Misliš prije nego „ utekne iz kuće“ ovakvim kao Pezić ili nakon toga? Nemoj me nasmijavatimusliman_normala wrote: ↑28/06/2021 11:50a žena se ne "izvodi" na večeru ? jel ?SaraFina wrote: ↑26/06/2021 12:10 Da moj najbliži ( muški srodnik) formulira svoj stav počevši sa “ izvođenje” žene iz kuće, rekla bi mu da “tukne na šovinizam”. I ne bi dalje raspravljala s njim uopće o tome što konkretno mislio.
Jer sama ta riječ degradira njega, za bilo kakve dalje “ dobronamjerne” rasprave.
Zna se ko se “ izvodi” iz kuće i za koje potrebe. (Cuko da piški recimo)
mudrologija![]()
Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
- SaraFina
#351 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
- Snake Eyes
#352 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Nije ovo kamata, ovdje se zapravo radi o dva načina kupovine tj. dvije ponuđene cijene sukladno uvjetima trgovine pri čemu prodajna strana posjeduje ono što prodaje. Koju god opciju prihvatiš nema naknadnih promjena ili povećanja iznosa.
Last edited by Snake Eyes on 28/06/2021 20:04, edited 1 time in total.
-
belfy
#353 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
tako je. sve po uzoru na raskosni zivot Muhammeda a.s. i on je volio bazene, krda kamila i sve ostalo sto je odbijao kada mu je vlast nudjena, jel tako? ti si samo jedan licemjer, olitiga munafik, da bolje razumijes.musliman_normala wrote: ↑28/06/2021 15:56opet nisi skontao poentu kamate uopšte... teško da ćeš moći...Mlad i Nevin wrote: ↑28/06/2021 13:25Pa hajde kupite mi ti i Pezic auto a ja cu vam vracat u ratama, jer keširat Oktaviju i S max nazalost ne mogu kao on, i sta sad on moze vozat a ja ne mogu? Tj. Ja moram biti fukara a on hadzija ?musliman_normala wrote: ↑28/06/2021 11:59
Treba javiti Peziću pod hitno da bude fukara, da Golfa 1 nabavi i da se zaposli negdje na građevini... pa će onda svi biti zadovoljni (valjda).
Nek standard bude da smo fukare, manje ćemo se mrziti vjerovatno... Kad gledamo poznate ličnosti divimo im se, kako oni rade ovo ono, a naš je najgori vazda bio...
a što se tiče kamate, dovoljno je reći: "ŠVICARAC"... a i ne poznaješ osnove trgovine kako šta fercera u islamskom pravu.
a evo malo i iz praktičnog iskustva
Eto s ovim videom je haram kupit i hljeb, piti kafu i sve ostalo, ma vratimo se mi u kameno doba. Što mesje Pezic jede po restoranima, odsjeda po hotelima, jer i on time placa kamatu, tj. Vlasnici tih objekata su sigurno u nekim kreditima.
Ja imam platu preko 2000 KM (naravno "uhljebljen sam" u državnoj organizaciji) i u svoje znanje sam ulagao proteklih 15 godina i ulažem... a imam krntiju iz 2004. godine, gura nekako. Krenuo sam sa 100 KM i išlo kako je išlo, od privatnika na -10 pa do "uhljebljenja".
Međutim, kakve veze ima Pezić ili ovaj ili onaj sa mnom a i tobom i što on možda ima neki svoj privatni biznis ili ga možda neko pomaže zbog stvari koje radi. Živi svoj život, šta se ba sikiraš... šećer ćeš dobiti.
Znam slučaj kad je osoba poklonila jednom hafizu Audi karavan quatro radi hajra koji čini... i šta sad .. trebao ga je prodati jel i kupiti nešto jeftinije a narodu pare podijeliti ?!
Bila je dobra reklama na Kalmanu: "Halo, jel to hitna pomoć ? Jeste ?! Hitno pomagajte komšinica kupila novi namještaj..."
Kmečanje po ovim temama: AAAA VIDI GA... ENO KUĆA... ENO BAZEN... ENO HOTEL...
Totalno žalosno i pravo tipični balkanski mentalitet zavidluka: DE DA MU JA KAŽEM KAKO ĆE ŠTA RADITI SA SVOJIM ŽIVOTOM JER ON JE VJERSKA LIČNOST I PO MOME BI TAKO I TAKO TREBALO BITI...
Ko se bavi tuđim životom i mahalanjem i jezikanjem, kod mene je crvenoj listi u životu, ko god to bio...
- SaraFina
#354 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Čuj poklonjen Audi „ radi hajra kojeg čini“. A ti se „ uhljebio nakon 15 godina ulaganja u svoj intelektualni razvitak“? Ili prije?musliman_normala wrote: ↑28/06/2021 15:56opet nisi skontao poentu kamate uopšte... teško da ćeš moći...Mlad i Nevin wrote: ↑28/06/2021 13:25Pa hajde kupite mi ti i Pezic auto a ja cu vam vracat u ratama, jer keširat Oktaviju i S max nazalost ne mogu kao on, i sta sad on moze vozat a ja ne mogu? Tj. Ja moram biti fukara a on hadzija ?musliman_normala wrote: ↑28/06/2021 11:59
Treba javiti Peziću pod hitno da bude fukara, da Golfa 1 nabavi i da se zaposli negdje na građevini... pa će onda svi biti zadovoljni (valjda).
Nek standard bude da smo fukare, manje ćemo se mrziti vjerovatno... Kad gledamo poznate ličnosti divimo im se, kako oni rade ovo ono, a naš je najgori vazda bio...
a što se tiče kamate, dovoljno je reći: "ŠVICARAC"... a i ne poznaješ osnove trgovine kako šta fercera u islamskom pravu.
a evo malo i iz praktičnog iskustva
Eto s ovim videom je haram kupit i hljeb, piti kafu i sve ostalo, ma vratimo se mi u kameno doba. Što mesje Pezic jede po restoranima, odsjeda po hotelima, jer i on time placa kamatu, tj. Vlasnici tih objekata su sigurno u nekim kreditima.
Ja imam platu preko 2000 KM (naravno "uhljebljen sam" u državnoj organizaciji) i u svoje znanje sam ulagao proteklih 15 godina i ulažem... a imam krntiju iz 2004. godine, gura nekako. Krenuo sam sa 100 KM i išlo kako je išlo, od privatnika na -10 pa do "uhljebljenja".
Međutim, kakve veze ima Pezić ili ovaj ili onaj sa mnom a i tobom i što on možda ima neki svoj privatni biznis ili ga možda neko pomaže zbog stvari koje radi. Živi svoj život, šta se ba sikiraš... šećer ćeš dobiti.
Znam slučaj kad je osoba poklonila jednom hafizu Audi karavan quatro radi hajra koji čini... i šta sad .. trebao ga je prodati jel i kupiti nešto jeftinije a narodu pare podijeliti ?!
Bila je dobra reklama na Kalmanu: "Halo, jel to hitna pomoć ? Jeste ?! Hitno pomagajte komšinica kupila novi namještaj..."
Totalno žalosno i pravo tipični balkanski mentalitet zavidluka: DE DA MU JA KAŽEM KAKO ĆE ŠTA RADITI SA SVOJIM ŽIVOTOM JER ON JE VJERSKA LIČNOST I PO MOME BI TAKO I TAKO TREBALO BITI...
Ko se bavi tuđim životom i mahalanjem i jezikanjem, kod mene je crvenoj listi u životu, ko god to bio...
I kakvo moze biti mahalanje komentirati lika koji se deklarira vjernikom poput Pezića, okuplja narod i kakofona o Islamu i pridrzavanju pravila Islama. A sam ih krši. I to debelo. Ziveci raskošno i bez mjere koristeći ovozemaljska dobra? Zar sve vjere ne propagiraju skrušenost i skromnist? A Islam posebno. I sad bi ti Pezićevo licemjerstvo opravdao time da njega neko mahala i trača anonimno pod nickovima na forumu.
Kako mozes zivjeti na racun hajra? Objasni nam taj pojam. Onako islamskim jezikom.
- spreca
#355 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
evo jos jedan veliki "musliman"osnovao i svoju stranku
https://www.klix.ba/vijesti/bih/osnovan ... /210628063
- SaraFina
#356 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Još šerijat da uvedu. Pod sloganom „ nagrada za hajr koji činimo“spreca wrote: ↑28/06/2021 20:30 evo jos jedan veliki "musliman"osnovao i svoju stranku![]()
-
Sociolog
#357 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ppstavio sam.temu prije 6 mjesecispreca wrote: ↑28/06/2021 20:30 evo jos jedan veliki "musliman"osnovao i svoju stranku![]()
Ovi su najludji cisti fasiti
- spreca
#358 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
neznam sta im pise u statutu stranke i dali ce moci raditi po statutu jer cudno je uopste da su ih zaregistrovaliSociolog wrote: ↑28/06/2021 20:37Ppstavio sam.temu prije 6 mjesecispreca wrote: ↑28/06/2021 20:30 evo jos jedan veliki "musliman"osnovao i svoju stranku![]()
Ovi su najludji cisti fasiti![]()
- SaraFina
#359 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ali pazi ti mozdanih driblinga, koji se povlače u vezi ovih „ vjernika“Sociolog wrote: ↑28/06/2021 20:37Ppstavio sam.temu prije 6 mjesecispreca wrote: ↑28/06/2021 20:30 evo jos jedan veliki "musliman"osnovao i svoju stranku![]()
Ovi su najludji cisti fasiti![]()
Zive ljudi na račun hajra koji čine. U kojoj vjerskoj knjizi postoji takav pojam. Valjda je u opusu svakog vjernika a i islamskog takodjer da čini „ hajr“. I hajr se ne naplaćuje.
- Ludzak
#360 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
l]Ko je iko ovdje kompetentan da govori da li je ispravan vjernik ili ne?? Šta ste vi ispravniji od njeg??
Da je izjavio neko drugi, govorili biste 'svaka čast majstore'. Ali posto je Pezic izjavio, onda ne odgovara. Ekstremista.
Aaa u suštini, koja je onda svrha vjere, ako nije onakva kakva bi trebala biti? Ako je svi uspražnjavaju na svoj način? Previše se dodvorava tom imaginarnom prijatelju preko vjera.
Da je izjavio neko drugi, govorili biste 'svaka čast majstore'. Ali posto je Pezic izjavio, onda ne odgovara. Ekstremista.
Aaa u suštini, koja je onda svrha vjere, ako nije onakva kakva bi trebala biti? Ako je svi uspražnjavaju na svoj način? Previše se dodvorava tom imaginarnom prijatelju preko vjera.
- SaraFina
#361 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ne moraš biti vjernike da bi ukazao na kršenje nekih osnovnih pravila. I ti komentiraš fudbal? Jesi igrač bio nekad? Sudija? Na čemu temeljiš svoju kompetenciju? Pezić bi trebao ako već glumata da je vjernik, usvoji neke skrušene i skromne norme ponašanja. Koje su primjer islama. A ziveći na račun hajra koji čini, on propagira sve suprotno islamskim pravilima.Ludzak wrote: ↑28/06/2021 20:49 Ko je iko ovdje kompetentan da govori da li je ispravan vjernik ili ne?? Šta ste vi ispravniji od njeg??
Aaa u suštini, koja je onda svrha vjere, ako nije onakva kakva bi trebala biti? Ako je svi uspražnjavaju na svoj način?
I sad si ti kontradiktoran. Upravo zato što je Pezić dao sebi slobodu i uzima od Islama, kao da je švedski stol, ono što nije primjereno, zato i jeste licemjer. (Luksuz)
- Gusar-from-Riga
#362 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Razumijem da komentarise osoba koja klanja 5 dnevnih namaza, posti ramazan daje zekat, al vecina u namaz stane kad Bajram i dzenaza nekome. Takvi su najglasniji..Ludzak wrote: ↑28/06/2021 20:49 l]Ko je iko ovdje kompetentan da govori da li je ispravan vjernik ili ne?? Šta ste vi ispravniji od njeg??
- SaraFina
#363 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Pa ne daje ti klanjanje pet vakata, Ramazan i post, zekjat kompetenciju da kritiziraš maloumne mozdane driblinge „ zivota na račun hajra koji čini tkz vjernik“ Nego zdrav razum. Ja recimo nisam uopće vjernica Ali mi je šizofrena ova pojava. I šta je tu čudno?Gusar-from-Riga wrote: ↑28/06/2021 20:59Razumijem da komentarise osoba koja klanja 5 dnevnih namaza, posti ramazan daje zekat, al vecina u namaz stane kad Bajram i dzenaza nekome. Takvi su najglasniji..Ludzak wrote: ↑28/06/2021 20:49 l]Ko je iko ovdje kompetentan da govori da li je ispravan vjernik ili ne?? Šta ste vi ispravniji od njeg??
-
musliman_normala
#364 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Uljebio se prije 9 godina, kroz interview, totalno legitimno i pokazao kvalitet rada vanprosječan.SaraFina wrote: ↑28/06/2021 20:12Čuj poklonjen Audi „ radi hajra kojeg čini“. A ti se „ uhljebio nakon 15 godina ulaganja u svoj intelektualni razvitak“? Ili prije?musliman_normala wrote: ↑28/06/2021 15:56opet nisi skontao poentu kamate uopšte... teško da ćeš moći...Mlad i Nevin wrote: ↑28/06/2021 13:25
Pa hajde kupite mi ti i Pezic auto a ja cu vam vracat u ratama, jer keširat Oktaviju i S max nazalost ne mogu kao on, i sta sad on moze vozat a ja ne mogu? Tj. Ja moram biti fukara a on hadzija ?
I kakvo moze biti mahalanje komentirati lika koji se deklarira vjernikom poput Pezića, okuplja narod i kakofona o Islamu i pridrzavanju pravila Islama. A sam ih krši. I to debelo. Ziveci raskošno i bez mjere koristeći ovozemaljska dobra? Zar sve vjere ne propagiraju skrušenost i skromnist? A Islam posebno. I sad bi ti Pezićevo licemjerstvo opravdao time da njega neko mahala i trača anonimno pod nickovima na forumu.a lik je dobar vjernik i zivi i pridrzava se islamskih pravila. Pa jarane, za mene je Pezić i svi oni koji zive „ na račun“ hajra kojeg čine = sponzorušama kojeg zive na racun muskaraca. Čovjek sumnjivog morala. Neispravan vjernik. I licemjer. I ta šizofrena konstrukcija „ zivjeti na racun hajra koji čini“ odgovara upravo šizofrenom poimanju vjere.
Kako mozes zivjeti na racun hajra? Objasni nam taj pojam. Onako islamskim jezikom.
P.S. Skrušenost je nešto totalno drugačije i to je kad svu svoju pažnju usmjeri kad nešto radiš... fulio si ovdje pojam.
Ako ja odlučim da Peziću poklonim najbolji mobitel, šta ti imaš s tim ? Moja stvar. Cijenim ga i meni ćejf da mu poklonim.
Jel tako imami i trebaju raditi bez plate, da bi ljudi bili zadovoljni ? Jel vanzemaljac ? Niđe veze. (Nemoj vezati sa IZ marifetlucima, govorim i onima koji fkt. rade sa narodom).
Btw. pojma nemaš ni šta Pezić radi, niti peti deseti... samo puke pretpostavke. Jedan hfz. prof. na FIN iz Sarajeva ima 6-7 stanova (naslijedio), motel i šta ja znam još... a to vrlo malo ljudi zna o njemu. Skroman čovjek...ali ne po vašem mjerilu očito...
- Gusar-from-Riga
#365 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Nisam upoznat sa tim "zivot na racun hajra" jel to Pezic izjavio? Ako jeste, izvuceno je iz konteksta, kao i vecina stvari vjernicima sa bradom. Al interesantno vi nevjernici ste nekako najglasniji covjeceSaraFina wrote: ↑28/06/2021 21:02Pa ne daje ti klanjanje pet vakata, Ramazan i post, zekjat kompetenciju da kritiziraš maloumne mozdane driblinge „ zivota na račun hajra koji čini tkz vjernik“ Nego zdrav razum. Ja recimo nisam uopće vjernica Ali mi je šizofrena ova pojava. I šta je tu čudno?Gusar-from-Riga wrote: ↑28/06/2021 20:59Razumijem da komentarise osoba koja klanja 5 dnevnih namaza, posti ramazan daje zekat, al vecina u namaz stane kad Bajram i dzenaza nekome. Takvi su najglasniji..Ludzak wrote: ↑28/06/2021 20:49 l]Ko je iko ovdje kompetentan da govori da li je ispravan vjernik ili ne?? Šta ste vi ispravniji od njeg??
-
musliman_normala
#366 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
to se na moj dio teksta pokušavaju šprdati. ovdje na klix forumu je svakodnevno takmičenje u izvlačenju iz konteksta, od politike pa do svega ostalogGusar-from-Riga wrote: ↑28/06/2021 21:10Nisam upoznat sa tim "zivot na racun hajra" jel to Pezic izjavio? Ako jeste, izvuceno je iz konteksta, kao i vecina stvari vjernicima sa bradom.SaraFina wrote: ↑28/06/2021 21:02Pa ne daje ti klanjanje pet vakata, Ramazan i post, zekjat kompetenciju da kritiziraš maloumne mozdane driblinge „ zivota na račun hajra koji čini tkz vjernik“ Nego zdrav razum. Ja recimo nisam uopće vjernica Ali mi je šizofrena ova pojava. I šta je tu čudno?Gusar-from-Riga wrote: ↑28/06/2021 20:59 Razumijem da komentarise osoba koja klanja 5 dnevnih namaza, posti ramazan daje zekat, al vecina u namaz stane kad Bajram i dzenaza nekome. Takvi su najglasniji..
- SaraFina
#367 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Neka Pezić i slični njemu prekinu zagadjivati javni prostor. Svojim umobolnim konstrukcijama. I niko ih neće komentirati. Sve dok zagadjuju, hoću.musliman_normala wrote: ↑28/06/2021 21:07Uljebio se prije 9 godina, kroz interview, totalno legitimno i pokazao kvalitet rada vanprosječan.SaraFina wrote: ↑28/06/2021 20:12Čuj poklonjen Audi „ radi hajra kojeg čini“. A ti se „ uhljebio nakon 15 godina ulaganja u svoj intelektualni razvitak“? Ili prije?musliman_normala wrote: ↑28/06/2021 15:56
opet nisi skontao poentu kamate uopšte... teško da ćeš moći...
I kakvo moze biti mahalanje komentirati lika koji se deklarira vjernikom poput Pezića, okuplja narod i kakofona o Islamu i pridrzavanju pravila Islama. A sam ih krši. I to debelo. Ziveci raskošno i bez mjere koristeći ovozemaljska dobra? Zar sve vjere ne propagiraju skrušenost i skromnist? A Islam posebno. I sad bi ti Pezićevo licemjerstvo opravdao time da njega neko mahala i trača anonimno pod nickovima na forumu.a lik je dobar vjernik i zivi i pridrzava se islamskih pravila. Pa jarane, za mene je Pezić i svi oni koji zive „ na račun“ hajra kojeg čine = sponzorušama kojeg zive na racun muskaraca. Čovjek sumnjivog morala. Neispravan vjernik. I licemjer. I ta šizofrena konstrukcija „ zivjeti na racun hajra koji čini“ odgovara upravo šizofrenom poimanju vjere.
P.S. Skrušenost je nešto totalno drugačije i to je kad svu svoju pažnju usmjeri kad nešto radiš... fulio si ovdje pojam.
Ako ja odlučim da Peziću poklonim najbolji mobitel, šta ti imaš s tim ? Moja stvar. Cijenim ga i meni ćejf da mu poklonim.
Jel tako imami i trebaju raditi bez plate, da bi ljudi bili zadovoljni ? Jel vanzemaljac ? Niđe veze. (Nemoj vezati sa IZ marifetlucima, govorim i onima koji fkt. rade sa narodom).
Btw. pojma nemaš ni šta Pezić radi, niti peti deseti... samo puke pretpostavke. Jedan hfz. prof. na FIN iz Sarajeva ima 6-7 stanova (naslijedio), motel i šta ja znam još... a to vrlo malo ljudi zna o njemu. Skroman čovjek...ali ne po vašem mjerilu očito...
Na kraju ako mu je do Islama, neka se prestane prostituirati, a ti ga opravdavati da ima pravo zivjeti na račun hajra koji čini. I da vi ste i vama slični uveli u legaliziranje te vrste prostitucije „ novi pojam“ Jer niste. To je najstariji zanat. Dozvoljen ali nemoralan. Kako za zene koje se njime bave, tako i za Pezića. I nikakvi mozdani driblinzi neće njegovo prostituiranje pod krinkom islamskog vjernika meni opravdati. Si?
Last edited by SaraFina on 28/06/2021 21:14, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#368 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Kako nema objasni?Snake Eyes wrote: ↑28/06/2021 20:01Nije ovo kamata, ovdje se zapravo radi o dva načina kupovine tj. dvije ponuđene cijene sukladno uvjetima trgovine pri čemu prodajna strana posjeduje ono što prodaje. Koju god opciju prihvatiš nema naknadnih promjena ili povećanja iznosa.
Ako za kes kupis nesto to je 10.000KM, a na odgodu 12.000? Kako nema povecanja iznosa?
To itekako jeste kamata
Jer sustina povecanja na odgodu ima sve elemente kamate sta ona znaci u sustini.
- SaraFina
#369 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Nadji ti u Kuranu i demantiraj onda, da je dozvoljeno „zivjeti na račun hajra vjerniku koji čini“.musliman_normala wrote: ↑28/06/2021 21:12to se na moj dio teksta pokušavaju šprdati. ovdje na klix forumu je svakodnevno takmičenje u izvlačenju iz konteksta, od politike pa do svega ostalogGusar-from-Riga wrote: ↑28/06/2021 21:10Nisam upoznat sa tim "zivot na racun hajra" jel to Pezic izjavio? Ako jeste, izvuceno je iz konteksta, kao i vecina stvari vjernicima sa bradom.![]()
Pošto uvodite pojmove za legaliziranje, izvoli podrastjeti od kada je to dozvoljeno. Moze? Kako i sl.
Prostituisanje je najstariji zanat. Ja kazem legalan. Ali ne mozes moral sad uvoditi i alibije.
- Ludzak
#370 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Pa upravo Pezic i klanja (nadam se), i posti, i obavlja zekat (nadam se). On je valjda bar malo kompetetniji od onih koji ispijaju pive za vrijeme sparnih i vrucih dana. A zna se kakav Kuran ima misljenje o alkoholu. Ti drugi nista nisu bolji vjernici od Pezica.Gusar-from-Riga wrote: ↑28/06/2021 20:59Razumijem da komentarise osoba koja klanja 5 dnevnih namaza, posti ramazan daje zekat, al vecina u namaz stane kad Bajram i dzenaza nekome. Takvi su najglasniji..Ludzak wrote: ↑28/06/2021 20:49 l]Ko je iko ovdje kompetentan da govori da li je ispravan vjernik ili ne?? Šta ste vi ispravniji od njeg??
Prvo, neko ko konzumira alkohol nema kompetenciju da prica o vjeri, i da blati Pezica.
Ja nisam za Pezica, boli me briga za njeg. Niti sta on misli, niti govori. Sasvim nebitan lik u mom zivotu. Ja čujem ono što želim čuti.
- Snake Eyes
#371 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Tu se radi o dvije ponude tj. dvije cijene za istu stvar pod uvjetom načina plaćanja.vjeshalica wrote: ↑28/06/2021 21:14
Kako nema objasni?
Ako za kes kupis nesto to je 10.000KM, a na odgodu 12.000? Kako nema povecanja iznosa?
Koju ponudu odabereš u odnosu na nju nema povećanja iznosa. Uslov je da si vlasnik onoga što prodaješ.
Logika koju si koristila, ako obrneš redoslijed ponuda, se može primjeniti i u tvrdnji da dolazi do smanjivanja cijene ukoliko plaćaš jednokratno.
-
Sociolog
#372 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Nadjite samo 2 predavanja da je u istoj kosulji ili US Polo majici..
I da je second hand..previse je koliko su mu gladne oci.
Uvijek dajte donacije za Bejan neku dzamiju za Makedoniju, za Bar dzamiju a sirotinje po Bosni koliko hoces.
Eto da je skroman i skrusen sto ne pravi normanu ogradu, neko od kovanog zeljeza.
Ko mu je finansirao putovanje/a u Tanzaniju Mozbambik i gdje jos ne?
Dole uci vehabizmu.
Kriva je nasa drzava i islamska zajednica sto mu ne provjerava tokove novca.
7 maksuma hraniti i " kurciti" se kovanom ogradom..znaci da " kapa samo tako" a raji promovise skromnost jednostavnost.
I da je second hand..previse je koliko su mu gladne oci.
Uvijek dajte donacije za Bejan neku dzamiju za Makedoniju, za Bar dzamiju a sirotinje po Bosni koliko hoces.
Eto da je skroman i skrusen sto ne pravi normanu ogradu, neko od kovanog zeljeza.
Ko mu je finansirao putovanje/a u Tanzaniju Mozbambik i gdje jos ne?
Dole uci vehabizmu.
Kriva je nasa drzava i islamska zajednica sto mu ne provjerava tokove novca.
7 maksuma hraniti i " kurciti" se kovanom ogradom..znaci da " kapa samo tako" a raji promovise skromnost jednostavnost.
- Ludzak
#373 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Čovjek koristi religiju za financije. Nije jedini. Maksimalno iskoristava pogodnosti vjere, i njene manipulacije. Od koga su mu ti novci, od naroda.
- Altsa
#374 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Sve to treba pohapsiti. Bolje sprijeciti nego lijeciti.
- SaraFina
#375 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Evo čovjeka, za pomenuti. Koji za svoj gušt radi.
https://www.danas.rs/svet/dokumentarni- ... jca-video/
https://www.danas.rs/svet/dokumentarni- ... jca-video/