ↑30/06/2021 08:10Ja i dalje kod tebe vidim samo šupljak bez konkretnih odgovora. Vidim i nastavak uvreda, tipa "neandretalac" i slično tome. No, nisam jedini koji primjećuje da ti fali intelektualnih sposobnosti, kao i argumenata.SaraFina wrote: ↑30/06/2021 08:03
Dobro dosao u „ fan klub“vidim da si maksuz svratio? Hajde lijepo
Ja ću tebi reći nešto, ali malo kulturnije. Hmmm, mislim da kad bismo ti otvorili glavu, da na mjestu gdje treba da ti bude mozak, ima jedan konac. Taj konac ako bismo presjekli, uši bi ti otpale.![]()
Čim ste vi lika upitnog IQ stavili na pijedestal, te svojojim prisustvom (čoporativno) bi spriječili da mu se kritizira „influencerski opus“.ne mozete biti bolji od njega. I to ni u jednom navedenom segmentu. Logicno.
Ko su to "vi" i ko su to "mi"?
Pezić je jedna ličnost, ja sam druga. Mi nismo mi. Ja sam ja, on je on. To što ga djelimično podržavam u nekim stavovima, ne znači da se slažem sa svim što kaže. Gubiš mi se, Saro.
Ja ovdje govorim da se čovjeku treba argumentovano i na lijep način reći da je pogriješio, ako je pogriješio.
Ti i dalje pišeš postove na nivou neke razjarene tinejdžerice kojoj je drugarica uzela skup karmin iz torbe i potrošila bez pitanja. Unaprijedi malo tehniku komunikacije. Ako stvarno imaš nešto za kritikovati, onda to uradi civilizovano, na lijep i diplomatski način!
Uprotivnom, stavljaš sebe u poziciju u kojoj smatraš da je dotični o kojem govorimo. Ne ide to tako.
- Snake Eyes
- SaraFina
#493 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Koliko neko moze biti uporan u ofiranju, meni je ponekad neshvatljivo. Šta ti ovo treba? Čovjece nemaš ni 300 postova. (278) Registriran si 2016. zadnji put si na forumu pisao nekad u maju mjesecu. Juli je. Nemamo nikakvih rasprava na drugim podforumima. A praviš mi psihološke profile i traziš u verbalno napadu na „šejha „ argumentaciju. I dalje tvrdiš da je tvoja pojava na ovoj temi „slucajnost“ i nije znak podrške Peziću?sarajlija120 wrote: ↑30/06/2021 09:05I dalje mi se vrtiš u krug, nekud gubiš.SaraFina wrote: ↑30/06/2021 08:22Nemoj se dalje ofirati. Ni ti, ni zaštitnički raspolozena bratija. Niko ovdje nije malouman, pa da ne skuzi vaše nakane. Pod plaštom „nuzne odbrane“ bratu Peziću“ kao pripadnici Islama vi stajete na bedem odbrane primitivizma i upitne intelektualne i moralne veličine. Koja je samo vama „ veličina“. Kao što rekoh Islam će vam pod vodjstvom Pezića i sličnih uvjek ostati religija kamenog doba. A i vi u tom vremenu. Svim iole razumnim ljudima ovakvi predstavlja predmet stida i gnušanja.sarajlija120 wrote: ↑30/06/2021 08:10
Ja i dalje kod tebe vidim samo šupljak bez konkretnih odgovora. Vidim i nastavak uvreda, tipa "neandretalac" i slično tome. No, nisam jedini koji primjećuje da ti fali intelektualnih sposobnosti, kao i argumenata.
Čim ste vi lika upitnog IQ stavili na pijedestal, te svojojim prisustvom (čoporativno) bi spriječili da mu se kritizira „influencerski opus“.ne mozete biti bolji od njega. I to ni u jednom navedenom segmentu. Logicno.
Pezić je jedna ličnost, ja sam druga. Mi nismo mi. Ja sam ja, on je on. To što ga djelimično podržavam u nekim stavovima, ne znači da se slažem sa svim što kaže. Gubiš mi se, Saro.
Ja ovdje govorim da se čovjeku treba argumentovano i na lijep način reći da je pogriješio, ako je pogriješio.
Ti i dalje pišeš postove na nivou neke razjarene tinejdžerice kojoj je drugarica uzela skup karmin iz torbe i potrošila bez pitanja. Unaprijedi malo tehniku komunikacije. Ako stvarno imaš nešto za kritikovati, onda to uradi civilizovano, na lijep i diplomatski način!
Uprotivnom, stavljaš sebe u poziciju u kojoj smatraš da je dotični o kojem govorimo. Ne ide to tako.![]()
Sta ti ovo treba? Da sam sebe diskreditiraš?
Last edited by SaraFina on 30/06/2021 09:17, edited 1 time in total.
-
suspect_zero
#494 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Kratke pantolice i jareća bradica
Kažu, svaki vehabija nije terorista al' svaki terorista jeste vehabija.
Sve što poznajem kratkopantoličara su agresivni u svojim nastupima, ubjeđivanju, ispiranju mozga, netoleranciji...onda mi pukne film i zatjeram ih u pm, doduše nešto se najviše upale kada im se spomene blentavi Mevlid
Poznajem hvala Bogu i ove druge, i puno ih je više
što ne trune o vjeri dok ih se ne pita, oblačenjem ne privlače pažnju (oblače se pristojno i čisto), stavljaju drugog ispred sebe, ne lažu i ne otimaju, lijepo prema ženi, djeci, komšiluku, kolegama....ne razasipaju se a i nemaju apetit za dunjalučkim, uče i obrazuju se u svojim strukama....
Sve što poznajem kratkopantoličara su agresivni u svojim nastupima, ubjeđivanju, ispiranju mozga, netoleranciji...onda mi pukne film i zatjeram ih u pm, doduše nešto se najviše upale kada im se spomene blentavi Mevlid
Poznajem hvala Bogu i ove druge, i puno ih je više
- SaraFina
#495 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Pazi ti poredjenja. I alibija za „kratkopantoličare“ I Muhamed je nosio. Koje godine čovječe? Koje!
Ponekad čitam i ne vjerujem. I onda kaze „argumentiraj“ pa meni bi bilo ofirno.
Ponekad čitam i ne vjerujem. I onda kaze „argumentiraj“ pa meni bi bilo ofirno.
-
sarajlija120
#496 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Sve tvoje rečenice koje si do sad napisala ja bih sažeo u jednu veliku. Molim te, hoćeš li mi samo pojasniti kakve veze ima moj profil, kad sam registrovan i da li imamo rasprava na nekom drugom podforumu sa ovim što pišemo? Moderator teme bi trebao ovdje reagovati, to što radiš je klasični spam.SaraFina wrote: ↑30/06/2021 09:14Koliko neko moze biti uporan u ofiranju, meni je ponekad neshvatljivo. Šta ti ovo treba? Čovjece nemaš ni 300 postova. (278) Registriran si 2016. zadnji put si na forumu pisao nekad u maju mjesecu. Nemamo nikakvih rasprava na drugim podforumima. A praviš mi psihološke profile i traziš „“ u napadu na šejha argumente. I dalje tvrdiš da je tvoja pojava na ovoj temi „slucajnost“ i nije znak podrške Peziću?sarajlija120 wrote: ↑30/06/2021 09:05I dalje mi se vrtiš u krug, nekud gubiš.SaraFina wrote: ↑30/06/2021 08:22
Nemoj se dalje ofirati. Ni ti, ni zaštitnički raspolozena bratija. Niko ovdje nije malouman, pa da ne skuzi vaše nakane. Pod plaštom „nuzne odbrane“ bratu Peziću“ kao pripadnici Islama vi stajete na bedem odbrane primitivizma i upitne intelektualne i moralne veličine. Koja je samo vama „ veličina“. Kao što rekoh Islam će vam pod vodjstvom Pezića i sličnih uvjek ostati religija kamenog doba. A i vi u tom vremenu. Svim iole razumnim ljudima ovakvi predstavlja predmet stida i gnušanja.
Uprotivnom, stavljaš sebe u poziciju u kojoj smatraš da je dotični o kojem govorimo. Ne ide to tako.![]()
Pratio sam novosti na forumu i vidio šta si pisala. Na kraju krajeva, zašto ne bi bio znak podrške nekome ko ima procentualno veći broj ispravnih stavova?
Šta je loše u tome što poziva na dobročinstvo prema roditeljima, supružniku, komšijama? Šta je loše u tome što čovjek poziva omladinu da se obrazuje, da budu najkvalitetniji u svemu što rade, da se ostave besposličarstva i ostalih prljavih lokvi u kojim nam omladina grca?
Ti nemaš apsolutno nijedan, ali NIJEDAN jedini argument! Ti samo vrijeđaš, udaraš na ličnost čovjeka. Ne mora to Pezić, može biti bilo ko. Ja bih sutra tako stao i u tvoju odbranu! Nepravedno je uzeti jednu ili dvije dvosmislene izjave i doslovno objesiti čovjeka ne pitajući ga šta je time mislio!
Duboko negdje u sebi vjerujem da nisi glupa osoba, razmisli malo prije nego nešto napišeš.
-
sarajlija120
#497 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ama čovječe, s kojim pravom generalizuješ? S kojim pravom vežeš nekoga za nekog drugog? I to na osnovu fizičkog izgleda? Znaš li ti kako to zvuči? Primitivno do kraja. Ti i takvi poput sebe ne vide svoj primivitizam. Drugima ga lijepite, a sami ste primitivni i nazadni.suspect_zero wrote: ↑30/06/2021 09:17 Kratke pantolice i jareća bradica![]()
Sve što poznajem kratkopantoličara su agresivni u svojim nastupima, ubjeđivanju, ispiranju mozga, netoleranciji...onda mi pukne film i zatjeram ih u pm, doduše nešto se najviše upale kada im se spomene blentavi Mevlid![]()
Poznajem hvala Bogu i ove druge, i puno ih je višešto ne trune o vjeri dok ih se ne pita, oblačenjem ne privlače pažnju (oblače se pristojno i čisto), stavljaju drugog ispred sebe, ne lažu i ne otimaju, lijepo prema ženi, djeci, komšiluku, kolegama....ne razasipaju se a i nemaju apetit za dunjalučkim, uče i obrazuju se u svojim strukama....
-
Athletic Bilbao
#498 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
...
Last edited by Athletic Bilbao on 02/07/2021 06:36, edited 1 time in total.
-
sarajlija120
#499 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Godine nemaju veze kad je ibadet/obredoslovlje u pitanju. Problem je što ti ne razumiješ o čemu se govori. Ne razumiješ suštinu!
Imaš li ti pojma o suštini razilaženja IZ-a sa nekim stavovima tzv. vehabija?
Šta ćeš sa hipsterima koji gotovo identično izgledaju kao iznad spomenuti?
Evo, i ovog komotno možeš svrstati u vehabije, odlično odgovara opisu.
-
musliman_normala
#500 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Athletic Bilbao wrote: ↑30/06/2021 09:29Kad već tražiš argumente evo jedan banalan primjer, mislim da Pezić griješi time što u Bosni gdje se 500 i više godina primjenjuje hanefijski mezheb unosi nešto što je strano ovim prostorima, a to je neposlušnost imamu u bilo kojoj bosanskoj džamiji na taj način što obavlja spoljašnju formu namaza koji se razlikuje od forme namaza koji se zvanično primjenjuje u Bosni. Tim činom on razbija džemat i slogu među muslimanima. Je li to u redu?sarajlija120 wrote: ↑30/06/2021 09:05 Ja ovdje govorim da se čovjeku treba argumentovano i na lijep način reći da je pogriješio, ako je pogriješio.