Vupertal i Malmo na aparatima
Gradonačelnica Sarajeva
- General War
#2201 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Evo Stanivukovica sutra kod nas u Tuzli,
- exliberal-ex
#2202 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ocito je da mnogima kojima su puna usta Bosne smeta svaki pokusaj otvaranja i priblizavanja medju narodime... sve rade da nema nikakvih pomaka a smijesno mi je kad se krene iz pozicije ako hoce sa nama onda moraju.....pa ide lista
Nemoraju, jebe se srbima i hrvatima za Sarajevom..evo proslo je 20+ godina od prestanka rata i prezivjeli su .. samo meni nije jedno jasno, sta mislite uradit sa svim onima koji se neslazu sa vasom verzijom istine i istorije....
Nemoraju, jebe se srbima i hrvatima za Sarajevom..evo proslo je 20+ godina od prestanka rata i prezivjeli su .. samo meni nije jedno jasno, sta mislite uradit sa svim onima koji se neslazu sa vasom verzijom istine i istorije....
-
Hakiz
#2203 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ništa. Vegetiraćemo.exliberal-ex wrote: ↑24/06/2021 23:53 Ocito je da mnogima kojima su puna usta Bosne smeta svaki pokusaj otvaranja i priblizavanja medju narodime... sve rade da nema nikakvih pomaka a smijesno mi je kad se krene iz pozicije ako hoce sa nama onda moraju.....pa ide lista
Šta misliš, šta izabrati:
1. Zaboraviti genocid, ratne zločine, reći, ma hajde, malo ste se šalili, hajmo sada zajedno.
2. OK, nema problema, otcijepite se i idite, nije problem.
Ne ide ni jedno. Dok se ne pospu pepelom, vegetiraćemo. Kome prije dosadi.
I opet kažem. Nije problem u Srbima. Problem je u onima koji veličaju ratne zločine i zločince. Može se sarađivati i graditi budućnost sa Srbima, mora, ne može i ne mora sa onima koji veličaju zločine i zločince.
Ako neko ne može da razlikuje Srbe od zločinaca, to je već njegov problem. Ako sami Srbi ne mogu da uspostave razliku između sebe i zločinaca, to je već njihov problem. A znam, ne da sam siguran nego sigurno znam, da dovoljan broj Srba ne želi da ih ne razlikuju od zločinaca, i da dovoljno nesrba zna razliku između Srba i zločinaca. To znači da ima dovoljno ljudi koji mogu sarađivati i graditi budućnost u ovoj zemlji. Zašto takvi nisu na pozicijama, to je već drugo pitanje.
Tako da ne smeta pokušaj otvaranja i približavanja među narodima. smeta pokušaj otvaranja i približavanja prema zločincima.
Ili ti i oni koji slično tebi misle želite reći da nema Srbina koji nije zločinac pa šta ćemo, moramo sa zločincima sarađivati jer drugih među Srbima nema? Jeste li svjesni šta pišete, kada na to da se ne može i ne smije sarađivati sa onima koji slave zločince, vi odgovarate da je to protiv približavanja među narodima? Time upravo pišete da u nekom narodu, u ovom slučaju među Srbima, nema onih koji nisu zločinci ili koji ne slave zločince.
Ja bih se zgrozio da mi je to zaključak. Dajte, malo razmislite o tome šta pišete, koji vam je đavo?
Ili fakat to mislite...
Last edited by Hakiz on 25/06/2021 01:16, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#2204 Re: Gradonačelnica Sarajeva
S kojom verzijom istine, nema vise verzija, vec je istina samo jedna, a ista je potvrdjena haskim presudama. Kao, npr. za onu genocidnu babuskaru Bilju za koju ti ustvrdi kako nije kriva.exliberal-ex wrote: ↑24/06/2021 23:53 Ocito je da mnogima kojima su puna usta Bosne smeta svaki pokusaj otvaranja i priblizavanja medju narodime... sve rade da nema nikakvih pomaka a smijesno mi je kad se krene iz pozicije ako hoce sa nama onda moraju.....pa ide lista
-
Zizi505
#2205 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Hakiz wrote: ↑25/06/2021 01:04Ništa. Vegetiraćemo.exliberal-ex wrote: ↑24/06/2021 23:53 Ocito je da mnogima kojima su puna usta Bosne smeta svaki pokusaj otvaranja i priblizavanja medju narodime... sve rade da nema nikakvih pomaka a smijesno mi je kad se krene iz pozicije ako hoce sa nama onda moraju.....pa ide lista
1. Zaboraviti genocid, ratne zločine, reći, ma hajde, malo ste se šalili, hajmo sada zajedno.
I opet kažem. Nije problem u Srbima. Problem je u onima koji veličaju ratne zločine i zločince. Može se sarađivati i graditi budućnost sa Srbima, mora, ne može i ne mora sa onima koji veličaju zločine i zločince.
Ako neko ne može da razlikuje Srbe od zločinaca, to je već njegov problem. Ako sami Srbi ne mogu da uspostave razliku između sebe i zločinaca, to je već njihov problem. A znam, ne da sam siguran nego sigurno znam, da dovoljan broj Srba ne želi da ih ne razlikuju od zločinaca, i da dovoljno nesrba zna razliku između Srba i zločinaca. To znači da ima dovoljno ljudi koji mogu sarađivati i graditi budućnost u ovoj zemlji. Zašto takvi nisu na pozicijama, to je već drugo pitanje.
Tako da ne smeta pokušaj otvaranja i približavanja među narodima. smeta pokušaj otvaranja i približavanja prema zločincima.
Ili ti i oni koji slično tebi misle želite reći da nema Srbina koji nije zločinac pa šta ćemo, moramo sa zločincima sarađivati jer drugih među Srbima nema? Jeste li svjesni šta pišete, kada na to da se ne može i ne smije sarađivati sa onima koji slave zločince, vi odgovarate da je to protiv približavanja među narodima? Time upravo pišete da u nekom narodu, u ovom slučaju među Srbima, nema onih koji nisu zločinci ili koji ne slave zločince.
Ja bih se zgrozio da mi je to zaključak. Dajte, malo razmislite o tome šta pišete, koji vam je đavo?
Ili fakat to mislite...
- LBVIEW
#2206 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ma zajebi tu pateticnu spiku sad - prvo si govorio o "drugom uglu", imao si "donekle razumijevanja" za cetnike, pa kad ti se odgovori po zaslugama, posipas se pepelom i okrivljujes drugog. Nabijem ja tvoj odgoj, znas na sto, kad si spreman ovdje, nakon svega sto su cetnici u B. Krajini napravili glutamat njihovog advokata plasirajuci, rekla - kazala pricu, koja nije nista drugo do relativizacija zlocina tipa: " da mi nismo uradili sto smo uradili, ponovila bi nam se NDH". Pogotovo to ne mozes meni, koji iz "prve ruke" zna sta I kako.drndalo wrote: ↑24/06/2021 17:14Ja koji vjerujem "cetnickim babuskarama" koje su by the way cijeli rat u svom stanu primile i zivjele sa 2 Bosnjakinje, radnom kolegicom i njenom majkom koje su protjerane iz svog stana, te im time pomogle da prezive, se ponosim time da poznajem takve ljude, za razliku od tebe, koji se "ljudom" ocito ne moze nazvati. Da li si bio takav i prije, ili je to samo posljedica tvoje licne traume, ne znam, ali znam da si sjeban...LBVIEW wrote: ↑24/06/2021 13:06Stipu vadjenje sada, rekao si "donekle razumljivo" u svom prvom postu. Ti potkozarski cetnici s partizanskim spomenicama u pordicama, onako horski, grakcu o "strahu od ponavljanja NDH", pa su jadni, mater im jebem, sta ce, kud ce, morali pociniti "preventivni" genocid, iakodrndalo wrote: ↑24/06/2021 11:42
Naravno da opet iskrivljujes moje rijeci, ali sta ocekivati od tebe kao objektivnog... Nikad mi to nije bilo razumljivo, ono sto sam rekao je da nije bas sve tako linearno kao tvoje tvrdnje: Sva partizanska djeca tada postadose Cetnici sada... Toga je ocito bilo, i nicim nije opravdano. Onome ko zeli da shvati sta je kod nekih od tih ljudi moglo pokrenuti takva sranja, ono sto napisah moze znaciti nesto (ne opravdati, po 100x). Netacno je i da se nisu "svetili" po HR, ali kako ces ti to znati, kad su "samo tebe ganjali da zatuku"...?
im je "JNA" ranije predala vlast na tom podrucju. Kazem ti, prije nego sto nekome ko je iz tog kraja krenes objasnjavati sta i kako, upoznaj se s cinjenicama, umjesto sto slijepo vjerujes cetnickim babuskarama.
Sto se Hrvatske tice, palili i ubijali jesu, samo ni blizzu onome sto su radili u okupiranom dijelu B. Krajine, a to je genocid nad Bosnjacima.![]()
Mislim ko imalo odgojen od svoje matere i oca moze nekoga nepoznatog nazvati kako ti castis ljude epitetima, bez ikakve zadrske...? Previse si dozvoljavas, cak i da si 100% u pravu, a nikad niko nije 100% u pravu...
- LBVIEW
#2207 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Hakiz wrote: ↑25/06/2021 01:04Ništa. Vegetiraćemo.exliberal-ex wrote: ↑24/06/2021 23:53 Ocito je da mnogima kojima su puna usta Bosne smeta svaki pokusaj otvaranja i priblizavanja medju narodime... sve rade da nema nikakvih pomaka a smijesno mi je kad se krene iz pozicije ako hoce sa nama onda moraju.....pa ide lista
Ili fakat to mislite...
- exliberal-ex
#2208 Re: Gradonačelnica Sarajeva
[youtube][/youtube]
Svako pise istinu kako njemu odgovara....haska presuda?..daj bolan taj sud napravljen da zamaze oci. Prvi oni koji su ga napravili nepriznaju njegovu jurisdikciju kad su njihovi gradjani u pitanju...u kojem svijetu vi zivite?LBVIEW wrote: ↑25/06/2021 01:14S kojom verzijom istine, nema vise verzija, vec je istina samo jedna, a ista je potvrdjena haskim presudama. Kao, npr. za onu genocidnu babuskaru Bilju za koju ti ustvrdi kako nije kriva.exliberal-ex wrote: ↑24/06/2021 23:53 Ocito je da mnogima kojima su puna usta Bosne smeta svaki pokusaj otvaranja i priblizavanja medju narodime... sve rade da nema nikakvih pomaka a smijesno mi je kad se krene iz pozicije ako hoce sa nama onda moraju.....pa ide lista
- exliberal-ex
#2209 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Niko nekaze da se treba zaboravit...nisam ni ja zaboravio ko mi je pobio familiju u WWll , ili u zadnjem ratu ali jel ti vjerujes da netreba dat ljudima sanse da se otvore....Hakiz wrote: ↑25/06/2021 01:04
Ništa. Vegetiraćemo.
Ili fakat to mislite...
Kako ce dijete iz BL koje je odraslo pod srpskom pricom saznat sta se desavalo po Srebrenici i da prica koja je njemu ispricana ima mali milion rupa....kako ce dijete iz zapadnog Mostara saznat ko je i zasto srusio most...kako ce dijete iz Sarajeva saznat da je onaj sto su ga hiljade ispratili da lezi na kovacima kao heroj ubijao samo sto su se drugacije zvali i da je to ignorisano dok se nisu piceli otimati i ugledni bosnjaci...
Pa smijali smo se onom malcu sto nije presao stari most u Mostaru...takve djece je pun kurac na svim stranama...jel to cemu ti zudis?
Pa ja sam prezivio cijeli rat u Sarajevu i ne jednom su me prozvali da sam cetnik kad sam pisao o stvarima koje sam prezivio u ratu.....jel ti mislis da su za mene svi bosnjaci zlocinci jer mi je familija pobijena u sred Sarajeva iako mi mnogi kazu da lazem.? ..jel ja trazim da se bosnjaci posipaju pepelom zbog tih zlocina?..samo cekam da mi napises oh da to je izolovan incident pa ako je izolovan zasto ti ljudi nisu uhapseni i procesuirani iako se zna ko je to uradio ?
Nas natjeraju da proglasimo nestalog clana porodice mrtvim jer nemozemo nista uradit u opstini...i onda njegovo ime nestane sa liste nestalih osoba u Sarajevu....pa onda slusam price kako srbi lazu jer postavljaju ta imena na spiskove?
Da se nelazemo za ogromnu vecinu na ovom forumu svi srbi su po defaultu cetnici...pogotovo ovim sto su zdusili po zapadu.
Druga stvar ako ti uslovljavas neki normalan pristup time sto trazis da svaki srbin prizna genocid.....da se pospe pepelom ( kao sto je popularno govorit da su njemci to uradili ..lafo) onda vam svima dole preostaje samo da vegetirate...
- nosara
#2210 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Moje dijete, sto ti je sve ovo trebalo... 
- sinuhe
#2211 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Bez dozvole bosnjackih autoriteta neka sjedi kod kuce.
Kako je samo Camil saradjivao sa Vucicem (milionski nerealizovani
projekti). Isli ljudi zajedno i u Ameriku, ali uz odobrenje Rijaseta.
Kako je samo Camil saradjivao sa Vucicem (milionski nerealizovani
Last edited by sinuhe on 25/06/2021 07:20, edited 1 time in total.
- nosara
-
konami666
#2213 Re: Gradonačelnica Sarajeva
A zašto žive u nemogućim uvjetima 30 godina nakon rata? Jel zahvaljujući onim koji su 30 godina na vlasti ili Nijemcima? Nisam nigdje rekao da moraš zaboraviti šta se desilo, govorim da se ekonomiji i budućnosti mora okrenuti. Ako se to ne desi desit će se isto ili gore. Šta se sada dešava, svi odoše, ko će da ostane u Bosni? Kako ne razumiješ da niko normalan ne želi da provede život živeći u prošlosti. Kakav je to život?Athletic Bilbao wrote: ↑24/06/2021 22:29Grizu li udicu bošnjački povratnici koji često žive u nemogućim uvjetima? Jesi li grizli oni koji su završili u masovnim grobnicama? Jesu li grizli oni koji su preživjeli ali i dan danas vuku traume? Hoće li gristi oni koji će opet biti spremni da podnesu prvi udar nove agresije?konami666 wrote: ↑24/06/2021 22:01Pa gdje je tih 10 milijardi? Jesu li možda kod mene u džepu?Hakiz wrote: ↑24/06/2021 21:28
Poraz nacizma? Denacifikacija? Nirmberško suđenje? Izvinjenje Njemačke? Prihvatanje Nijemaca da su uradili to šta su uradili pa kao posljedica katarza i promjena? Neću spominjati plaćanje odštete. To je sve prethodilo onome šta je Evropu učinilo onakvom kakva je bila 30 godina nakon rata. A zato što su se te stvari dogodile, i SAD je izdašno pomogao ekonomski oporavak Evrope, Njemačku uključujući, čak i posebno Njemačke. Nama je došlo skoro 10 milijardi dolara u periodu 30 godina nakon rata, ali džaba.
Zamisli šta bi bilo sa Evropom da je Hitler potpisao primirje koje mu ostavlja 49 % osvojenih dijelova Evrope?
Ok, nismo dočekali poraz zločinaca na bojnom polju, nisu sile dozvolilie, zaustavile su rat baš kada je trebalo osloboditi Banju Luku od SDS-ovih i četničkih zločinaca. Ali, zato, priznanje učinjenog, izvinjenje, pa onda zajedništvo. Ne možeš ići zajedno dok ti pola države vode ljudi koji veličaju ratne zločince, i koji se smiju žrtvama jer su kao nagradu za genocid i zločine dobili pola države.zna se ko je bio na vlasti i kako je trošio novac na sve 3 strane. Da je jedan od 3 konstitutivna naroda ulagao taj novac u obrazovanje, ekonomiju i diplomatski bio bi u prednosti nad ostala dva. Problem je sto niti jedan od tri nije ulagao ni u šta. Trideset godina je potrošeno ni u šta, samo kukanje i krađu. A ovo drugo, potpisivanje 49% teritorije - ja koliko znam tri osobe su potpisale to a ne jedna.
Ja ti ne vratim nikakvu šuplju, šuplju ti vaze predstavnici tvog naroda ma kojem narodu ti pripadao. A ti grizeš udicu već 30 godina. Mislim da bi i riba naučila kad da ne grize.Athletic Bilbao wrote: ↑24/06/2021 21:30
Reci je li se to sprdaš sa nama ili živiš u nekoj paralelnoj stvarnosti? Halo, vojni rat je prestao ali otad se vodi protiv nas hibridni... politički, ekonomski, financijski, trgovački, medijski, itd. a ti nam vaziš neku šuplju.
-
Athletic Bilbao
#2214 Re: Gradonačelnica Sarajeva
...
Last edited by Athletic Bilbao on 02/07/2021 07:03, edited 2 times in total.
- nosara
-
KraljicaIzJajca
#2216 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Mnogo Srba radi u Sarajevu, a živi u Istočnom Sarajevu, u odnosu na broj zaposlenih muslimana u BL.exliberal-ex wrote: ↑24/06/2021 23:53 Ocito je da mnogima kojima su puna usta Bosne smeta svaki pokusaj otvaranja i priblizavanja medju narodime... sve rade da nema nikakvih pomaka a smijesno mi je kad se krene iz pozicije ako hoce sa nama onda moraju.....pa ide lista
Kako se praviš blesav, Draško je četnik, kako se sprijateljiti sa takvim političarem?
Gradonačelnici ne mogu promjeniti školski obrazovni sistem, u kojem mladost uči različite povijesti.
-
KraljicaIzJajca
#2217 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Simpatiziraš BL četnika?General War wrote: ↑24/06/2021 22:39 Evo Stanivukovica sutra kod nas u Tuzli,![]()
Vupertal i Malmo na aparatima![]()
-
KraljicaIzJajca
#2218 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Tako priča i Stanivuković, mali četo.exliberal-ex wrote: ↑25/06/2021 04:38 Svako pise istinu kako njemu odgovara....haska presuda?..daj bolan taj sud napravljen da zamaze oci. Prvi oni koji su ga napravili nepriznaju njegovu jurisdikciju kad su njihovi gradjani u pitanju...u kojem svijetu vi zivite?
- saibaba
#2219 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sta je napredak ? Bratststvo sa Cetnicima ? Sta mi imamo od toga ? meni bi napredak bio da je gradonacelnica uspostavila kontakte sa Minhenom, sa Bečom, sa evropskim gradovima.. od kojih mozeš nesto nauciti a pateticni zagrljaji sa malim cetnikom iz banjaluke su za Sarajevo nazadak a ne napredak.. Napredak su naravno za stanovukovica kojem se dolazi na noge i dize rejting..exliberal-ex wrote: ↑24/06/2021 23:53 Ocito je da mnogima kojima su puna usta Bosne smeta svaki pokusaj otvaranja i priblizavanja medju narodime... sve rade da nema nikakvih pomaka a smijesno mi je kad se krene iz pozicije ako hoce sa nama onda moraju.....pa ide lista
-
KraljicaIzJajca
#2220 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Niste po defaultu, ali vas pisanje izdaje. Ti si jedan od takvih.exliberal-ex wrote: ↑25/06/2021 05:15
Pa ja sam prezivio cijeli rat u Sarajevu i ne jednom su me prozvali da sam cetnik kad sam pisao o stvarima koje sam prezivio u ratu.....jel ti mislis da su za mene svi bosnjaci zlocinci jer mi je familija pobijena u sred Sarajeva iako mi mnogi kazu da lazem.? ..jel ja trazim da se bosnjaci posipaju pepelom zbog tih zlocina?..samo cekam da mi napises oh da to je izolovan incident pa ako je izolovan zasto ti ljudi nisu uhapseni i procesuirani iako se zna ko je to uradio ?
Nas natjeraju da proglasimo nestalog clana porodice mrtvim jer nemozemo nista uradit u opstini...i onda njegovo ime nestane sa liste nestalih osoba u Sarajevu....pa onda slusam price kako srbi lazu jer postavljaju ta imena na spiskove?
Da se nelazemo za ogromnu vecinu na ovom forumu svi srbi su po defaultu cetnici...pogotovo ovim sto su zdusili po zapadu.
Druga stvar ako ti uslovljavas neki normalan pristup time sto trazis da svaki srbin prizna genocid.....da se pospe pepelom ( kao sto je popularno govorit da su njemci to uradili ..lafo) onda vam svima dole preostaje samo da vegetirate...
Pišeš kao da nemamo kontakta sa Srbima, a mnogi su nam dio porodičnog i prijateljskog kruga.
-
Login7777
#2221 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Srbin iz Tuzle koj je ispao iz Dubajićevog kamiona na Brčanskoj Malti, naravno da će simpatizirat Čiča Draža Mića jugend kao Stanivuković što je.KraljicaIzJajca wrote: ↑25/06/2021 08:49Simpatiziraš BL četnika?General War wrote: ↑24/06/2021 22:39 Evo Stanivukovica sutra kod nas u Tuzli,![]()
![]()
Samo me ovi partizani i marksovci iznenađuju.
-
KraljicaIzJajca
#2222 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Da li sam pravilno razumjela, on u ratu nije ostao u TZ, ni u Armiji BiH?Login7777 wrote: ↑25/06/2021 09:09Srbin iz Tuzle koj je ispao iz Dubajićevog kamiona na Brčanskoj Malti, naravno da će simpatizirat Čiča Draža Mića jugend kao Stanivuković što je.KraljicaIzJajca wrote: ↑25/06/2021 08:49Simpatiziraš BL četnika?General War wrote: ↑24/06/2021 22:39 Evo Stanivukovica sutra kod nas u Tuzli,![]()
![]()
Samo me ovi partizani i marksovci iznenađuju.
- tovarish
#2223 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kozojebi se još nisu smirili. Ovo ih je baš pogodilo izgleda.
-
Hakiz
#2224 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Gradonačelnica Sarajeva gradi spomenik ubijenim na Kazanima. Ne slavi Cacu. Gradonačelnik Banje Luke slavi Ratka. I ne gradi spomenik ubijenim u Banjoj Luci. Bošnjački dužnosnici ne viču da se svijet zavjerio protiv njih kada nekog Bošnjaka sud osudi za ratne zločine. Ne nazivaju po njima studentske domove. Itd.exliberal-ex wrote: ↑25/06/2021 05:15 jel ti mislis da su za mene svi bosnjaci zlocinci jer mi je familija pobijena u sred Sarajeva iako mi mnogi kazu da lazem.? ..jel ja trazim da se bosnjaci posipaju pepelom zbog tih zlocina?..samo cekam da mi napises oh da to je izolovan incident pa ako je izolovan zasto ti ljudi nisu uhapseni i procesuirani iako se zna ko je to uradio ?
Uvijek će i svuda biti ekstrema. Ali oni su nebitni, bitan je mainstream. Dok mainstream u RS-u ne postane zabrana slavljenja zločinaca i prihvatanje BiH kao njihove države u cjelini, kako sarađivati?
- drndalo
#2225 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ja sam imao donekle razumijevanja za Cetnike? Koliko dana ratovanja imas protiv istih ? Ja nesto > 1200... Niti se posipam pepelom jer nemam zasto, ja sam sa sobom jako nacisto sta sam, kada i zasto uradio... Moj i tvoj odgoj najbolje mogu procijeniti citaoci, pa kako god... Nikakva relativizacija meni ne pada na pamet, ja tebi ispricah pricu tetke moje supruge, dakle druga ruka, ona je prva ruka... Rekla kazala je nesto sto ne volim puno. Posebno ne jer je to nesto sto ti praktikujes, sa svi su cetnici itd... Ti takodjer sada pripremas teren za to sto meni prebacujes: "da mi ne uradimo sto bismo trebali uraditi, ponovio bi nam se Prijedor"...LBVIEW wrote: ↑25/06/2021 01:25Ma zajebi tu pateticnu spiku sad - prvo si govorio o "drugom uglu", imao si "donekle razumijevanja" za cetnike, pa kad ti se odgovori po zaslugama, posipas se pepelom i okrivljujes drugog. Nabijem ja tvoj odgoj, znas na sto, kad si spreman ovdje, nakon svega sto su cetnici u B. Krajini napravili glutamat njihovog advokata plasirajuci, rekla - kazala pricu, koja nije nista drugo do relativizacija zlocina tipa: " da mi nismo uradili sto smo uradili, ponovila bi nam se NDH". Pogotovo to ne mozes meni, koji iz "prve ruke" zna sta I kako.drndalo wrote: ↑24/06/2021 17:14Ja koji vjerujem "cetnickim babuskarama" koje su by the way cijeli rat u svom stanu primile i zivjele sa 2 Bosnjakinje, radnom kolegicom i njenom majkom koje su protjerane iz svog stana, te im time pomogle da prezive, se ponosim time da poznajem takve ljude, za razliku od tebe, koji se "ljudom" ocito ne moze nazvati. Da li si bio takav i prije, ili je to samo posljedica tvoje licne traume, ne znam, ali znam da si sjeban...LBVIEW wrote: ↑24/06/2021 13:06
Stipu vadjenje sada, rekao si "donekle razumljivo" u svom prvom postu. Ti potkozarski cetnici s partizanskim spomenicama u pordicama, onako horski, grakcu o "strahu od ponavljanja NDH", pa su jadni, mater im jebem, sta ce, kud ce, morali pociniti "preventivni" genocid, iako
im je "JNA" ranije predala vlast na tom podrucju. Kazem ti, prije nego sto nekome ko je iz tog kraja krenes objasnjavati sta i kako, upoznaj se s cinjenicama, umjesto sto slijepo vjerujes cetnickim babuskarama.
Sto se Hrvatske tice, palili i ubijali jesu, samo ni blizzu onome sto su radili u okupiranom dijelu B. Krajine, a to je genocid nad Bosnjacima.![]()
Mislim ko imalo odgojen od svoje matere i oca moze nekoga nepoznatog nazvati kako ti castis ljude epitetima, bez ikakve zadrske...? Previse si dozvoljavas, cak i da si 100% u pravu, a nikad niko nije 100% u pravu...