Kikibombona wrote: ↑25/06/2021 21:05
Draska izgrlise i izljubise Tuzlaci, vise simpatija nego u Banjaluci i Bijeljini
Ovo je pokazatelj da ljudi OCAJNICKI zele malo normalnosti, a da govor mrznje forsiraju iskljucivo i samo SDA ekstremisti i dijaspora
https://youtu.be/BdSaxdI0YmQ
Zato ja dijasporcima govorim da nemaju blage veze kakvo je raspolozenje naroda u domovini. Ljudi zele normalnost i bolju ekonomiju, vece plate i penzije.
...
Prepreka tome su SDA, SNSD i HDZ ekstremisti, njihovi botovi, ratni profiteri i mediji.
Gradonačelnik Banje Luke će tokom boravka u Tuzli posjetiti Hram uznesenja Presvete Bogordice, gdje će s vladikom Fotijem razgovarati o 140 godina postojanja hrama, što govori o tome koliko je "Tuzla širok i multikulturalan grad", poručivši da je to i Banja Luka i da u njoj ima mjesta za život svakog čovjeka.
Stanivuković će danas posjetiti i turistički biser Tuzle, Panonska jezera, a na pitanje novinara da li će posjetiti Tuzlansku kapiju, mjesto stradanja tuzlanske mladosti uputio je poruku da je poštovanje i suosjećanje sa svim žrtvama prisutno, te zamolio javnost da mu se pruži prilika za slanje univerzalnih i važnih poruka, uz poglede na sadašnjost i budućnost.
- Iskazao sam saosjećanje prema svakoj žrtvi i nesretnom ratu koji je doveo do toga, ali morate biti svjesni da sam se ja tek tada rodio. Mislim da je to dovoljno u ovom trenutku - kazao je Stanivuković.
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je prilikom današnje posjete da će donirati dio sredstava za obnovu hrama u Tuzli.
STANIVUKOVIĆ: ‘KAŽU DA SAM ČETNIK JER VOLIM SVOJE PISMO, ŽELE DA PRIKAŽU DA JE BITI ČETNIK NEŠTO NEGATIVNO’
Ja sam Srbin, pravoslavac i ponosan sam na to. I želim da budem političar modernog perioda, da predstavim svoj narod na najbolji mogući način, jer on to zaslužuje. Dakle, Srbin sam prije svega, ali u dubini mene utkana je ljubav prema svakom drugom čovjeku. Ja volim sve druge ljude. Dao sam inicijativu da Banjaluka bude opet i ćirilična.