Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
- vjeshalica
#451 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Svako ko se usprotivi necemu nema na to pravo jer nije kao Pezic.Uostalom ko je Pezic?
- SpecialOffer
#452 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ko god prati Pezica i slicne likove je u najmanju ruku upitne inteligencije.
- Snake Eyes
#453 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Teorija evolucije je sebe zastitila na nacin da ju je ne mozes provjeriti u praksi jer joj navodno trebaju milioni godina da se desi ali sjetimo se, zato se zove teorija.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 14:29 Na evoluciju naravno svaka vjerska institucija gleda skoro isto. Ali ne pokušava ovako blesavo osporavati je. Zar ne?
Covjece ne mozes osporavati teoriju evolucije pitanjima „zasto zene ne radaju majmune“ Ili zasto majmuni sada ne prelaze u ljude“ i nazivati sebe intelektualcem. Raspravljamo o glupostima. Ofirnim glupostima. Koje ce pobiti osnovnoškolac. Koji je pratio na časovima.
Radi se o nivou. Lik ima problem. I svi oni koji ga prate. Debeo problem. Sa logičkim rasudjivanjem. Čim postavlja ovako nebulozna pitanja. Zar ne?
Ako Pezic ne postavlja prava pitanja, koja bi bila prava ako zelis provjeriti ispravnost bilo koje teorije?
Zasto se proces evolucije zaustavio? Zasto uz ljude idalje postoje majmuni kao vrsta? Zasto u prirodi nemamo prelazne faze majmuna i covjeka ili neke druge vrste? Zasto su postojeci majmuni zadovoljni time da budu majmuni?
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#454 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Pricaju za tebe da si jako inteligentan.SpecialOffer wrote: ↑29/06/2021 19:46 Ko god prati Pezica i slicne likove je u najmanju ruku upitne inteligencije.
Najveca misterija današnjice, gdje pokupi toliku inteligenciju.
- SaraFina
#455 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ovo pitanje zašto zene ne radjaju majmune, moze argumentacijom stopirati osnovnoškolac. Dakle, obzirom da je ljudski rod na većem stupnju evolutivnog razvoja od majmuna nema logike da njegovo potomstvo bude na nizem. Odnosno da „produkt“ muškarca i zene bude majmun. Mislim šizofreno je to pojašnjavati. A za „zaustavljanje procesa evolucije“ ima naravno niz teorija, koje su nekom prihvatljive a nekom ne. Sporan je način na koji je to Pezić pokušao osporiti.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:01Teorija evolucije je sebe zastitila na nacin da ju je ne mozes provjeriti u praksi jer joj navodno trebaju milioni godina da se desi ali sjetimo se, zato se zove teorija.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 14:29
Na evoluciju naravno svaka vjerska institucija gleda skoro isto. Ali ne pokušava ovako blesavo osporavati je. Zar ne?
Covjece ne mozes osporavati teoriju evolucije pitanjima „zasto zene ne radaju majmune“ Ili zasto majmuni sada ne prelaze u ljude“ i nazivati sebe intelektualcem. Raspravljamo o glupostima. Ofirnim glupostima. Koje ce pobiti osnovnoškolac. Koji je pratio na časovima.
Radi se o nivou. Lik ima problem. I svi oni koji ga prate. Debeo problem. Sa logičkim rasudjivanjem. Čim postavlja ovako nebulozna pitanja. Zar ne?
Ako Pezic ne postavlja prava pitanja, koja bi bila prava ako zelis provjeriti ispravnost bilo koje teorije?
Zasto se proces evolucije zaustavio? Zasto uz ljude idalje postoje majmuni kao vrsta? Zasto u prirodi nemamo prelazne faze majmuna i covjeka ili neke druge vrste? Zasto su postojeci majmuni zadovoljni time da budu majmuni?
Što se tiče tvojih pitanja sam si sebi djelomično i ponudio odgovor. Osim ovog zadnjeg „ zasto su se postojeći majmuni zadovoljili da budu majmuni“
- travar
#456 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Najlakše je mozak na pašu, a nek' drugi "razmišljaju" za tebe.SpecialOffer wrote: ↑29/06/2021 19:46 Ko god prati Pezica i slicne likove je u najmanju ruku upitne inteligencije.
Zato i imamo generacije koje još uvijek samo aminaju i klimaju glavom na svaku nebulozu.
- Snake Eyes
#457 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Mislio sam se da su teorije ateizma i evolucije tvoj prirodni teren, ocekivao sam da mi naucnim metodom das odgovore na postavljena pitanja, odgovorio si sam sebi ne znaci mnogo u kontekstu rjesenja.
- SaraFina
#458 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ovo nije tema adekvatna za takvu vrstu polemike. Ne vidim potrebu ni da je širim. A pogotovo tebi ili bilo kome dokazujem koji je teren „moj“ i gdje mogu ponuditi odgovore sa naučnim metodama. Mozemo o genetskom inzenjeringu (koji je pretekao evoluciju) za nekoliko kopalja negdje drugdje. Mozda. Ali smanji pokušaje ironičnog naprdjivanja. Jalovi su. I ne seciraj mi postove u te svrhe. Zahvaljujem.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:35Mislio sam se da su teorije ateizma i evolucije tvoj prirodni teren, ocekivao sam da mi naucnim metodom das odgovore na postavljena pitanja, odgovorio si sam sebi ne znaci mnogo u kontekstu rjesenja.
Last edited by SaraFina on 29/06/2021 20:44, edited 1 time in total.
-
cassius
#459 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
travar wrote: ↑29/06/2021 20:21Najlakše je mozak na pašu, a nek' drugi "razmišljaju" za tebe.SpecialOffer wrote: ↑29/06/2021 19:46 Ko god prati Pezica i slicne likove je u najmanju ruku upitne inteligencije.
Zato i imamo generacije koje još uvijek samo aminaju i klimaju glavom na svaku nebulozu.
Nema bolje kombinacije od bosnjaka i idealizacije likova. Kriticko misljenje je ovdje odavno zamrlo.
-
cassius
#460 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
oruzana_pobuna wrote: ↑29/06/2021 11:51 baška "šejh"![]()
u biti bosanski muslimanski narod je zalutao u krizi morala, krizi inteligencije i intelekta, krizi politike, opsteg rasudjivanja, obrazovanja, identiteta i digniteta....
trenutno iako su sluzbeno bosnjaci - muslimani - u rangu su cerge.... jer se tako ponasaju, ko cerga, varalice, konformisti, beskicmenjaci, budaletine, kvazivjernici tipa tetovaze na ruci ALLAH i tako to.....
mislio sam da cemo izvuci bolje nakon 25 godina iza rata - to je od 45e do 70e godine xx vijeka.... a degradirali smo po svakom pitanju.....![]()
- Snake Eyes
#461 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Nazalost, naprdjivanje je tvoj teren. Tvoji upisi doslovno ne vrijede nista. Sve samo vrijedjanje i omalovazavanje. Kao sto rece, naprdjivanje. Hvala za termin.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 20:43Ovo nije tema adekvatna za takvu vrstu polemike. Ne vidim potrebu ni da je širim. A pogotovo tebi ili bilo kome dokazujem koji je teren „moj“ i gdje mogu ponuditi odgovore sa naučnim metodama. Mozemo o genetskom inzenjeringu (koji je pretekao evoluciju) za nekoliko kopalja negdje drugdje. Mozda. Ali smanji pokušaje ironičnog naprdjivanja. Jalovi su. I ne seciraj mi postove u te svrhe. Zahvaljujem.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:35Mislio sam se da su teorije ateizma i evolucije tvoj prirodni teren, ocekivao sam da mi naucnim metodom das odgovore na postavljena pitanja, odgovorio si sam sebi ne znaci mnogo u kontekstu rjesenja.
- SaraFina
#462 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Nazalost jalovo si pokušao da omalovaziš moj upis odnosno odgovor, secirajući i vadeći iz konteksta. Iako sam bila kranje korektna s odgovorom. Ako nisam, izvoli pa demantiraj. Pa obzirom da sam te prokuzila, na vrijeme, sad je uslijedilo dramatično povlačenje.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:48Nazalost, naprdjivanje je tvoj teren. Tvoji upisi doslovno ne vrijede nista. Sve samo vrijedjanje i omalovazavanje. Kao sto rece, naprdjivanje. Hvala za termin.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 20:43Ovo nije tema adekvatna za takvu vrstu polemike. Ne vidim potrebu ni da je širim. A pogotovo tebi ili bilo kome dokazujem koji je teren „moj“ i gdje mogu ponuditi odgovore sa naučnim metodama. Mozemo o genetskom inzenjeringu (koji je pretekao evoluciju) za nekoliko kopalja negdje drugdje. Mozda. Ali smanji pokušaje ironičnog naprdjivanja. Jalovi su. I ne seciraj mi postove u te svrhe. Zahvaljujem.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:35
Mislio sam se da su teorije ateizma i evolucije tvoj prirodni teren, ocekivao sam da mi naucnim metodom das odgovore na postavljena pitanja, odgovorio si sam sebi ne znaci mnogo u kontekstu rjesenja.
A upravo si ti se na ovoj temi naprdjivao oko kamate u totalnom offtopicu. Grčevito braneći svoju teoriju. Očigledno imaš nasušnu potrebu da izdominiraš nad zenskim rodom/mozda i općenito? Ne znam. Niti si zanimljiv. Kao što rekoh totalno offtopičarenje i grčevita borba narcisoidnog insana za dominacijom.
Oprosti, što odbijam učestvovati
- vjeshalica
#463 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
i dalje ponavlja isti post, da je komentarisanje onemogucioSpecialOffer wrote: ↑29/06/2021 19:46 Ko god prati Pezica i slicne likove je u najmanju ruku upitne inteligencije.
kao pljuje se po njemu nema civiluziranog razgovora i sl
nek se poklopi svojom brukom
- Snake Eyes
#464 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Hvala ti za analizu, zanimljivo je, zaista.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 20:55
Nazalost jalovo si pokušao da omalovaziš moj upis odnosno odgovor, secirajući i vadeći iz konteksta. Iako sam bila kranje korektna s odgovorom. Ako nisam, izvoli pa demantiraj. Pa obzirom da sam te prokuzila, na vrijeme, sad je uslijedilo dramatično povlačenje.i „tvoji upisi ne vrijede ništa“
A upravo si ti se na ovoj temi naprdjivao oko kamate u totalnom offtopicu. Grčevito braneći svoju teoriju. Očigledno imaš nasušnu potrebu da izdominiraš nad zenskim rodom/mozda i općenito? Ne znam. Niti si zanimljiv. Kao što rekoh totalno offtopičarenje i grčevita borba narcisoidnog insana za dominacijom.
Oprosti, što odbijam učestvovati![]()
Bilo bi lijepo da takvu energiju ulazes u odgovor kada te se nesto pita. Nazalost, sposobnost normalnog dijaloga je ipak superhero osobina.
- SaraFina
#465 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Oprosti još jednom što odbijam učestvovati, znajući tačno kako moje odbijanje djeluje na tebe. Zao mi je što sam te izbacila iz „igre“Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 21:15Hvala ti za analizu, zanimljivo je, zaista.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 20:55
Nazalost jalovo si pokušao da omalovaziš moj upis odnosno odgovor, secirajući i vadeći iz konteksta. Iako sam bila kranje korektna s odgovorom. Ako nisam, izvoli pa demantiraj. Pa obzirom da sam te prokuzila, na vrijeme, sad je uslijedilo dramatično povlačenje.i „tvoji upisi ne vrijede ništa“
Bilo bi lijepo da takvu energiju ulazes u odgovor kada te se nesto pita. Nazalost, sposobnost normalnog dijaloga je ipak superhero osobina.
Zla sam izgleda ponekad.
Ćao.
- Snake Eyes
#466 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Nemoj me molim te izbacivati, ne vjerujes, ali ja volim kada si zla i zlocesta.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 21:19Oprosti još jednom što odbijam učestvovati, znajući tačno kako moje odbijanje djeluje na tebe. Zao mi je što sam te izbacila iz „igre“Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 21:15Hvala ti za analizu, zanimljivo je, zaista.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 20:55
Zla sam izgleda ponekad.
Ćao.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#467 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Sa doticnom ko god se upusti u bilo kakvu raspravu, bukvalno je podere intelektualno.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:48Nazalost, naprdjivanje je tvoj teren. Tvoji upisi doslovno ne vrijede nista. Sve samo vrijedjanje i omalovazavanje. Kao sto rece, naprdjivanje. Hvala za termin.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 20:43Ovo nije tema adekvatna za takvu vrstu polemike. Ne vidim potrebu ni da je širim. A pogotovo tebi ili bilo kome dokazujem koji je teren „moj“ i gdje mogu ponuditi odgovore sa naučnim metodama. Mozemo o genetskom inzenjeringu (koji je pretekao evoluciju) za nekoliko kopalja negdje drugdje. Mozda. Ali smanji pokušaje ironičnog naprdjivanja. Jalovi su. I ne seciraj mi postove u te svrhe. Zahvaljujem.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:35
Znaci pocjepa je da se ne zna sastaviti.
I onda naravno pocne izvrtanje rijeci, uvrede pljuste sa kontra strane a poenta same price upravo naprdjivanje.
Dovesti kakvu pijanu budalu da diskutuje sa istom, mozda bi i imalo smisla.
Sve ostalo je upravo jalova rasprava sa jednom ispod prosjeka inteligentnom osobom.
Last edited by RagibUzoriti on 29/06/2021 21:42, edited 1 time in total.
- Ludzak
#468 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Znači ako je Kuran zabranio alkohol, to se treba postovati. Jasno je zabranjen. Neko ko ne postuje tu zabranu, nema sta pricati o Pezicu i njegovoj ideologiji. Za Bibliju ne znam. Ne znam kakva je oko alkoholizma.belfy wrote: ↑29/06/2021 19:07znaci o vjeri ne smiju pricati ni katolici, niti pravoslavci, niti jevreji... pa zapravo svi koji se ne ponasaju kao Pezic? jel to poenta? smije li pezica blatiti vehabija, rafidija ili nega treca podgrupacija?Ludzak wrote: ↑28/06/2021 21:26Pa upravo Pezic i klanja (nadam se), i posti, i obavlja zekat (nadam se). On je valjda bar malo kompetetniji od onih koji ispijaju pive za vrijeme sparnih i vrucih dana. A zna se kakav Kuran ima misljenje o alkoholu. Ti drugi nista nisu bolji vjernici od Pezica.Gusar-from-Riga wrote: ↑28/06/2021 20:59 Razumijem da komentarise osoba koja klanja 5 dnevnih namaza, posti ramazan daje zekat, al vecina u namaz stane kad Bajram i dzenaza nekome. Takvi su najglasniji..
Prvo, neko ko konzumira alkohol nema kompetenciju da prica o vjeri, i da blati Pezica.
Ja nisam za Pezica, boli me briga za njeg. Niti sta on misli, niti govori. Sasvim nebitan lik u mom zivotu. Ja čujem ono što želim čuti.
i za kraj: ko si ti da odlucujes ko smije, a ko ne smije i uslove za izrazavanje misljenja? ti dobar?
Neko ko baca pare na kladionice, isto tako nema kompetenciju.
-
belfy
#469 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
evo, ti postavljas pitanja upravo kao Pezic. ti njega u potpunosti zasluzujes, jer takvi kao ti i jesu njegova publika.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:01Teorija evolucije je sebe zastitila na nacin da ju je ne mozes provjeriti u praksi jer joj navodno trebaju milioni godina da se desi ali sjetimo se, zato se zove teorija.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 14:29 Na evoluciju naravno svaka vjerska institucija gleda skoro isto. Ali ne pokušava ovako blesavo osporavati je. Zar ne?
evo par pitanja kao odgovor na tvojih par pitanja:
ko je rekao da se za proces provjere evolucije trebaju milioni godina?
ko je rekao da se proces evolucije zaustavio?
zasto uz ljude postoje i krokodili? (ovo pitanje nije podhebavanje)
ko je rekao da nema prelaznih formi? (samo ne iz majmuna u covjeka, nego iz zajednickog pretka)
ko je rekao da su danasnji majmuni isti kao oni prije njih? (tj. da ih je evolucija mimoisla)
jel Pezic ovo rekao ili si morao negdje drugo gledati?
-
belfy
#470 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
kakve veze ima tvoj odgovor sa mojim postom? ja nisam pominjao niti Bibliju, niti kladionice, niti alkoholizam. probaj jos jednom procitati sta sam napisao, pa onda odgovoriti nesto sto ima smisla...Ludzak wrote: ↑29/06/2021 21:41Znači ako je Kuran zabranio alkohol, to se treba postovati. Jasno je zabranjen. Neko ko ne postuje tu zabranu, nema sta pricati o Pezicu i njegovoj ideologiji. Za Bibliju ne znam. Ne znam kakva je oko alkoholizma.belfy wrote: ↑29/06/2021 19:07znaci o vjeri ne smiju pricati ni katolici, niti pravoslavci, niti jevreji... pa zapravo svi koji se ne ponasaju kao Pezic? jel to poenta? smije li pezica blatiti vehabija, rafidija ili nega treca podgrupacija?Ludzak wrote: ↑28/06/2021 21:26
Pa upravo Pezic i klanja (nadam se), i posti, i obavlja zekat (nadam se). On je valjda bar malo kompetetniji od onih koji ispijaju pive za vrijeme sparnih i vrucih dana. A zna se kakav Kuran ima misljenje o alkoholu. Ti drugi nista nisu bolji vjernici od Pezica.
Prvo, neko ko konzumira alkohol nema kompetenciju da prica o vjeri, i da blati Pezica.
Ja nisam za Pezica, boli me briga za njeg. Niti sta on misli, niti govori. Sasvim nebitan lik u mom zivotu. Ja čujem ono što želim čuti.
i za kraj: ko si ti da odlucujes ko smije, a ko ne smije i uslove za izrazavanje misljenja? ti dobar?
Neko ko baca pare na kladionice, isto tako nema kompetenciju.
- Snake Eyes
#471 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
https://www.bebamur.com/blog/zasto-covj ... a-pitanjembelfy wrote: ↑29/06/2021 22:15evo, ti postavljas pitanja upravo kao Pezic. ti njega u potpunosti zasluzujes, jer takvi kao ti i jesu njegova publika.Snake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:01Teorija evolucije je sebe zastitila na nacin da ju je ne mozes provjeriti u praksi jer joj navodno trebaju milioni godina da se desi ali sjetimo se, zato se zove teorija.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 14:29 Na evoluciju naravno svaka vjerska institucija gleda skoro isto. Ali ne pokušava ovako blesavo osporavati je. Zar ne?
evo par pitanja kao odgovor na tvojih par pitanja:
ko je rekao da se za proces provjere evolucije trebaju milioni godina?
ko je rekao da se proces evolucije zaustavio?
zasto uz ljude postoje i krokodili? (ovo pitanje nije podhebavanje)
ko je rekao da nema prelaznih formi? (samo ne iz majmuna u covjeka, nego iz zajednickog pretka)
ko je rekao da su danasnji majmuni isti kao oni prije njih? (tj. da ih je evolucija mimoisla)
jel Pezic ovo rekao ili si morao negdje drugo gledati?
- Bloo
- Globalna šefica
#472 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
https://thehappyscientist.com/science-e ... ory-or-lawSnake Eyes wrote: ↑29/06/2021 20:01Teorija evolucije je sebe zastitila na nacin da ju je ne mozes provjeriti u praksi jer joj navodno trebaju milioni godina da se desi ali sjetimo se, zato se zove teorija.SaraFina wrote: ↑29/06/2021 14:29 Na evoluciju naravno svaka vjerska institucija gleda skoro isto. Ali ne pokušava ovako blesavo osporavati je. Zar ne?
Molim te, savladaj prvo osnove. Dala sam ti link koji se bavi gravitacijom, ali prilično plastično objašnjava osnove.
Onda mozes preci na kompleksniju materiju. I ti i Pezic. Znaci, prvo osnove,onda lagano biologiju osnovne škole, pa nekad za par godina kada svarite šta su kraljevstva, vrste, rodovi itd. možda da počnete čitati o evoluciji homo sapiensa, jer je ipak malo zakučasto.
Pezić ne možepostavljati prava pitanja iz više razloga: elementarna nepismenost i ograničenog mentalnog sklopa - jer on u začetku ne želi da prihvati ništa drugo osim onog što on smatra da je ispravno, te stoga svako dokazivanje ili objašnjavanje takvoj osobi je suvišno. Nešto kao antivaxxxerima osnove imunologije.
Btw, u teoriju i zakone se ne vjeruje, niti ih se prihvata slijepo. Za razliku od npr. političkih i religijskih ideologija. Vjera ne zahtijeva dokaze niti potvrde. Naučne hipoteze da bi dovele do teorije zahtijevaju testiranje,dokaze, uzorke, premise, zaključke...
Poznajem ljude koji su vjernici, ali ne negiraju teoriju evolucije (nisu kreacionisti). S jedne strane je vjera, a sa druge nauka. Za njih je i svako naučno otkriće i dokaz Božje ljubavi prema nama jer smo otkrili nešto novo i eventualno poboljšali stanje u kojem se nalazi civilizacija ovih patetičnih bića zvanih ljudi.
Now excuse me, odoh autostopom do Zenice, sama, u mraku...
-
suspect_zero
#473 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Joj jesam rahat što nemam fb, istagram, tviter...oprostite ako sam koju zaboravila 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#474 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Eki, još uvijek neki vjeruju darwinu?! 
- Snake Eyes
#475 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
I ti si mogla odogovoriti na pitanja umjesto što me svrstavaš u neke kategorije i vraćaš u osnovnu školu.Bloo wrote: ↑29/06/2021 22:40
https://thehappyscientist.com/science-e ... ory-or-law
Molim te, savladaj prvo osnove. Dala sam ti link koji se bavi gravitacijom, ali prilično plastično objašnjava osnove.
Onda mozes preci na kompleksniju materiju. I ti i Pezic. Znaci, prvo osnove,onda lagano biologiju osnovne škole, pa nekad za par godina kada svarite šta su kraljevstva, vrste, rodovi itd. možda da počnete čitati o evoluciji homo sapiensa, jer je ipak malo zakučasto.
Pezić ne možepostavljati prava pitanja iz više razloga: elementarna nepismenost i ograničenog mentalnog sklopa - jer on u začetku ne želi da prihvati ništa drugo osim onog što on smatra da je ispravno, te stoga svako dokazivanje ili objašnjavanje takvoj osobi je suvišno. Nešto kao antivaxxxerima osnove imunologije.
Btw, u teoriju i zakone se ne vjeruje, niti ih se prihvata slijepo. Za razliku od npr. političkih i religijskih ideologija. Vjera ne zahtijeva dokaze niti potvrde. Naučne hipoteze da bi dovele do teorije zahtijevaju testiranje,dokaze, uzorke, premise, zaključke...
Poznajem ljude koji su vjernici, ali ne negiraju teoriju evolucije (nisu kreacionisti). S jedne strane je vjera, a sa druge nauka. Za njih je i svako naučno otkriće i dokaz Božje ljubavi prema nama jer smo otkrili nešto novo i eventualno poboljšali stanje u kojem se nalazi civilizacija ovih patetičnih bića zvanih ljudi.
Now excuse me, odoh autostopom do Zenice, sama, u mraku...
Pezića ne branim, niti sam ga igdje odbranio, pitao sam kakva pitanja treba da postavlja i naveo niz primjera.
Te vjernike koje poznaješ, il' su neki batil vjernici koji Boga ne smatraju Storiteljem il' ćute kako bi se zaštitili zlog jezika.