Zohari u Sarajevu!
- dječak sa šibicama
#51 Re: Zohari u Sarajevu!
Ne zna se nadleznost, a i vazno da ne puca.
- insaneinthebrain
#52 Re: Zohari u Sarajevu!
Gamizhi gamizhi
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#53 Re: Zohari u Sarajevu!
Reklama za Bug
- _Reds_
#54 Re: Zohari u Sarajevu!
Ima li ko rjesenje za male zute mrave?
-
-
- _Reds_
#57 Re: Zohari u Sarajevu!
Da većinom kuhinja, ali znam ih biti i gdje drugo. Većinom naprave gnijezo u kakvoj kartonskoj kutiji. Pa to nekad nadjem, nekad ne mogu. Nema u šta više ne ulaze. Hranu samo u frižider smijemo ostaviti. Ugradbena kuhinja je i ko zna kuda se oni tamo sve mogu zavući.musliman_normala wrote: ↑30/06/2021 01:10Ako je u kuhinji, meni je pomoglo perfekt čišćenje kuhinje svaku noć, da ne ostane trunka mrvica niti bilo čega...
Nažalost, čim se nešto hrane ostavi, eto ih odmah. Disciplina is solution, za mene.
Zovu ih "faraonski mravi".
Svašta smo probali od cimeta,soli, nekakvih zamkica, priskalica, ali ništa.
-
#58 Re: Zohari u Sarajevu!
Preselili se s Alipašinadrag_gost wrote: ↑23/06/2021 20:25 Nisam mogao naci temu. Je li jos nekome smetaju zohari po gradu? Primjecuje li ih jos neko? U Ferhadiji ih je strasno mnogo, a ja licno sam ih najvise vidjao oko BBI-a i oko Cheersa.
Navecer ako se zadesite u gradu i u gluho doba, oko 2, 3 sata kada se vracate kuci obratite paznju na cestu. Polumrtvi, iskasapljeni ili zivi zohari se vuku ulicama. Cijelu noc ljudi doslovno gaze po njima. Udjete li nekada u ulaze Sime Milutinovica ili S H Muvekita rizikujete da vam padnu na glavu. Pojedete li u gradu picu ili nesto, rizikujete da dobijete bonus sa zoharskim mesom. Ovo je uzasno. Velike su vrucine ovih dana, ovakvu najezdu pamtim prije 5 godina kada su isto bile ovakve vrucine.
-
#59 Re: Zohari u Sarajevu!
Nisu.Aspartan wrote: ↑30/06/2021 08:05Preselili se s Alipašinadrag_gost wrote: ↑23/06/2021 20:25 Nisam mogao naci temu. Je li jos nekome smetaju zohari po gradu? Primjecuje li ih jos neko? U Ferhadiji ih je strasno mnogo, a ja licno sam ih najvise vidjao oko BBI-a i oko Cheersa.
Navecer ako se zadesite u gradu i u gluho doba, oko 2, 3 sata kada se vracate kuci obratite paznju na cestu. Polumrtvi, iskasapljeni ili zivi zohari se vuku ulicama. Cijelu noc ljudi doslovno gaze po njima. Udjete li nekada u ulaze Sime Milutinovica ili S H Muvekita rizikujete da vam padnu na glavu. Pojedete li u gradu picu ili nesto, rizikujete da dobijete bonus sa zoharskim mesom. Ovo je uzasno. Velike su vrucine ovih dana, ovakvu najezdu pamtim prije 5 godina kada su isto bile ovakve vrucine.
Ja jutros jednog u liftu lišio života.
- Haris.ba
#60 Re: Zohari u Sarajevu!
Podsjeti me ova tema na temu "misevi u Sarajevu".
Nego, zanimljivo je da zohari i mravi najvise ordiniraju tamo gdje su kante za smece u zgradama i gdje su pekare, pitare i prodavnice.
Ima ih naravno tamo gdje se podrumi nisu ocistili od Franje Josipa.
Zanimljivo mi ovo zazivanje vlade da rijesi problem.
Nego, zanimljivo je da zohari i mravi najvise ordiniraju tamo gdje su kante za smece u zgradama i gdje su pekare, pitare i prodavnice.
Ima ih naravno tamo gdje se podrumi nisu ocistili od Franje Josipa.
Zanimljivo mi ovo zazivanje vlade da rijesi problem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#61 Re: Zohari u Sarajevu!
Fuj jebalo mater ako mi ista odvratnije ima
-
-
#63 Re: Zohari u Sarajevu!
Ubit ces trudnu zsnku, jaja ce ti ostat na dzonu i eto ti belaja il autu il u stanu.Naslovnica wrote: ↑30/06/2021 08:09Nisu.Aspartan wrote: ↑30/06/2021 08:05Preselili se s Alipašinadrag_gost wrote: ↑23/06/2021 20:25 Nisam mogao naci temu. Je li jos nekome smetaju zohari po gradu? Primjecuje li ih jos neko? U Ferhadiji ih je strasno mnogo, a ja licno sam ih najvise vidjao oko BBI-a i oko Cheersa.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#64 Re: Zohari u Sarajevu!
Ja se sjecam u ratu u Dobrinji kakve su to samo najezde zohara bile. Sa prvim mrakom samo izmile iz ventilacije. Upalis ono kandilo ili svijecu,prepadnes se kad vidis koliko ih bude.
Dovoljno da jedan komsija prenese larvu ili jednog odnekle,eto ih masa za par dana.
Valjda to je zivotinja sto sama sebe karindza,pa se samo koti.
Pogano do boli
Dovoljno da jedan komsija prenese larvu ili jednog odnekle,eto ih masa za par dana.
Valjda to je zivotinja sto sama sebe karindza,pa se samo koti.
Pogano do boli
-
#65 Re: Zohari u Sarajevu!
Na ovoj temi sam prvi put pročitao da se ljudima žohari znaju pojaviti i u autu.ScoobyDooby wrote: ↑30/06/2021 09:15Ubit ces trudnu zsnku, jaja ce ti ostat na dzonu i eto ti belaja il autu il u stanu.
Inače, u zgradi nam se pojave isključivo kada neko renovira stan. Ako vidim da su ušli u stan, strateški idu oni "kolačići" sa bornom kiselinom, to je zakon. U roku od nekoliko dana nestanu.
-
#66 Re: Zohari u Sarajevu!
Hoće i u autu, mislim mogu se izleći...odu čim progamižu a i traže hranu.
Zavlače se najviše po kuhinji, od jedne kapi ulja mogu živjeti i pola godine, vole toplotu tehnike pa svoja legla naprave u kućištima, iza frižidera, birvaktile tv...
Zavlače se najviše po kuhinji, od jedne kapi ulja mogu živjeti i pola godine, vole toplotu tehnike pa svoja legla naprave u kućištima, iza frižidera, birvaktile tv...
-
#67 Re: Zohari u Sarajevu!
Nisam rekao da su svi, samo neki migranti iz političkih razlogaNaslovnica wrote: ↑30/06/2021 08:09Nisu.Aspartan wrote: ↑30/06/2021 08:05Preselili se s Alipašinadrag_gost wrote: ↑23/06/2021 20:25 Nisam mogao naci temu. Je li jos nekome smetaju zohari po gradu? Primjecuje li ih jos neko? U Ferhadiji ih je strasno mnogo, a ja licno sam ih najvise vidjao oko BBI-a i oko Cheersa.
- _Reds_
#68 Re: Zohari u Sarajevu!
Gej kupiti bornu kiselinu ili te kolačiće ?
-
#69 Re: Zohari u Sarajevu!
@Naslovnica
Svugdje oni mogu. Imas peksimeta sa autima koja su prljavija od svinjca i parkiraj do njega i et belaja.
Ja sam sa njima imao davno problem. Docem kuci upalim svjetlo na zidu ih milion.Oni bronzani brzi a zenkama odzada ona kesica sa jajima bila skoro centimetar 6 mjezeci zivio kao podstanar. Sreca pa je zgarada cetverostanka pa smo zajednicikim naporom ocistili.
Mnogin kada kupuju stan ne obracaju paznju kakva je higijena zgrade. Ovakva glupost moze kostat dosta zivaca a bgm i para
Svugdje oni mogu. Imas peksimeta sa autima koja su prljavija od svinjca i parkiraj do njega i et belaja.
Ja sam sa njima imao davno problem. Docem kuci upalim svjetlo na zidu ih milion.Oni bronzani brzi a zenkama odzada ona kesica sa jajima bila skoro centimetar 6 mjezeci zivio kao podstanar. Sreca pa je zgarada cetverostanka pa smo zajednicikim naporom ocistili.
Mnogin kada kupuju stan ne obracaju paznju kakva je higijena zgrade. Ovakva glupost moze kostat dosta zivaca a bgm i para
- nosara
-
#71 Re: Zohari u Sarajevu!
Godine peksinluka i javašluka u metropoli su dovele do ovakve situacije u kojoj žohari ordiniraju po strogom centru grada.
Eto peksijanci sad uživajte
Eto peksijanci sad uživajte
- _Reds_
#72 Re: Zohari u Sarajevu!
Nasam sam neki recept med i borna kiselina. Semikem ima negdje ne Malti, kao da sam negdje vidio ? I ta borna je u prahu ?
- nosara
#73 Re: Zohari u Sarajevu!
Krupnije od secera.
Na Cvili, Nedima Filipovica.
Ovo sam pravio, med je varijanta, moze i secer, bitno je smjesa koju mozes formirati da moze da stoji duze (mjesecima).
Zaboravih, skuhas par jaja i zumance ubacis u ovo. Znam da su bile zute loptice.
Last edited by nosara on 30/06/2021 10:00, edited 1 time in total.
-
#74 Re: Zohari u Sarajevu!
Tih na videu ima u svakom gradu i oni su mala maca za ove kucne varijante. Al da se moze to malo naprskat il sta ima istine
- _Reds_
#75 Re: Zohari u Sarajevu!
Hvala, baš ću danas da svratim pa probam ima li pomoći. Čitao sam po internet da ova borna pomaže i za ove faraonske mrave.