Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris.ba wrote: ↑29/06/2021 11:38
Da vidite šta Francuzi pišu o Dešamu.
On je bar zaslužio da seru po njemu. Za Dalića baš i ne znam koliko ima smisla pljuvati ga, ovaj roster Hrvatske je dosta slabiji nego 2018-te, i opet su stizali i pravili problem uvijek nezgodnoj Španiji, ma kakva ona bila.
Ok, možda je griješio u selekciji, ali sumnjam da bi drugačiji ishod bio i da je krenuo sa Oršićem od starta ili nešto tako.
Biće dobra utakmica. Prednost je po meni na strani Njemačke, jer kao što rekoh, bolji su u vezi, što obično odnese prevagu. Mada, nakon onakve dvije utakmice juče, neću se iznenaditi ako nas zakon brojeva dovede do dvije utakmice pune ničega danas
Ali nije da su Englezi bez šansi, ipak igraju na Wembleyu i imaju taj neki malo pozitivniji naboj, nije to baš onaj klasični egoistični hajp koji stiže iz Engleske, malo su ipak primjereniji ovaj turnir. Moguće zbog vratolomija koje Southgate izvodi često, pa ono
Last edited by AmiĐa_Idriz on 29/06/2021 12:07, edited 1 time in total.
JohnnyS wrote: ↑29/06/2021 12:05
Englezi su kurac od ekipe, vazda bili i vazda će bit. Ko im je kriv kad su birali kolonije đe se igra kriket i polo umjesto nogomet ko Francuzi
Zato su ih nasi susjedi mlatili po usima. Dobro receno. I ja rekoh iznad - kriketa samo pa sa Indijom i Pakistanom udri
Ja ću bit za jer prepotentne Engleze ne mogu organski a i jako sam pratio dominantni Bayern ove sezone i sviđaju mi se i Gnabry i Goretzka, Sane, Muller. Odlična je to ekipa.
sinuhe wrote: ↑29/06/2021 11:46
Hrvatska ima zaista taj problem da kvalitet igraca ne prati i kvalitet selektora. Mozda se tek Bilic izdvaja.
Ali otkud im takvi igraci onda?
Otkuda nam igrači?
- HNL je svake godine kvalitetnija; pola lige 4-5 klubova ide u kvalifikacije za Europu
- relativno puno "stranaca" u našoj ligi
- uspjesi reprezentacije
- uređenost manjih stadiona, igrališta
Sve to rezultira relativno velikom broju klinaca koji "žive nogomet i za nogomet"
Da ne zaboravimo, "Dinamovu školu mladih nogometaša" (mali Ajax), poznatu još iz vremena YU.
+ nepresušan izvor BH nogometaša, koji žele ovdje igrati ...(i ne samo Hrvati)
Englezi su kurac od ekipe, vazda bili i vazda će bit. Ko im je kriv kad su birali kolonije đe se igra kriket i polo umjesto nogomet ko Francuzi
Eto nek su nijemci dobri. Prošli na guzove. Na papiru englezi su kvalitetniji od nijemaca, e sad vidjet ćemo na terenu.
na papiru je i francuska kvalitetnija od švajcarske pa su zasluženo ispali. englezi nemaju mentalitet i menadžera za najviše domete, i zato mislim da već danas ispadaju.
Eto nek su nijemci dobri. Prošli na guzove. Na papiru englezi su kvalitetniji od nijemaca, e sad vidjet ćemo na terenu.
Nijemci su bezveze povremeno, Englezi nikad dobri nisu bili. I taj jedan naslov su vjerojatno ukrali. Najprecjenjenija nogometna nacija u galaksiji.
Ali je li iko ovdje konstatovao kako su Nijemci ukrali francusku i englesku taktiku regrutovanja mladih crnih igrača preko miješanih ili full-crnih brakova. U Njemačkoj ima oko 800 hiljada afro-Njemaca. Ja ponekad pogledam te crne igrače po njemačkim klubovima i mislim ono to su sve afričke države kad ono jok, sve njemačka zastava pored njih. Svi su svjesni koliko je fudbal bitan i veliki žele premoć u istom pošto-poto.