SaraFina wrote: ↑28/06/2021 23:20
Idemo sad po tvom obrascu.
Ko je trazio od Elvedina Pezića da se ogoli pred publikom?
-Nije vjerovatno niko. Ko trazi od tebe da blatis nekoga ko ima svoje stavove i prica ono za sto smatra da je ok? Ko trazi od pedercina i lezbaca da otkrivaju svoje prohtjeve pred publikom pa oni to ipak rade. Ali jok,Pezic je zao i nevaljao,a ove pedercine su tako kul i yebacki.
Ja sasvim sigurno nisam. Nego je ogolio svoju intimu i iznio svoju privatnost da bi pridobio interesovanje pratilaca. Zašto? Pa to on zna najbolje, a mi mozemo nagadjati. Zar ne?
-Mozemo nagadjati,ali sve dok nemas konkretne dokaze,crno na bijelo a ne price rekla kazala,nije u redu nazivati istog placenikom i kojekakvim podmetnutim imenima.
Pa kad se već ogolio i iznio svoju intimu pred 200.000 onih koji ga prate, morao je racunati i sa makar 200.000 onih koji se ne slazu s njegovim poimanjem vjere i stavovima. Zar ne?
-Tako je,i ne samo 200 hiljada nego mnogo veci broj onih koji se ne slazu sa njim,jer stil zivota Bosnjaka u BiH i sire,nije onakav kakav Pezic propagira.Ali opet to treba da bude u smislu civilizovane rasprave,a ne pljuvanja i blacenja. Sta je problem reci: Pezicu to sto ti pricas,meni ne godi i tacka. Necu da hodam pokrivena,hocu da budem do pola 5 ujutro u restoranu Bosna i pijem vodku sa Red Bullom,ne interesuje me vjera i vozdra djaci.Pezic te ne moze natjerati. Pezic smatra da to nije ok,ti smatras da ono sto Pezic prica nije za tebe i miran forum,mirna Bosna.
Sta mene briga ko je on? Ko mu je porodice? U čije ime nastupa? I ko plaća „ hajr“ od koga zivi?
-Da te nije briga,ne bi koristila svoje vrijeme energicno napadajuci Pezica,i sve one koji ne misle isto kao ti.I ako se moze reci,zapjenila si od pisanja,koliko ti je stalo da "nesto" dokazes "nekome"
Šta mene briga ko si ti. Jesi njegov sljedbenik?
- Vjerovatno te nije briga,ali samo da ti kazem,ja sam ti veceras zauzet
Njegov sljedbenik? Slazem se i vjerujem u sve ono sto isti propagira i cemu poziva.Nemam bradu,nemam isti stil oblacenja i nisam magistar po obrazovanju u islamskim naukama.Zivim u krscanskoj zemlji i moju vjeru drzim kao svoju privatnu stvar.
Sljedbenik njegovog licemjernog poimanja vjere.
-Trebas biti ili dovoljno lud ili pijan da ovako nesto napises. Glupo bi bilo od mene da trazim dokaze za ovo sto si napisala,jer to bi isto bilo kao da napises da si vidjela istog kako pije alkohol.
Ja imam svako pravo da iznesem iz udobne anonimnosti svoje misljenje o Peziću. I ne samo ja. Nego cijeli forum.
-Zasto Pezic nema pravo da kaze svoje misljenje koje ima jos hiljade i hiljade ljudi sirom svijeta,a ti imas pravo da pljujes po istom???
To što se moje misljenje kosi s tvojim i Pezićevim. Apsolutno me ne zanima! Niti dozvoljavam da zadirete u moju privatnost.
-Ovdje si kontradiktorna da ni sama nisi svjesna sta si napisala.Vjerovatno si pospana bila,pa tipkala po principu "hajd Alija da je vise vojske".
Tebe ne zanima sto nam se misljenja kose,ali si spremna da pljujes sve koji nemaju isto misljenje kao ti? Zanimljivo
Tvoja privatnost? Ko zadire u tvoju privatnost? Ja niti sam te pitao koji broj grudnjaka nosis,niti ko ti guzva postelju.Niti me zanima,smatrao bih takvo pitanje nepristojnim.
Niti namjeravam da ti se pravdam. Dokazujem stepen obrazovanja? LOL kompetenciju? Licitiram titulom Mg? LOL
-Ko ti trazi opravdanje? Ispricnicu ko u osnovnoj skoli? Dje ba zapelo?
Stepen obrazovanja,sam naveo,jer danas ljudi koji preko dana glajncaju WC po benzinskim pumpama,sebi daju za pravo da komentarisu sve i svasta.Pocev od Pezica pa do sastava vakcine protiv Covida. A jedino od znanja koje imaju je,kako efikasno ocistiti stop sifon u klozetu( ne bih da mi neko zamjeri,ako je posao castan ne bih nikoga da uvrijedim,ali sam opis posla naveo da parafraziram)
Na kraju ako negdje postoji u Islamu ajet da je „ dozvoljeno od hajra“ luksuzno a pod plaštom vjere „ zivjeti“ poput Pezića izvolite pa podastrite dokaze. To što bi ti u prostituisanje pod krinkom vjere uvodio moral, neće ići na ho - ruku sa jalovim pokušajima. Zaboravi.
-Za ovo mi ipak treba prevodioc da tumacim sta napisa i ostade ziva. Izvinjavam se nisam dorastao da shvatim sta si htjela reci