Gradonačelnica Sarajeva
- Hajvan
#2476 Re: Gradonačelnica Sarajeva
u pravu si
vlak sad
vlak sad
-
Normalanh
-
Hakiz
#2478 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kako ne izjednačavaš? "Ako mogu SDA-ovci se grliti sa četaljims, što ne bi Benjamina". Tvoj odgovor meni je to, u suštini, rekao.Styling wrote: ↑29/06/2021 17:01Ne izjednacavam, gluho bilo. Samo je licemjerno da SDA bratija spocitava Benjamini susret sa Draskom dok njihov predsjednik svaki dan sa Dodikom svima nama radi o zivotu i buducnosti.
Ova mladost je barem nasmijana, saradjivati se mora za dobrobit drzave i buducnosti.
-
last mohicans
#2479 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Za sada su joj jedini grijesi grljenje s Draskom i ovima jučer. Ja zadovoljan do sada. Trudi se, gradi lijep imidz, sa izuzetkom ovih stvari. Mislim da joj je vec skrenuta pažnja, popravit ce i ovaj dojam. Vidi se da je nesto novo na političkom nebu, ide srcem, osjecanjima, ali to nije uvijek dobro u nasoj zabokrečini, zato treba biti opreznija. Jos kad krenu projekti, skakići ce da grizu nokte.
- drag_gost
#2480 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Pa je li ti ovdje pises o tome bolan?saibaba wrote: ↑29/06/2021 16:14Ja o cetnicima.. Pogledaj malo nazive ulica u I. Sarajevu..drag_gost wrote: ↑29/06/2021 14:29u
25 godina od rata, a ti i dalje o cetnicima. Samo naprijed Benjamina!saibaba wrote: ↑29/06/2021 09:51
Aha sad sam ja SDA bot, minderaš, jedem zlatnim kasikama, mladomuslimas sedvicar.. ( Imali jos sta ) ? I to zato smo mi smetaju idiotski zagrljaji gradonacelnice sa Cetnicima ? Glupa vam je politika .. Ne mozete sve svoje kretenluke pokrivati SDA mafijom..
Volio bih samo da nam SDP objasni jeli ovo grljenje sa cetnicima politika stranke ili to ova budalesa samostalno ?
- Bloo
- Globalna šefica
#2481 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Eko akcija
KO JE ŠTA JAMIO, JAMIO JE
Umjesto krivičnih prijava, gradonačelnica objavila oglas za zakup Vidikovca
"Grad Sarajevo gradi poslovno-ugostiteljski objekat na zaštićenom dijelu planine Trebević, iako je riječ o području na kojem je takva gradnja zabranjena.", glasio je naslov CIN-ovog članka, gdje su detlaljno opisana brojna kršenja zakona prilikom gradnje Vidikovca https://bit.ly/3y3gFqJ
Očekivali smo da će gradonačelnica Benjamina Karić, inače docentica prava, hitno pokrenuti postupak određivanja odgovonosti prethodnog gradonačelnika i svih ostalih lica umiješanih u nezakonitu gradnju Vidikovca. Međutim, ništa od toga, gradonačelnica je namjerila da Vidikovac da gazdama u zakup.
U objavljenoj Odluci o načinu korištenja Vidikovca https://bit.ly/3dsRuWK, nigdje se ne spominje da je Vidikovac u zaštićenom području Trebevića, u kojem je zabranjen saobraćaj motornim vozilima, što se poslije može pretvoriti u pravni problem koji bi za posljedicu mogao imati da Trebević praktično izgubi status zaštićenog područja.
Sad kad je bespravni Vidikovac već sagrađen, dvije su opcije - jedna je rušenje bespravno izgrađenog objekta, u skladu s profesijom gradonačelnice, docentice prava. Ali kad su već ulupali pare, pametnije bi bilo od toga napraviti javni objekat. Gradska uprava ima i javno preduzeće koje gazduje bazenom na Otoci i koje je registrovano praktično za sve djelatnosti, čak i za promet živežnim namirnicama. Grad u sklopu Vidikovca može otvoriti komunalnu gostionu, da svaki penzioner tu besplatno popije kafu ili čaj uz kartu za žičaru. Neka dođu KUD-ovi besplatno nastupati. Neka se drže predavanja, izložbe, koncerti, neka tu budu smještena bolesna djeca i stari, da mogu uteći od sarajevskog smrtonosnog smoga.
Što se zaradi od kafane i smještaja, neka ide na plate, održavanje - i ulaganje u objekat da bi ga se moglo bez naplaćivanja najma izdavati u društveno korisne svrhe. A onda taman u istom paketu i Vijećnica da nam se vrati kao biblioteka.
KO JE ŠTA JAMIO, JAMIO JE
Umjesto krivičnih prijava, gradonačelnica objavila oglas za zakup Vidikovca
"Grad Sarajevo gradi poslovno-ugostiteljski objekat na zaštićenom dijelu planine Trebević, iako je riječ o području na kojem je takva gradnja zabranjena.", glasio je naslov CIN-ovog članka, gdje su detlaljno opisana brojna kršenja zakona prilikom gradnje Vidikovca https://bit.ly/3y3gFqJ
Očekivali smo da će gradonačelnica Benjamina Karić, inače docentica prava, hitno pokrenuti postupak određivanja odgovonosti prethodnog gradonačelnika i svih ostalih lica umiješanih u nezakonitu gradnju Vidikovca. Međutim, ništa od toga, gradonačelnica je namjerila da Vidikovac da gazdama u zakup.
U objavljenoj Odluci o načinu korištenja Vidikovca https://bit.ly/3dsRuWK, nigdje se ne spominje da je Vidikovac u zaštićenom području Trebevića, u kojem je zabranjen saobraćaj motornim vozilima, što se poslije može pretvoriti u pravni problem koji bi za posljedicu mogao imati da Trebević praktično izgubi status zaštićenog područja.
Sad kad je bespravni Vidikovac već sagrađen, dvije su opcije - jedna je rušenje bespravno izgrađenog objekta, u skladu s profesijom gradonačelnice, docentice prava. Ali kad su već ulupali pare, pametnije bi bilo od toga napraviti javni objekat. Gradska uprava ima i javno preduzeće koje gazduje bazenom na Otoci i koje je registrovano praktično za sve djelatnosti, čak i za promet živežnim namirnicama. Grad u sklopu Vidikovca može otvoriti komunalnu gostionu, da svaki penzioner tu besplatno popije kafu ili čaj uz kartu za žičaru. Neka dođu KUD-ovi besplatno nastupati. Neka se drže predavanja, izložbe, koncerti, neka tu budu smještena bolesna djeca i stari, da mogu uteći od sarajevskog smrtonosnog smoga.
Što se zaradi od kafane i smještaja, neka ide na plate, održavanje - i ulaganje u objekat da bi ga se moglo bez naplaćivanja najma izdavati u društveno korisne svrhe. A onda taman u istom paketu i Vijećnica da nam se vrati kao biblioteka.
- nosara
#2482 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Pa nece ga rusit. Tako to ide, jedni naprave, drugi "pokriju", biznis ne smije stati. 
#svisuistiiligori
#svisuistiiligori
Last edited by nosara on 29/06/2021 18:24, edited 1 time in total.
- exliberal-ex
#2483 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Slazem se sa tim da ulica Draze nebi trebala postojat al nije mi nikad jasno zasto je vojvode Putnika nepozeljna...jer sto je nagrdio austiju ili...
- nosara
#2484 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Moze ulicom Maxova zamjenika Pacariza. Usput je. 
-
suspect_zero
#2485 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nekom su se dobre pare izvukle za ovaj Vidikovac, ko bude u skorije vrijeme nešto napadao Benjaminu njegov tal je zajebala
Elem Skaka i Hadžibajrić su svakome ovo obećavali i gledali da se ugrade, tako je bilo (mahalske) priče da će gore Alen-Park prinčeva da otvori, pa onda navodno Miladin okreto milin da to bude Kahveči vlasnik, Denis isto htio da uleti...vidjet ćemo kome se izmaklo.
Elem Skaka i Hadžibajrić su svakome ovo obećavali i gledali da se ugrade, tako je bilo (mahalske) priče da će gore Alen-Park prinčeva da otvori, pa onda navodno Miladin okreto milin da to bude Kahveči vlasnik, Denis isto htio da uleti...vidjet ćemo kome se izmaklo.
-
88Sioux
#2486 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Gospodža Kolinda je bila širokogruda presednica.
I ovom forumu je potrebno više zagrljaja. Zagrlimo se svi!
-
Hakiz
#2487 Re: Gradonačelnica Sarajeva
A postojala je do 1992. Nije Ratomir smetao ni Titu ni Džemiexliberal-ex wrote: ↑29/06/2021 18:09Slazem se sa tim da ulica Draze nebi trebala postojat al nije mi nikad jasno zasto je vojvode Putnika nepozeljna...jer sto je nagrdio austiju ili...
- joint union
#2488 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Možda sto nema nikakve veze sa Sarajevom i BiH?exliberal-ex wrote: ↑29/06/2021 18:09Slazem se sa tim da ulica Draze nebi trebala postojat al nije mi nikad jasno zasto je vojvode Putnika nepozeljna...jer sto je nagrdio austiju ili...
- exliberal-ex
#2489 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Eh ako idemo tom logikom.....joint union wrote: ↑29/06/2021 21:19Možda sto nema nikakve veze sa Sarajevom i BiH?exliberal-ex wrote: ↑29/06/2021 18:09Slazem se sa tim da ulica Draze nebi trebala postojat al nije mi nikad jasno zasto je vojvode Putnika nepozeljna...jer sto je nagrdio austiju ili...
-
Emiremir33
#2490 Re: Gradonačelnica Sarajeva
V.R.Putnik je bio u Banatu 1918 g.s vojskom i jedva ga je komanda nagovorila da uđe s vojskom u Sarajevo 1918 kao oslobodilacexliberal-ex wrote: ↑29/06/2021 21:54Eh ako idemo tom logikom.....joint union wrote: ↑29/06/2021 21:19Možda sto nema nikakve veze sa Sarajevom i BiH?exliberal-ex wrote: ↑29/06/2021 18:09
Slazem se sa tim da ulica Draze nebi trebala postojat al nije mi nikad jasno zasto je vojvode Putnika nepozeljna...jer sto je nagrdio austiju ili...
- exliberal-ex
#2491 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Jel to razlog da izgubi ulicu?Emiremir33 wrote: ↑29/06/2021 22:11
V.R.Putnik je bio u Banatu 1918 g.s vojskom i jedva ga je komanda nagovorila da uđe s vojskom u Sarajevo 1918 kao oslobodilac
Sve mi se cini da ce rasprava opet u pogrsanom pravcu da ode....
Da se vratimo gradonacelnici... kritika je pala i za ovaj potez...nema odlaska u BL, nema nista sa istocnom stranom, ema nista sa hrvatima....najbolje da nema nista
- Styling
#2492 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Shvati kako hoces. Ja samo govorim o licemjerju SDA-ovaca.Hakiz wrote: ↑29/06/2021 17:07Kako ne izjednačavaš? "Ako mogu SDA-ovci se grliti sa četaljims, što ne bi Benjamina". Tvoj odgovor meni je to, u suštini, rekao.Styling wrote: ↑29/06/2021 17:01Ne izjednacavam, gluho bilo. Samo je licemjerno da SDA bratija spocitava Benjamini susret sa Draskom dok njihov predsjednik svaki dan sa Dodikom svima nama radi o zivotu i buducnosti.
Ova mladost je barem nasmijana, saradjivati se mora za dobrobit drzave i buducnosti.
- saibaba
#2493 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Evo ti nisi licemjerni SDA- ovac.... jel tebi uredu grljenje sa Cetnikom stanivukovicem ?Styling wrote: ↑30/06/2021 06:31Shvati kako hoces. Ja samo govorim o licemjerju SDA-ovaca.Hakiz wrote: ↑29/06/2021 17:07Kako ne izjednačavaš? "Ako mogu SDA-ovci se grliti sa četaljims, što ne bi Benjamina". Tvoj odgovor meni je to, u suštini, rekao.Styling wrote: ↑29/06/2021 17:01
Ne izjednacavam, gluho bilo. Samo je licemjerno da SDA bratija spocitava Benjamini susret sa Draskom dok njihov predsjednik svaki dan sa Dodikom svima nama radi o zivotu i buducnosti.
Stranka kojoj benjamina pripada ( SDP ) bi trebala da bude najvise protiv ljubavi sa cetnicima..
- Styling
#2494 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Slusaj, mozemo mi pricat sta hocemo, saradjivati i ziviti zajedno moramo. Bolje je da se Benjamina grli sa Draskom nego da se zbog Draska odricemo Banja Luke. Moramo pokazivati da nam je stalo do drzave a ne samo jednog njenog dijela. Isti slucaj je i sa Miloradom. Moze on trubiti sta hoce, RS je i moja kao i njegova i tu mu ne dam pardona. Za formiranje vlasti na drzavnom nivou su neizbjezni "cetnici" svidjalo se nama ili ne.
- saibaba
#2495 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Jeli to razlog da dobije ulicu ?exliberal-ex wrote: ↑30/06/2021 00:10Jel to razlog da izgubi ulicu?Emiremir33 wrote: ↑29/06/2021 22:11
V.R.Putnik je bio u Banatu 1918 g.s vojskom i jedva ga je komanda nagovorila da uđe s vojskom u Sarajevo 1918 kao oslobodilac
Sve mi se cini da ce rasprava opet u pogrsanom pravcu da ode....
Da se vratimo gradonacelnici... kritika je pala i za ovaj potez...nema odlaska u BL, nema nista sa istocnom stranom, ema nista sa hrvatima....najbolje da nema nista![]()
Uostalom sto izokrecete stvari. Jeli SDP rekao da nece sa nacionalnim strankama i fasistima u koalicije niti da ima bilo kakvu saradnju.. Sto je ok i ja to razumijem 100 % i podrzavam...
A ova djevojcica se grli sa cetnicma.. Sto joj to treba ? Radi nekog pateticnog privida bratstva i jednistva ?
- SaraFina
#2496 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Benjaminu ne treba osuđivati previše strogo. Činjenica je da naši vrli politički predstavnici se od rata i poraća grle i saradjuju sa političkim opcijama iz RS. Povremeno i jedni i drugi nabrijavajući atmosferu do tačke ključanja svojim izjavama.
Pa ako je to već tako, a znamo da jeste.. što se onda žena danima stavlja na stub srama?
“Benjamina izdaja” je beznačajna. U odnosu kako su nas “izdavali do sada”
Da realno i kronološki saberemo sve izdaje dosadašnje ova ne bi bila ni u TOP 100.
Pa ako je to već tako, a znamo da jeste.. što se onda žena danima stavlja na stub srama?
“Benjamina izdaja” je beznačajna. U odnosu kako su nas “izdavali do sada”
Da realno i kronološki saberemo sve izdaje dosadašnje ova ne bi bila ni u TOP 100.
- thekupus
#2497 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Zna li neko šta sad rade sa ukidanjem ovih odluka o premještanju gradske uprave u zgradu kod Vječne vatre, i povratak u zgradu DPO na Obali? Ja sam mislio da je to završeno sve, da su našli čak i strance koji će financirati adaptaciju prostora. Zašto sad to sve ukidaju?
- exliberal-ex
#2498 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Iz istog razloga kao sto je i Aziza Secirbegovic dobila.saibaba wrote: ↑30/06/2021 11:35
Jeli to razlog da dobije ulicu ?
Uostalom sto izokrecete stvari. Jeli SDP rekao da nece sa nacionalnim strankama i fasistima u koalicije niti da ima bilo kakvu saradnju.. Sto je ok i ja to razumijem 100 % i podrzavam...
A ova djevojcica se grli sa cetnicma.. Sto joj to treba ? Radi nekog pateticnog privida bratstva i jednistva ?
Po pitanju SDP s kim ta partija pravi vlast od 92? ...jedino ako nemislis da je SDA demokratska ...gradjanska
-
Emiremir33
#2499 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nisam baš nešto upućen u vezi davanja i preimonovanja novih naziva ulica.U čijoj je to nadležnosti opštine,kantona ,Federacije?exliberal-ex wrote: ↑30/06/2021 22:12Iz istog razloga kao sto je i Aziza Secirbegovic dobila.saibaba wrote: ↑30/06/2021 11:35
Jeli to razlog da dobije ulicu ?
Po pitanju SDP s kim ta partija pravi vlast od 92? ...jedino ako nemislis da je SDA demokratska ...gradjanska![]()
- Styling
#2500 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Mjesna zajednica daje prijedlog, opcina usvaja i salje na kanton. Kanton bez opcine ne moze mijenjati imena ulica ili skola. Opcinsko vijece uvijek mora dati prijedlog za izmjenu imena.Emiremir33 wrote: ↑30/06/2021 22:17Nisam baš nešto upućen u vezi davanja i preimonovanja novih naziva ulica.U čijoj je to nadležnosti opštine,kantona ,Federacije?exliberal-ex wrote: ↑30/06/2021 22:12
Iz istog razloga kao sto je i Aziza Secirbegovic dobila.
Po pitanju SDP s kim ta partija pravi vlast od 92? ...jedino ako nemislis da je SDA demokratska ...gradjanska![]()